Bebek Beslenmesi delirmek üzereyim yardımm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebekimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
35
0
86
42
İstanbul
merhaba arkadaşlar bir konuda bilgi sahibi olanların fikirlerine ihtiyacım var
bebeğim mamayla besleniyor ve acaip derecede iştahsız,, 6 ay bitti ek gıdalara 4 ayında başlamıştık ilk 1-2 hafta sebze meyve herşeyi yiyordu ama yaklaşık 1,5 aydır mamasının dışında hiç birşey yediremiyorum,, mamayıda günde 2 öğün ve sadece 75 ml içiyor o da zar zor ayrıca kansızlık problemimizde var beslenemediği için birşey olucak diye korkmaktan rüyalarıma bile giriyor artık bu durum, ne yapacağımı bilmiyorum başımda yol gösterecek kimsede yok danışabildiğim bir doktorumuz birde sizler varsınız
dün bilgisine güvendiğim eczacı bir yakınım "Nutrigen Vitamixin 30 Şase" adında bir ilaç tavsiye etti 6 ay üzeri bebeklere kansızlık ve iştahsızlık içinmiş, internetten biraz araştırdım bu ilacı ama almadım,, doktorumuza kontrole gidince danışıp öyle alıcam ama doktorumuzun yanı sıra sizlerinde fikirlerini almak istiyorum bu ilacı kullanıpda faydasını gören varmıdır veya aranızda sağlık personeli olup ilaç hakkında bilgisi olan varsa ve yazarsanız çokk memnun olurum şimdiden teşekkürler

Arkadaşım benimde kızımın 6 ayı dün bitti ve seninki gibi çok iştahsız. Bizde anca uykuya geçerken 90 ml mama içirebiliyoruz.Zorla bisküvi,sebze çorbası,muhallebiden falan 3-4 kaşık yedirebiliyorum. Haliylede zayıf geliyo bana 7 kilo kadar ve 67 cm boyu. Yedirmeye başlayınca ağzını kilitliyo, bi şekilde vermeyi başarsam ağzında tutup yutmuyo.Stres oldum resmen ama elimden bişey gelmiyo.
Haftasonu doktorumuza gidicez ilaç olayını bende sorarım.ıştahlı olmasını nasıl istiyorum bilemezsin, seni çok iyi anlıyorum.

ayyy cok kötu su istahsizlik,Allah bebislerimize bol bol istahlar nasip etsin,istahsiz bebek annenin psikolojisini tamamiyle cökertiyor,beimde bebisim 6 ay 3 hafdalik ve daha 6 kilo anca geliyor,sasirdim kaldim yemiyor,anca cok acikacakki yesin biseyler,doktorum normal oldugunu söyluyor,bazi bebekler az yermis minyon olurlarmis,bi ara iyi yiyordu cok sevinmisdim istahi acildi die ama tekrar istahsizlik basladi,bakalim doktorumuz kanini aldi pazartesi gidecem sonucu ögrenecem,kansizlik kesin vardir diye dusunuyorum,

kızlar bebişlerin dişleri cıkacak olmasın..benim kızım ılk dişini 5. ayında cıkardı ve acayıp iştahsızdı..simdi tam 5 tane dişi var ve yavas yavas iştahı artıyor gıbı..ama o diş cıkarma dönemınde berabattı.

ben kızıma 5.5 aylıkken ek gıdaya başlamıştım o zamanlar her verdiğimi deli gibi yiyordu. doymak ne bilmiyordu.yiyecek bişeyler gördüğünde resmen saldırıyordu. ama bu aralar pek tepki göstermiyor. verdiğim yiyecekleride isteksiz bi şekilde alıyor. ama yinede ne versem zorlada olsa bitiyor. o kadar yemesine rağman çok kilolu değil 7.400 gram geliyor. nasıl kilo almıyor anlamıyorum, ama mutlaka hergün kakasını yapıyor (yediklerini çok cabuk sindirdiği için kilo alamıyor olabilirmi?)

aynen canım benim kızımda 6 aya yaklaştı.. aynen benimkide günde 2-3 kez kaka yapıyor.. sindirim çok olduğu için sanırsam çok kilo almıyor.. bua raa benimkdie iştahsız.. eli hep ağzında.. sanırsma diş çıkarcak kaşınıyr..hayırlısı inşş..

olabilir gercekden,bizimkinin öyle bi salyasi akiyorki ustu basi sirilsiklam nerdeyse birde yataginin tahta cubuklarini bile kemirmeye calisiyor 5 parmagida agzinda sanki yutacak
ac die veriyorum yemiyor.

slm arkadaslar bende aynı dertten muzdaribim.kızım 5 aylık ve iştahsız .ek gıdaya gectık ama sebze pürelerını yemıyor .ıkı üç kasık zor alıyor.emmemek içinde direniyor zilli.ne yapıcamı sasırdım.5 aylık ve 6 kilo.insallah birbirimize faydalı olabılırız.

aynı dertten ben de muzdarıpım kızlar oğlum on aylık ne versem ılk once dılını dısarı çıkarttıp tatıyor beğenmezse çıkartıyor. o yesın dıye hersey yapıyorum yınede yemıyor yenıyor dıye ağlıyorum artık

mrb benim de oğlum aynı şekilde 5 aylık emme olyımız yok mama da yemiyor ek gıdalarıda istemedi dr fenotral adında bir şurup verdi. alrji içnmiş. ama yan etkisi işta açarmış. yatmadan öce 1 çay kaşığı verin dedi. ben 10 gün verdim işe yaramayınca bıraktım acaba devam etsemiydim bilemedim.

Nutrigen Vitamixin'i biliyorum,yemeğe karıştırılıyor,vitamin mineral tozu iştahta açıyor,hatta internette bu habere de rastladım. Gayet yaratıcı bence

m.milliyet.com.tr

evet o haberi bende okudum, ingilterede geri ödemeye alınmış hatta devlet karşılıyomuş. Benim kızım şurup seviyo o yuzden sorunumuz yok ama şurup sevmeyen anneler çok kolay verebilir çocuklarına bence. Bende çok orjinal buldum

arkadaşlar benim oğlumda sizlerinki kadar olmasa da benze bir durumda..mamayı çok seviyor günde 750 800 bazen 900 cc içiyor..ama ek gıdaları zorla yiyor..oyalayarak oyunlarla falan iyi kötü yediriyorum..miktar belki kendine yetiyordur ama anne olarak işte şöyle bir kaseyi devirse diyor insan..6 aylık kilosu 7.900 boyu 67 cm..doktor iyi diyor ama iştahlı yemiyor ek gıdayı beni çok yoruyor..günde 1 ya da 2 kez kaka yapıyor..2 tane de dişimiz çıktı..ben de acaba nutrigeni kullansam mı bilmiyorum..en son doktoruma sorduğumda hiçbirşey iştah açmaz dedi faydası yok..iştahsız çocuk iştahsızdır dedi..off çok zor çocuk büyütmek..allah hepimize yardım etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…