Delireceğim artık bitmeli mi bitmemeli mi?

sebebim25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
391
0
daha bir sene olmadı evleneli ama sağlıklı düşünemiyorum.

her gün kavga hergün gürültü hakaret dayanamıyorum. bi insan bu kadar değişebilrimi onuda anlamıyorum. severek evlendik. herşey güseldi. eşimin ailesi köyde oturuyo tabi bende şehirli gelin. neyse hiç kimseye aldırmadan evlendik. ama eşimin birden ailesine olan sevgisi aklına geldi. ailem yok diyen adam kendi ailesine lul köpek oluyo. benim ailemi ise tamamen sildi ne arar ne sorar hep kendim giderim. bi kavga ettiğimiz de kendi ailesi süper benim ailem için özellikle annem için ağza alınmayacak laflar. 4 ay kadar önce kürtaj oldum. boş gebelik nediyle kayınpederim beni evden kovdu. onun istedği dr gitmedim die. eşim de şehirdışındaydı. döndüğünde eşimi yanıma bile göndermedi. 15 .20 gün ailemin yanında kaldım. sonra eşim geldi ve eve geldik. ama yine kavgalar tartışmalar en ufak bişey dev gibi oluyo sonra başlıyor ssen babamın dediği gibiisin bişeyden anlamazsın ailen şöyle annen şöyle eğer benim dediklerimi yapmazsan annenin yanında dön sabah geldiğimde yada akşam geldiğimde seni evde görmeyeyim.
birde kapanmamı tesettürlenmemi istiyor neymiş arkadaşlarının eşleri kapalıymış ben yanında böyle açıkken benden utanıyomuş bi kavga nedenimiz de bu
hep böyle...

az önce bile kavga ettik. babam 1 hafta önce ameliyat oldu onu bile ne aradı sordu ne de gitti bi geçm,ş olsun dedi. şimdi de ninesi fenalaşmış ölüm döşeğindeymiş köye gidelim diyor. dedim sen bizimkileri aradınmı sordunmu onlar adammı diyo benim düşmanımdan beterler diyo... eğer benimle gelmessen al eşyalarını git diyor. benden nefret ediyomuş ailem ve ben yakasından düşücekmişiz.

gerçekten delirdim yaa adam işten eve geliyo yemek yer sonra bilgisayar bi kaç saat sonra yanıma yanaşır ilişki ister istemediğim zaman hep böylesin kadınlık bile yapamıyosun der... sadece ilişki için ilgi gösterir yani işi olduğunda

benim kocam böyle biri değildi bişey oldu ve herşey tersine döndü ama ne anlamış değilim .

şimdi size soruyorum .... arada kaldım bi tarafta iiyiliğimi mutluluğumu isteyen ve geri gelmemi bekleyen ailem bi tarafta severek evlendiğim kocam ne yapmalıyım..

Allahım insanlar neden evlendikten sonra değişiyor anlamıyorum gözüm korkuyor evlilikten Allah yardıımcınız olsn

Daha bir senelik evliymişsin.Çocukta yok.kaç kurtul be canım.İlerleyen zamanlarda ya dönemezsen?

Ezdirme kendini, kimse seni yetiştiren insanlara laf söyleyebilecek kadar kıymetli değil hayatta.
Çocuğun da yokmuş, eşinin düzeleceğine dair bir umut da yoksa içinde, yorma kendini daha fazla.
Birçok kadın var, baba evine dönemeyeceği için katlanmak zorunda kalan, senin geri dönme şansın da var hem.

cevaplarınız için gerçekten saolun. inanın ilerisini göremiyorum. düşünemiyorum hep altan taraf olmak istemiyorum gerçekten kötü durumdayım

su yazdiklarini bir baskasinin yazdigini ve senin okudugunu düsün ne cevap verirdin?

hersey msj inda zaten.. bir tane olumlu birsey yok esinle ilgili. Daha bir senede böyleyse 10 sene sonra ne olursunuz bilmem...

ailene bu kadar hakaret edilmesine nasil dayaniyorsun? evli gibi degilsiniz ki zaten sanki iki ev arkadasi hergün kavga , tartisma...

düzelmesini bekleyecek kuvvetin , sabrin var mi ?

Bazen düşünüyorum keşke bir günlüğüne erkekler kadın kadınlar erkek olsa.
Ne tür eziyetlere katlandığımızı, neleri görmezden geldiğimizi, alttan aldığımızı, yaranmak için nasıl kıvrandığımızı bir görseler keşke.
Bizdeki güç irade sabır karşı cinste yok maalesef. Olmadığı için bu açığı tehditle yada daha kötüsü şiddetle kapatmaya çalışıyorlar.
Siz de irade sabır gösterdiğiniz kadar gücünüze de güvenin. Kimse 2. sınıf insan muamelesi görmeyi haketmiyor bu dünyada.

su yazdiklarini bir baskasinin yazdigini ve senin okudugunu düsün ne cevap verirdin?

hersey msj inda zaten.. bir tane olumlu birsey yok esinle ilgili. Daha bir senede böyleyse 10 sene sonra ne olursunuz bilmem...

ailene bu kadar hakaret edilmesine nasil dayaniyorsun? evli gibi degilsiniz ki zaten sanki iki ev arkadasi hergün kavga , tartisma...

düzelmesini bekleyecek kuvvetin , sabrin var mi ?

ben gerçekten sağlıklı düşünemiyorum böyle biri değildi nasıl bu hale geldi anlamış değilim..

gücüm ve kuvvetim tükeniyor artık sabıra gelince kalmadı.

sadece pişman olmaktan korkuyorum

Bazen düşünüyorum keşke bir günlüğüne erkekler kadın kadınlar erkek olsa.
Ne tür eziyetlere katlandığımızı, neleri görmezden geldiğimizi, alttan aldığımızı, yaranmak için nasıl kıvrandığımızı bir görseler keşke.
Bizdeki güç irade sabır karşı cinste yok maalesef. Olmadığı için bu açığı tehditle yada daha kötüsü şiddetle kapatmaya çalışıyorlar.
Siz de irade sabır gösterdiğiniz kadar gücünüze de güvenin. Kimse 2. sınıf insan muamelesi görmeyi haketmiyor bu dünyada.

keşke...
gerçektende kadınlardaki sabır erkeklerde yok. ben bile bu kadar sabırlı olduğumu tahmin etmezdim

hayat insana bazen öyle açılar verirki kendine gelemezsin ama bir tavsiye ailelerinizi biraz unut ve karşılık verme ailesini kötüleme haklısın de ama elini bırakma yavaş yavaş onu gele geçir önce kavga ederse sus ve o istemeden yanaş herşey senin elinde düzelmekte tabi ben senelik evliyim ama eşimi 7 senedir tanıyorum kulak verirsen sen kazanırsın sevgilerle serap

çekilecek çile değil en güzel yıllarını daha fazla harcama arkadaşım o evde. zaten ailen de arkandaymış seni bekliyorlarmış. dön onların yanına daha koskoca bir hayat var önünde. Fakat aklıma takılan bi mesele oldu. neden eşin ailene bu kadar düşman? onlar için düşmandan beter falan diyo. Ortada hiçbirşey yok mu ? yoksa sorunlar mı yaşandı ?

eşinin tüm derdi kapanman bence.sinirin bu şekilde alıyor. sana psikolojik baskı uygulamaya çalışıyor.
bence kapanmak Allahla senin aranda olan bişey kadın gerçekten istiyorsa kapanmalı yoksa çok sıkıntı oluyor...

bence herşeyin başındasın ailende arkandaysa bırak git derim

Valla zor bi durum..küfür,hakaret,ilgisizlik,aileler düşman ve şiddetli geçimsizlik..Ne kadardır evlisiniz peki..? Bence sizin izleyeceğiniz yol ilk olarak onu karşınıza alıp konuşmak haa anlamıyomu hala mı aynı o zmn vur tekmeyi çocukta yokken ne hali varsa görsün..sevgili ailesinin yanında..

Son düzenleme:
daha bir sene olmadı evleneli ama sağlıklı düşünemiyorum.

benim kocam böyle biri değildi bişey oldu ve herşey tersine döndü ama ne anlamış değilim .

şimdi size soruyorum .... arada kaldım bi tarafta iiyiliğimi mutluluğumu isteyen ve geri gelmemi bekleyen ailem bi tarafta severek evlendiğim kocam ne yapmalıyım..

büyüye inanmam ama, böyle şeyleri okuyunca inanasım geliyo gerçekten. akıl alacak gibi değil. canım bence çelişkide kalacak bi durum yok. çünkü bi taraftaki adam senin severek evlendiğin adam değil o tamamen başka biri bence. bi insan karısına nasıl sen ve ailen yakamdan düşün diyebilir. bu evlilik çoktan bitmiş bana kalırsa. dua et ki ailen arkanda ve sana destekler.

Kendilerine ve ailelerine uygun olmayan kıza gözkoyarlar.Binbir numara ile kandırıp alırlar.
Ondan sonra böyle çıkmaza girerler.Kızı değiştirmek isterler,baktılar olmadı,baskı,şiddet,aşağılama yoluna giderler.

Sizinki çok erken başlamış,üstelik ailesiyle aynı şehirde değilsiniz.Ailesinin uzakta olması olumlu aslında,belki bir ümit olabilir.
Çok güçlü ve sıkı durmalısın,geri adım atmaman lazım.Çalışıyormuşsun bırakmışsın sanırım.
Bence ne yapıp edip tekrar çalışmaya başla.Hem ayrılmaya karar verirsen işin sana kuvvet olur.

Düzeltmeye gücün varsa dene ama sen bebek planlıyorsun sanırım,bu çok tehlikeli.
Bebek olursa hiç ayrılamazsın.Daha önce hap kullanmışsın,hapa yeniden başlasan daha doğru olur.

Benim ailem de zamanında eşimi istememişti ama eşimin yüzüne hiç olumsuz birşey söylemediler.Ben de eşime asla ailemden laf taşımadım.Bu şekilde yüzgöz olmadıkları için düzgün bir ilişki kurabildiler.Sonradan ailem eşimi tanıdıkça sevdi ve takdir etti,herşey yoluna girdi.Başta herşey ortaya dökülseydi eşim ailemden mutlaka nefret eder,asla görüşmek istemezdi.Biraz filtre görevi görmek lazım.Ailendeki herşeyi eşine anlatma,onun ailesiyle ilgili de konuşma ki kıyas ve cevap hakkı olmasın.

Insan bu hayata bir kere geliyor, secim senin ister mahv edersin ister, yok arkadas ben kendimi seviyorum ve önemsiyorum ne seni ne babani nede bana yapilan zorlamalari kabul etmiyorum diyip ceker gidersin.
Niye senin kapanmani istiyor?
Evlenmeden öncede basin kapalli degildi, neden evlendikten sonra bu zorlamayi yapiyor?
Kadinsak bu bizi ezmelerine haklari yok.
Ben sahsen beni zorla kapanmami isteyecek, aileme hakaret edecek, bana senden utaniyorum diyecek,
geceleri bana kadinlik görevini yapmiyorsun diyecek. Ben o erkegi varya....sibiryaya yollarim...aannllaaddiinn?
Daha buraya gelip ne yapacagini sorma kardesim, eger birazcik serefin, gururun, kendine saygin var ise, o sayfayi kapatir yeni bir hayata yelken acarsin.....Bak ailende senin geri gelmeni istiyormus zaten...Onlarda anamislar kocanin dengesiz oldugunu, seni ordan kurtarmak istiyorlar.
Nasil dayaniyorsunuz böyle asagilamalara allah askina?
Hicmi sinirlenmiyorsunuz? Hicmi gururunuza dokunmuyor?
Ben anlamiyorum...

Evliliğinizi sürdürün diyebilmek için bir tane sebep bulamadım. Neden hâlâ size bunları yapan adamın yanındasınız? Biraz dik durun. Ve hiçbirşey için geç değilken cesaretinizi toplayın.. size bunların yapılmasına izin vermeyin

belli ki eşini ailesi dolduruyor. o da zayıf karakterli ki dolduruşa geliyor. niye kendine eziyet ediyorsun. çocuk da yok. ailen de arkanda. eğer eşin gerçekten seni sevseydi önce ailene laf söylemezdi ve seni ailesine ezdirmezdi.

Sizi evinizde tutan tek şey eşinize olan sevginizmi acaba,sizden aldıkları ne olacak hakaret küfür aileye saygısızlık..
Çocukta yokmuş çekin gidin ailenizin yanına bugün kapanmanızı isteyen adam yarın birgün sizi daha çok baskı kurmaya çalışır..
Bu kadar zayıf karakterli bir eşiniz varken siz o evde mutlu ve huzurlu olamazsınız inanın,çünkü arkasında ailesinin lafını dinleyen bir adam var değiştiremezsiniz onu...

X