• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delireceğim artık bitmeli mi bitmemeli mi?

Bir evlilik nasıl başlarsa öyle devam eder sen ömür boyu dengesiz adamı çekeceksin dul damgası yememek için katlanacaksın evden gitmeyeceğini bildiği için bolca seni ve aileni ayaklar altına alıyor adam bu huysuzlukları ile gayet mutlu evin padişahı sende kölesi bu düzen değizmez seninde gençliğin tükenir yok bugün yarin düzelir diye

canim Allah sana sabir versin. ilk basta tartismalar cogumuzda olmustur, cünkü birden ayni evde yasamaya basliyoruz. farkli yasam farkli adetler. sonra zamanla bütün taslar yerine oturur insAllah.

tamam esin aileni sevmiyor olabilir ama en azindan seni sevdigi icin ailene saygi duymasi gerek. birde her defasinda sana git geri gibisinden agir kelimeler kullaniyormus, bunu ben okurken bile icim yandi.. senin kimbilir nasil icin aciyor.

ates düstügü yeri yakar derler ya, simdi sana ne kadarda kimileri bosver ayril dese de.. senin icindeki bu sevgi bu ask esine karsi oldukca mantikli karar vermene engel olucak. cünkü yuva bozmak burda böyle yazmak kadar kolay degil.

kapanma konusuna gelince: bende kapaliyim ama senin esinin sana baski yapmaya hakki yok. sonucta senin icinden gelmesi gereken birsey. evlenmeden önce biliyordu acik oldugunu, öyle gördü öyle sevdi. kapali istiyosaydi, kapali biriyle evlenseymis. yani canim burdan yazdiklarindan ve kullandigi kelimelere bakaraktan, esin pek olgun oturakli birine benzemiyor. yasi kac? daha cok cocuksu bir tavri var. evcilik oynuyo sanki, ben vazgectim oynamiyom gibisinden. :19:

benim sana tavsiyem. hemen cocuk yapma, zamana birak.. daha 1 senelik evliymissiniz, belki zamanla düzelir insAllah. ama baktinki olmuyor, zararin neresinden dönersen kardir..

Allah yardımcın alsun .priinciipessa nın dediği gibi hemen baba evine geri dönmezsen bile bebek yapmayı şimdilik düşünme bence , sakın belki çocuk olursa düzelir derler ya sakın kendi sorunlarınızı halletmeden en azından . Allah yardımcın olsun , İnsallah en kısa zamanda herşey düzelir

Severek evlenmiş olabilirsin ama severek devam etmiyor anlaşılan evliliğin. . !
Eşin çığrından çıkmış bi durumda bence . Hep bana diyor anlaşılan. .
Ayrıca saygısız . .Hem duygularınıza hem ailenize .Çok zor walla işiniz
ailesi yanında beni küçük düşüren koruyp kollamayan benim aileme değer vermeyen insandan bana koca olmaz. .
ayrıca erkeklerin eşlerini zorla kapatma işini anlamıyorum .Bir insan kapanıcaksa Sade ve Sadece Allah için kapanır. Eşi arkadaşlarının yanında mahçp olmasın die değil :31:
Allah eşine vicdan ve merhamet sanada sabır versin .Sakın ama sakın çocuk falan yapim deme bu adamdan daha çok pişman olursun :20:

ben gerçekten sağlıklı düşünemiyorum böyle biri değildi nasıl bu hale geldi anlamış değilim..

gücüm ve kuvvetim tükeniyor artık sabıra gelince kalmadı.

sadece pişman olmaktan korkuyorum

Canım böyle biri değildi ama bu hale geldi.Neticeye bakmak lazım.Şu yazdıklarını okurken benim içim sıkıldı sen nasıl tahammül edebiliyorsun.Ailen arkandaysa ya da çalışıyorsan bence yazık etme kendine(ki çalışmıyorsanya da ailen arkanda değilse de yazık etme)
Neden pişman olabilirsin ki?Sürekli hakaret duymak ya da kayınpederin tarafından kovulmak için evlenmedin sen.Bunlar kolay hazmedilir şeyler değil ki canım.Lütfen kendi değerini bil.Allah hakkında hayırlısını versin.

bence eşini birileri dolduruyor, etki altında kalıyor. evlenince böyle olur erkekler, ailelerini korumaya kız tarafını ise kötülemeye meyilli olurlar. eşini ailesinden biraz uzak tutmaya, ve eski günlerinizi yaşatmaya çalış. o bana yaklaşsın diye bekleme. eskiden sen nasılsan, bakımlı ilgili vs.. öyle olmaya çalış. bir de uyanık olacaksın tabi, seni kötüleyebileceği bi açık vermeyeceksin ellerine. kocan henüz koca olmayı öğrenememiş, bir çoğumuzun eşinde olduğu gibi "evlendikten sonra ailesine bağlanma ve eşini ailesi gibi görememe" hastalığı söz konusu.

bu durumun düzelmesi adına içinde bir umudun,gördüğün bir ışığın yoksa
ayrıl git ailene derim

düşünsene
çünkü bu durum böyle devam edecek ve yarın birgün çocuğun da olursa ...
hem sen hem çocuk çekecek böyle bir ızdırabı,
yarın karar vermek için çekip gitmek için çok geç olabilir

tamam boşanmaya karar vermek ayrılmak kararı..
düşününce çok zor ağır geliyor insana
sanki boşanınca dünya yıkılacakmış gibi ama öyle değil

evlenmek kadar doğal bişey boşanmak ta
hem seni seven sana değer veren ailen var seni bekleyen

ben etrafımda gördüğüm aileleri düşünerek cevap veriyorum ama
evliliğin ilk başında sorun neyse aynen devam ediyor hiç düzelmiyor
heleki eşinin ailesine herşeye müdahale eden tiplerse
bunlar hiç düzelmiyor,çünkü o insanlar hiç değişmeyecek bunu sakın unutma
ya sen bütün bunlara maruz kalarak onların herşeyine boyun eğeceksin
yada çekip gideceksin

arkadaşım adına çok çok üzüldüm.aynı sorunları benim kardeşim de yaşadı.ben bekarım ama sana söylemek istediğim o kadar çok şey varki..değerli arkadaşım eşin inan hiç değişmedi o siz sevgili ikende böyle idi.ama sen sandınkı stresten evlenelim geçecek o beni seviyor beni dinleyecek anlayacak ve birlikte mutlu olacağız..ama arkadaşım baştan yanlış seçim o sana kendini çok göstermiştirde sen anlamak istememişsindir.cnm benim kardeşimde evlendikten 10 ay sonra aynı sorunlala geldi geri.öle oldu şöyle oldu derken geri döndü ama hepimiz şu an tetikteyiz.hayat bize ne kadar zor bi bilsen.uyusam uyuyamıyorum,biraz keyiflensem vicdan azabı duyuyorum.zor yaşamayan anlayamaz.cnm sana tavsiyem yakanı kurtar!dul desinler şöyle desinler.ne derlerse desinler.sen mutlu olmak için yaşıyorsun.kimseyi düzeltmek nezaket öğretmek için değil..sen sen sen her şeyden önce sen arkadaşım kimseyi düşünme önce kendini.yarın bi gün çocuğun olduğunda ne yapacaksın bu sefer tek başına dönmediğn baba ocağına 2kişi döneceksin ve ömrün boyunca çocuk yüzünden ne ondan nede onun ailesinden kopamayacaksın.ayağına dolanan bu adamı çıkar at hayatından.tüm mutlulklar senin için arkadaşım..çünkü ömrün boyunca o düzelmeyecek senin ne dengin nede seni seven biri.diyeceksin ki seviyorr.böyle sevgi olmaz cnmm arkadaşım olmazzz anla bunu.hayatını sen yaşayacaksınn.senin adına kimse üzülüp mutlu olmazz.çıkar at hayatından sil her şeyii.bu evcilik oyunu baştan yanlışş.ilerisi seni de hatalara götürür.kimse vazgeçilmez değildirr.şimdi diyeceksin sen bekarsın sana kolay.ama değil inan be arkadaşım.seni çok ii anlıyorum ama gerçekler bunlarr.bil ona göre hayatını düzenle.yalan konuşmak istemiyorumm.düzelmeyecek değişmeyecek,annesi hep akıllar vercek,çocuk yap diyecek annesi sana bağlanır ayrılamaz diyecek ve sonuç olarak da senin hayatın böyle yok olupp gidecekkk..

evlilikler sevgiyle aşkla başlıyor
ama saygıyla değerle devam ediyor
eğerki saygı bitmişse o evliliğin geleceği karanlıktır diyorum
ayrılık olmasada dört dörtlük bir evlilik olmayacaktır saygının olmadığı yerde

Son düzenleme:
arkadaşım adına çok çok üzüldüm.aynı sorunları benim kardeşim de yaşadı.ben bekarım ama sana söylemek istediğim o kadar çok şey varki..değerli arkadaşım eşin inan hiç değişmedi o siz sevgili ikende böyle idi.ama sen sandınkı stresten evlenelim geçecek o beni seviyor beni dinleyecek anlayacak ve birlikte mutlu olacağız..ama arkadaşım baştan yanlış seçim o sana kendini çok göstermiştirde sen anlamak istememişsindir.cnm benim kardeşimde evlendikten 10 ay sonra aynı sorunlala geldi geri.öle oldu şöyle oldu derken geri döndü ama hepimiz şu an tetikteyiz.hayat bize ne kadar zor bi bilsen.uyusam uyuyamıyorum,biraz keyiflensem vicdan azabı duyuyorum.zor yaşamayan anlayamaz.cnm sana tavsiyem yakanı kurtar!dul desinler şöyle desinler.ne derlerse desinler.sen mutlu olmak için yaşıyorsun.kimseyi düzeltmek nezaket öğretmek için değil..sen sen sen her şeyden önce sen arkadaşım kimseyi düşünme önce kendini.yarın bi gün çocuğun olduğunda ne yapacaksın bu sefer tek başına dönmediğn baba ocağına 2kişi döneceksin ve ömrün boyunca çocuk yüzünden ne ondan nede onun ailesinden kopamayacaksın.ayağına dolanan bu adamı çıkar at hayatından.tüm mutlulklar senin için arkadaşım..çünkü ömrün boyunca o düzelmeyecek senin ne dengin nede seni seven biri.diyeceksin ki seviyorr.böyle sevgi olmaz cnmm arkadaşım olmazzz anla bunu.hayatını sen yaşayacaksınn.senin adına kimse üzülüp mutlu olmazz.çıkar at hayatından sil her şeyii.bu evcilik oyunu baştan yanlışş.ilerisi seni de hatalara götürür.kimse vazgeçilmez değildirr.şimdi diyeceksin sen bekarsın sana kolay.ama değil inan be arkadaşım.seni çok ii anlıyorum ama gerçekler bunlarr.bil ona göre hayatını düzenle.yalan konuşmak istemiyorumm.düzelmeyecek değişmeyecek,annesi hep akıllar vercek,çocuk yap diyecek annesi sana bağlanır ayrılamaz diyecek ve sonuç olarak da senin hayatın böyle yok olupp gidecekkk..

sana katılıyorum..

Önemli olan senin huzurun mutluluğun herşey karşılklı olmalı bence senin ailene saygı gostermelı başta sana kabga ıllaki olur tadı tuzudur hem ılskıyı bazen saglamlastırır değerini belli eder ama saygı bıttıyse o ilişkide herşey bitmiştir bende bı bucuk aydır evlenıyorum bazen onun aılesını elestırıyorum bılıyorum yanlıs ama herseyı paylasıyorum ben esımler kavga ettıgımızde bıle ben annemdeyken onlara nasıl ıyı davranıyo aılemde aynı sekılde belkı senın aılen damata kotu davranıyo olabılır ama daha yolun baısnda bu sorunlar varken anlasıp ayrılmak en nefret ettıgım seydır karı koca arasına bırının akrısması babasının falan ne alaka herkes haddını bılsın ya geneldede ılskıler aıleler yuzunden bıtıyo zaten en ıyısı herksten uzak olmaz ben gercı kayananama yakınım ama calsıyorum kayınpederım vefat ettı tek kalıyo onu bıle yapamıyo ya korkuyo torunları kalıyo en bastada esıme soyledım aılendır saygı duyarım hıcbı zaman terbıeysızlık yapmam yardımcı olurum ama aynı evde kabul etmem gelır arada kalır ama sureklı olmaz rahat edemem dıye en basta agırlıgı koydum ben ıkı kıslılk bı aıle kurdum ucuncu olursa cocugum olsun hastalık olur falan o ayrı Allah gostermesınde ole ıste :D

çok doğru yazmışsın ama köyden geldiği için oraya dönmek mi zor evlilikteki işkenceye razı olmak mı? Bazen baba evide sorunlu oluyor

Seni sürekli evden kovuyor.
Ne cesaret?
Demek ki beyninde bitirmiş adam seni, gitsen de bir kalsan da...
Ya da sen çok aciz bir imaj çizmişsin nasılsa gidemez diye düşünüyor.

çok doğru yazmışsın ama köyden geldiği için oraya dönmek mi zor evlilikteki işkenceye razı olmak mı? Bazen baba evide sorunlu oluyor

şunu söylemek istiyorum ;
bence baba evindeki sorun evliliktekinden çok daha hafif oluyor kesinlikle
baban veya annenle tartıştığında kızıp sinirleniyorsun bağırıyorsun ama sonra
mışıl mışıl yatağında uyuyabiliyorsun
ama eşinle kavga ettiğinde tüm huzurun kaçıyor ve uyuyamıyorsun
o günün zehir oluyor sana
anne baba ne olursa olsun çocuğuna kıyamıyor
ama eş sana değer vermiyorsa kaga ettiğinde sen ağlayıp sızlasanda arkasını dönüp uyuyor

Sizin evliliğiniz biteli aylar oluyor ama anlaşılan senin bunu kabullenmen daha zaman alır gibi geliyor.
Zorluklarla bir hayat kurup onun ellerinden kayıp gitmesi ve buna sadece seyirci kalmak kolay değildir elbette.
Şu an kafanı toplaman için eşyalarını da topla ve durumun el veriyorsa kısa bir tatile çık.
Kendi yaşantına uzaktan bak, bakalım en son ne zaman gülmüşsün eşin dediğin insanla, en son ne zaman dertleşmişsin...
Evliliği devam ettirmek için 2 tarafın çabası gerekir unutma, tek taraflı olan aşk sevgi fedakarlık vs. yani herşey bitmeye mahkumdur. :19:

Senin en büyük şansın senin mutlu olmanı isteyen ve her şartta yanında olan ailen bunu sakın unutma . senin durumunda olup gidecek yeri olmayan ailesi tarafında rededilen birçok insan bu şartlara katlanarak yaşamak zorunda . "İnsanın en büyük şansı ailesi" dir.

Back
X