Delilik mi

Turla gitmeyi düşünüyoruz. Ehliyetimiz yok maalesef :KK43: Önerebileceğiniz bir tür firması var mı? Sizce kaç gün yeterli sakız için

Turla hiç gitmediğim için tur firmaları ile ilgili bilgim yok. Sakız'da gezilecek 3-4 tane güzel köy var. Bunun dışında çok sayıda koy/plaj var. Biz bir hafta gitmiştik, hiç sıkılmadık.

Rodos a gidin direk Türkçe konuşan bir abi bizi karşılamıştı. Hem daha çok gezilecek yeri var hem daha büyük ve eğlenceli Midilli de sıkılırsınız oraya da gittim merkezde birşey yok zaten adanın diğer tarafı güzel oraya da araç kiralamanız şart Midilliye gidecekseniz turla gidin Ayvalık' tan kalkan turlar var biz onunla gittik.
İyi akşamlar. Dün eşimle Yunan adalarından konuştuk, tevafuk bugün bu konu karşıma çıktı 😅. Bi kaç soru sorabilir miyim müsadenizle? Biz de çok istiyoruz seneye için inşallah ama iki kızım var büyüğü 7 küçüğü 4 yaş olacak inşallah. Turla gideriz dedim ama güvenemedim. İki çocukla tavsiye eder misiniz. Turla gitmek mi mantıklı olur. Siz nasıl yaşıyordunuz gitme işini, oteli...

Yaaa adınıza çok sevindim. Turla mı gittiniz. Nasıl yaptınız. Ya ben güvenemiyorum. İki çocukla gidip orda perişan olsam naparım diye korkuyorum
Çok yakın bir kız Arkadaşımla gittik :) İzmir limandan bindik. Çocukla zor olabilir kiliselerin dolu olduğu bir şehir cezbetmeyebilir çocukları. Bir de araç kiralamadan gezmek zor çocuksuz bile

İyi akşamlar. Dün eşimle Yunan adalarından konuştuk, tevafuk bugün bu konu karşıma çıktı 😅. Bi kaç soru sorabilir miyim müsadenizle? Biz de çok istiyoruz seneye için inşallah ama iki kızım var büyüğü 7 küçüğü 4 yaş olacak inşallah. Turla gideriz dedim ama güvenemedim. İki çocukla tavsiye eder misiniz. Turla gitmek mi mantıklı olur. Siz nasıl yaşıyordunuz gitme işini, oteli...
Turla gitmek daha mantıklı sizin için çünkü ada çok büyük gezecek çok yer var. Denizi çocukları cezbetmiypr taşlık. Biz airbnb de kaldık. Feribotla İzmir alsancaktan gittik

İzmir'den çıkacaksanız Sakız ve Samos da olabilir. Çeşme'den yarım saatte varıyorsunuz Sakız'a. Ama Midilli de çok güzel tabii. Sakın endişelenmeyin. Bir kez gidince bir daha yazın başka bir ülkeye gitmeyi düşünemeyeceksiniz.

Ben genel olarak tatile üstümde fazla nakitle çıkmamaya çalışıyorum yalnız. Kredi kartımı euro hesabıma bağladım. Türk lirasına çevrilmeden doğrudan euro olarak çekiliyor. Sonra euro hesabımdan ödüyorum. Bunu düşünebilirsiniz.

Yunanistan'da yeme içme çok uygun. Biz iki kişiyiz. Günlük 100 euro limit koyduk geçen yaz. Fazla fazla yetiyor. Sabah börek ve kahve, plajda bira-patates, akşam içkili bir sofra...Yani 5 günde en fazla 300-400 euro harcarsınız siz de.

bu arada yanınıza çok para taşımayın (1500 euro çok büyük bi rakam) abartılmazsa günlük 60-70 euroya mis gibi tatil yapılıyor (sabah kahvaltı+öğlen atıştırmalık+akşam balık meze uzo)
630 euro ile gittim. sabah akşam meşhur tatları yeme içme , araba kiralama ( 2 kız arkadaş gittik ) benzin, hediyelik abur cubur , uzo , kardeşime doğum günü hediyesi derken 280 euro cebimde geri döndüm :)
Bence katiyen delilik değil fakat bu yıl için mantıksız bir plan. Kapıda vize uygulaması henüz taze olduğundan dolayı Türkiye'den adalara adeta kavimler göçü olacak. Adalar kaldırabileceğinden çok daha kalabalık olmakla beraber aşırı pahalılık ve güvenlik problemini beraberinde getirecek. En azından bu kadar yaz için başka bir rotaya yönelmenizi öneririm ben.
630 euro ile gittim. sabah akşam meşhur tatları yeme içme , araba kiralama ( 2 kız arkadaş gittik ) benzin, hediyelik abur cubur , uzo , kardeşime doğum günü hediyesi derken 280 euro cebimde geri döndüm :) ve hiç bir pahalılık , kalabalıklık yaşamadık.
Pek çok Yunan adasına gittim
İnanın hiç zorluk yaşamazsınız
Bir daha Türkiye’de çeşmede bodrumda tatil yapmak istemezsiniz

Yeme içme için en fazla 300-400 Euro harcarsınız, o kadar bile tutmaz

Her şeyi düşünmüşsünüz zaten
Rahat olun ve gidin
Tebrik ederim sizi
630 euro ile gittim. sabah akşam meşhur tatları yeme içme , araba kiralama ( 2 kız arkadaş gittik ) benzin, hediyelik abur cubur , uzo , kardeşime doğum günü hediyesi derken 280 euro cebimde geri döndüm :)

Ben Yunanistan'da anakarayı bildiğim için böyle olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye göre ucuz olacağı su götürmez bir gerçek ama anakarası adalarına göre bile ucuz. 630 euroya kat be kat daha fazlasını alabilirdiniz ama siz halinizden memnunsanız ne ala.
bir sonraki rotanızı düşünmeye başladınız mı? genelde öyle olur :)

Ben Yunanistan'da anakarayı bildiğim için böyle olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye göre ucuz olacağı su götürmez bir gerçek ama anakarası adalarına göre bile ucuz. 630 euroya kat be kat daha fazlasını alabilirdiniz ama siz halinizden memnunsanız ne ala.
bir sonraki rotanızı düşünmeye başladınız mı? genelde öyle olur :)
aşırı abartarak yedik ama ona rağmen yine cebimizde kaldı geri döndük :) bir sonraki hedef balkanlar turu :KK70:

630 euro ile gittim. sabah akşam meşhur tatları yeme içme , araba kiralama ( 2 kız arkadaş gittik ) benzin, hediyelik abur cubur , uzo , kardeşime doğum günü hediyesi derken 280 euro cebimde geri döndüm :) ve hiç bir pahalılık , kalabalıklık yaşamadık.

Çok sevindim güzel bir tatil geçirmenize. Yunanistan gerçekten cennet. Kimse kimseyi kazıklamaya da çalışmıyor, en önemlisi bu bence.

Hangi adaya gittiniz?

özellikle 2 kız olarak çok eğlendik açıkçası :) kilisenin birinin çanını bile çaldım :KK70: yunan bir teyze kovaladı bizi :KK70: gülmekten gözlerimizden yaşlar geldi :)
Çok mutlu oluyorum insanlar böyle içinden geldiği gibi yaşayıp mutlu olduğunda. Çok sevindim adınıza. Daha güzel günler nasip olsun inşallah

özellikle 2 kız olarak çok eğlendik açıkçası :) kilisenin birinin çanını bile çaldım :KK70: yunan bir teyze kovaladı bizi :KK70: gülmekten gözlerimizden yaşlar geldi :)
Eşimle eylül gibi gitmek istiyoruz. Rica etsem ve size zaman kaybı yaşatmayacaksak kapıda vize ile ilgili bilgi verebilir misiniz sistem nasıl işliyor acaba?Pasaportumuz var. Kapıda vizede ne yapmamız, yanımızda neler götürmemiz gerekir. Eşimin kendine ait işyeri., benimde sigortalı çalıştığım işim var.

Çok mutlu oluyorum insanlar böyle içinden geldiği gibi yaşayıp mutlu olduğunda. Çok sevindim adınıza. Daha güzel günler nasip olsun inşallah
teşekkür ederim :KK68:
Eşimle eylül gibi gitmek istiyoruz. Rica etsem ve size zaman kaybı yaşatmayacaksak kapıda vize ile ilgili bilgi verebilir misiniz sistem nasıl işliyor acaba?Pasaportumuz var. Kapıda vizede ne yapmamız, yanımızda neler götürmemiz gerekir. Eşimin kendine ait işyeri., benimde sigortalı çalıştığım işim var.
hangi feribot şirketiyle gidecekseniz evrakları onlara ulaştırmanız isteniyor. biz izdeniz (izmir büyük şehir belediyesinin ) feribotuyla gittik sitesinde kalem kalem yazıyordu.

Kendiniz gidecekseniz booking ten konaklama rezarvasyonu yapabilirsiniz zaten feribot bileti internetten alınıyor, gezilecek yerleri google dan bakıp bir gezi planı oluşturabilirsiniz bizim de kızımız var şu an 8 yaşında ve biz doğduğundan beri geziyoruz yurt içi yurt dışı sıkıntı yaşamadık hiç.

kesinlikle öyle. midilliye gittik.
Midilli için ne düşünüyorsunuZ? Ben koş ve Rodos’a gittim daha önce. Şimdi eşimle yine Yunan adası düşünüyoruz ama Samos sakız ve Midilli arasında kaldım. Videolarda Samos Midilli’den daha otantik görünüyor siz tavsiye eder misiniz?

Midilli için ne düşünüyorsunuZ? Ben koş ve Rodos’a gittim daha önce. Şimdi eşimle yine Yunan adası düşünüyoruz ama Samos sakız ve Midilli arasında kaldım. Videolarda Samos Midilli’den daha otantik görünüyor siz tavsiye eder misiniz?
midilliyi tavsiye ederim ama deniz için gidilmez. araba kiralayıp köyleri gezmeyecekseniz merkezde sıkılırsınız çok aktivite yok. gece 12 olunca şehir sessizliğe bürünüyor :) tüm gün merkezde kalayım gezeyim derseniz gezilecek yerler sınırlı :) siesta vakitleri var. biz 4 gece 5 gün kaldık. 2 gün ful köyleri gezdik :)

midilliyi tavsiye ederim ama deniz için gidilmez. araba kiralayıp köyleri gezmeyecekseniz merkezde sıkılırsınız çok aktivite yok. gece 12 olunca şehir sessizliğe bürünüyor :) tüm gün merkezde kalayım gezeyim derseniz gezilecek yerler sınırlı :) siesta vakitleri var. biz 4 gece 5 gün kaldık. 2 gün ful köyleri gezdik :)
Ben de deniz için gidilmez kismini tahmin etmistim. Teşekkür ederim bir kültürel gezi olarak planlayabilriz o halde. Yazı beklemeye gerek olmadan ilkbahar ya da sonbahar da olur belki hatta 🙏🏻

X