Değişip gelişip güzelleşip ben burdayım diyelim 3:)

Bu gün saçıma ve yüzüme kuru maya ile maske yapıcam. Bunu daha önce yüzüme yapmıştım fena olmamıştı, saça ilk defa denicem bakalım nasıl olacak.

İlk defa duyuyorum merak ettim sonucunu yaz mutlaka

Mayanın vaadettikleri çok, şöyle şeyler buldum

"Maya yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içeriyor. Ayrıca proteinleri oluşturan temel yapı taşı olan aminoasit özleri bakımından da çok zengin.

Saçlar
Maya özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin, saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor

Cilt

Mayanın cilde yararları antik çağlardan beri biliniyor. Antik Mısır?da kadınlar güzelleşmek için mayayı ciltlerine sürerlermiş. Ayrıca mayanın mikrop öldürücü özelliklerini keşfedip yara merhemi gibi kullanırlarmış. Yaraları dezenfekte etmek ve çabuk iyileşmesini sağlamak için yaranın üzerine maya sürerlermiş. Mayadaki vitamin ve mineraller cildin her türlü gereksinimi sağlayacak kadar zengin. Özellikle akne ve sivilceli ciltlere çok yararlı. Karaciğeri toksinlerden arındırıp, temizliyor ve ciltteki aşırı yağlanmayı önlüyor.
Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Protein, ayrıca cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarı atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt adeta yenileniyor. Maya, cildin mat ve pürüzlü görünümüne yol açan mide sorunlarını gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem içerden hem de dışardan besliyor."

Yıkarken sanki nomalden fazla döküldü ama tabi başka şeyleri bırakıp bir süre bunu kullanmak gerek tam etkisini görmek için. Ben yine dayanamadım içine bıldırcın yumurtası koydum 3 tane ve biraz hint yağı. Kendi yaptığım sarımsaklı şampuanla da yıkadım.

Kuru maya mı yoksa yaş mayamı kullanıyorsunuz?

Merhabalar
Bende araniza katılmak istiyorum

Bir ara bende 15 günde bir yapıyordum yaş maya maskesi. Cokta iyi gelmişti.

Cildi geriyor peeling etkisi var

Ben ılık su ile krem kıvamına getirip fırça ile sürüp yarım saat beklettikten sonra yavasca ovalayarak çıkarıyorum. Sonra yıkayıp nemlendirici isterdim

Sivilcelere karşı da bebek pudrası ve gül suyunu aynı şekilde krem kıvamına getirip fırça ile sürüp yarım saat beklettikten sonra yikayinca . Sivilcelerin yarısı sönmüş oluyordu. Bir yandan da kilo vermeye çalışıyorum.

Arkadaşlar,
Kilo verdiğim için gözaltlarımda biraz çökme var gibi.Gözaltı çökmesine doğal bir çözüm biliyor musunuz?

Maya maskesi kullanan arkadaşlar segazel ve Hayatimmm70 cilt tipiniz nedir?
Şu sıra benim de cildim canımı sıkıyor sanki kurumuş ölü tabaka var gibi ve yorgun görünüyor. Nem lazım gibi. Bu maskeler nem mi verir daha mı kurutur bilemiyorum. Sizce?

Birde kahve telvesi ile yapılan var
Benim cilt tipine karma arkadaşım

Cildim normalden kuruya dönük, dönem dönem kullandığım ürünlerden kaynaklı parlama yapıyor t bölgesi ama genelde nemlendirmediğimde pul pul oluyor cildim. Maya maskesi cildi dengeler ve sıkılaştırır. Ama tüylenmeye meyilli cildiniz varsa kullanmayın diyordu bir videoda.

Benimki de aynı anlattığınız gibi. Ama ayva tüyü derler ya öyle bir yüzeyi var :) yapmayayım o zaman ya.

Benim güzellerim nerdeymiş bakiyim sizleri ihmal ettim farkındayım çooook üzgünüm ama ödevler sunumlar vakit bulamadımmm sizleri çok özledim

Selam.
Çok zaman olmuş. Ben kpss ye hazırlanıyorum çok bakamıyorum artık buralara. Aslında dilek ağacını tam anlayamadım. Olmasını istediğimiz şeyleri mi yazıyoruz
benim cildimde anlattığın gibi kurumuştu. Himalayanın nem maskesi var bende kk dan okumuştum bi deniyim dedim. Oldukça etkili. Fiyatında uygun. 12 tlydi sanırım

Teşekkür ederim canım:)

Dilek ağacı uygulamız öncelikli kısa süre içinde olmasını istediklerimizi yazıyoruz ben de dilek ağacına dileğimi asayım; sınavlarımın hepsini AA ile geçeyim ödevlerim sunumlarım çok güzel olsun

Bende asayım o zaman. Bugün tüm gün boyunca ders çalışırım inşallah :)

Ben zikirmatikle kaçırıyorum, yanlış sayıyormuş gibi geliyor hep. Kendi yaptığım doğaltaş tesbihlerim var ama onları da çalıştığım şehirde unuttum bi eksiklik varmış gibi hissediyorum.

Dilek ağacına da asayım dileğimi
Alese ve derslerime en iyi şekilde çalışmayı diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…