Değişik aile iliskilerim2

Bu ne ya, benim de ablam olsan ben de seni sevmezdim.
Cunku insanlar beni sevsin,saysin diye yapmadığın kalmamış. Böyle insanlar asla sevilmezler. Kendin istemişsin dersane parası ödemissin,kendin istemişsin özel okul parası ödemissin,kendin istemişsin kiyamamissin arabasına eklemissin
Eeee?
Şimdi de ekstra sevgi saygı bekliyorsun.
Sana demiyor mu kimse,"yapmasaydin" diye?
Yapmasaydin, bu kadar basit.
Hem kendini zora sokup yardım ediyorsun hem sonra ağzında yaptıkların,şunu yaptım bunu yaptım
Keşke hiç bir şey yapmasaydin.
Ben mesela kimseye günahımi vermem kolay kolay, borç versem dolarla veririm ki değeri kaybolmasın. İnan benden iyisi yok. İnsanlar beni sever,saygı duyar...bu dünya böyledir. Annem kucuk kardeşini,büyük kardesinden olan yegenlerini falan evlendirirken eve gelmedi haftalarca ,onlarda kaldı makinalarlar çeyiz yaptı . Masrafı geç gecelerce el emeği verdi.
Ne oldu?
Kendi kızı evlenirken ne kardeşlerinden ne yeğenlerinden 'yardima ihtiyacın var mi' diyen olmadı,hatta düğüne gelmeyen vardı :)
Dünyayı verdi herkese, kimseye de yaranamadi..misal annesine iyi gelecek diye alternatif bilmemne makinası varmış, kaç bin verdi kadını ona soktu belki düzelir diye. Annesi ortamlarda hep 'o makina daha beter etti beni' der. Ya da en kaliteli vitamin takviyelerinden aldı aylarca...Tv'de bir doktor onlara ihtiyacınız yok,onlar para tuzağı demiş. Ananem bunlara dırdır ediyor,verme bana diye:)
Dünyayı veriyor,kimseye de yaranamiyor.
Ben mesela bu gerçeği bildiğim için ablam evlenirken bana külfet olacak,istegimin dışındaki hiçbir şeyi yapmadım,ev taşımaya bile gitmedim. Çünkü ben gitsem sıra bana gelince iş güç çocuk vs o gelmeyecek,biliyorum. Niye boşuna kinleneyim ki:)))
Kimseye haddinden fazla verici olmamak lazım.
Denge her şeyin temeli.
Sizin ilişkide dengeniz şaşmış.
Ayrıca sizin de çok itici davranışınız var
Misal üni çağındaki kardesiniz
Kız daha hayatın laylaylom çağında,onun yaşıtı insanlar 'ogrenci evi' adı altinda ketilda makarna yiyor,boyle sorumsuz çağlar . Siz de geceleri bebeğime bak diyorsunuz
Öteki sizi sevmiyor,dogumgununuzu bile kutlamıyor. Üstelik benim resmimi paylasma dediği halde paylaşıp duruyorsunuz.
Yani ne münasebet?
Benim yeğenim ilkokula başlayacak. Ablam hamileyken rica etti internete atmayın çocuğu diye. Onca zamandır ne ben ne ailem onca doğumgünü ,okul gösterisi vs geçti asla internete resmini atmadık. Çünkü annesinin kararına saygı duyduk.
Sizi insanca uyarmasina rağmen neden paylaşıyorsunuz ki? Tabii ki silecek.
Sonuç olarak madem bıktınız tüm maddi desteği kesin, tatillere çocuğunuzla kendiniz gidin. Kardesiniz için ödeyeceğiniz parayla masaj falan yaptırın. Borcunuzu da ısrarla Alin daha da kimseye haddinden fazla iyilik yaomayin, size bir gelene siz de bir gidin, size gelmeyen insana koşmayın.
Bu kadar basit
Önceden farkında degildim .artık anlıyorum kendime bir çeki düzen verdim .birikimde yapıyorum .küçük kız kardeşime kızmıyorum, guvenmiyorum zaten . üniversitesi bitmek üzere .onunda mutlu olacağını isteyeceğini düşündüğüm için çünkü kızıma düşkün seviyorlar .hatta kendisi söylemişti bir kere .biraz zoruma gitti sadece .diğer kız kardeşim de beni seviyor .ama bencil .söyledikleri konuşmaları sinirimi bozuyor .anlatıyorum bak diyorum ben 30 yaşıma geldim artık kızımı düşünmek zorundayım .yoksa istemem paramı .bugün diyorum başıma birşey gelse bir guvencem yok .yok niye ben öyle söylüyormuşum .verirmiş bana .resim konusunda da evet haklı ama .kızımla birlikte güzel bir videosu veya resmi. Var benim bunu paylaşmak istemem kötü birşey degilki .onada anlattım.sevdigimden ve videoyu tatlı bulduğumdan paylastigimi kendini kötü hisseti bir kaç resim video attı bunları paylaş falan diye .ama bir kez kalbimi kırdı .benim sorunum benim yok diyememem insanlarla arama sınır koyamamak .en sonunda hep üzülen benim herşeyin farkındayım.benim yaptığım fedakarlık karşılık beklediğimden değil sevdigimden .bu şekilde geri dönüş alınca .sevildigimden bile şüphe ediyorum .ya diyorum beni sevse bu kadar kırmaz bu kadar kırıcı konuşmaz .bir yıl oldu artık birşeyleri içimde tutmuyorum söylüyorum .ya diyorum hiçbiri beni düşünmüyor ben niye düşüneyim. beni sevsinler diye ektra bir çaba içine girmiyorum.

Bende farkındayım yaptığım şeyler anne babamın sorumluluğunda olan şeyler olduğunun anne baba yapmıyorsa bir tekmede benmi atayım emin ol on yaşında bir çocuk kardeşinin altını mecburiyetten değiştirmiyordur.bende çocuktum .ben bir karşılık beklemiyorum .en azından ablalariyim saygı gösterebilirler .insanca davranabilirler .bu şekilde davranilmaya gerek varmi. Ben gelsin benim çocuğuma hizmet etsin kafasında değilim .gelsin benim çocuğumun altını değiştirsin basini yikasin yemek yapsın da beklemiyorum yanında duracak güvende olduğunu bileceğim çalışan bir kadın için ne kadar zor olduğunu anlayamazsın.
Ben sizi anlıyorum, on yaşında cocuksunuz ve çocukluğunuzu bile yaşatmamislar. Siz üzerinize düşen her iyiligi fedakarlığı yapmışsınız.
Artık bazı şeylere rest çekmenizin zamanı gelmedi mi ?
Anneniz israrla parasını istiyor ya ,ona git arabayı kullanan kızından iste parayı diyeceksiniz .
Bakın kardes akraba şu bu ,hepsinden beklentiyi kesin ve kızınız ve kendiniz için bir hayat kurun .
Yok küçük bir yer ,rahat bırakmazlar falan filan ...
Ya devletimiz polisimiz var değil mi ?
Siz bunları yaşamak zorunda değilsiniz ve yaşamayın artık çocuğunuza yazık.
Öğleye kadar kreşe ,kresten sonra da bakıciya verin kızınızı ve o evden gidin .
Korkmayın, cesaretli olun ,çalışan ekmeğini parasını kazanan ,ayakları üzerinde duran bi kadinsiniz ,lazım olan sadece birazcık cesaret .
Hadi şimdi veya en kısa zamanda !
Kurtarın kendinizi, imkanlarıniz buna müsait

Belli ki sessiz sakin ve bu nedenle de ezilen birisiniz.
Ben yerinizde olsam kardeşlerimin bu çıkarcı tavırlarını çekmem üstüne burunlarından getiririm. Herkes bu hayata bir tek kez geliyor ve kimse kimsenin kahrını yükünü çekmek zorunda değil.
Arabayı satmıyor mu alırım karşıma ya satıp borcunu öde ya da her gün bir tekerini indiririm arabanın derim.
Öteki izinsiz alışveriş mi yaptı hemen şifreyi değiştiririm eğer ses ederse sen benim evladıma bakmayı çok gördüysen benim sırtımdan da gecinemezsin derim.
Sesiniz çıksın biraz yahu.
Siz böyle yaptıkça onlar sirtiniza binmiş de binmiş

X