Değişik aile iliskilerim2

Linoya

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2020
248
116
30
Konuşmak için yazıyorum kız kardeş problems, benim bir kız kardeşim var dershaneye gönderdigim ,özel üniversiteye gönderdiğim ,sonrasında her türlü destek olduğum arkasında durdugum .bir yere gitsem onuda gotururdum yedirirdim . Ama gelin görün ki kız kardeşim atandıktan sonra değişti kendine çevre edindi sürekli onlarla takıldı .arkadaşlarının doğum gununu unutmaz hediyeler alır .ben aklına gelmem .ben bu ailde neden hep kötü oluyorum bilmiyorum .haksızlığa uğrayan ben dengesiz olan yine ben.en son ki yaptığım mallikta; kalktım bu heves etti diye araba aldık ortaklaşa parası yoktu yarısını ben verdim .benimde hevesim yoktu çok sıkıntılar yaşadım boşanma durumları falan panik atak hastası oldum doğumda. ölüm riski atlattım kullanamıyorum arabayı bir yıldır kendi kullaniyor .arabayı alırken benim hissede 45 bin liram vardı bozdum buna verdim.annem Nuh dedi peygamber demedi kendi arabadan pay istemedi bana yüz gram borç verdi .kız heves edince bende hevesi kırılmasın arabada bulmuştu kabul ettim .arabaya ben 85 bin koydum simdiki değeri ile benim 225 bin TL vardi .o kadar bıktım usandım ki annem sürekli altınını istiyor .sürekli evde kavga tantana .annene dedim ben kullanmıyorum git ondan iste versin en sondada gına geldi sat dedim arabayı kendine göre araba al onuda kabul etmiyor .annemle konustum .annem alttan girdi üstten çıktı aklıma girdi bende daha fazla araba için tartışmak istemediğim için dedim ilk bir yıl annemin borcunu öde ikinci yılda benim .yok ben nasıl ödeyeceğim ödeyemem falan. benim param 125 bin .kız kardeşim bana ben sana 2024te ay ay para verip 100 bin tamamlayıp vercem dedi lanet gelsin kabul ettim .dünde yine tartıştım kendisiyle ben ınstagramdan video resim paylaşıyorum .kızkardeşimle kızımı .kız kardeşim ne paylassam beğenmiyor kendini yok kiloluyum yok söyle yok böyle .hesabıma girip haberim olmadan resim siliyor .eski paylastiklarimi .o kadar soğudum ki bu hayattan neden ya hayatımdaki insanlar niye böyle yaralıyor çok yoruldum bıktım hayatım çok boş geliyor hicbirseyden zevk alamıyorum artık .ailemde değişik ben kendimde normal degilim galiba bilmiyorum .bir kız kardeşim ünv okuyo ona söyledim .geleyim ayrı ev tutarim birlikte yaşarız kızıma bak sadece calistigimda kresede veririm .sadece gece nobetteyken ilgilencek.kizim 3 yaşında akıllı bir çocuk tuvalet alışkanlığı var sadece yanında duracak güvende olduğunu bilcem .küçük kız kardeşim beni istemiyor kafası rahatmis çocuk bakamazmis. kızıma bakamazmis . Buda elimde büyüdü altını degistirirdim yemek yedirir yikardim bayramlarda kıyafet her yıl ailemi kendi paramla tatile götürdüm .bosandigimda kredi kartımdan haberim olmadan bir sürü alisveris yapmış sesimi cikarmadim .bu hayatta en korktuğum şey yanlızlikti.kalabalık içinde yanlızlik yaşıyorum hayat bomboş geliyor artık ne hevesim var ne başka birşey kendimi dışarıdan izliyorum gibi bok gibi hayatım ...tek üzüldüğüm kızım ama korkuyorum .memlekete tayin istesem ilçe küçük teyzemde var bakıcı tutsamda masraflı olmaz ama küçük yer dedikodusu çok ben bosandigim için beni rahatsız ederler kız çocuğum var korkuyorum. dünya gerçekten çok iğrenç bir yer .biliyorum ben iflah olmam . kusura bakmayın çok uzun oldu

Surekli olumsuzluklar yasadigim birkac donem oldu. Durdum dedim ki birseyi yanlis yapiyorum, ders almıyorum. Sonra hatalarımı farketrim ve o konularda birdaha hata yapmadım. Sizinde ders almaniz gereken konular var.
Kiz kardesiniz atandiktan sonra sizi gormezden gelmis, bunca yilin hatrina bir corap almayi bile cok gormus. Araba almasina yardim etmemeliydiniz. O para birdaha ne size ne annenize geri donmez.
Diger kiz kardesiniz ile ilgili de sunu soyleyeyim. Insanlara karsiligini beklediginiz yardimi yapmayin(bu diger kardesiniz icinde gecerli). Siz onun altini temizlediniz diye o da sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Kredi kartinizdan alisveris yaptiginda sesinizi cikartacaktiniz. Susup sineye cekip kimseye yaranamazsiniz.
Kardesiniz bile olsa sizi uzen insanlarla araniza mesafe koyun

Konuşmak için yazıyorum kız kardeş problems, benim bir kız kardeşim var dershaneye gönderdigim ,özel üniversiteye gönderdiğim ,sonrasında her türlü destek olduğum arkasında durdugum .bir yere gitsem onuda gotururdum yedirirdim . Ama gelin görün ki kız kardeşim atandıktan sonra değişti kendine çevre edindi sürekli onlarla takıldı .arkadaşlarının doğum gununu unutmaz hediyeler alır .ben aklına gelmem .ben bu ailde neden hep kötü oluyorum bilmiyorum .haksızlığa uğrayan ben dengesiz olan yine ben.en son ki yaptığım mallikta; kalktım bu heves etti diye araba aldık ortaklaşa parası yoktu yarısını ben verdim .benimde hevesim yoktu çok sıkıntılar yaşadım boşanma durumları falan panik atak hastası oldum doğumda. ölüm riski atlattım kullanamıyorum arabayı bir yıldır kendi kullaniyor .arabayı alırken benim hissede 45 bin liram vardı bozdum buna verdim.annem Nuh dedi peygamber demedi kendi arabadan pay istemedi bana yüz gram borç verdi .kız heves edince bende hevesi kırılmasın arabada bulmuştu kabul ettim .arabaya ben 85 bin koydum simdiki değeri ile benim 225 bin TL vardi .o kadar bıktım usandım ki annem sürekli altınını istiyor .sürekli evde kavga tantana .annene dedim ben kullanmıyorum git ondan iste versin en sondada gına geldi sat dedim arabayı kendine göre araba al onuda kabul etmiyor .annemle konustum .annem alttan girdi üstten çıktı aklıma girdi bende daha fazla araba için tartışmak istemediğim için dedim ilk bir yıl annemin borcunu öde ikinci yılda benim .yok ben nasıl ödeyeceğim ödeyemem falan. benim param 125 bin .kız kardeşim bana ben sana 2024te ay ay para verip 100 bin tamamlayıp vercem dedi lanet gelsin kabul ettim .dünde yine tartıştım kendisiyle ben ınstagramdan video resim paylaşıyorum .kızkardeşimle kızımı .kız kardeşim ne paylassam beğenmiyor kendini yok kiloluyum yok söyle yok böyle .hesabıma girip haberim olmadan resim siliyor .eski paylastiklarimi .o kadar soğudum ki bu hayattan neden ya hayatımdaki insanlar niye böyle yaralıyor çok yoruldum bıktım hayatım çok boş geliyor hicbirseyden zevk alamıyorum artık .ailemde değişik ben kendimde normal degilim galiba bilmiyorum .bir kız kardeşim ünv okuyo ona söyledim .geleyim ayrı ev tutarim birlikte yaşarız kızıma bak sadece calistigimda kresede veririm .sadece gece nobetteyken ilgilencek.kizim 3 yaşında akıllı bir çocuk tuvalet alışkanlığı var sadece yanında duracak güvende olduğunu bilcem .küçük kız kardeşim beni istemiyor kafası rahatmis çocuk bakamazmis. kızıma bakamazmis . Buda elimde büyüdü altını degistirirdim yemek yedirir yikardim bayramlarda kıyafet her yıl ailemi kendi paramla tatile götürdüm .bosandigimda kredi kartımdan haberim olmadan bir sürü alisveris yapmış sesimi cikarmadim .bu hayatta en korktuğum şey yanlızlikti.kalabalık içinde yanlızlik yaşıyorum hayat bomboş geliyor artık ne hevesim var ne başka birşey kendimi dışarıdan izliyorum gibi bok gibi hayatım ...tek üzüldüğüm kızım ama korkuyorum .memlekete tayin istesem ilçe küçük teyzemde var bakıcı tutsamda masraflı olmaz ama küçük yer dedikodusu çok ben bosandigim için beni rahatsız ederler kız çocuğum var korkuyorum. dünya gerçekten çok iğrenç bir yer .biliyorum ben iflah olmam . kusura bakmayın çok uzun oldu
Üzmeyin kendinizi. Kimseye de kullandirmayin. Arabayı sattırın,annenize olan borcu ödeyin. Kalanını da kimseye kaptırmayın. Kızıniz biraz büyüyünce de taşının ordan. Böyle ailemi olur.

Kardeşlerinize yaptiginiz seyler (okul, dershane, altini degiştirmek vs) anne babanin cocuklarina yapmasi gereken şeyler, sizin sorumlulugunuzda degildi. Yapmasaydiniz, para yoksa diger insanlarin da yaptigi gibi özel olmayan bir okulda okusaydi kardeşiniz. Bunlari yaptiniz diye karşilik beklememeniz gerekir şimdi. Arabaya ortak olmamaliydiniz kullanmayacaksaniz, kartinizdan harcandiginda tepki verseydiniz.

Kendiniz anne rolune soyundunuz diye universite okuyan kiz cocuk bakiciligi yapmak zorunda degil o yaşta. Cocuk bakmak istese okulu birakir dogururdu bir tane degil mi?

Kardeşlerinize yaptiginiz seyler (okul, dershane, altini degiştirmek vs) anne babanin cocuklarina yapmasi gereken şeyler, sizin sorumlulugunuzda degildi. Yapmasaydiniz, para yoksa diger insanlarin da yaptigi gibi özel olmayan bir okulda okusaydi kardeşiniz. Bunlari yaptiniz diye karşilik beklememeniz gerekir şimdi. Arabaya ortak olmamaliydiniz kullanmayacaksaniz, kartinizdan harcandiginda tepki verseydiniz.

Kendiniz anne rolune soyundunuz diye universite okuyan kiz cocuk bakiciligi yapmak zorunda degil o yaşta. Cocuk bakmak istese okulu birakir dogururdu bir tane degilmi
Bende farkındayım yaptığım şeyler anne babamın sorumluluğunda olan şeyler olduğunun anne baba yapmıyorsa bir tekmede benmi atayım emin ol on yaşında bir çocuk kardeşinin altını mecburiyetten değiştirmiyordur.bende çocuktum .ben bir karşılık beklemiyorum .en azından ablalariyim saygı gösterebilirler .insanca davranabilirler .bu şekilde davranilmaya gerek varmi. Ben gelsin benim çocuğuma hizmet etsin kafasında değilim .gelsin benim çocuğumun altını değiştirsin basini yikasin yemek yapsın da beklemiyorum yanında duracak güvende olduğunu bileceğim çalışan bir kadın için ne kadar zor olduğunu anlayamazsın.

Kendiniz anne rolune soyundunuz diye universite okuyan kiz cocuk bakiciligi yapmak zorunda degil o yaşta. Cocuk bakmak istese okulu birakir dogururdu bir tane degil mi?
Keşke bende mecbur kalmasaydim .ama merak etmeyin artık öyle duruma getirdilerki .içimden hicbirsey yapmak gelmiyor .gün gelir onlarinda derdi olur .o zaman anlarlar .

Gerekirse kavga edin ve o arabayi sattirip paranizi alin.
Diger kardes bebeginize bakmak istemiyorsa ustelemeyin.
Ve bundan sonra nolur 5 kurus vermeyin onlara. Anneniz de dahil hepsi cikarci.
Artık vermiyorum zaten bu zamana kadar yaptım iyi olmadım .yapmayim kötü olayım .şimdide zaten bana dengesiz diyorlar . çünkü istediklerini yapmıyorum .

Surekli olumsuzluklar yasadigim birkac donem oldu. Durdum dedim ki birseyi yanlis yapiyorum, ders almıyorum. Sonra hatalarımı farketrim ve o konularda birdaha hata yapmadım. Sizinde ders almaniz gereken konular var.
Kiz kardesiniz atandiktan sonra sizi gormezden gelmis, bunca yilin hatrina bir corap almayi bile cok gormus. Araba almasina yardim etmemeliydiniz. O para birdaha ne size ne annenize geri donmez.
Diger kiz kardesiniz ile ilgili de sunu soyleyeyim. Insanlara karsiligini beklediginiz yardimi yapmayin(bu diger kardesiniz icinde gecerli). Siz onun altini temizlediniz diye o da sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Kredi kartinizdan alisveris yaptiginda sesinizi cikartacaktiniz. Susup sineye cekip kimseye yaranamazsiniz.
Yanlış anlaşıldım galiba ,ben on yasimdaydim ileride çocuğum olurda kız kardeşim benim çocuğuma baksın diye yapmadım mecburdum .biz 6 kardeşlik annem yetismiyordu.pazara gider bakkala gider bir yere gider yemek yapar ben bakmak zorunda kaldım .kart konusunda da yaptı kizsam ne fayda ,alacağını almış . Ben kötü durumdayım zor durumdayım ruhsal olarak çöküntü halindeyim .ev tutsam onun üniversitesine zarar veya fayda sağlamayacak.benim kızım sabahtan akşama kreşte olcak kendi ihtiyacini karşılıyor yanında duracak sadece .ben ayda 7 gün çalışıyorum .benim suçum nedir benim gorevimde sürekli arkalarini mi toplamak .kardeşim sonuçta başka kimden isteyebilirimki . zaten teklif ettim yok dedi ustelemedim kapattım konuyu .

Evet haklısınız kardeşim olduğu için sevdigim için bir türlü yıllarca kabullenemedim artık onun bencil olduğunu biliyorum .bu kadar bencilliginden sonra benim de içimden birşey yapmak gelmiyor .herşeyi görüyorum artık .ben kendi hatalarimida görüyorum .ben gerçeğin fazlasini yaptım yapmamam gereken şeyleri yaptım öyle bir yetistirildimki .kimseye yok diyemiyorum hayatımin her yerinde iş yerimde bile bütün yük benim üstümde . çünkü ben ömrüm boyunca yok diyemedim .dediğimde cezalandirildim.bana küsmeye başladılar .

Çok verici olmuşsunnuz. Yukarida arkadaş yazmış, yapmamanız gereken şeyleri yapmışsınız.
Önce kendinizi düşünün her zaman .
Kardeşlerinize yaptığınız manevi desteği soylemiyorum ama maddi destek lüzumsuz olmus.
Bir kızınız var, onu düşüneceksiniz ilk başta
Görüyorsunuz kardeşte olsa düşünmeyen çok. Malesef bwn de eşimin kardeşi mağduruyum.
Mağdur olduktan sonra ben de yerine göre davranmayı öğrendim
Şimdi ailenize mesafe koyun, olması gerekeni yapın.

Sizden istenilenleri iyi ki yapmışsınız da gerçek yüzlerini görmüşsünüz. Vicdanınız rahat bir şekilde hareket edebilirsiniz artık.
Size nasıl davranılıyorsa oyle davranın artık her kim olursa olsun, görüyorsunuz ki insanın kendisinden başka düşüneni yok. Kendinize değer verin, kimseye muhtaç değilsiniz, kendi ayaklarınız üzerindesiniz. Mesafenizi alın size yapılan en ufak haksızlığa müsaade etmeyin.

Siz kendinize kıymet verirseniz hayatta daha mutlu ve daha güçlü olursunuz merak etmeyin.
Ve aciliyetle arabadan payınızı alın, böyle insanlara da değil maddi manevi yardım, günahınızı bile vermeyin.

Büyüklerin kaderi fedakar olmak galiba
Ama olmayın madem çalışıyorsunuz ayrı eve çıkın bence cocugu da kreşe verin en azından kafanız rahat olur
Ben de küçük kardeşime çok baktim ailem onun için şehir değiştirdi en azından benim yaşadığım şehre gelin bana da yardımcı olun dedim kardeşim bana ne dedi senin çocuğun dedi
Sizi anlamaları için sizin durumunuzda olmaları lazım yoksa anlamazlar

Ben sizi hatırladım, geçen de yazmıştınız. Herkes kendi ve özellikle de çocuğunuzun sağlığı için o evden çıkmanız gerektiğini söylemişti. Şimdi yine aynı şeyler yazılacak. Siz bir aksiyon almadıkça benzer şeyleri yaşayacaksınız. Buraya sürekli yazıp gönlünüz ferahlasın istiyorsunuz bir çözüm değil. Öyle olsa geçen seferden beri bir değişiklik olurdu. Ben size değil kızınıza üzülüyorum ama ileride o da size hesap soracak bunu bilin. Ama siz o zaman da ben çocuğum için ne çileler çektim o bana bunu yaptı diye düşünecek kendinizi rahatlatacaksınız. Elinizde imkan varken dert çekiyorsunuz. Şimdi size kim ne desin?

İçin ve kafan o kadar dolmuş ki ne yazacağımı bilemedim, yine dertleşmek istersen bana yazabilirsin, sonuna kadar dinlerim.

fedakarlık olarak yaptığınızı düşündüğünüz şeyler aslında kendinizi kullandırmaya giriyor. siz kardeşlerinize o kadar verici olmuşsunuz ve o kadar susmuşsunuz ki onlar da size değer vermekten çok sizi hep karşılıksız veren, ne istersek isteyelim yapan biri olarak görmüş bir süre sonra da ezmeye başlamışlar. araba istedi diye varını yoğunu ortaya koyan bence çok az insan vardır, siz kardeşlerinizin her isteğini yerine getirmek üzere dünyaya gelmediniz. kaldı ki anneniz bile verdiğini geri istiyormuş, o bile o kadar fedakarlık yapmamış..

bu kardeşinizden gördüğünüz tavrı aklınızda bulundurun ve diğer kardeşinizde de aynı hatayı yapmayın. istemeseniz de aranıza biraz mesafenin girmesi, herkesin kendi sınırını bilmesi iyi olur.

çocuk bakmak istemediği için üniversitedeki kardeşinize de kızmayın. en azından istemediği şeyleri o ifade edebiliyor ve yeğeni de olsa belirli bir saatten sonra bir çocuğun yanında durmak istemeyebilir.

Bu ne ya, benim de ablam olsan ben de seni sevmezdim.
Cunku insanlar beni sevsin,saysin diye yapmadığın kalmamış. Böyle insanlar asla sevilmezler. Kendin istemişsin dersane parası ödemissin,kendin istemişsin özel okul parası ödemissin,kendin istemişsin kiyamamissin arabasına eklemissin
Eeee?
Şimdi de ekstra sevgi saygı bekliyorsun.
Sana demiyor mu kimse,"yapmasaydin" diye?
Yapmasaydin, bu kadar basit.
Hem kendini zora sokup yardım ediyorsun hem sonra ağzında yaptıkların,şunu yaptım bunu yaptım
Keşke hiç bir şey yapmasaydin.
Ben mesela kimseye günahımi vermem kolay kolay, borç versem dolarla veririm ki değeri kaybolmasın. İnan benden iyisi yok. İnsanlar beni sever,saygı duyar...bu dünya böyledir. Annem kucuk kardeşini,büyük kardesinden olan yegenlerini falan evlendirirken eve gelmedi haftalarca ,onlarda kaldı makinalarlar çeyiz yaptı . Masrafı geç gecelerce el emeği verdi.
Ne oldu?
Kendi kızı evlenirken ne kardeşlerinden ne yeğenlerinden 'yardima ihtiyacın var mi' diyen olmadı,hatta düğüne gelmeyen vardı :)
Dünyayı verdi herkese, kimseye de yaranamadi..misal annesine iyi gelecek diye alternatif bilmemne makinası varmış, kaç bin verdi kadını ona soktu belki düzelir diye. Annesi ortamlarda hep 'o makina daha beter etti beni' der. Ya da en kaliteli vitamin takviyelerinden aldı aylarca...Tv'de bir doktor onlara ihtiyacınız yok,onlar para tuzağı demiş. Ananem bunlara dırdır ediyor,verme bana diye:)
Dünyayı veriyor,kimseye de yaranamiyor.
Ben mesela bu gerçeği bildiğim için ablam evlenirken bana külfet olacak,istegimin dışındaki hiçbir şeyi yapmadım,ev taşımaya bile gitmedim. Çünkü ben gitsem sıra bana gelince iş güç çocuk vs o gelmeyecek,biliyorum. Niye boşuna kinleneyim ki:)))
Kimseye haddinden fazla verici olmamak lazım.
Denge her şeyin temeli.
Sizin ilişkide dengeniz şaşmış.
Ayrıca sizin de çok itici davranışınız var
Misal üni çağındaki kardesiniz
Kız daha hayatın laylaylom çağında,onun yaşıtı insanlar 'ogrenci evi' adı altinda ketilda makarna yiyor,boyle sorumsuz çağlar . Siz de geceleri bebeğime bak diyorsunuz
Öteki sizi sevmiyor,dogumgununuzu bile kutlamıyor. Üstelik benim resmimi paylasma dediği halde paylaşıp duruyorsunuz.
Yani ne münasebet?
Benim yeğenim ilkokula başlayacak. Ablam hamileyken rica etti internete atmayın çocuğu diye. Onca zamandır ne ben ne ailem onca doğumgünü ,okul gösterisi vs geçti asla internete resmini atmadık. Çünkü annesinin kararına saygı duyduk.
Sizi insanca uyarmasina rağmen neden paylaşıyorsunuz ki? Tabii ki silecek.
Sonuç olarak madem bıktınız tüm maddi desteği kesin, tatillere çocuğunuzla kendiniz gidin. Kardesiniz için ödeyeceğiniz parayla masaj falan yaptırın. Borcunuzu da ısrarla Alin daha da kimseye haddinden fazla iyilik yaomayin, size bir gelene siz de bir gidin, size gelmeyen insana koşmayın.
Bu kadar basit

Son düzenleme:
Cok cok yanlis yapmissiniz, kardese yardim edilir Tabi ama bu kadar degil. O parayi kiziniza saklasaydiniz keske. Bir an once sinirlarinizi korumak icin tedavi almaya baslayin

Sizin daha önce anne babanıza para vermeniz, mobilyalarını almanız sürekli diper çocukların eğitimi için para vermeniz, borçlarını ödemeniz vardı ve anne babanız çok çirkef insanlardı onlara söyleyin kız kardeşi sizi daraldığı gibi darlasınlar. Anneniz size ağzına geleni saymıştı. Kız kardeşinizden alsın paranızı. Siz bir daha kimseye borç olarak da olsa para vermeyin. Kızınıza ve geleceğinize yatırın

X