dedikodu

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
Kızlar canım sıkıldı yine. Malum kV bende. Daha önce de yazmıştım bebeğimde besin alerjisi var ve sürekli ağlayan bir bebek. Biz eşimin işi nedeniyle dogudayiz. Burada lojmanlarda kalıyoruz. Komşular işi gücü bırakmış bütün gün kapı önünde oturup dedikodu yapıyorlar. Kim ne giymiş kim ne yapmış bütün gün. Bikaç sefer beni de cagirdilar daha önce oturduk ama beni sarmadi bu muhabbetleri açıkçası. Şimdi de beni anlatiyorlarmis. Ben öğretmenim diye onlarla gorusmuyormusum. Bebeğim ne biçim bebekmis hep agliyormus. Bunları bana samimi olduğum bir arkadaşım anlattı. Şimdi de ara ara cagiriyorlar. Bebeği uyutucam doyurucam falan deyip gitmiyorum ama onlara bu durumdan rahatsız olduğumu nasıl söyleyebilirim? Dahası benim dedikodumu yaptıklarını da bildiğimi laf arasına sıkıştırmak istiyorum. Sizce nasıl davranmaliyim??

Direkt söyle yani yüz kızartıcı. hem seni çağırıp hem bebeğin için sağda solda laf ediyorsalar ben derim "kardeşim hayırdır?"

Ablamda aynı durumdan muzdaripti. Çareyi taşınmakta buldu o çevreden. O kişilere ne deseniz iki kat tekrar dedikodu edeceklerdir. Laf anlatmak güç. Allah sabir versin. Kötümser oldum fakat böyle oldu bizde taşındı ablam.

sen söylesen de onlarda bir değişme olur mu sanmıyorum alışmışlar çünkü milleti çekiştirmeye.

Off..hala o kyanvalıden yanında mı Bu iki konndan anladğm çok net tepkiler veremıyorsn..Komşular ne derse desin ya üzülmiıyceksnz ya da tepkınızı koycksnz..Ögretmensnz kapı onunde mahalle dedıkıdosu yapmak oturmak nedir ya

Bi tarafimdan girer bi tarafimdan cikar..hee dersin sizi beyenmiyorum neyinizi beyeniyim, kapi onunde oturmus aksama kadar lak lak ediyorsunuz..benim terbiyeme, aliskanliklarima ters de gec..

Arkadaşım söylemez benden bi şey. Taşınma gibi bir şansımız da yok malesef. Yani anlamadigim insanlar neden kendilerini ilgilendirmeyen konular hakkında konuşmaya bu kadar meraklı. Agliyorsa benim bebeğim bana ağlıyor sanki onlar bakıyor.

Şu dedikoduyu seven insanlardan nefret ettiğin kadar kimseden etmem herhalde. Bence direk söyleyin yeri gelince. Evet belki arkanızdan laf söz devam edecek ama bildiğinizi bilsinler en azından yüzleri düşer o bile yeter ...

Dedikodunuzu yapsalar ne olur yapmasalar ne olur? Size bir eksi getiriyor mu bu durum? Hem siz de şimdi burda bizle ve laf taşıyan arkadaşınızla onların dedikodusunu yaptınız. Öyle değil mi?

Evet canım malesef hala bende. Temmuza kadar da bende kalacakmis. Beraber döneriz diyo. Bi yandan o diğer yandan böyle şeyler. Uğraşıp gidiyorum iste

Dedikodunuzu yapsalar ne olur yapmasalar ne olur? Size bir eksi getiriyor mu bu durum? Hem siz de şimdi burda bizle ve laf taşıyan arkadaşınızla onların dedikodusunu yaptınız. Öyle değil mi?

Öyle değil canım. Sonuçta bu beni ilgilendiren bi durum. Kimin ne giydiği ne yiyip içtiği çocuğunun ne kadar agladigiysa beni ilgilendiren bi durum değil.

Evet canım malesef hala bende. Temmuza kadar da bende kalacakmis. Beraber döneriz diyo. Bi yandan o diğer yandan böyle şeyler. Uğraşıp gidiyorum iste
Allah kolaylk versin..Bence dedıkodu yapnlrı onemseme..sana ıleten sammıym dedğn arkadşını bu noktada uyar..Ay boşversene ben takmıyorm sende takma de..Arkdaşnn sana iletmesıdehoş değilki..Bide kapını çek oh mis evin..çok sevmıyorm abartı komşu muhabbetını..helede çalışan biri olarak..

Sanırım dedikodu konusu stokları tükenmiş, sizle konuşup yeni bilgiler alıp onların üstüne yine çekiştirmeyi planlıyorlar. Ben olsam bunu söyler ve "Ben gelip ne sizi uğraştırayım ne de kendim uğraşayım, şu anki sorunlarımı yazar gönderirim, bir dahaki sefere bunları konuşursunuz, size iyi dedikodular." derdim.

Herhalde her ortamda var böyle insanlar... Bi' bitmediniz samimiyetsiz samimiler...

Olabilir bence de. KV konusunda da zarf atıp duruyorlar dışarda karşılaşınca. Tabi ağızlarına laf vermemek için çok iyi geçiniyoruz gibi anlatıyorum

Arkadasinizla beraber onların dedikodularini yapmışsiniz :)))

Aman ben gelemem öğretmen halimle sürekli ağlayan bebeğimle yüz yüze baktığım insanların arkasından konuşmaya dersiniz bir gün bir daha çağırmazlar attığınız lafı da anlarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…