dedikodu

Olabilir bence de. KV konusunda da zarf atıp duruyorlar dışarda karşılaşınca. Tabi ağızlarına laf vermemek için çok iyi geçiniyoruz gibi anlatıyorum
Sabırlı biriyseniz bu yaptığınız mantıklı, ne kadar az bilirlerse o kadar az konuşurlar. Uzak durmanızı öğretmen oluşunuz gibi alakasız bir şeye bağlamaları da sizi kıskandıklarını düşündürdü bana, sizin hayatınızdaki olumsuzlukları konuşup kendilerini rahatlatıyorlar gibi geldi. Acınası bir durum aslında, belki de gülüp geçmek lazım.

Kızlar canım sıkıldı yine. Malum kV bende. Daha önce de yazmıştım bebeğimde besin alerjisi var ve sürekli ağlayan bir bebek. Biz eşimin işi nedeniyle dogudayiz. Burada lojmanlarda kalıyoruz. Komşular işi gücü bırakmış bütün gün kapı önünde oturup dedikodu yapıyorlar. Kim ne giymiş kim ne yapmış bütün gün. Bikaç sefer beni de cagirdilar daha önce oturduk ama beni sarmadi bu muhabbetleri açıkçası. Şimdi de beni anlatiyorlarmis. Ben öğretmenim diye onlarla gorusmuyormusum. Bebeğim ne biçim bebekmis hep agliyormus. Bunları bana samimi olduğum bir arkadaşım anlattı. Şimdi de ara ara cagiriyorlar. Bebeği uyutucam doyurucam falan deyip gitmiyorum ama onlara bu durumdan rahatsız olduğumu nasıl söyleyebilirim? Dahası benim dedikodumu yaptıklarını da bildiğimi laf arasına sıkıştırmak istiyorum. Sizce nasıl davranmaliyim??
Ayy ne gıcık olurum bu tür insanlara canım ya doğrudan, ya da dolaylı yoldan söyleyeceksin. Gidip oturacaksın gerekirse dedikodu üzerine bi konu açacaksın ve başlayacaksın ben dedikodudan hoşlanmam milletin giyindikleri yada konuştukları veya evi hakkında orda burda dedikodu yapanlarda benim muhatabım olamaz diyeceksin kimse kimsenin giyindiğine yediğine içtiğine karışamaz ne terbiyesizliktir yaaa cahilliğin dibine vurmuşlar

şu laf taşıyan insanlardan hiç haz etmiyorum.
hadi kayınvalideniz ayıp etmiş ya arkadaşınız?

Arkadaşım söylemez benden bi şey. Taşınma gibi bir şansımız da yok malesef. Yani anlamadigim insanlar neden kendilerini ilgilendirmeyen konular hakkında konuşmaya bu kadar meraklı. Agliyorsa benim bebeğim bana ağlıyor sanki onlar bakıyor.
çünkü zihniyetlerini geliştirememiş öğrenmeye kapalı dar kafalı tpler olduğundan işleri güçleri boş konuşmak zavallı insan modeli hepsi salla takma

Kızlar canım sıkıldı yine. Malum kV bende. Daha önce de yazmıştım bebeğimde besin alerjisi var ve sürekli ağlayan bir bebek. Biz eşimin işi nedeniyle dogudayiz. Burada lojmanlarda kalıyoruz. Komşular işi gücü bırakmış bütün gün kapı önünde oturup dedikodu yapıyorlar. Kim ne giymiş kim ne yapmış bütün gün. Bikaç sefer beni de cagirdilar daha önce oturduk ama beni sarmadi bu muhabbetleri açıkçası. Şimdi de beni anlatiyorlarmis. Ben öğretmenim diye onlarla gorusmuyormusum. Bebeğim ne biçim bebekmis hep agliyormus. Bunları bana samimi olduğum bir arkadaşım anlattı. Şimdi de ara ara cagiriyorlar. Bebeği uyutucam doyurucam falan deyip gitmiyorum ama onlara bu durumdan rahatsız olduğumu nasıl söyleyebilirim? Dahası benim dedikodumu yaptıklarını da bildiğimi laf arasına sıkıştırmak istiyorum. Sizce nasıl davranmaliyim??
Ortama girdiğinde laf dokundurarak söyleyebilirsin. :KK70:Mesafeli davran bence canım. Nerede yaşıyorsun ki?

Arkadaşlar bana söyleyen arkadaşımla dedikodu yaptığımı söyleyenler olmuş. Ama gerçekten bu dedikodu ya da laf taşıma değildi. O arkadaşım için de bişeyler söylemişlerdi ve o gün aralarında çıkan bi tartışma olmuştu. O arkadaş bana moralinin bozuk olduğunu söyledi. Ben de gel bi kahve içer dertlesiriz dedim. Bu şekilde ortaya çıktı. Benim için böyle böyle diyorlarmis dedi ben de benim için de biseyler dediklerine eminim dedim. Sürekli Bebeğimin ağlayıp aglamadigini sorduklari için de eminim buna bile laf ettiklerine dedim. Hatta kv ile ilgili bile soruyolar kesin ona da laf ediyolardir dedim. Bu şekilde gelişti olay. Yani arada ne laf taşıma var ne dedikodularini yaptık. Bir araya geldiğimizde çok daha eğlenceli konular buluyoruz konuşacak zaten. Böyle bi şeye ihtiyacimiz yok ki. Ben sadece bu tarz konusanlara bildiğimi anlamalari için tartışmadan nasıl bişey yapabilirim bu konuda fikir istedim. Bir arkadaş da bize anlatinca dedikodu olmuyor mu demiş. O zaman bdv bölümüne sadece kendi fikirlerimizi yazalım. 3. Şahıslarla ilgili açtığımız her konu dedikodu mu yani???

Arkadaşım söylemez benden bi şey. Taşınma gibi bir şansımız da yok malesef. Yani anlamadigim insanlar neden kendilerini ilgilendirmeyen konular hakkında konuşmaya bu kadar meraklı. Agliyorsa benim bebeğim bana ağlıyor sanki onlar bakıyor.
Arkadasın niye söyleyip canını sıkmış sana ne faydası oldu ki ayrıca bırak işi gücü olmayan tipler çok da tın de geç

"Benim hakkımda ne söylediklerini bana yetiştirme. Senin yanında bunu söylerken neden rahatlar, ondan haber ver."

Arkadaşlar bana söyleyen arkadaşımla dedikodu yaptığımı söyleyenler olmuş. Ama gerçekten bu dedikodu ya da laf taşıma değildi. O arkadaşım için de bişeyler söylemişlerdi ve o gün aralarında çıkan bi tartışma olmuştu. O arkadaş bana moralinin bozuk olduğunu söyledi. Ben de gel bi kahve içer dertlesiriz dedim. Bu şekilde ortaya çıktı. Benim için böyle böyle diyorlarmis dedi ben de benim için de biseyler dediklerine eminim dedim. Sürekli Bebeğimin ağlayıp aglamadigini sorduklari için de eminim buna bile laf ettiklerine dedim. Hatta kv ile ilgili bile soruyolar kesin ona da laf ediyolardir dedim. Bu şekilde gelişti olay. Yani arada ne laf taşıma var ne dedikodularini yaptık. Bir araya geldiğimizde çok daha eğlenceli konular buluyoruz konuşacak zaten. Böyle bi şeye ihtiyacimiz yok ki. Ben sadece bu tarz konusanlara bildiğimi anlamalari için tartışmadan nasıl bişey yapabilirim bu konuda fikir istedim. Bir arkadaş da bize anlatinca dedikodu olmuyor mu demiş. O zaman bdv bölümüne sadece kendi fikirlerimizi yazalım. 3. Şahıslarla ilgili açtığımız her konu dedikodu mu yani???

Konunun ilk halini neden değiştiriyorsunuz ki?

Madem bu kadınlar devamlı size devamlı bebeğinizin ağlayıp ağlamadığını ve kayınvalideyi soruyorlar ve siz de daha önceden muhabbetlerine katılıp sonradan gitmeyi bıraktınız o zaman şikayet ettiğiniz şey ne? Ne yüzünüze söyleyemedikleri şeyi arkanızdan konuşmuşlar, ne de olmayan bir şey söylemişler. Hem de zaten çoğu şeyin konuşulduğuna eminmişsiniz üstüne.

Konunun ilk halini neden değiştiriyorsunuz ki?

Madem bu kadınlar devamlı size devamlı bebeğinizin ağlayıp ağlamadığını ve kayınvalideyi soruyorlar ve siz de daha önceden muhabbetlerine katılıp sonradan gitmeyi bıraktınız o zaman şikayet ettiğiniz şey ne? Ne yüzünüze söyleyemedikleri şeyi arkanızdan konuşmuşlar, ne de olmayan bir şey söylemişler. Hem de zaten çoğu şeyin konuşulduğuna eminmişsiniz üstüne.

Konunun ilk halini degistirdigim falan yok ki. Değişiklik Nerede söylerseniz ben de fark ederim hatami. Ben muhabbete falan da kayilmadim ayrıca. Buraya yeni tayin olduk. Tahmin edersiniz ki sıkıntılı bir ortam var. Sadece tanıştık ve bir sefer oturduk sonrasında. Ben öyle bi ortam olduğunu bilseydim zaten oturmazdim. Bi şeyden de şikayet etmedim ki. Sadece böyle bir durum var sizce ne söylemeliyim diye sordum.

Konunun ilk halini degistirdigim falan yok ki. Değişiklik Nerede söylerseniz ben de fark ederim hatami. Ben muhabbete falan da kayilmadim ayrıca. Buraya yeni tayin olduk. Tahmin edersiniz ki sıkıntılı bir ortam var. Sadece tanıştık ve bir sefer oturduk sonrasında. Ben öyle bi ortam olduğunu bilseydim zaten oturmazdim. Bi şeyden de şikayet etmedim ki. Sadece böyle bir durum var sizce ne söylemeliyim diye sordum.

Arkadaşınızın laf taşımadığını anlatmak için bu sefer kendinizin sorduğunu onun da söylediği gibi bir şeye evrilmiş konu.. Değiştirmek dediğim oydu.

Bir kaç sefer katılıp sarmayıp bırakınca kadınlar 'acaba neden artık gelmiyor?' diye sebep uydurmuşlar, bence muhabbetlerinin sizi baydığını yüzlerine söylemeniz yerine, öğretmen olduğunuz için katılmadığınızı düşünmeleri daha iyi, bırakın kendi sebeplerine inansınlar, sıkıntılı ortamı "aa, hem bizi, hem de muhabbetimizi beğenmiyor!!" düşünceleriyle daha daha boğmayın kendiniz için. Önümüz yaz, yerlerinden kalkacaklarını sanmıyorum çünkü ama bir de diş bilerlerse canınız daha çok sıkılır.

bence komsulara ' apartmandan birileri benim icin boyle boyle demis, kim haberiniz varmi ? ' diye sorun. muhtemelen bilmediklerini soyleyecekler,sizde ' ne gereksiz insanlar var , yapilacak o kadar sey.varken insanlarin arkasindan konusup kucuk dusiyorlar ' deyip cekilin.bu da onlara kapak olsun

Neden laf arasında sıkıstırmak istiyorsun ki?:KK64:
Biraraya geldiğinizde söyle ve hızlıca uzaklas bi dahada görüsme.
Öyle komsu olsa ne,olmasa ne!:63:

o gıcık kv hala yanındamı senin?ne yüzsüzmüş canım..anam seninde kaderin heralde böyle laf edenler..hiçç çekinme bence kaynanana nasıl laf sokmuştun komşularınada öyle yap ben sizin aranıza katılmayayımda dedikodumu rahat yapın falan de..

X