• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedem bizde kaliyor !

Yorumlari okumadan yorum yapiyorum, biraz tepkili olabilirim size karsi ben yaslilar konusunda hassas birisiyim,
ayni syleri tipkisinin ayni seyler bizim ailede de yasandi:20:
Bu insanlar neden bu kadar wicdansiz, nasil bu kadar cani olabiliyorlar anlayamiyorum:19:

Annen de sende hakli olabilirsin, zorunuza gidiyor olabilir tek ewladi biz miyiz bizi enayi yerine koyuyorlar, bizi kullaniyorlar, onlar neden bakmiyor diye
dusuncelere kapilmaniz belki bir derece normal ama dusunce sekliniz bence yanlis:19:

Teyzeleriniz wicdansizlik yapiyor diye sizde adamcagizi kapiya koyun o zaman hem bosuna dememisler
ana-baba yeri gelir 5 cocuga bakar buyutur ama
o 5 cocuk bir ana babayi barindiramaz, bakamaz diye:44:

Nacizane fikrim onlarin yaptigini siz yapmayin, birakin bakmasinlar aramasinlar sormasinlar,
siz sicak yuwanizi acin ona yasli diyorsunuz, bugun war yarin yok, fani dunya kimse kimseye yuk degil, yarin gocup gidecek
we herkesin yaptigi yanina kar kalacak, iste o zaman baslayacak wicdan azaplari, bireysel huzursuzluklar we sunu unutmayin ki herkes ektigini bicecek!

cok dogru söylemissin arkadasim...ana-baba yeri gelir 5 cocuga bakar buyutur ama
o 5 cocuk bir ana babayi barindiramaz, bakamaz:19::19:
ALLAH KIMSEYI ELDEN AYAKTAN DÜSÜRMESIN,
KIMSEYI KIMSEYE MUHTAC ETMESIN(AMIN):nazar:

Anneannem dedemle evlendiğinde 17sindeymiş dedemin annesi genç yaşta ölmüş ve anneannem kayınpederine 40 küsür sene boyunca baktı.

Dayım 48 yaşında olduğuna göre nerdeyse 48-49 sene baktı..... Çok sinirliydi büyük dede ama katlandı napcak diğer çocukları bakmıyodu sokağa mı atsınlar? ama ölünce(1 ay olmuyor öleli) dedemin abisi kardeşleri miras peşine düşüştüler defnedildiği gün düşünün.anneannem hastaydı ameliyat olcaktı buraya geldi, onlar normalde başka şehirde oturuyor...

dedemde geldi.. büyük dede yalnız kalmasın diye kızına gitti....

kızı da yaşlı 71-72 yaşındadır ama olsun 3 tane kızı var evde 4 kadınlar.4 kadın 1 adama 1-1.5 ay zor baktı...
daha bile az ne 1-1,5 ayı taş çatlasın 3 hafta... anneannem burda kaldı bi süre hastanede yattı dedem gitti aldı babasını hepsi surat yapıyomuş... büyük dede hastalandığında da dedemizi doktora bile götürmüyolar biz dedemize bakarız dayımla yengemi görürsem bi çift laf söylicem diye konuşuyolarmış orda burda....
ee ağzı olan konuşuyo bilip bilmeden.....öyle bakarım ederim diyen çok,hepsi lafta az icraat göstersinler olmuyo boş konuşmakla. çocuğun üzerinde onca emek veriyosun gün geliyo yaşlanıyosun yüzüne bakmıyolar.Allah bu durumda olanların yardımcısı olsun...

Son düzenleme:

ama ben anneme cok üzülüyorum bel sorunu yasiyor ve emekli.. ve bence 12 yil yasadi bunlari karsiliginda birsey almayarak..

ay bide karşılıktamı alacaktı?
peki deden karşılık alıyomu??
öncelikle dünyaya getirmiş, sonra bakmış büyütmüş

töbe töbe ne insanlar var yaa
nasıl konular bunlar yaaa

cok güzel dediniz o sözü.
bende bugün annemle bunu konustum ve inanki cok üzülüyoruz bu duruma
ama mesele onun zor olmasi degil sadece o kardeslerin hepsinin bunu yasamasi onca yil okadar laf hakaret...

neymiş, ''canım dedem'', ''çok güzel söz falan''
bunlar boş laflar, icraat yok
içten söylemiyosun sen bunları
siz sırf dedenizden kurtulmak istiyorsunuz, hiç bir duygunuz yok ona karşı, olsaydı bu konuyu burda açmazdın bile

Son düzenleme:
neymiş, ''canım dedem'', ''çok güzel söz falan''
bunlar boş laflar, icraat yok
içten söylemiyosun sen bunları
siz sırf dedenizden kurtulmak istiyorsunuz, hiç bir duygunuz yok ona karşı, olsaydı bu konuyu burda açmazdın bile

bu şekilde konuşmak hiç hoş değil arkadaşım yaşlıya bakmak çok zor bir durum insan bi yaştan sonra çocuk gibi oluyor. ne laf dinliyor ne söz sende yaşlanıyorsun en nihayetinde tabiki insanın babası anansı canı ciğeridir ama bilip bilmeden karşı tarafı yargılayamazsın.

bu şekilde konuşmak hiç hoş değil arkadaşım yaşlıya bakmak çok zor bir durum insan bi yaştan sonra çocuk gibi oluyor. ne laf dinliyor ne söz sende yaşlanıyorsun en nihayetinde tabiki insanın babası anansı canı ciğeridir ama bilip bilmeden karşı tarafı yargılayamazsın.

ben çok iyi biliyorum bana anlatma, biz allaha şükür anaannemizede, babaannemizede, dedemizede baktık, bilerek konuşuyoruz burda.
keşke biraz daha yaşasalardıda bakmaya devam etseydik, çok kıskanıyorum dedeleri, anaanneleri, babaanneleri olan insanları

başlık ayrıca sinirimi oynattı
dedem bizde kalıyor demiş bide ünlem işareti koymuş, sonra kalkmış diyorki dedemin bizde kalması bizi rahatsız etmiyor, teyzemler böle böle yapıyor. e niye başlığı ''Teyzem şöyle böyle yapıyor!!!'' diye yapmadı??

Son düzenleme:
canım yorumları okumadım ama bence canını boşuna sıkıyorsun.
teyzenlerin dedni istememesi dedene kimsenin bakmaması gerektiği anlamına gelmez. diyelimki (3 kardeşler) 4er ay bakacaklar, onlar bakmıyo diye bu adam 8 ay sokakta mı kalacak. eğer onlar kendi babalarına bakmak istemiyorsa bu onların kiişiliğinden ötürüdür , ne mutlu ki Allah sana böyle bir anne nasip etmiş. muhakkak insanla uğraşmak zordur. ancak bu iş için para alınca insan bakıyor ( ücret karşılığında bakan insanlar yok mu , var) ama iş kendi ailelerine geldi mi bi garip oluyor insanoğlu. teyzenler ya da eniştenler iş ortamında neleri çekiyolardır da patronalarına gık diyemiyolardır. ama ebeveyni kapıya koymak kolay tabi. bence sen zorluğunu ya da teyzenleri hiç düşünme annene destek ol bu konuda, en hayırlısını yaptığınıza da emin olun.

bu konu bana anneannemin annesi rahmetli ninemi hatırlattı.yıllarca köyünde yaşamış şehir hayatını bilmeyen kendi halinde ağzı var dili yok bir kadıncağızdı.çok da temiz titizdi.kocasını çok yılar önce kaybetmiş oğlunun yanında kalıyor evin işini yapıp çocuklarına bakıyordu.oğlu da ölene kadar bizimlesin burası senin evin demiş.ama yaşlanınca işler değişti tabi.anneannemler 7 kardeş.dayı, git biraz da diğer evlatlarında kal yıllarca ben baktım demiş.her ay bir evladında kalmaya başladı.hepsi de şehirde oturuyor.kadıncağız illa da köyüm derdi. hep camdan bakar ağlardı elimde bohçamla bu yaşımda oradan oraya geziyorum derdi.kendi işini yapar kimseye muhtaç değildi yardımı bile olurdu eve.oturup durmazdı. sonra ne mi oldu.dert ede ede kendine kanser oldu ve hastanede öldü.anneanemin dedesi de yıllar önce vefat etti.keşke yaşasalardı da sırtımda taşısaydım. ne yaparsanız kendinize. yok diğer kardeşlermiş, yok teyzelermiş herkes kendi yaptığıyla gidecek bu dünyadan.gerisi teferruat....

Son düzenleme:
bu konu bana anneannemin annesi rahmetli ninemi hatırlattı.yıllarca köyünde yaşamış şehir hayatını bilmeyen kendi halinde ağzı var dili yok bir kadıncağızdı.çok da temiz titizdi.kocasını çok yılar önce kaybetmiş oğlunun yanında kalıyor evin işini yapıp çocuklarına bakıyordu.oğlu da ölene kadar bizimlesin burası senin evin demiş.ama yaşlanınca işler değişti tabi.anneannemler 7 kardeş.dayı, git biraz da diğer evlatlarında kal yıllarca ben baktım demiş.her ay bir evladında kalmaya başladı.hepsi de şehirde oturuyor.kadıncağız illa da köyüm derdi. hep camdan bakar ağlardı elimde bohçamla bu yaşımda oradan oraya geziyorum derdi.kendi işini yapar kimseye muhtaç değildi yardımı bile olurdu eve.oturup durmazdı. sonra ne mi oldu.dert ede ede kendine kanser oldu ve hastanede öldü.anneanemin dedesi de yıllar önce vefat etti.keşke yaşasalardı da sırtımda taşısaydım. ne yaparsanız kendinize. yok diğer kardeşlermiş, yok teyzelermiş herkes kendi yaptığıyla gidecek bu dünyadan.gerisi teferruat....

çok haklısınız
bir yaşlının ev ev doşalması çok kötü ya.
benim yengemin anaannesi öle olmuş. ayda 1 ev değiştiriyormuş, kolaymı ya bi yaşlı için..

çok haklısınız
bir yaşlının ev ev doşalması çok kötü ya.
benim yengemin anaannesi öle olmuş. ayda 1 ev değiştiriyormuş, kolaymı ya bi yaşlı için..

ev ev dolaştı ölene kadar.çekindi hep sığıntı gibi hissetti kendini.evi, maaşı yoktu köy insanı.malları da zamanında bütün evlatlarına paylaştırmış.tamam diğer evlatları sokağa atmadı ama hep içi içini yedi.boğazında problem vardı.herkesin yanında yemek yiyemez çekinir yemeğini ayrı odaya koydurturdu.ben o zaman liseydeydim çok üzülürdüm nineme.hoş tutmaya çalışırdım.annneanem de hoş tutardı ama o yine köyüm derdi.köydeki dayının vicdanı rahat mı acaba? allah kimseye muhtaç etmesin.şimdi çocuklarımıza bakıyoruz ama ileride biz nolucaz? evladımın beni istenmeyen insan olarak görmesi çok üzücü.allah korusun...

mrb birkac gün bakamadim buraya
ama bakiyorumda cok hos seyler yazilmamis.. kurtulmak istiyormusumda bilmem neymis
ha üstelik o basligida düsünmeden yazdim o an bir an önce durumu anlatiyim derken basliga birseyler yazdim öyle..ama sanirsam bunun bi önemi yok.
ve dedemdende asla kurtulmak istemiyorum 10 yildir baktik simdi neden kurtulmak isteyeyim cok büyük haksizlik var benim derdim o dedigim gibi yorumlarda hersey yazdim.
karsiliksiz baktik derken zaten hic beklemedik birsey cünki sonucta dedem oda zamaninda cocuklarini büyüttü ve cocuklarida elbette karsiligini vermesi lazim ona bakarak.
onu zaten dememin sebebi teyzemler veya aile dostlari hep öyle derlerdi karsiliginizi isteyin diye ama biz asla öyle seye gerek duymadik

yanlış anlamadımsa anneniz bu yüzden babnızdan boşanmış kadın yuvasını dağıtmış daha ne yapsın. bence diğer teyzelerde bakmalı yan çizip kıvırmakla olmaz. kocasıyla arası bozulmuş falan e sizin annenizin de bozulmuş onunki kocada annenizinki değilmi? mecbur kalsınlar diye evide değiştirmişsiniz boşuna yapmışsınız keşke daha küçük eve değil daha büyük eve çıksaymışsanız. ama bakmıyorlarsada anneniz kendini ezdirmeden bakmaya devam edecek başka çare yok. ama en azından annenizi dinlendirmek adına arada bakmaları gerekir. allah herkesin evladının içine merhamet koysun kardeşleri birbirlerine destek olan kardeşlerden eylesin. yaşlı insan evin beti bereketi huzurudur kaybeden onlar olur.

Sadece sunu diyebilirim moralbozucu yorumlara üzülmeyin siz dedemi istemiyorum gibi birşey dememişsiniz Annenizi ve sizi çok çok tebrik ederim yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız moral vermek adına size yorum yapıyorum Allah annenize ins. Öbür dünyada mukafatlandirir.Dedenizin bir Allah razı olsun demesi yeter

anneni tebrik etmek lazım..
gerçekten çok büyük sevaba girmiş..
yazık yaşlı adam neyapsın nereye gitsin..
ama zordur yaşlılarla yaşamak tabi...
o kadar bakmışsınız...
benim annemde 20 yıl baktı babamın babasına...
özürlü halama ve dedemin çok çok yaşlı annesine 3 çocukla babam yurt dışındaydı..
dayandı sabretti şimdi ayrı evi...
o zamanlar daha huzurluydum diyo babam bu kadar sapıtmıyordu o zaman...
babam ödül olarak silah çekti anneme.....
hayat işte

burada beni kötüleyen yorumlari gördügümde cok düsünüyorum aklima takiliyor kendimi cok kötü his ediyorum .
beni anlamaniz bana okadar iyi geliyorki moral veriyor..
kötü olan seyde biliyormusunuz ne? diger teyzelerm bakmak istemiyorlar tamam belki söylemiyorlar acik acik ama fark ediyoruz hareketlerden konusmalardan hep diyorlarki dedeme
'isimiz var ama kisa zaman sonra alicaz yanimiza seni. tabi dedem bilmiyorum fark ediyormu onlarin istemediklerini..pek sanmiyorum cünki
onlara laf kondurtmuyor onlar hakkinda birsey söylendiginde kavga cikartiyor bazen gelip disarda yemege götürüp geri getirirler
ve dedem geldiginde okadar anlatir överki. insan sinir oluyor ama bir yandanda diyemiyoruzda 'onlar seni istemiyor' diye.
bize gelincede hicbirseymizi begenmiyor :(

Arkadaşın üstüne çok gelinmiş.Burada "kaynanam hep bizde kalıyor" diye bir başlık olsaydı herkes veryansın ederdi.Sırayla kardeşlerde kalsın diye.Makul birşey istiyor sonuçta,tabiki ev ev dolaşması bir yaşlı için zor,ama tek bir çocukta kalması da zor.

Arkadaşın üstüne çok gelinmiş.Burada "kaynanam hep bizde kalıyor" diye bir başlık olsaydı herkes veryansın ederdi.Sırayla kardeşlerde kalsın diye.Makul birşey istiyor sonuçta,tabiki ev ev dolaşması bir yaşlı için zor,ama tek bir çocukta kalması da zor.

cok güzell birsey dedin gercekten o baslik olsaydi üstüme gelenler farkli seyler yazarlardi
cok tsk ederim..

Back
X