Dayanması çok zor..

Sizin de adınız için çok üzüldüm gerçekten. Eşim ve benden tetkik alındı aslında başımıza gelen bu durum anne baba geçişli değil diyor uzmanlar ama yine de bakılacak genetik tarama testimiz ayrıca SMA hastalığı taraması da yaptırcaz

Bizim tüm genetikler temizdi yani genetikten değil milyonda bir size denk gelmiş denildi.Ama benim doktorum eşimle genetik bir yatkınlığımın olabileceğini söylemişti. Ben bebeğimden 4 ay sonra tekrar hamile kaldım Allah’ın izniyle. Şu an 16 aylık bir kızım var. Rabbim hayırlı ve sağlıklısını bir an önce size de nasip etsin. Acınızı derinden hissediyorum yürekten sarılıyorum size

Herkesin inandığı yönde yorumlayacagi ve davranacağı bir konu..
Maalesef kaosa açık ve kırıcı yorumlar kaçınılmaz..

Çok zor, tabiriniz doğru; dayanması çok zor.

Böyle bir çocuğu doğurup ömür boyu ona bakmak da çok zor, aldırıp bir ömür vicdanını yaşamak da.

İmtihan denilen şey işte.
Biz bilemeyiz Allah bilir.

Olan olmuş artık. Olmasaydilari düşünmek boşuna. Zaman geri alınmıyor. Kendinize eziyet etmeyin.

Üzüntünüz için Allah'ım gönlünüze ferahlık versin. Sağlıklı bir bebekle yeniden umut yeşertsin inşallah içinizde , karnınızda

Ben sanıyorum ki her şey Allah'tan diyip doğurmayi tercih edenlerden olurdum. Ama sizi de verdiğiniz karardan ötürü kinamiyorum.
Bizlerin de neyle sinanacağı nasıl yanlışlar yapacağı belli değil ...

Zaten üzüntünüz düşünceleriniz , içinizde Allah inancı korkusu olduğunu yansıtıyor. Kalbinizin çok güzel olduğunu hissettim ben .

Bir çeşit sinavdi. Geldi geçti. Belki bu böyle buruk geçti, üzerek geçti. Ama bitmedi ..

Hayat da imtihanlar da devam ediyor.

Çok geçmiş olsun.
Allah'ın merhameti büyüktür.
Siz her şeye rağmen inancınızı yitirmeyin, duanızı tövbenizi edin.

Vesveselerden kaçının.

İnşallah işin tıbbi yönü de düzgün şekilde araştırılır. Önüne geçilecek bir durum varsa geçilir ve daha tedbirli hamilelikler yaşarsınız.

Tekrardan geçmiş olsun,
Allah'ım yeniden sağlıkli bir bebekle sizi müjdelesin

Bizim eşimle sonuclarimiz daha çıkmadı ama bebegimiz de yapılan tanıda bize de büyük ihtimalle milyonda bir kötü bir şans sizi bulmuş anne baba kaynaklı bir genetik sorun değil dediler ama yine de bende eşimde ve doktorlarımız da riske atmamak için bakalım dediler inşallah sizin mutlu sonla bittiğine sevindim çok kendim kadar bizde böyle güzel günler görürüz umarım karanlık günler yaşıyoruz

Bence konu sahibinin yaptığı değil, sizin yaptığınız bu yorum cinayet.
İşin garip yanı, böyle karanlık bir kalbe sahip olup, cennete gideceğinizden emin gibi konuşmuşsunuz.
Bence cennet olayını çok yanlış anlamışsınız.

Şimdiki acınız yeni bir çocuğunuz olduktan sonra çok hafifliycek
Amma doğurub onu bir ömür boyu eziiyet içinde görsəydiniz inanın çok daha fazla acı çekecekdiniz hemde bir ömür boyu.bence kararinız doğru.İnsAllah tez zamanda sağlikli bir bebeğiniz olur

Neden 6 aylık olana kadar beklediniz ki 22. Haftaya kadar gebeliğin sonlanması gerektiğini söylüyor doktorlar. Bende amniyosentez yaptırdım.
Sadistlik olsun diye. La havle ya. Bi de amniyosentez yaptırdım demis. Yaptırdıysan nasıl bilmiyorsun acaba 18. Haftada yapılan amniosentez sonucu 1 ayda çıksa 22 hafta oluyor zaten. Amaç nedir bu şekilde sorgulamanın.

O kadar üzüldüm ki sevgili konu sahibi... kararınız yanlış ya da doğru diyemem ama kendimi sizin yerinize koyunca ben de aynı kararı verirdim sanırım.

Çok hırpalamayin kendinizi bence. Çünkü Allah ona ruh üflemeyecekmiş. Ömrü yokmuş. Sizin aldirmaniz sadece bir sonuç... sebepleri hazırmış zaten.

Ben inanıyorum ki bebeğin kendisine sorulmaya imkan olsaydı kendisi de böyle bir karar verirdi.

Engelli olarak yaşamak kolay değil. Bir engelliye anne baba olmak da kolay değil.

Engelli evladı olan anne babalar hiçbir zaman gönül rahatlığında değil. Onlar için ölüm bile gönül rahatlığı değil çünkü arkalarında kendilerine muhtaç bir can bırakıyorlar.

Yaşınız çok da genç. Allaha dua edin. Size ferahlığı o verecek. Hatanız olduğunu düşünüyorsanız af dileyin. Siz bu bebeği hem ona hem de kendinize merhamet ettiğiniz için aldırdınız.

Merhamet edene merhamet edileceğini müjdeleyen bir inanca sahibiz. Merhamet isteyin.

Allah içinize ferahlık versin. Insallah ben de size dua edeceğim.

Ya uza şurdan ya. Çocuğuma neler dediler demis bi de cahil cühela. Genetik amniosentez ne demek biliyor mu acaba boş beleş konuşun anca. Ay valla kimse kusura bakmasın ben bu cehalet seviyesine saygı çerçevesinde cevap veremicem.

SMA hastalarını görüyorsunuz yüzlerce masum çocuk aileleri kimbilir diyordur keske böyle olmasaydı.Aldırmam cana kıymam gibi yorum yapanlar lütfen illa başınıza gelmesi mi gerekiyor.Buarada devlet iyki şu sma testini çiftlere koydu nekadar yaygın ve her gördüğümde yüreğine agrı giriyor zaten bu tarz durumlar yaşanmaması için testler yapılıyor genetik araştırılıyor herşeyin başı sağlık ozman sistemede kızalım sonuçları red edelim tıp ne için var.Bu hayatın bir gerçeği ve birgün hepimizin başına gelebilir konu sahibi çok bilinçli ve güçlüsün....Kendine inan

Allah sana akıldan önce fikir vermiş. Dilerim merhamet, vicdan, insanlık da verir. Düşünecek bir saniye vaktin yok öyle dümdüz bir inanma içindesin değil mi? Neye, nasıl inandığını bilmeden. Kalp kırıp secdeye gitmenin nasıl bir şey olacağını bile düşünecek durumun yok değil mi? İçinde öyle bir kin var ki kalbin katran karası olmuş, gözlerin öyle kör ki o kalbindeki katranı bal sanıyorsun.
İnanıyorsun ya hani, inandığın Allah adına karar vermekten Allah'a sığın, şirk koşuyorsun zerre farkında değilsin. Öyle bir şey yapmadım diyeceksin ama yaptın. Sen sınanmış bir insanın kararlarını sorguladın. Sana düşmez. Bana düşmez. Allah ile kul arasına girme. Hele böyle konularda. Allah seni ıslah etsin.

Konu sahibi çok özür dilerim. Acınızı anlayamam belki ama paylaştığımı bilin. Kendinize yüklenmeyin lütfen. Eminim en doğru kararı vermissinizdir. Bir annenin evladından vazgeçemeyeceğini biliyorum çünkü. Siz onun canı yanmasın diye verdiniz bu kararı, annelik böyle bir şey değil mi zaten? Her ne olursa olsun, canınızı yakacagini bile bile yavrunuzu yaşayacağı acılardan korudunuz siz. Çok iyi bir annesiniz. Dilerim Rabbim yüreğinize ferahlık versin.

Rabbim yaratıyor tabii de yarattıklarını yeterince takip etmiyor bence işte, o konuda ben de çok kırgınım....Yoksa siz de isteyerek " böyle " olmazdiniz , bizi de burda durumunuza şahit kalmak zorunda bırakmazdiniz , değil mi?

Dualarımız sizinle... Bol bol Tevbe edin....Hep Tevbe edin....

Son düzenleme:
Ne kadar cahilce hadsizce din adı altında kendini bir güzel övmüş dualarla doğurmuş ya hiç utanmadan karşıya geçip bu yorumu yapıyor ya karman çorman yazdım ama cidden elim ayağım kesildi yorumu okuyunca bu nasıl terbiyesizlik nasıl bir cehalet şaştım kaldim.
Konu sahibi size sarılıyorum Allah acınızı hafifletsin çok zor bir karar vermissiniz yargılamak eleştirmek kimseye düşmez umarım bundan sonra yolunuz açık ferah olur

Falancanın çocuğuna da engelli doğabilir dediler sağlıklı doğdu sağlıklı bir yaklaşım değil, onlara muhtemelen ultrasondan bakıp diyorlar. Size amniyosentez yapılmış. Kromozomlarına bakılmış. Bildiğim kadarıyla %100 güvenilir bir test bakılabilirse. Sadece %1 bakılamama ihtimali var. Yani siz şu an ömür boyu engelli olacak, acı çekecek bir çocuğu dünyaya getirmediniz. Bana göre de en doğrusunu yaptınız.

Konu sahibi yaşadıklarınız için çok üzgünüm, başınız sağ olsun. Elbette herkesin farklı değer yargıları var. Ama keşke bu değer yargılarının içinde yaralı bir kadına boş boğazlık etmemek de olsa!
Yaşamadan yorum yapmak çok kolay, ama düşününce bile nefesim daraldı. Hiç kimse güle oynaya bu kararı almıyor. Genetik testler yapılmış, birçok doktordan görüş alınmış. Ben de olsam aynı kararı alırdım. Çok üzülürdüm, ama sonlandırmayı tercih ederdim sanırım.
Yaşananlar sizin suçunuz ya da eksikliğiniz değil. Elinizden gelen her yolu denemişsiniz, ama bazen elden bir şey gelmiyor maalesef.
Ne söylesek boş, yüreğiniz yangın yeri. Acınız biraz hafiflediğinde suçluluk duygusundan sıyrılacağınıza inanıyorum. Bebeğinin acı çektiğini görmek istememek en doğal hakkınız. Tedavi edilebilir bir durum olsa, zaten o şansı verirdiniz.
Tekrar baş sağlığı ve sabır diliyorum. Size bütün kalbimle sarılıyorum ve acınızı paylaşıyorum.

Benim bebeğim için neler dediler bı bilseniz kan değeri yüksek di yürüyemez konuşamaz oturamaz gibi şeyler şimdi 2 çocuğum var ikiside çok şükür saglikli
Yukarıdaki yorumlarda 70 kişi usulünce anlattı

Yetmedi bizzat 2 doktor üye bilimsel olarak açıkladı, esofmanli Şevket hoca gibi tek tek örnekler vererek , betimlemeler yaparak, basite indirgeyerek onlarca insan, onlarca kez anlattılar....

Risk tarama testleri ile teşhis araçları birbirinden farklıdır. Sizinkiler teşhis değil, risk testiydi. Size risk var denilmiş, konu sahibine "teşhis" koyulmuş...Aynı şeyler değil...Balkona çıkıp bagiricam şimdi... Cinayet diyen mi dersin, tövbe et diyen mi dersin, belki sağlıklı olacaktı diyen mi dersin....Ögretmen bile var bunu anlamayıp hala kaynindan bilmemnesinden bahsedenlerin arasında , tam delirmelik....

Bir de, şu acıyı yaşamış kadına burda çıkıp "bonum çocuklorumo do nolor dodular, hopsu turp gubu, donuz gubu soğluklu doğdu ehohehohe" diyince ne geçiyor elinize anlamıyorum , nasıl bir kötülük sizinki gerçekten tuhaf....

Son düzenleme:
Benim bebeğim için neler dediler bı bilseniz kan değeri yüksek di yürüyemez konuşamaz oturamaz gibi şeyler şimdi 2 çocuğum var ikiside çok şükür saglikli
O sizin bebeğinizdi, ne mutlu ki sağlıklılarmış da. Ama bunu yazarak elinize ne geçiyor? Konu sahibinin genetik testi yapılmış. Yorum değil, bilimsel gerçeklerle açıklanmış durum. Öyle olmasaydı bile, bir anne olarak çocuğundan yara almış bir anneyi en iyi sizin anlamanız gerekmez mi? Belki kötü niyetle yazmadınız, ama keşke hiç yazmasaydınız. Son derece hassas bir kadını "kaynımın eltisi.." tadındaki yorumlarınızla daha fazla üzmeye hakkınız yok.

Ben onu benim çocuğum içinde çok şey denildi manasında söyledim inanın kötü bı niyetle söylemedim

Ben onu benim çocuğum içinde çok şey denildi manasında söyledim inanın kötü bı niyetle söylemedim
Evet ama konu sahibi açıklamış daha ilk mesajında. Genetik testler, taramalar yapıldı. Birçok doktorla görüştüm diye. Üstelik aynı hastalık olup olmadığını da bilmiyorsunuz. Kötü niyetle söylemeseniz bile kırıcı. Konu sahibi zaten bebeğini aldırmanın acısını yaşıyor. İhtiyacı olan şey destek. "Keşkelerden" uzaklaşmaya çalışırken belki de yeni bir "keşke" giriyor aklına. Kötü niyetle söylemişsiniz diye yazmadım. Bazı konular çok hassas ve kelimeler seçilirken dikkat edilmesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…