- 4 Şubat 2020
- 338
- 552
- 53
- 28
- Konu Sahibi Fightfreedomm
-
Sizin de adınız için çok üzüldüm gerçekten. Eşim ve benden tetkik alındı aslında başımıza gelen bu durum anne baba geçişli değil diyor uzmanlar ama yine de bakılacak genetik tarama testimiz ayrıca SMA hastalığı taraması da yaptırcazHemen hemen benzer şeyler yaşadım. Çok gelgitlerim oldu. O çaresizliği Allah düşmanımın başına vermesin. Ama ben şöyle düşünüyorum Allah bu kadar teknolojiyi ilmi boşuna vermedi. Bundan sonraki süreç çok daha önemli.Nasıl bir yol izleyeceksiniz diğer gebelikler için? Bence en önemli şey bu
Bizim tüm genetikler temizdi yani genetikten değil milyonda bir size denk gelmiş denildi.Ama benim doktorum eşimle genetik bir yatkınlığımın olabileceğini söylemişti. Ben bebeğimden 4 ay sonra tekrar hamile kaldım Allah’ın izniyle. Şu an 16 aylık bir kızım var. Rabbim hayırlı ve sağlıklısını bir an önce size de nasip etsin. Acınızı derinden hissediyorum yürekten sarılıyorum sizeSizin de adınız için çok üzüldüm gerçekten. Eşim ve benden tetkik alındı aslında başımıza gelen bu durum anne baba geçişli değil diyor uzmanlar ama yine de bakılacak genetik tarama testimiz ayrıca SMA hastalığı taraması da yaptırcaz
Bizim eşimle sonuclarimiz daha çıkmadı ama bebegimiz de yapılan tanıda bize de büyük ihtimalle milyonda bir kötü bir şans sizi bulmuş anne baba kaynaklı bir genetik sorun değil dediler ama yine de bende eşimde ve doktorlarımız da riske atmamak için bakalım dediler inşallah sizin mutlu sonla bittiğine sevindim çok kendim kadar bizde böyle güzel günler görürüz umarım karanlık günler yaşıyoruzBizim tüm genetikler temizdi yani genetikten değil milyonda bir size denk gelmiş denildi.Ama benim doktorum eşimle genetik bir yatkınlığımın olabileceğini söylemişti. Ben bebeğimden 4 ay sonra tekrar hamile kaldım Allah’ın izniyle. Şu an 16 aylık bir kızım var. Rabbim hayırlı ve sağlıklısını bir an önce size de nasip etsin. Acınızı derinden hissediyorum yürekten sarılıyorum size
Bence konu sahibinin yaptığı değil, sizin yaptığınız bu yorum cinayet.Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Şimdiki acınız yeni bir çocuğunuz olduktan sonra çok hafifliycekMerhaba herkese. Yaşadıklarım çoğu insana ters gelebilir, manevi dini yönden bunun farkında olarak yazıyorum. Anlatınca da geçmeyecek biliyorum ama ihtiyacım var konuşmaya.
Eşimle 8 sene birliktelikten sonra evlendik çok güzeldi her şey, eşimden ailesinden yana bir sıkıntı görmedim her şey hayal ettiğim gibi gidiyordu. Bir yıl sonunda çocuğumuz olsun istedik genç yaşta nasip olsun büyür dedik ben 26 yaşındayım eşim 28 yaşında. İlk denediğim ay hamile olduğumu öğrendim nasıl mutluyuz havalara uçtuk. Kısaca anlatıcam kızımız olacaktı o ilk heyecanlar duyguları sonuna kadar bizde yaşadık. 4. Aydan sonra testlerde hep bir şeyler ters gitmeye başladı sonrasında yurt dışına tahlil gönderdik, 3 kere amniyosentez oldum berbat zamanlardı.
Bebeğimizde çok nadir görülen bir genetik hastalık tespit edildi tanısı konuldu. Şehir şehir gezdik görmediğimiz doktor kalmadı, işten ücretsiz izin aldım gün içinde bile belki birkaç tane doktora gidiyordum birisi de yok bir şey desin diye.
Bebeğimizde doğduktan sonra başlayacak nöbetler olacağını zihinsel ve bedensel engelli olacağı konuşamayacağı, yürümesi belki fizik tedavi ve destekli olursa o şekilde olacağı, beslenmesinin ağızdan olmayacağı doğar doğmaz bir kaç tane operasyon geçirip tedavilere başlanacağı ve daha bir sürü şey söyleniyordu..
Bize karar verin dediler. Karar ver doğuracak mısın.
Ben bu sürede 6.5 aylık hamile olmuştum hiç bir doktora inanmak istemedim bir umut aradım kesin değildir yanılırlar dedim hep ama sona gelmiştik.
İnsan nasıl çocuğunu öldürme kararı vermek ister ki. Bu cümle hiç beyninden çıkmadı..
Eşimle oturduk artık çok yorulmuştuk ne dicez ne yapacaz bilemiyorduk rüya olsun bunlar diye dua ediyordum gece gündüz.
Ama biz yenik düştük yeteri kadar belki de anne baba duygusu oluşmadı mı diyorum bebeğimizi aldırdık. Onun iyiliği için dedik ne kadar doğru oldu bunun kararını biz vermemeliydik canı veren Allah bize mi düştü büyük günaha battık bunlari baştan da biliyorduk tabi. İnanır mısınız bilmem ama karıncayı incitmeden insanlardık biz..
Şimdi çok kötüyüm utanıyorum duygularım çok karışık bir yandan çocuğumu kucağıma aldığımda öyle acı çekmesini görmek istemezdim elbette herkes gibi ama diyecek sözüm yok. Bunların hiç biri bahanem olamaz.
Sadistlik olsun diye. La havle ya. Bi de amniyosentez yaptırdım demis. Yaptırdıysan nasıl bilmiyorsun acaba 18. Haftada yapılan amniosentez sonucu 1 ayda çıksa 22 hafta oluyor zaten. Amaç nedir bu şekilde sorgulamanın.Neden 6 aylık olana kadar beklediniz ki 22. Haftaya kadar gebeliğin sonlanması gerektiğini söylüyor doktorlar. Bende amniyosentez yaptırdım.
Ya uza şurdan ya. Çocuğuma neler dediler demis bi de cahil cühela. Genetik amniosentez ne demek biliyor mu acaba boş beleş konuşun anca. Ay valla kimse kusura bakmasın ben bu cehalet seviyesine saygı çerçevesinde cevap veremicem.Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Allah sana akıldan önce fikir vermiş. Dilerim merhamet, vicdan, insanlık da verir. Düşünecek bir saniye vaktin yok öyle dümdüz bir inanma içindesin değil mi? Neye, nasıl inandığını bilmeden. Kalp kırıp secdeye gitmenin nasıl bir şey olacağını bile düşünecek durumun yok değil mi? İçinde öyle bir kin var ki kalbin katran karası olmuş, gözlerin öyle kör ki o kalbindeki katranı bal sanıyorsun.Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Rabbim yaratıyor tabii de yarattıklarını yeterince takip etmiyor bence işte, o konuda ben de çok kırgınım....Yoksa siz de isteyerek " böyle " olmazdiniz , bizi de burda durumunuza şahit kalmak zorunda bırakmazdiniz , değil mi?Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin
Ne kadar cahilce hadsizce din adı altında kendini bir güzel övmüş dualarla doğurmuş ya hiç utanmadan karşıya geçip bu yorumu yapıyor ya karman çorman yazdım ama cidden elim ayağım kesildi yorumu okuyunca bu nasıl terbiyesizlik nasıl bir cehalet şaştım kaldim.Rabbim yaratıyor tabii de yarattıklarını yeterince takip etmiyor bence işte, o konuda ben de çok kırgınım....Yoksa siz de isteyerek " böyle " olmazdiniz , bizi de burda durumunuza şahit kalmak zorunda bırakmazdiniz , değil mi?
Dualarımız sizinle... Bol bol Tevbe edin....Hep Tevbe edin....
Yukarıdaki yorumlarda 70 kişi usulünce anlattıBenim bebeğim için neler dediler bı bilseniz kan değeri yüksek di yürüyemez konuşamaz oturamaz gibi şeyler şimdi 2 çocuğum var ikiside çok şükür saglikli
O sizin bebeğinizdi, ne mutlu ki sağlıklılarmış da. Ama bunu yazarak elinize ne geçiyor? Konu sahibinin genetik testi yapılmış. Yorum değil, bilimsel gerçeklerle açıklanmış durum. Öyle olmasaydı bile, bir anne olarak çocuğundan yara almış bir anneyi en iyi sizin anlamanız gerekmez mi? Belki kötü niyetle yazmadınız, ama keşke hiç yazmasaydınız. Son derece hassas bir kadını "kaynımın eltisi.." tadındaki yorumlarınızla daha fazla üzmeye hakkınız yok.Benim bebeğim için neler dediler bı bilseniz kan değeri yüksek di yürüyemez konuşamaz oturamaz gibi şeyler şimdi 2 çocuğum var ikiside çok şükür saglikli
Ben onu benim çocuğum içinde çok şey denildi manasında söyledim inanın kötü bı niyetle söylemedimO sizin bebeğinizdi, ne mutlu ki sağlıklılarmış da. Ama bunu yazarak elinize ne geçiyor? Konu sahibinin genetik testi yapılmış. Yorum değil, bilimsel gerçeklerle açıklanmış durum. Öyle olmasaydı bile, bir anne olarak çocuğundan yara almış bir anneyi en iyi sizin anlamanız gerekmez mi? Belki kötü niyetle yazmadınız, ama keşke hiç yazmasaydınız. Son derece hassas bir kadını "kaynımın eltisi.." tadındaki yorumlarınızla daha fazla üzmeye hakkınız yok.
Evet ama konu sahibi açıklamış daha ilk mesajında. Genetik testler, taramalar yapıldı. Birçok doktorla görüştüm diye. Üstelik aynı hastalık olup olmadığını da bilmiyorsunuz. Kötü niyetle söylemeseniz bile kırıcı. Konu sahibi zaten bebeğini aldırmanın acısını yaşıyor. İhtiyacı olan şey destek. "Keşkelerden" uzaklaşmaya çalışırken belki de yeni bir "keşke" giriyor aklına. Kötü niyetle söylemişsiniz diye yazmadım. Bazı konular çok hassas ve kelimeler seçilirken dikkat edilmesi gerek.Ben onu benim çocuğum içinde çok şey denildi manasında söyledim inanın kötü bı niyetle söylemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?