- 25 Aralık 2020
- 5.267
- 19.318
- 198
- 41
- Konu Sahibi Fightfreedomm
-
benim anladığım kadarıyla tamamen kötü şans.Tekrardan teşekkür ediyorum herkese. Ben konuyu buraya yazarken çok eleştiri alırım diye düşünüyordum kimsenin beni anlamadığını suçlu olarak göreceğini düşünüyordum şimdiye kadar. Her bir yorumu aklıma kazıyarak ağlayarak, içime sindirerek okudum defalarca. Eşimle aramızda akrabalık yok bir arkadaş sormuş bu hastalık için anne karnında normal tarama testleri sıkıntı çıkmaya başlayınca fetal DNA yaptırdım ondada aynı sonuç alınca ardından üç kere amniyosentez oldu inanmak kabul etmek çok zordu. İlk çocuğumuzdu normal doğal yoldan isteyince olmuştu sigara alkol kullanmıyoruz yaşımız genç akrabalık yok diye hiç kötü bir şey olacağına ihtimal bile vermiyorduk.
En son esimle benden kan alındı detaylı genetik taraması yapılıyor 3-5 ay sürecek miş sonuç çıkması bir çok bilindik prof genetik hekimlerle de konuştuk yüksek ihtimalle sizden geçen bir şey değil kötü bir şans sizi bulmuş diyorlar. Doktorlara göre şansımız varmış böyle bir hastalığı doğum öncesi bilebildiğimiz için ne kadar şanslıysak artık..
Artık herkese tavsiye ediyorum çocuktan önce gebelik planı ve tetkikleri yaptirsinlar diye. Tedbir bizden takdir Allah'tan diyorum yarinimiz belli değil garantimiz yok.
Hep dua ettim hayırlısı ise kucağımıza almak nasip olsun, değilse bana göster diye yalvardım gece gündüz. Tek dileğim biz ve kimse yaşamasın böyle acı hayatta en büyük sınav .
sporadik tek gen mutasyonuyla oluşan hastalıklardan birisi (ya da benzeri bir durum) oluşmuş...maalesef ne kadar önlem alınsa da bunun önüne geçme şansınız yoktu. olacağı varmış olmuş. eşinizin ve sizin DNAlarınızı da dizileyip o mutasyondan sizde de var mı diye bakıyorlar şu anda sanırım.
ben sizi tebrik ederim
zira genç yaşlarda insanlar daha gözükara olabiliyor...bakarım yaparım sanabiliyor.
hatta ben de ay asla aldırmam derdim gençken, şimdi olsa kesinlikle sizin yaptığınızı yaparım. asıl o çocuğu doğurmak katillik, bence. doğmasa yaşamayan sadece o oluyor doğunca o yine yaşamıyor ki! üstüne ailesi de yaşamıyor....fetva verenler de bir zahmet bana şunu açıklasın: bin sene önce olsa zaten hiç bir tedavi uygulanamayacağı için doğar doğmaz ölmüş olacaktı o bebek....o da doğarsa, misal doğmadan anne karnında ölüp anneyi de zehirlemezse...şimdi tıp bunları öngördü de alınması gerektiğini söyledi, siz de bunu uyguladınız diye katil mi oluyorsunuz? bunu kendinize yapmayın.
tabii ki çok üzücü tabii ki kimse istemez bunu yaşamayı ve eminim ömrünüzün sonuna kadar içinizde bir sızı taşıyacaksınız, sabırların en güzelini diliyorum sizin için... ama hem bebeği azat etmişsiniz hem kendiniz için bence en doğrusunu yapmışsınız.
bir de:
eskiden insanlarımız arasında SGKlı olmayan filan çok vardı. ama kendi için gitmese bile bebek için doktora gidilirdi.
kadın doğumcular da özelde muayenehanede filan çok hasta bakardı.
maalesef bir kuşakta böyle çok etik dışı doktorluk hikayesi var. ultrasona koyar koymaz" hımmm bu bebek sakat, alalım" diyen hasta ruhlu hekimler durumu vardı yani maalesef. ben de örnekler biliyorum. o çocukların çok çok çok büyük kısmı sapasağlam da doğdu, evet. bu ruh hastaları 5-6 aylık olmuş sağlam çocukları da alıyordu, paraya bakıyordu. bugün kaç "müşteri" var kaçı kürtaj, diye el ovuşturup hesap yapanını biliyorum.
bunu inkar etmiyorum. ve sanırım özellikle toplumun hafıza da bunlarla dolu. herkes anlatıyor "sakat dedilerdi, çocuk delikanlı oldu bak sapasağlam".. evet delikanlı oldu...yani seneler oldu hacı teyze....
ama şu anda devlette/üniversitede hasta bakan hekimlerin (belki başka sorunları varsa bile) böyle para kazanmak için ruh hastası işler yapmayacağına garanti verebilirim çünkü kazanacağı bir şey yok ortada. hele şu son yıllarda bizim kadın doğumcular (başka branşlarda elbette ama en başlarda kadın doğumcular) dünyaüstü, insanlıküstü bir iş yapıyor...emin olun şu an bizim kadın doğumcular batılı ülkelerde 1 ayda bakılan hastaya 1 haftada filan bakıyor...bu kadar gebe bakan, doğum yaptıran, komplikasyon gören, buna rağmen atlamayıp işini yapan başka pek yoktur.
evet şu anda bu hekimler ultrasonda bir sıkıntı görürse söyleyip diğer testleri istiyor. ama zaten doğrusu bu. görevi bu. (ha bunu da yanlış anlayıp sakat dediler ama sağlam doğdu diyenler oluyor, oysa sakat demiyorlar ki "risk var, kontrol ettirin" diyorlar!) sonra da sekanslama yapılıyor, fetal DNA bakılıyor. ee bu testler ultrason çekip, 3lü tarama yapıp ihtimal şöyle denilen testler gibi değil. ama topluma gel bunları anlat...
kısacası toplumun bu eski hafızası veya yanlış anlaması yüzünden, siz bile eleştirilirim diye düşünmüşsünüz, burada da bazı saçma sapan şeyler söylenmiş, boşverin.
terapi, meditasyon, başka şeyler bilmiyorum ruhunuza şifa ne olur. geçmez onu biliyorum ama diner, azalır, sizi olgunlaştırır ve hayat size güzellikler getirir dilerim.