Dayanması çok zor..

Bir anne olarak ne yaşadığınızı çok iyi anlıyorum, allah sabır versin, keşke daha küçğkken halledebilmiş olsaydınız. O zaman daha az acı verirdi belki. İnanın sizi suçlamaya kimsenin dili varmaz. Ömür boyu acı çekecek bir bebeği dünyaya getirip her gün onunla acı çekmek kimsenin yüreğinin kaldıracağı bir şey değildir. Bol bol dua edin. Bebeğiniz karar verme yetisine sahip olsa böyle bir hayat yaşamak istemeyecekti büyük ihtimalle. Kim ister ki acı çekmek. Diğer insanlar gibi yaşayamayacağını bilerek yaşamak. Kendinizi suçlamayın, bol bol ağlayıp içinizi dökün sonra da hayata kaldığınız yerden devam edin. Allah sabır versin

Tekrardan teşekkür ediyorum herkese. Ben konuyu buraya yazarken çok eleştiri alırım diye düşünüyordum kimsenin beni anlamadığını suçlu olarak göreceğini düşünüyordum şimdiye kadar. Her bir yorumu aklıma kazıyarak ağlayarak, içime sindirerek okudum defalarca. Eşimle aramızda akrabalık yok bir arkadaş sormuş bu hastalık için anne karnında normal tarama testleri sıkıntı çıkmaya başlayınca fetal DNA yaptırdım ondada aynı sonuç alınca ardından üç kere amniyosentez oldu inanmak kabul etmek çok zordu. İlk çocuğumuzdu normal doğal yoldan isteyince olmuştu sigara alkol kullanmıyoruz yaşımız genç akrabalık yok diye hiç kötü bir şey olacağına ihtimal bile vermiyorduk.
En son esimle benden kan alındı detaylı genetik taraması yapılıyor 3-5 ay sürecek miş sonuç çıkması bir çok bilindik prof genetik hekimlerle de konuştuk yüksek ihtimalle sizden geçen bir şey değil kötü bir şans sizi bulmuş diyorlar. Doktorlara göre şansımız varmış böyle bir hastalığı doğum öncesi bilebildiğimiz için ne kadar şanslıysak artık..
Artık herkese tavsiye ediyorum çocuktan önce gebelik planı ve tetkikleri yaptirsinlar diye. Tedbir bizden takdir Allah'tan diyorum yarinimiz belli değil garantimiz yok.
Hep dua ettim hayırlısı ise kucağımıza almak nasip olsun, değilse bana göster diye yalvardım gece gündüz. Tek dileğim biz ve kimse yaşamasın böyle acı hayatta en büyük sınav .

Neden 6 aylık olana kadar beklediniz ki 22. Haftaya kadar gebeliğin sonlanması gerektiğini söylüyor doktorlar. Bende amniyosentez yaptırdım.

Geçmiş olsun, lütfen sizi aşağı çeken ya da yargılayan sesleri duymazdan gelin.
Siz yavrunuzun her zaman yanında olmayabilirdiniz, yaşlılığı var bu işin sağlığı var. Alabileceğiniz en sağlıklı kararı almışsınız, üzgün olsanız da bu kararın yanlış olduğu anlamına gelmez. Ben mutlaka psikolojik destek almanızı öneririm. Ve lütfen psikolojik olarak hazır hissetmeden tekrar gebelik düşünmeyin.

Bu sanırım dünyanın en zor kararı ve bana öyle geliyor ki hangisini seçse pişmanlık yaşar insan.Doğsaydı da gözünüzün önünde acılar çeken bir çocuk.... Belki yaşıtlarına imrenerek baktığında da benim kararımın cefasını çekiyor diye düşünecektiniz ...Mantıklı olanı yapmışsınız bence.

Yazmayacaktım ama tutamadım kendimi, kusura bakmayın. Şimdi insanlar bdv ye kendilerine dert olan, sıkıntı duydukları şeyleri yazıyorlar değil mi?

Yanlış hatırlamıyorsam sizin de bdv de bir konunuz var hem de ev / eş hijyeni ile ilgili diye hatırlıyorum.

Şimdi, neredeyse tüm ekstremite ve organları oluşmuş, kocaman bir boyuta varmış, kendisi için heyecanla hazırlanan bir anne babasının olduğu, 6 aylık bir bebeğin medikal abortusla alınması gereksiz bir dert, ama ev hijyeni değil, öyle mi?

Annelik hormon ve duyguları yerleşmiş bir kadının böylesi zor bir karar vermesi ve sonrasında yaşadığı ruhsal çöküntü, bana göre dertlerin en ama en büyüklerinin başında gelir.

Kusura bakmayın sizi kırdıysam, amacım konunuzdan falan vurmak değil sizi, ama yorum yaparken biraz daha enine boyuna düşünmek lazım.

İyi de genetik testler yapılmış ikili üçlü ya sa ultrason görüntüsünden bahsedilmiyor ki burda..
Bende Trizomi 13 nedeniyle sonlandırdığımda sağolsun teyzem böyle bir örnek vermişti falancanın bebeğine de öyle demişlerde diye başlayan cümleler oldukça saçma..
Konu sahibi zaten üzgün iken böyle yaklaşmak doğru değil.
Hamileliğini sonlandırma kararı veren kişilerin hangi aşamalardan geçtiğini biliyor musun?
Kolay değil bu kararı almak ayrıca tek başınıza almıyorsunuz.

Yaşayan bir canlıyı hayattan koparmak ve atan kalbi durdurmak sadece Allah'a mahsustur belki bu sizin sınavınızdi ve herşey düzelecekti yada düzelmeyecek ama o evlat sizi cennete alacaktı kusura bakmayın ama bu bir cinayet ben hamileyken de çocuğuma neler dediler her doktor ama dualarla doğurdum pişman değilim herşey yavaş yavaş yoluna giriyor . Bence kimseyi anlatıp şahit tutmayın ve sürekli Tevbe edin

Konu sahibi aynı şeyleri yaşadık diyebilirim size.
Hissettiklerinizi anlıyorum.
Şöyle diyeyim 4 sene önce sonlandırdım ben Trizomi 13 nedeniyle doğduktan sonra yaşama ihtimali yoktu. Yaşamla bağdaşmıyordu.
Ayrıca testler yanılmamıştı doğumdan sonra da tam bana söylenildiği gibiydi.
O zaman yaşadıklarımı hissettiklerimi anlatabilmem gerçekten zor o yüzden acınızı anlıyorum.
Hala içim sızlıyor mezarına bile 1 sene önce gidebildim hep bir vicdan azabı.
Bana dedikleri zaten yaşamayacaktı neden sonlandırdın neden bu günaha girdin?
İşte o zaman öyle olması gerekiyordu oğlum henüz 20 aylıktı annem kanser hastasıydı ve ciddi sıkıntılı bir süreçti bunu anlatabilmek çok zor yaşamayan birilerine anlatabilmen belki de imkansız.
Lütfen kendinizi suçlamayın.
Bu kararı tek başınıza almadığınızı da unutmayın.

Sizin çocuğunuz için ne söylendi ve şuan durumu nasıl acaba

Neden 6 aylık olana kadar beklediniz ki 22. Haftaya kadar gebeliğin sonlanması gerektiğini söylüyor doktorlar. Bende amniyosentez yaptırdım.
Benim ammiyosantezimde down olasılığı 1 haftada kromozom sayımı ile çıkmıştı ama diğer genetik hastalıkların taranması 1 ay sürmüştü.Yani sonuç açıklandığında zaren 22 hafta geçmişti.Kuzenimin bebeğinde de beyin gelişimi 5.aydan sonra durdu ve o zaman anlaşıldı bebeğin yaşamla bağdaşmayan genetik problemlerinin olduğu..gebeliği sonlandırıldığında 6.ayın içindeydi

Öfff.

Fightfreedomm hanımefendi, konunuzdan dilediğiniz üyeleri engelleyebiliyorsunuz bilginiz olsun. Israrla cinayet vb diyip canınızı bile isteye yakan üyeleri engellemenizi tavsiye ederim. Boş yere canınınız daha da sıkılmamış olur.

kocam evin icine s*iciyor diye konu acaa tuhaf dert olmazdi herhalde. gercekten cok acimasizsiniz. soyleyecek dogru durust lafiniz yoksa susmayi bari bilin.

elinize ne gecti bunu yazinca??? kime ne yardiminiz dokundu yani? basiniz goge erdi herhalde tek artisi bu.

ay gercekten midem kalkti bu konudaki bazi kisilerden. Fightfreedomm size butun kalbimle sariliyorum. dusunmesi dahi zor bir karari siz vermissiniz ve eminim en ufak bir umut olsa ona tutunurdunuz. bu durumda o minik melege aci cektirmemeniz en hayirlisi olmustur umuyorum. kendinizi suclu hissetmeyin ve lutfen destek almaya devam edin.

Lütfen cahiliye devrinden kalma fikirlerinizi kendinize saklayın.

Evet sizin gibi eşime ev işi yaptıramiyorum temalı yeni evli mevzuları dert olabilir, onun için konu açılabilir ancak.

Bir tuhaflık olduğu kesin ama o konu sahibinden kaynaklanmıyor.

Böylesi hassas bir konuya böyle bence 'acımasızca' yorum yaparak ne kazandınız? Konu sahibi zaten yeterince yaralı kim ister yavrusundan bu şekilde ayrılmak.Rabbim bu zor kararı verecek duruma getirmesin kimseyi Ne demişler bugün bana yarın sana. Yarınlarımız bize neler getircek hicbirimiz bilmiyoruz. En doğru kararı vermişsin konu sahibi rabbim gönlüne şifa kucağına sağlıklı bebeler nasip etsin gönlünü ferah tut...

Hemen hemen benzer şeyler yaşadım. Çok gelgitlerim oldu. O çaresizliği Allah düşmanımın başına vermesin. Ama ben şöyle düşünüyorum Allah bu kadar teknolojiyi ilmi boşuna vermedi. Bundan sonraki süreç çok daha önemli.Nasıl bir yol izleyeceksiniz diğer gebelikler için? Bence en önemli şey bu

Allahaskina bebeğini aldıran kadına bu yorum yapılır mı! Hasta muhtaç bir birey doğuracağına en iyi kararı vermiş kadın. Hiç mi içiniz acımadı bu yorumu yazarken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…