Dayanması çok zor..

ben şöyle düşünüyorum herşey Allahtan.
birine bir yardım etmek istediğinizde bile önünüz kapanabilir.
bu dünyada yiyecek ekmeği yazılsaydı doktorların gözünden kaçardı vs vs gibi.
bilmiyorum anlatabildim mi.
o yüzden şu anda konu sahibesinin içinde bulunduğu durumu teslimiyetle kabul etmesi lazım.
yok katil oldum yok bilmem ne isyanada girebilir neticede.

ilk yazdığınız geçersiz çünkü 3 amminiyosentez yapılmış. yanlış çıkma ihtimali yok.

bu arada bu yorumuda bol keseden sallayarak yapmıyorum aynı kararı vermiş ammiyosentez sonucunda birşey çıkmayınca ölü doğumdan vazgeçmiş biri olarak yazıyorum.

insan başına gelenin Allahtan geldiğini bilerek yoluna devam edebilmeli.

Dediğim gibi konu sahibesine tek eleştiri dahi yapamaz kimse , Rabbim kimseyi böyle zor bir tercih yapmak zorunda bırakmasın..

Allah aşkına şuraya cahil cahil bilmem kimin xocuguna da öyle dediler normal dogdu soyle oldu böyle oldu yazmayın ya. Amniyosentez yüzde 99 dur! Bi sürü genetik test yapılmış gorumcemin bilmem nesinin cocuguna dediler bir şey olmadı diye zirvalamayin ya. Konu sahibi bunu yaşamayan bilmez. Lütfen kendini suçlama. Lütfen.

Yaşadıklarınız çok ağır ancak bunu da atlatacaksınız. Geçmişi sürekli düşünerek huzuru bulamazsınız. Kendinizde suç bulmayın lütfen. Aksine onu hastalıklı bir şekilde dünyaya getirseydiniz suçlusu sizdiniz. Evet sağlıkla doğup kaza geçirip hastalanan bir çok insan var. Ama eğer hasta olduğu kesin olan bir çocuğu dünyaya getirseydiniz bu bile bile lades demekti. Burada çoğu kişi testlerde hasta çıkıp doğurunca sağlıklı olan çocukları anlatıyorlar onlar nedeni ile kendinizi suçlamayın. Onlarla sizinkisi farklı olabilir. Siz yaptırdığınız testleri her yere gönderip elinizden geleni yapmışsınız. Açıkçası benim hasta doğacağımı bildiği halde beni doğurmayı seçen ebeveynlerimden nefret ederdim. Konuşmalara kulaklarınızı kapatın. Tıbba güvenin. Annem kanser hastasıydı doktorlar 1 hafta ömrü kaldığını söylediler. 7. günün sonunda vefat etti. Daha yaşınız genç ilerisi için tedbirinizi alın. Ama önce huzuru yakalayın.

insanlar maalesef çevrelerinden duydukları haberleri, sizinle aynı yoldan ve testlerden geçmişler mi cok da emin olmayarak bilinçsizce yazabiliyorlar. bu yuzden kendinizi suclu hissetmeyin, ya öyle olsaydı demeyin cunku elinizde cok kesin bir sonuc var. kulaklarınızı tıkamaya calısın bir süre. gercekten cok zor bir hayat deneyimi yasıyorsunuz...
katil oldugunuzu dusunmenize ise cok uzuldum. inanın siz en dogru kararı vermişsiniz. boyle bir konuda duygusallığa yer yok, olmamalı. aksi yönde karar verseydiniz de melek olmayacaktınız; yanlış bir karar vermiş olacaktınız. siz belki çekerdiniz ama dogmak için hiçbir talebi olmayan bir canlı üstelik de buyuk acılarla gelecekse, suçu gunahı ne ki onun? o zaman suçlusunuz denirdi işte. terapiyle daha iyi hissedeceğinize inancım tam. buyuk sabır diliyorum.

Ben rastlantısal diye açıklanan çok bebek gördüm bazıları hayat kalitesini düşük şekilde yaşıyordu bazıları çok çabuk vefat etti üzülmemeye çalışın
Bazı bebekler doğduktan sonra çok kısa süre yaşayıp vefat ediyor bu karar kolay önerilmiyor ki

Şuçluluk duyacak birsey olsaydı doktor bu kararı almanızda seçenek sunmazdı.ELbette yeni süreç ve hissettiklerinin bir anne yüreğiyle düşünüyor.Zamanla geçecek Rabbim size saglık ve sıhhat versin toparlanacağınıza inanıyorum.

Başınız sağ olsun. Benim fikrimce de en doğru kararı vermişsiniz. Onca test yaptırmışsınız ve sonuç aynıymış. Bu şekilde minicik bir bebeği dünyaya getirmek bence bencillik olurdu. Bir kan aldırmaya gidiyoruz ya da küçük bir şeyden ameliyat oluyoruz da korku ve endişeye kapılıyoruz yetişkin halimizle. Minicik bir bebek dünyaya gözünü açar açmaz gördüğü ilk şey acıdan başka bir şey olmayacaktı. Ve düşünün bitmek tükenmek bilmeyen fiziksel ve psikolojik bir acı. Sizin açınızdan da aynı şey geçerli. İnsan sevdiğinin acı çektiğini görüp çaresiz kalınca dünya cehenneme dönüyor. Sağlıklı bir insanın bazı tersliklerden hastalanması başka, acı çekeceği kesin bir bebeği bile bile dünyaya getirmek başka şey. Yaşamak sadece nefes alıyor olmak değil biliyorsunuz ki. Vicdan azabı çekecek bir şeyiniz yok, iyi bir anne babanın yapması gerekeni yapmış mantıklı bir karar vermişsiniz.

Çok tuhaf dertleriniz var ne demek ya. Kadım 6 ay karnında taşıdığı evladının hasta olduğunu öğrenip aldırmak zorunda kalmış. Bunun üzüntüsü kederi ne büyüktür kim bilir. Yaşamayan yaşayanın acısını ne anlasın. Evlat acısı her şeyden daha zor. Düşüncesi bile insanı paramparça yapmaya yetiyor. Kinini git başka yere kus by kinci. İnsanların acılarını hafife almak senin haddin değil.

Burada hanımefendi 2li veya 4lü tarama testlerinden bahsetmiyor yalnız. Free cell DNA bile bir tarama testidir, belli başlı kromozomal hastalıkları gösterir. Örneğin trizomiler ve turner sendromu gibi. Test sonucu anormallik tespit edilse bile bu bir “şüphe” olarak değerlendirilir ve mutlaka tanı testleriyle doğrulanmalıdır. Burada konu sahibinin bahsettiği de zaten ileri düzey tanı testleri. Direkt bebeğin DNA sına bakılıyor. Neredeyse yüzde yüz doğruluk payı olan testler.

Empati yapıyor veya anlıyor gibi görünmek istemişsiniz ama yaptığınız yorumun konu sahibini daha da kötü hissettirmekten başka bir işe yarayacağını sanmıyorum. “ Keşke aldırmasaydınız sağlıklı doğabilirdi “ gibi bir cüme, bu durumda olan bir kadına söylenebilecek en son teselli cümlesi olacaktır.

Kadın zaten berbat bir ruh halinde görmüyor musunuz? Buraya teselli bulmaya, az da olsa içini dökmeye gelmiş. Size sert çıktıysam kusura bakmayın ama böyle konularda hemen daima sizinki gibi yorumlar yapılıyor ve inanın kişiyi daha da kötü hissettirmekten başka bir işe yaramıyor…

Konu sahibi hanımefendi, başınız sağ olsun. Aldığınız karar hiç kolay değil. Çok sancılı süreçlerden geçmişsiniz, sizi inanın çok iyi anlıyorum. Kimse de sizi yargılayamaz.

Siz evladınızın ileride acı çekmesini, zor bir hayata sahip olmasını istemediğiniz için bu kararı verdiniz. Zaten onun iyiliği için olmasa, 6. Gebelik ayına ulaşmış birine medikal abortus hakkı tanınmaz. Yani bilim de bunun sancılı ve zor bir süreç olduğunu destekliyor. Lütfen kendinizi suçlamayın.

Ve sizden ricam, destek alın olur mu, daha çabuk atlatabilmek için. Mutlu olmayı siz de herkes kadar hak ediyorsunuz. Kendinizi sakın cezalandırmayın.

Acınızı yürekten hissettim. Başınız sağolsun.... Eşinizle kanbaginiz var sanırım. Bununla ilgili birşey söylediler mi?

Başka bir bakış açısı sunmaya çalışıcam sana. Acın çok taze anlayamam seni ama üzüntünü derinden hissediyorum…
Şöyle düşün, Bebeğinin doğduktan sonra çekeceği acıları yaşayacağı belki de başarısız operasyonları şu anda bilmediğin için; vicdan azabında haklıymışsın gibi geliyo sana, pişman oldun kendini katil gibi hissediyosun
Ama bir de bebek doğduktan sonra gözünün önünde yaşayacağı acıları gözünde canlandırmaya çalışsan? keyfinden vermedin bu kararı ve bide geçti artık yani ah vah keşke demenin manası yok, kendine yüklenip durma lütfen
Aldığın destek yeterli gelmiyosa ilaç kullanmalısın sana da yazık

Lütfen kendinize eziyet etmeyin, genetik testler yapılmış, kesin tanı konmuş. Doğsaydı sizin üzülmenizi de geçtim küçücük canıyla ne çok eziyet çekecekti. Yaşadığınız zor bir süreç ama kendinizi yıpratmayın, her işte bir hayır var derler, böyle kendinizi yemekle bir yere varamazsınız. Allah dayanma gücü versin

Hasta doğmak çocuk için de eziyet. Kim ister ki iğnelerle, muhtaç bir şekilde yasamak. Benim yakın bir akrabam bu şekilde bir iyi beş kötü, iki ileri dört geri yaşadı. Konuşamadan,yuruyemeden,ataklarla.. doktorlar birkaç sene ömür bicmisti ama iyi bakıldığı için otuz küsur sene yaşadı.
Seçme imkanı olsa eminim ilk durduğu halden dışarı hiç gelmemeyi seçerdi.
Bence yanlış bir tercih yapmamışsiniz. Anne karnında yaşamını yitiren çocuk ne hissediyor bilmiyorum ama doğduktan sonda da acı verici şeyler yaşayacakti. Tamam,can almaya kimsenin hakkı yok ama göz göre göre insanın çocuğuna bunları yaşatmaya hakkı var mi?
Bir sonraki gebeliğiniz için mutlaka genetik ayıklama yaptırın. Kaybettiğiniz çocuğunuzu onore etmek için de bir seyler yapmak belki sizi rahatlatır. Onun ruhuna dualar okumak, onun adına aşevine bağışta bulunmak (mesela ayn'e) , onu anarak koyunuz varsa meyve ağaçları dikmek, yoksa bağışta bulunmak, ne bileyim onu anarak her gün mahalledeki köpekleri beslemek, orman besleyicilerine mama bağışlamak falan. Belki biraz daha rahatlatır sizi

Acınızı paylaşmak için size sımsıkı sarılmak isterdim.Allah herkesi bi şekilde sınıyor.Malesef sizin sınavınız evlat olmuş.Amniyosentez yanılmaz.Bir karar vermeniz gerekmiş.Dogru yada yanlış olduğunu artık düşünmeyin.
insanlar doğurduklarını sokağa atıp bakmıyor.Dayak, istismar,sevgisizlik vs vs .
Siz dünyaya gelemeyen yavrunuzun acısını hala yaşıyorsunuz.Bu sizin nasıl bir anne olabileceğinizi gösteriyor❤
Genetikle tüp bebek yapabilirsiniz olmazsa çocuk esirgemeden bir çocuğu alıp ona yuva olursunuz.Ama siz her türlü güzel bir anne olursunuz.Evladinıza dua edin onu huzur içinde uyumaya bırakın.Esinizle yolunuza devam edin.
Allah yardımcınız olsun.insallah güzel haberlerinizi paylaşırsınız.

Ben de yeni anne oldum. Allah'a binlerce şükürler olsun sağlıklı bebeğim. Ortalama bi aileyiz. Maddi durum olarak da. Ne bileyim ona her baktığımda "bu fani, kötü dünyaya onu getirmeye hakkımız var mıydı" diye düşünüyorum bazen. O hasta olsa ben daha kötüyüm, minicik iğne bile tenine batınca ondan çok benim canım acıyor. Sizin yerinizde olsam ve o bebeği ben o şekilde dünyaya getirseydim o acı çekerken gözlerine her baktığımda ölürdüm ben de... Allahım sizi feraha kavuştursun inşallah en kısa zamanda. Bence psikolojik destek de şart Çok geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın inşallah

Başınız sağolsun. Sizin bi suçunuz yok ortada suç yok. O bebekte dünyaya gelmek istemezdi. İnsanlar kendi bencilliklerini bebeklerine ödetiyor. Siz doğru olanı yapmışsınız.

insanlar genetik testlerin ne mana ifade ettigini anlamiyorlar, belli kan testlerine ya da ultrasona bakip sizin cocugunuz da genetik anormallik olmasi ihtimali su kadar demekle, genleri kromozlarina bakip bir hastalik cikacagini soylemek ayni sey degil. birincinde bir ihtimalden soz ediliyor, bazi aileler ileri genetik tetkik yapmiyorlar, sonra da dusuk ihtimal de olsa cocuk saglikli olabiliyor. sizin durumunuzda o kadar ayrintili bilgi verdiklerine gore, zaten tanisi kesn olarak bellidir, ayrica dusuk sonrasi da incelemislerdir hastalik durumunu. yani belki de saglikli dogardi diye kendinizi uzmeyin.

ikincisi bir kayip yasamissiniz, bunu icin esinizin de sizin de destek almaniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…