Dayakçı koca sorunu ile nasıl baş edilir...

teyzem yaşlı zaten akadaşlar, şuan 53 yaşında.. eşi ondan bikaç yaş küçük.. severek evlendiler.. aynı apartmanda ablası var, ne onlar ne de komşular hiç bişey duymamışlar şimdiye kadar.. bizde çok sık görüşürüz, şimdiye kadar ne bir morluk ne bi çizik hiç bişe görmedik, duymadık..
yani eziyet değil sanırım yaptıkları, belki çoğunlukla psikolojik ve tartaklama şeklinde.. bilmiyorum, teyzemle konuşmadık daha.. yarın gidicem yanına, ne diyeceğimide bilmiyorum, nasıl yaklaşacağımı.. offf offf....
ya adamın ailesinde abileri falan hepsi eşine şiddet uyguluyomuş, bunlarda gayet normal bi durummuş bu yani, teyzemin görümcesi sölemiş.. tabi bizimkiler şaşmış kalmış, biz böle bişiyi ne gördük ne de duyduk şimdiye kadar.. o yüzden ve tvde izlediklerinden dolayı bizimkiler şaşırmış nasıl yaklaşacaklarını.. dediğim gibi adam bide avcı, evde tüfek dolu, kim bilir nasıl korkutuyo teyzmi, belki sadece onu değil, aileden biçok kişiyide öldürmekle korkutuyodur.. off bilmiyom işte bilmiyom..

Şiddete karşıyım ama eniştenize empati yaptırmak şart olmuş

Teyzeniz 6 yıldır kabullenmiş ve hala çekmeye devam edecek.

Sözün bittiği yer ((

teyzemin kabullenmiş olduğunu kabullenmek istemiyorum.. teyzem okumuş, hala kendi işinin başında çalışan, para kazanan ayakları yere basan çevresinde ççoookk sevilen biridir.. birsürü çalışanı vardır.. evleri, arabaları vs vs.. buralarda peeek çok insan tanır onu.. diyeceğim teyzem öle ev hanımı pasif dünyadan bi haber bi kadın değil.. o pislik ise ipsiz sapsız, her girdiği işten atılan, hovarda bi adamdır.. bulmuş yağlı kapıyı kullanıyo pislik..

ilk duyduğumda annem zor tuttu beni, bende arabaya atlayıp dayanacaktım kapılarına.. atlayacaktım pisliğin üstüne,dayak nasıl oluyomuş diye.. annem oğlumu tuttu önüme de öle kaldım, yoksa gözüm dönmüştü..

tvde mi görmüşler haberlere mi çıkmış çok kötü ya

yok yok çok şükür haberlere çıkacak kadar kötü bişey olmamış daha..
teyzem kız kardeşleriyle beraber devremülk satın almışlar bizim buralardan.. herkes evli, aynı apartmanda yan yana daireler almışlar.. adam bi gece kıskançlık krizine girmiş ve kavga etmişler, diğer teyzemler seslerini duyup gitmişler, nasıl kaybettiyse kendini pislik, diğerleri böyle öğrenmiş, özellikle en küçük teyzemi zor almışlar adamın üstünden, pisliği paralamış epey ama ne fayda.. off offf.. sonra büyük teyzem siz karışmayın diyince herkes höng diye kalmış, neye uğradıklarını şaşırmışlar zaten, hiç bişi diyememişler, sonra kendilerini toplayıp teyzemle konuşmuşlar..teyzem biz biçok sorunumuzu hallettik, bunlar iyi günlerimiz artık, çook yol katettik, herşey iyi olacak diyince, bizimkiler ölece kala kalmış.. ama dediğim gibi ben hazmedemem, ne yapıp edip bu işi çözmeliyim, valla ne uyku ne yeme içme, ölecem hırsımdan ya, bu geceyi nesıl sabah edecem bilmem..

ya yokmu hiç böle bişi yaşayan ya da duyan.. nasıl sonuçlandı, ne yaptınız, nasıl yaklaştınız kişilere.. off offf, çözüm odaklı bi fikir verin lütfeeeennnn, sonucun boşanmak olduğunu zaten bizde düşünebiliyoz ve istiyoz zaten.. ama oraya nasıl getirecez bu işi onu bilmiyooz.. nolur bi akıl verin, bi bişi deyin.. ay delirecem...

yorumları okumadım canm bence tüm aile ona yardımcı olun ona yalnız olmadığını hissettirin

bu sabah haberlerde gördüm
şiddet gören kadınlar gps'li dayakcell ile korunacaklarmış

hovarda, teyzeniz biraz gözü kara olmalı.. ''Öldüreceğim'' diye tehdit eden adam öldüreceği varsa öldürsün, hergun dayağa maruz kalıp on defa ölmekten iyidir.

Polis koruması olur.. Tehditleri ispatlarsa kimlik değiştirip mekan bile değiştirtiyorlar.. Yeter ki artık dur desin.

Bir daha böyle birşey olursa darp raporu alsın ve şikayetçi olsun.O zamana kadarda biraz para biriktirsin. 6 yıldır böyle bir duruma nasıl susuyor ?

Akrabalarda sözü geçen bütün erkeklere bu durumu bildirmeniz gerekiyor.

bütün aile toplanıp o dayakçı kocaya
"öyle dayak atılmaz böyle atılır" diyerek eşek sudan gelene kadar dövmeli.
öyle dövmeli ki kollarını gerçek anlamda kırmalı...

bir daha kızımızın saçının teli düşse senden biliriz, bunu yanına bırakmayız diye gözdağı vermeli.

gücü teyzene yetiyor, sıkıysa kendi gücünde biriyle dövüşsün.

nasıl üzülüp sinirlendim anlatamam... elleri kırılsın o adamın... vicdansız.

eğer eşiniz merhametli bir adamsa eşinize danışsanız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…