• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dava açacağız yardımcı olun lütfen

merhabalar arkadaşlar sizlere danışmak istediğim önemli bi konu var :
arkadaşlar ben yeni evliyim 3 haftalık çok zorlu bir maratonun ardından evlendik eşimin ailesi onu reddetti benle evlendiği için sorun ise abisisni karşısında bacak bacak üstüne atmışım benden hiçbişe olmasmış ben bilmişin teki ve eşimi parmağında oynatan biri imişim aileme telefonlar açtılar küfüt ettiler fakat eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama çok o bana dediki ben ailemden utanıyorum ve senden vazgeçmicem eşim ve abisi çalışmışlar yıllarca ve abisi kendi adına hesap açmış parayı bankaya koymuş demişki eşime "yarın öbürgün evleniriz falan bu paralar lazım olur" eşimde abisi ya inanmış ev almışlar bi tane bankada da para var ama 40 - 50 bin civarı eşim parayı istedi hayır dediler borç-alacak yok dediler onu reddettiler ailem bize desteğini hiç ama hiç esirgemedi çünkü bana kıyamadılar eşime kıyamadılar düğünümüzede gelmedi eşimin ailesi abisi biz nişanlandıktan sonra o evi gitti dayadı döşedi sırf biz oturmayalım die annesi bana ne acelen var önce abisine gidelim kkız isteyelim nişanını düğününnü yapalım 2 senebekleyin dedi kıyamet burdan koptu meğerse düşünceleri biz bi yüzük takalım bunlara yani bize daha sonra bi bahane bulup attırırz demişler çok çürkin inanın yazarken bile kanım donuyor anlatmak ,le bitmez aslında herneyse eşimle mutluyuz kredi çektik borç harç aldık herşeyi gerçi şuan işim sallantıda dükkan devredecek bu ayrı bi sıkıntı size asıl sormak istediğim soru şu :
eşimin ailesinin aldığı ev abisi ile babasının üzerine yapılmış şimdi dava açmak düşüncesindeyiz bizi beş kuruşsuz ortada bıraktılar ve alacağımızı almak istiyoruz çünkü o ev de abisi oturmasın o evde eşimin dişi tırnağı var yıllarca para vermiş ne yapmamız gerek bana yardımcı olun lütfennn [/COLOR
]

inşallah yanılıyorumdur, avukat değilim çok sağlıklı yorum yapamicam ama zannediyorumki o paraların üzerine soğuk bir su için, elinizde ispantınız yok, ortak hesap bile değilmiş
ev farklı olabilir babanın üzerine olduğu için belki bir şansınız vardır
çok ama çok iyi bir avukata danışmadan hiç bişey yapmayın derim
sonra birde mahkeme masrafları ile uğraşirsınız

Arkadaşım canını sıkmak istemem ama çok zor gibi görünüyor, çünki paranın ortak olduğuna dair hiçbir belge yok.
Avukata gitseniz alırız diyecek belki kendisi bile inanmayacak ama adam işini yapmak zorunda, çok para dökersiniz gibi geliyor bana. Ama sen yinede dürüstlüğüne inandığın bir avukata sor .

avukat ablalarımın yardımlarını bekliyorum gerçekten artık dayanacak gücüm kalmadı

of canım ya çok üzüldüm...bir zamanlar bende dolandırılmıştım bir yabancı tarafından evim elimen gitmişti ama benim elimde belgeler vardı 2 sene süren davadan sonra evimi geri aldım...ümidini yitirme, avukatlar belki bir çare bulabilirler..

işte güveni suistimal bir can daha yaktı. hatta 2 can.

aile büyükleri dayı amca vs. konuya vakıf mı? şahit var mı? size mahkemede şahitlik edecek yakınlarınız tanıdıklarınız var mı canım?

of canım ya çok üzüldüm...bir zamanlar bende dolandırılmıştım bir yabancı tarafından evim elimen gitmişti ama benim elimde belgeler vardı 2 sene süren davadan sonra evimi geri aldım...ümidini yitirme, avukatlar belki bir çare bulabilirler..

işte güveni suistimal bir can daha yaktı. hatta 2 can.

aile büyükleri dayı amca vs. konuya vakıf mı? şahit var mı? size mahkemede şahitlik edecek yakınlarınız tanıdıklarınız var mı canım?

belki teyzesi olur o iyi bi kadın off deli olucam ya onların yüzünden dünya kadar borca harca girdim en azından o evden alavilse idik para borcumuzu kapatırdık bedavadan 40-50 bin paralrı var ve evleri var ya

belki teyzesi olur o iyi bi kadın off deli olucam ya onların yüzünden dünya kadar borca harca girdim en azından o evden alavilse idik para borcumuzu kapatırdık bedavadan 40-50 bin paralrı var ve evleri var ya
istanbulda yaşıyorsun bu güzel çok sağlam avukatlar bulma şansın var...istersen sana benim avukatımın telefonlarını verebilirim....sakın ama sakın avukatsız bu işlere kalkışmayın kesinlikle başedemez kaybedersiniz

cnm öncelikle geçmiş olsun,söyliceklerime avukatlar alınmasın ama özellikle istanbul'da bazı avukatlar çok paracı,bu dava çok zor,belgeniz yok,tapular yapılmış olay bitmiş,yıllarca mahkemelerde uğraşırsınız,avukatlara paralar dökersiniz ama sonucu maalesef belli.sizi istemeyen insanlarla tüm bağlantınızı koparıp omuz omuza yeni bir hayata başlayın derim,allah büyük cnm.[/B][/B]

Bankaya yatan para ve ev konusunda dikiş tutturmak çok zor gibi gözüksede uzman bir avukata danışmakta fayda var.

Ama yıllarca aynı iş yerinde çalışmışlar demişsiniz sonuçta aile içinden birileri aynı işyerinde çalışıyorsa sosyal yükümlülükten büyük çoğunlukla kaçıyor aileler avukatla görüşüp ev ve bankaya yatan paralar konusunda herhangi bir hak iddia edememe durumunuz olursa şayetki aynı işyerinde çalışıp sigorta bildirimi yapılmamışsa sizde onları sigortasız işçi çalıştırmaktan süründürürsünüz belki çok fazla bir getirisi olmaz ama devletin onlara kestiği fatura yeterince kabarık olacaktır.

5-6 sene aynı işyerinde çalışan bir arkadaşım tazminatını alamadığı için dilekçe ile başvurmuştu hemen hemen 9.800 L civarında alacağı çıkıyordu tabiki bu miktar sadece kendisine verilen karşıya kesilecek ceza kaç misli olurdu kim bilir paşa paşa kendi ayaklarıyla geldiler uzlaşmak için.

cnm öncelikle geçmiş olsun,söyliceklerime avukatlar alınmasın ama özellikle istanbul'da bazı avukatlar çok paracı,bu dava çok zor,belgeniz yok,tapular yapılmış olay bitmiş,yıllarca mahkemelerde uğraşırsınız,avukatlara paralar dökersiniz ama sonucu maalesef belli.sizi istemeyen insanlarla tüm bağlantınızı koparıp omuz omuza yeni bir hayata başlayın derim,allah büyük cnm.[/b][/b]

çok haklısın canım kesinlikle katılıyorum bu sebepten şunu önermek isityorum, ...avukatım bana davayı kesin kazanacağımızı tahahhüt etti ama süre veremem dedi...ben de durumumu anlattım ve ben avukatımla şöyle bir sözleşme yapmıştım; "dava kesin olarak sonuçlandıkdan sonra bedelin %10 u avukatıma ücret olarak ödeyeceğim" şeklin de yazılı bir anlşama yaptık ve davam yargıtaydan dönüp ilamı alana kadar da 1 tl bile avukatlık ücreti ödememdim...

ayrıca danışmak parayla değil ki...gider konuşur ellerinde neler var anlatırlar avukat onları yönlendirir.fakat dediğim gibi bu tip bir sözleşme yapmadan kesinlikle katiyyen avukat tutmayın .

gecmis olsun yapacak bisey varmi bilmiyorum ama ev ikisinin üstüneyse yapacak bisey yokmus gibi geliyo

Back