Darp raporu sonrası kamu davasında ifade değişikliği

Nisanata

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
21
1
34
  1. Eşimle bir tartışmamızda beni iterek omzumun yaralanmasına sebep oldu boşanma davamız varken olduğu için darp raporu almıştım şuan davayı geri çektik ama ifade verirken telefonla başıma vurdu demişim ve asliye hukuk mahkemesinde kamu davası açılmış eşim şuan askerde bunu ona söyleyemiyorum bile ifademi değiştirmek istiyorum bunu nasıl yaparım verdiğim ifadeyi hatırlamıyorum bile eşimin ceza almasını istemiyorum telefon silah sayılıyor diye ağır bir ceza alabilirmş zaten askerde psikolojisi alt üst bu davadan en az cezayla kurulmasını nasıl sağlarım. Kötü yorum yapacak olan lütfen yapmasın yeterince kötü bir haldeyim
lg.php
cm

Mahkemeye mecbur cikiyorsunuz kamu davasi oldugu icin. Hakim soz istiyor eger birdaha yaparsan , hapis cezasiyla para cezasi veriyor. Kamu davasini kapanmaz mahkemeye cikmadan.

Benim bildiğim dava açıldıysa mahkeme görülüyor bir kere olduğu için mahkeme para cezası veriyor

Asliye ceza mahkemesi telefonu suç aleti saymış da 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası olan davalara bakıyormuş bu mahkeme. Korkuyorum eşim askerde ben annemdeyim. Nasıl gidecem gidemezsem ağır bir ceza verirler belki. Kimse bilmiyor bu durumu anlatamam da

Telefonu duvara attı bana çarptı ifade verirken de işlerin buraya geleceğini bilsem hiç konuşmazdım

Asliye ceza mahkemesi telefonu suç aleti saymış da 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası olan davalara bakıyormuş bu mahkeme. Korkuyorum eşim askerde ben annemdeyim. Nasıl gidecem gidemezsem ağır bir ceza verirler belki. Kimse bilmiyor bu durumu anlatamam da
Gitmek zorundasınız,gitmezseniz zorla götürülürsünüz diğer mahkemede öyle biliyorum,eşininde illa ki haberi olur tebliğat gitmiyecek mi.

Kizlar bnm sorunumda buna benzer bisey Ifade degisikligi yalan beyana girermi ? Sicil temiz....ceza alirmiyim

Zaten ifade değiştirsem de dava kalkmıyor rapor var sadece en aza indirmeye çalışıyorum cezayı aylarca zaten ayrı kalacağım br de hapis cezası falan gelirse

Telefonu duvara attı bana çarptı ifade verirken de işlerin buraya geleceğini bilsem hiç konuşmazdım

E yalan ifade vermişsiniz. Telefonu duvara atmış, başınıza gelmiş. Ama siz direkt başıma telefonla vurdu demişsiniz. İkisinin cezaları farklıdır. Doğruyu söylemeniz lazım. Ne olduysa onu söyleyin.

Boşanmaktan vazgeçmeseniz yalan ifadenizi düzeltmeyecek miydiniz? Şimdi bile ifademi değiştirmesem mi diyorsunuz.

Doğruyu söyleyin. Boşansanız da boşanmasanız da. Boşanmıyorsunuz diye “hiç vurmadı” vs de demeyin. Tamamen gerçeği anlatın. Yaptığı şeyin cezası neyse onu çeksin.

Sen şikayetçi oldun mu ondan mi dava açılmış yoksa kamu davasımi.. Kamu davası açılmış ondan ceza alırsa buna yapacağın birsey yok... sen sadece şikayetini geri alırsın buna rağmen kamu davası açılabilir yine ceza alabilir kamu davasindn

Hayır ben orda anlattım tutanağa başıma vurdu gibi yazılmış dediler adliyeyi arayınca. Aslında bana da fırlatmış olabilir başıma çarptı duvara da fırlatmış olabilir. Sonuçta ortada rapor var omuzum ve başım yaralıydı. İfade değiştirsem yalan ifade diye benim başımı ağrıtırlar mı bunu merak ediyorum bir yandan. Öte yandan ilk değil sadece davada kullanmak için aldım. Aslında omuzum kötü diye doktora gidip gaza geldim ifade vereceğimi bile bilmiyordum rapor verilecek saklayacağım sanıyordum

Şikayetçi değildim telefon başıma geldiği için suç aleti sayılmış ağır ceza alırmış. Bende duvara attı diye ifade değiştirsem ne olur bunu merak ediyorum

X