• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Darp edildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki bir hekim, psikiyatri ilaçlarının en üst etkiyi göstermesinin 6 ay olduğunu bilmez mi? Bu ilaçların hepsini aynı anda aldınızı zannetmiyorum. Ayrıca yazdığınız 3 ilaç depresyon ağırlıklı ilaçlar, takıntı değil.

Ya siz gittiğiniz hekimi de kandırdınız gerçek sorunu anlatmadınız, ya hekime gitmeden ilaçları kendiniz aldınız ya da bknz Google yazınız ilaç adı yaptınız.

Ben hala mesleğiniz ile ilgili kuşkudayım. Yalansa feci, değilse daha feci üstelik..

Sen etkic surerini bilmiyorsan, ilac siniflamasini bilmiyorsan, yazdigim cogu ilacin SSRI katogorisinde oldugunu bilmiyorsan, piyasa isimleri nedir bilmiyorsan fazla konusma bence

Prozaci uzm pskiyatrist yazdi senin depresyon ilaci sandigini :) sanirim onun doktorluguna da laf edersiniz siz simdi

Bu cabanizi dibe batan halimle bile yanimdan gecemeyecek olmaniza bagliyorum. Doktor oldugumu kanitlamak zorunda degilim. Inanmayan konudan cikip baska konularda gezebilir. Surdaki guzel insanlari okumak varken zaman kaybisiniz

Konu sahibi gerçekten doktormu bilmiyorum.Ama mesleği ve eğitimi ne olursa olsun insanın yaşamadığı herşeyin cahili olduğunu düşünüyorum.Yani hiç ummadığınız birinden beklenmedik bir tepki gördüğünüzde sağlıklı düşünmek ve doğru tepkiyi vermek hiç kolay olmuyor.Allah yardımcınız olsun.

Mesele doktorluk degil herkeste nefis var ve herkes yanlisa dusebilir. Colugunuz cocugunuz vardir belki yapmayin ben kumar oynayan birini cok kinadim inanin bat herseyin bitsin kivran dedim terk ettim. Sonunda ben bagimli oldum. Hayatta yapmam dedigim seyi yaptim. Bu isin kariyeri yok malesef

Ayrica kumar bir durtu kontrol bozuklugudur. Takinti yada okb degildir :KK12:
Sen etkic surerini bilmiyorsan, ilac siniflamasini bilmiyorsan, yazdigim cogu ilacin SSRI katogorisinde oldugunu bilmiyorsan, piyasa isimleri nedir bilmiyorsan fazla konusma bence
Prozaci uzm pskiyatrist yazdi senin depresyon ilaci sandigini :) sanirim onun doktorluguna da laf edersiniz siz simdi
Bu cabanizi dibe batan halimle bile yanimdan gecemeyecek olmaniza bagliyorum. Doktor oldugumu kanitlamak zorunda degilim. Inanmayan konudan cikip baska konularda gezebilir. Surdaki guzel insanlari okumak varken zaman kaybisiniz
Peki...
Uzatmayacağım.
Bir an önce düze çıkmanız dileği ile.bu herkes için en iyisi olacak sanırım.

Gerçekten neyi soruyorsunuz?
Kartlarınızın babanızda olması neye engel ki? Bankaya kartımı kaybettim diye başvurabilirsiniz, böylece babanızdaki kartların işlevi kalmaz.
Size şiddet gösteren zata da boşanma davası açabilirsiniz.
Daha başka alternatif var mı?
Kaçırdığım nokta varsa bilemem, 15 sayfayı tek tek okumadım.

bence de burada yazılan bazı yorumlarda kartınızı tekrar çıkartabileceğiniz söylenmişti onu yapın. ailenizle görüşmeyin ya da çok zor durumdaysanız ailenizle tatlı dille konuşup bir süre yanlarında kalın. eşinizden zaten boşanacaksınız herhalde, borcunuz da ödenip gider..

Şeytan ın size vermiş olduğu ağır nefs.. Şeytan insanın kalbinde dir. Siz ilk ona yeniliyorsunuz. Kovulmuş şeytanın şerrinden Allaha sığınırım. Rabbim size şifa versin insallah...

Bakin saglikli dusunceden kastim kumar oynama yollari degil. Kumar bagimliligi degil. Kadin kocasindan dayak yiyiyor ve ne yapmaliyim diye buraya soruyor. He sorabilir tabi ki doktorlar da insandir diyeceksiniz. Doktorlarin insanligina lafim yok ama insanlarin cani boyle doktorlara emanet edilmemeli. Bu kadin doktorluk yapiyorsa ciddi sikinti vardir. Bu kadar basit bir problemle basedemeyen insan bana ilac yazmamali.

Özel hayatındaki problemle size ilaç yazması ne alaka hanımefendi iyi misiniz siz? Siz doktorları ne sanıyorsunuz cidden kafayı yiyeceğim artık bu insanların özel hayatında hiç mi bir problemi olmayacak hiç mi üzgün umutsuz karamsar olma hakları yok

Ederim kardesim insan hayati bu kadar ucuz olmamali. Doktorluk yapabilmenin de sartlari olmali. Ne doktorusun sen ciddi soruyorum. Sen doktorsan ben seni sikayet edecegim.
Ay bir de şikayet edecekmiş haspam yürü git nereye istersen et kadının bir sürü derdi var belki biri derman olur diye konu açmış.Yook ama doktorsan derdin olması gibi bir lüksün bile yok böyle yorumlar gelir sonra.Herkes çoluğu çocuğu doktor olsun istiyor ama içten içe gerçeken nefret ediyorsunuz

Özel hayatındaki problemle size ilaç yazması ne alaka hanımefendi iyi misiniz siz? Siz doktorları ne sanıyorsunuz cidden kafayı yiyeceğim artık bu insanların özel hayatında hiç mi bir problemi olmayacak hiç mi üzgün umutsuz karamsar olma hakları yok
Ay bir de şikayet edecekmiş haspam yürü git nereye istersen et kadının bir sürü derdi var belki biri derman olur diye konu açmış.Yook ama doktorsan derdin olması gibi bir lüksün bile yok böyle yorumlar gelir sonra.Herkes çoluğu çocuğu doktor olsun istiyor ama içten içe gerçeken nefret ediyorsunuz
yaaa siz ne iyi bi insansınız:KK200:

Bak anlayabilirmisin bilmiyorum ama tekrar anlatayim. Hepimiz insaniz her sey insanlar icindir herkes her seyi yasayabilir doktorlar da buna dahildir. Sen cok zor donemlerden gecsen ve hata payi olmayan bir meslegin olsa ne yaparsin? Ya izin alirsin ya da tedavi surecinde rapor kullanirsin ki ne sen ne de baskalari zor durumda kalmasin.

Bir ogretmen ders esnasinda anlattigi konuyu unutabilir ve cocuklar kusura bakmayin biraz dalgindim bir sonraki ders telafi ederiz diyebilir cunku telafisi olmayan bir sey degildir. Doktorluk bu meslek grubunda degildir. Sen ya da ailenden biri cok onemli bir hastalik gecirdi mi? Ben yasadim ailem hayatta ise bunu doktorlara borcluyum. Doktorluk insan hayatini kurtaran bir meslektir. Konu sahibinin yerlere cektigi gibi kucumsenecek bir meslek hic degildir. Senin baban bir doktor hatasi yuzunden olurse Allah korusun ya canim doktorcugum senin canin sag olsun insanlik halidir deyip gecebilir misin? Ben gecemem. Bunu illa ki yasamama gerek yok biraz empati yeterli. Yapamayacagin seyler icin burada tribunlere oynama.

Konuda bahsi gecen doktor darp raporunu kk sayesinde ogreniyor. Siginma evine nasil ulasabilecegini kk ya soruyor. Yetmiyor burada her kesimden insanin bulundugu bir platformda derdim su ve ben bu ilaclari kullandim diye yazabiliyor. Bu psikolojideki bir doktorun senin acil mudahalende bulunmasini ister misin? Ben istemem. Sizin gibiler kendi cani yanmadan bir seyleri anlayamaz anca tribunlere oynar. Haa senin gibi bilincsiz ve henuz cocukken sekeri 700 lerde olan bir hastaya seker yuklemesi yapmaya calisani da gordu bu gozler. Ben de o zamanlar insanlik halidir deyip gecmistim o kadar dusunebilmisim demek ki o zaman. Konuda bahsi gecen doktor kk dan yardim istiyor doktorlugu bu kadar asagilara cekebiliyor senin gibiler de insanlik halidir diyebiliyor. Ben diyemiyorun kusura bakma. Evet insanlik halidir ve insan hayati ile birebir ilgili bir meslegin varsa tedavini olur raporunu mu aliyorsun izin mi aliyorsun ne yapiyorsan yap ama insan hayatini hice sayma demek de benim hakkim. Ki bir doktorun bunu benden daha iyi dusunebilmesi lazim.

Haspam?

Bak anlayabilirmisin bilmiyorum ama tekrar anlatayim. Hepimiz insaniz her sey insanlar icindir herkes her seyi yasayabilir doktorlar da buna dahildir. Sen cok zor donemlerden gecsen ve hata payi olmayan bir meslegin olsa ne yaparsin? Ya izin alirsin ya da tedavi surecinde rapor kullanirsin ki ne sen ne de baskalari zor durumda kalmasin.

Bir ogretmen ders esnasinda anlattigi konuyu unutabilir ve cocuklar kusura bakmayin biraz dalgindim bir sonraki ders telafi ederiz diyebilir cunku telafisi olmayan bir sey degildir. Doktorluk bu meslek grubunda degildir. Sen ya da ailenden biri cok onemli bir hastalik gecirdi mi? Ben yasadim ailem hayatta ise bunu doktorlara borcluyum. Doktorluk insan hayatini kurtaran bir meslektir. Konu sahibinin yerlere cektigi gibi kucumsenecek bir meslek hic degildir. Senin baban bir doktor hatasi yuzunden olurse Allah korusun ya canim doktorcugum senin canin sag olsun insanlik halidir deyip gecebilir misin? Ben gecemem. Bunu illa ki yasamama gerek yok biraz empati yeterli. Yapamayacagin seyler icin burada tribunlere oynama.

Konuda bahsi gecen doktor darp raporunu kk sayesinde ogreniyor. Siginma evine nasil ulasabilecegini kk ya soruyor. Yetmiyor burada her kesimden insanin bulundugu bir platformda derdim su ve ben bu ilaclari kullandim diye yazabiliyor. Bu psikolojideki bir doktorun senin acil mudahalende bulunmasini ister misin? Ben istemem. Sizin gibiler kendi cani yanmadan bir seyleri anlayamaz anca tribunlere oynar. Haa senin gibi bilincsiz ve henuz cocukken sekeri 700 lerde olan bir hastaya seker yuklemesi yapmaya calisani da gordu bu gozler. Ben de o zamanlar insanlik halidir deyip gecmistim o kadar dusunebilmisim demek ki o zaman. Konuda bahsi gecen doktor kk dan yardim istiyor doktorlugu bu kadar asagilara cekebiliyor senin gibiler de insanlik halidir diyebiliyor. Ben diyemiyorun kusura bakma. Evet insanlik halidir ve insan hayati ile birebir ilgili bir meslegin varsa tedavini olur raporunu mu aliyorsun izin mi aliyorsun ne yapiyorsan yap ama insan hayatini hice sayma demek de benim hakkim. Ki bir doktorun bunu benden daha iyi dusunebilmesi lazim.

Çok haklısınız ancak çok iyimser düşünüyorsunuz. Konu sahibinden bağımsız olarak doktorluk zaten kendi başına psikolojik sorunlar oluşturmaya yetecek bir meslek. Uzun çalışma saatleri, alınan sorumluluk, çalıştığınız bölgeye bölüme ve hastaneye bağlı olarak muhatap olduğunuz tipler, kimisinde zaten varolan egonun narsistlik seviyesine ulaşması...vs çok şey sayılabilir. Zaten gördüğümüz doktorların da bir kısmı tahmin edemeyeceğimiz şeyler yaşıyor ve yaşatıyorlar özel hayatlarında.

Şu anda çok karşılaşmıyorum ama mesela önceden doktorlar daha asabi olurdu genelde gün içinde daha çok hastaya baktıkları için. Hala da tahammülsüz doktorlar var kendilerince haklılar iş yükleri fazla olduğu için ancak bazıları hastasına daha çok yansıtıyor. Onlara ne diyeceğiz, izin al öfke kontrolü için tedavi gör öyle işinin başına geç mi?

Doktorluk maalesef fiziki bir kusur oluşmadıkça, psikolojik olarak da mesleğine zarar verecek uç şeyler yaşamadıkça dur ben iki üç ay tedavi göreyim falan denilebilecek lükse sahip bir meslek değil. Hem bilgi tazeliği, el alışkanlığı açısından hem de diğer çalışanların iş yükü açısından. Bence çok hakediyorlar uzun uzun tatiller yapmayı, stresten arınmayı ama durum bu.

Konu sahibi doktor mu bilemeyiz ama sosyal hayattan, insan ilişkilerinden kopuk, yol yordam bilmeyen birisi ise de yine garip gelmedi bana. Genelleme yapmıyorum, tıp kazanan veya sınavlarda derece yapan gençlerin bir kısmı izole bir hayat yaşıyorlar. Tek odak noktaları dersleri oluyor. En basiti bilgi yarışmalarına katılan sınavlarda derece sahibi olan insanların günlük hayatta hepimizin karşılaştığı şeyleri bilemedikleri oluyor.

Mühendislerin de bir hatası birçok insanın canına malolabilir. özel hayatındaki sorunlarla boğuşurken bunu yaptığı işe yansıtmayan mühendisler olduğuna inanıyorsak, doktorlara da inanabilmeliyiz.

Ha bütün bunları söyledim ama konu sahibinin doktor olduğuna ben de başka sebeplerden inanamıyorum o ayrı konu. Ama konusunun doktorlukla bir alakası yok bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back