Danıştay, Din Kültürü Dersinin 'Din Eğitimi' Olduğuna Hükmetti

yaşıtız kızzzz...yaşlı değiliz beeee onu kim demiş....bende 2 çocuk var hala kendimi 18 sanıyorum
Allah bana nasip etmedi henüz, bekliyorum, Allah bağışlasın seninkileri. ama bende 18 gösteriyorum orası ayrı. burnuma ban kokusu geldi sustum :)

yaşıtız kızzzz...yaşlı değiliz beeee onu kim demiş....bende 2 çocuk var hala kendimi 18 sanıyorum

Ortaokulda ; okulun yanında diyanet işleri başkanlıgı vardı ordan bırı gelirdi dünya tatlısı bır adamdı. Hatipoğlu kıvamında bıriydi.. hocanın itinayla ögrettıgı sey temızlıktı. "bır kadının temızlıgı tuvaletınden bellı olur" der dururdu.

Lisede kabus gbı bır hoca vardı. tipik bir hoca. ogretmen masasına cıkartır namaz kıldırırdı erkekleri. kılamayan falaka. butun duaları ezberletmişti ama lanet olsun sana dıye dıye ezberlıyorduk..

aa ozaman bu dersi almak istemeyenlerle karşılaşmışsınızdır değilmi? nasıl çözülüyo sorun?
Yok sanırım muhafazakar bölgelerde çalıştığım için karşılaşmadım bir arkadaşım sorun yaşadı ama yapacak bişeyi yoktu ki müfredat sen bu konuyu işleyeceksin diyordu izmir ödemiş teydi sonra malatyaya gitti ordada velilerle çok sıkıntı yaşadı alevilerin yoğun yaşadığı bölgedeydi ben karşılaşmadım aksine bikaç veli bana çocuğum sizi çok seviyor siz özel ilgilenirseniz sizin dedikleriniz yapar diyordu ama bu dersi sevmeyen öğrencilerim de vardı hocam zaten kuran kursunda görüyoruz bunları diyorlar yani bi el atılmalı bence de din dersi koyarsın sünniler alır ayrıyeten ahlak dersi koyarsın tüm öğrenciler alır bazen çocukların ağzını arıyorum imam hatip e gidip de din kült öğretmeni olmak istemiyorum diyor inş anlatmak istediklerimi düzgün aktarmışımdır

falakamı? masada namazmı? aklıma sıraya dizip asker gibi selam verdiren milli güvenlik hocamı getirdi

şikayet edilmedimi peki.

falakamı? masada namazmı? aklıma sıraya dizip asker gibi selam verdiren milli güvenlik hocamı getirdi

biz de de vardı o sırada namaz kılma sözlüde hoca hem kızlara hem erkeklere sırada namaz kıldırıyordu
valla bizim ortaokulda zorunluydu, din hocalarımızda malesef sorunluydu, hele bi tanesi durup dururken pata küte girişirdi, Allahtan ben arkalarda oturduğumdan nasiplenmedim

bizede dua falan ezberletirdi, hatta dilimiz dönmez utanırdık. namazın farzlarını falan öğrettiler, Allah razı olsun da kılınması ilginç geldi, tatillerde camiye giderdim camide bile hatırlamıyorum ders esnasında kıldırıldığını. çok şaşırdım

ay demeee.. dunya tatlısı bırde milli güvenlikcimiz vardı.. tüm kızlar agzı acık ayran delisi gbı ızlerdik
şikayet edilmedimi peki.
kıme neyı sıkayet edeceksın.. müdür yardımcısına kadar herkes dövüyo.. son zamanlarda öğretmenler sıkayet edılıyo eskıden boyle mıydı.96-97 de lıseye basladım. dayak yemeyen yoktu yanı.
falaka derken ayaklarına vurmuyordu tabı ama o tahta cetvelle saglı sollu dalıyordu adam. cehennem zebanisi.. kulakları cınlasın..

O tip din kültürü öğretmenleri artık eskilerde kaldı yeni nesil artık şunu benimsiyor biz kendimizi ve dersimizi sevdirirsek çocuk daha iştiyakle katılır derslere.şimdi derslerde verimliliği arttırmak için konuyla ilgili videolar ilahilerr slaytlar getiriyoruz.etkili olduğunu da görüyoruz ama din dersleri ayrı olmalı ayrıyeten bir de ahlak dersi olmalı din dersi seçmeli olur ahlak zorunlu olur daha güzel olur

Bence din dersi verilmesi saçma.Ya da isteyenlere verilmeli.Açıkcası ben dine felsefe dersiymiş gibi yaklaşıyordum,zaten her yıl aynı şeyler var kitapta.Aslında ekstrem bir şey öğrenmiyoruz yani ne bileyim.Olmasa da olur bence.
Bizim sınıfta ateistler vardı mesela,ben de deistim. Hocalar da bunu az çok biliyorlardı.Herkes saygıyla dinleyip soru soruyordu.Zorla dua falan öğretmedi mesela,biz şanslıydık biraz.Ama alevi olanlar da vardı,haliyle rahatsız oluyorlardı.
Bence din eğitimi ailede verilmeli .En doğrusu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…