Danıştay, Din Kültürü Dersinin 'Din Eğitimi' Olduğuna Hükmetti

Bizim ilkokulda din kulturuydu. Lisede Dinler Tarihi oldu. Bütün dinleri goruyorduk. Gerci zaten ben imam hatip lisesindeydim :KK70::KK70:
Neyse ama hayatim boyunca din kulturu hocalarim hep seker gibi insanlardi. Onlarin uzerimde cok hakki var.. Allah razi olsun.
Ha konuya gelecek olursak evet bence de seçmeli olmali diye hep demisimdir..

Her cocuk din kultürü dersini gorerek yetişiyor ama sorsan buyuk bir cogunluguna gore ateist=satanist. Suanda durum nasıldır bilmiyorum ama benim zamanımda boyleydi en azından.
Ben sünni bir ailede yetiştim ve lisede alevi bir arkadasım olana kadar alevilik nedir bilmiyordum. Çünkü yok sayılıyordu. Ama boy abdesti nasıl alınırı her sene ustuste işlerdik bir defada almıyor kafalar cunku. O kadar iyi ve bilgilendirici yani müfredat.

Buarada benim lisedeki din hocasıda adnan oktarın ankara subesiydi. Peygamberliğini ilan etmek uzereydi ben mezun oldugumda sonradan ne yaptı bilmiyorum. Son peygamber Hz Muhammed derken o zamana kadar gelmiş son peygamber Hz Muhammeddir bu bir peygamber daha gelmeyeceği anlamına gelmez diyordu. Alttan alttan mesaj yani manyak adam.

O tip din kültürü öğretmenleri artık eskilerde kaldı yeni nesil artık şunu benimsiyor biz kendimizi ve dersimizi sevdirirsek çocuk daha iştiyakle katılır derslere.şimdi derslerde verimliliği arttırmak için konuyla ilgili videolar ilahilerr slaytlar getiriyoruz.etkili olduğunu da görüyoruz ama din dersleri ayrı olmalı ayrıyeten bir de ahlak dersi olmalı din dersi seçmeli olur ahlak zorunlu olur daha güzel olur

Ne güzel, takdir ettim yaklaşmınızı
Belki sizin gibi şeker olsalar ben de ısınırdım

Amma deyyus derdi bizimki sağolsun :KK70:

Ortaokulda din dersi gördüğümü hatırlamıyorum. Görmedik mi acıbağ??

Lisede yandaki caminin hocası gelirdi. Müfredatta bir çok din vardı aslında öğretilmesi gereken ama kitabı okutup geçerdi genelde. Dua ezberleme kısmında da adamın kulakları ağır işitiyordu. Sözlüye kalkan dudaklarını oynatır yanındaki kitaptan bağıra bağıra okurdu, öyle geçerdik.

Din dersi seçmeli olmalı ama o çocukların arkadaşları arasında ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyorum. Azınlıkta kalırsa din dersi almayanlar durum çok vahim. Evim çocuk parkına bakıyor, çocukların sohbetlerine kulak misafiri oluyorum arada. Geçenlerde alevi bir arkadaşımın 7 yaşındaki oğlu da parktaydı. Çocuklar kuran kursuna yazılmışlar hep birlikte, bu ufaklık gitmiyor tabi. Sen niye gitmiyorsun diye baskı yapmaya başladılar buna. Bir müddet sonra senin baban gavur, hepiniz cehennemde yanacaksınız diye dönmeye başladı muhabbet. Baktım çocuk ağlıyor annesini aradım gel oğluna bak diye. Hatun geldi, hepsini topladı çevresine, mezhepleri aleviliği anlattı. Akşamına çocuklardan birinin babası kapıya dayanmış sen benim oğluma nasıl böyle şeyler anlatırsın nasıl aleviliği öğretirsin diye. Evet izmirin göbeğinde oldu bunlar. Ne hoş dimi.

X