• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

damatlık kac kere alınır

Canim benim bildigim nisanda erkege takim alinmaz.
Senin icinden gelmis almissin o ayri, ama normalde sadece geline alinir.
Dügündede kiz tarafi damatligini alir.

Ben de böyle biliyorum, biz de eşime takım olarak sadece düğün için aldık; damatlık takım elbisesi, gömlek, fular, yelek, ve ayrıca ayakkabı, kemer, cüzdan, kol düğmesi de dahil olmak üzere tüm aksesuarlarıyla birlikte almıştık.
Benim abime de nişanlandığında ona da takım elbise alınmadı hatta gündeme bile gelmedi, ben nişanda damada takım elbise alındığını ilk kez duyuyorum.
Damatlık dışında çamaşır alışverişinde bir şeyler almıştık biz, onlar da yaklaşık 500 lira falan tutmuştu...

benim bildiğim 1 kere alınır ister nişan zamanı ister takımını,ister damat olacağı zaman ister.. o hakkını nişanda kullanmış düğünde alınacak damatlığı kendileri alıcaklar..
bende nişanda aldım düğünde almadım.. kız tarafı kırk kere takım almaz..
Allah güle güle geçim versin canım. gerisi fasa fiso ;)

Ben de böyle biliyorum, biz de eşime takım olarak sadece düğün için aldık; damatlık takım elbisesi, gömlek, fular, yelek, ve ayrıca ayakkabı, kemer, cüzdan, kol düğmesi de dahil olmak üzere tüm aksesuarlarıyla birlikte almıştık.
Benim abime de nişanlandığında ona da takım elbise alınmadı hatta gündeme bile gelmedi, ben nişanda damada takım elbise alındığını ilk kez duyuyorum.
Damatlık dışında çamaşır alışverişinde bir şeyler almıştık biz, onlar da yaklaşık 500 lira falan tutmuştu...

evet bizde 1 kere alnır ama dediğiniz gibi gönller bir olsun gerisi fasa fisozemuszemus

Ya nişan da alınır ..ya düğünde..
Nişanda kız alır, düğünde kendisi alır bence..

ah gulpembe senınde mı nısanlının kastamonulu benımkıde. biz nişanda takım elbıse ayakkabı gömlek kravat hepsını aldık henuz dugune sıra gelmedı konusu acılmadı ama ımkan olursa bence alınmalı bizler nasıl özenıyor ve heveslenıyorsak onlarda aynı bence.

bizde nişanda alınır ama biz almadık konuşmuştuk ben kendi elbisemi aldım o kendi takımını aldı farklı şehirlerdeyiz o da etken oldu tabii düğüne gelince bizde düğünde damatlık alınmaz. böyle bi adet olduğunu da daha yeni öğrendim bi arkadaşımdan çokda şaşırdım
ama bende beğenmedim nişanlının uslubunu özenmeleri gayet doğal benim nişanlımda özenio
bana bi daha alcn demesi hoş dğl

bizde de ya nişanda alınır yada düğünde.yani hem nişanda hem düğünde ayrı ayrı alınmaz.

bizde ayri ayri alinir nasil kizlara da ayri ayri aliniyorsa
ama ben nisanda kendi elbisemi kendim almak istedim sen de kendi takimini kendin al dedim
dugunde onlar bana gelinlik alcak ben nisanlima damatlik

Back