• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

damatlık kac kere alınır

meyra8

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
7.831
118
363
arkadaslar ben ekimde nisanlandım söz ve nisan biarada oldu ben nişsan zamanı nişanlıma takım elbisesini aldım o gri istedi ve gri aldım ve bana şimdi düğün içinde 1 tane takım elbise alınıyor bana 1 tane daha tkım elbise alıcan diyor nisanlım kastamonulu böle bişey varmı ben alırım istediği 5 tane olsun gene olur dogrusu nedir şimdiden saolun

zaten takım değilde içine gömleği yelegini diğer aksesuarlarını yeni alıcam bi takım almıcam ceket pantolon

canım nişanda aldığın nişan için giydiği takım,
asıl damatlık şimdi alınır .

arkadasa katılıyorum, bende hiç bi yerde görmedim öyle bişey asıl damatlık düğünde alınır. ceketiyle pantolonyla tüm aksesuarlarıyla almanız lazm

nişanlında sana deseydi nişanda beyaz bi elbise al düğünde içine bi kasnak taktırırız olur die eminim sende kabullenmezdin
damatlıgın alınması gerekr bence sengözlerimebaksanab

arkadaslar ben ekimde nisanlandım söz ve nisan biarada oldu ben nişsan zamanı nişanlıma takım elbisesini aldım o gri istedi ve gri aldım ve bana şimdi düğün içinde 1 tane takım elbise alınıyor bana 1 tane daha tkım elbise alıcan diyor nisanlım kastamonulu böle bişey varmı ben alırım istediği 5 tane olsun gene olur dogrusu nedir şimdiden saolun

Nişanlınınızın konuşma şekli hiç hoş değil..
"Şu kıyafeti alıcan,bir daha alıcan" vs...
Ama doğrusu zaten düğünde damatlık giyer erkek..
Nişanda giydiği damatlık değildir ki...

vakti zamanında dayımLar evLenirken onLara da sadece nisanda aLınmıs takımLArı. hem nisanda hem dügünde onu giymisLer.
gecen sene evLEnen bir arkadasımda da aynı oLayı gördüm.sadece nisanda aLdıLar dügünde aynı takım farkLı kravat ve gömLek kuLLandı.
ama sahsen benim aiLem nisanda farkLı takım aLdı ins dügünümüzde de damatLık oLarak farkLı takım aLıcaz.
nisanLın bu tarzı daha önce duymamıs oLabiLir cok normaLdir. ama 1tane daha takım eLbise aLıcan demesi de oLdukca garip :olmaz:

tabiki ayrı alınacak. ben şakasına nişan ayakkabılarını düğüne giyersin dedim de yok dedi ben yeni isterim kaydirigubbakcemile3ayıp değil. unutma onlar da bizim kadar özeniyorlar yenisini ve en iyisini isterler bizlerin yaptığı gibi: bir kere oluyor ne de olsa

tabiki ayrı alınacak. ben şakasına nişan ayakkabılarını düğüne giyersin dedim de yok dedi ben yeni isterim kaydirigubbakcemile3ayıp değil. unutma onlar da bizim kadar özeniyorlar yenisini ve en iyisini isterler bizlerin yaptığı gibi: bir kere oluyor ne de olsa

o benimki için geçerli değil malesef canım mafoldumben özenmiyo hiç.. ben sözde ne alsam ne giysem diye düşünürken heyecanlı heyecanlı,o "ne gerek var evden giy bişiler canım" diyo .. ben aşırı özentiliyim.o çok özentisiz.. napıcaz böyle bilmem

kızlar biz 4 tane aldık. nişan yazın oldu krem rengi aldık, sonra tayin için kışın nikah yaptık o zaman da koyu renk takım elbise, düğün yaza oldu kına gecesinde yine açık renk bir takım, düğünde de damatlık aldık.zemuszemus ama bir not : annem eşimi çok sever bir de ayıptır söylemesi boy pos yerindebayanssulusmile yakışıyo damadıma deyip deyip aldı :) normalde bizde de nişanda ve düğünde alınır yalnızca.

Canim benim bildigim nisanda erkege takim alinmaz.
Senin icinden gelmis almissin o ayri, ama normalde sadece geline alinir.
Dügündede kiz tarafi damatligini alir.

Damatlık bir kere alınır, nişanda giyilen takım elbise de bir kere alınır...
Sana da nişanda beyaz bir abiye alsalar, düğünde de bunu giyersin deseler hoşuna gidermiydi????

ben anneme sordum sadece gömlegi içindeki kıyafetler alnır dedi alcaz ozmana :)

Nişanlınınızın konuşma şekli hiç hoş değil..
"Şu kıyafeti alıcan,bir daha alıcan" vs...
Ama doğrusu zaten düğünde damatlık giyer erkek..
Nişanda giydiği damatlık değildir ki...

laleye katılıyorum
bana bi takım daha alacaksınız ne demek:kahve:
bu ayıp bi uslup sanki senin alacağın takıma kalmış gibi
kız bile böle demez

neyse konuya gelirsek
bizde bir takım alınır nişanda ya da düğünde farketmez
nişanda alınırsa düğünde alınmaz
düğünde alınırsa nişanda alınmamıştır
biz nişan da aldık
ama benimki bana şunu bunu alın hiç demedi
bigün gittik beğendik aldık oakdar

ben nişanda zaten takımından tut herseyine kadar aldım herkese sordum herkes bi sefer alınır dedi

Herkesin yöresinde farklı demekki....
Bizde nişanda da alınır düğünde de...
Sonuçta sana da erkek tarafı nişanda ayrı kıyafet düğünde ayrı kıyafet(gelinlik) almıyormu???
Damadın başı kel mi???

benim bildiğim 1 kere alınır ister nişan zamanı ister takımını,ister damat olacağı zaman ister.. o hakkını nişanda kullanmış düğünde alınacak damatlığı kendileri alıcaklar..
bende nişanda aldım düğünde almadım.. kız tarafı kırk kere takım almaz..
Allah güle güle geçim versin canım. gerisi fasa fiso ;)

Back