• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Damat Tarafının Hazırlık Listesi

Arkadaşlar hiç acımayın bence :)
Bunlar büyük eşyalar olduğu için çok geliyor insana
ama bir yemek takımı kaç para, tencere takımı kaç para
pike sardırmak kaç para düşünsenize
kızın çeyizi daha pahalı bence

tabi, sadece tülbent, havlu çeyizinden bahsetmiyorum
mutfağa alınan bardaklar bile toplayınca bir yemek odası parası eder :icecream:

önemli olan yuvayı kurabilmek her iki tarafın durumunu da düşünmek zorunda aileler de gelin ve damatta. Tatlı telaş falan ama bütün kavga gürültü hep bunlardan dolayı oluyo gördüğüm kadarıyla,yok seninkiler bunu almadı yok seninkiler şunu almadı...Beyaz eşyaları nişanlım alıyor, bulaşık makinesi hariç,eee ben bütün çeyizi tamamlıyorum ,oturma grubu salon takımı yatak odasını da nişanlımla ben alıyorum düşünün ailelere bişi kalmıyo...var mı bizim gibi masrafsız evleneceklerkaydirigubbakcemile3
Allah herkese kolay gelsin zor iş vallahi zor iş .....

bencede Hiç acımayınnnn herşeyin en qüzelini aldırınn 1 kere olucak bişey bu. tamam sonradanda alabilirsiniz eşya ama ilk eşyalarınız olucak bunlar :dance: wee wee arkadaşlarında dediği gibi kızların çeyizide bi erkeğin alıcakları kadar var..her ince ayrıntıya kızlar bakıyoo.. off off çok iş var yaww ama olsun bunlar tatlı yorgunluklarrr 2,3 sene sonra bende bu tatlı yorgunluktan tadıcam inşallah :dance::asigim::sm_cool::nazar:

Arkadaşlar hiç acımayın bence :)
Bunlar büyük eşyalar olduğu için çok geliyor insana
ama bir yemek takımı kaç para, tencere takımı kaç para
pike sardırmak kaç para düşünsenize
kızın çeyizi daha pahalı bence

tabi, sadece tülbent, havlu çeyizinden bahsetmiyorum
mutfağa alınan bardaklar bile toplayınca bir yemek odası parası eder :icecream:

valla çok doğru.
göze görünmüyor ama kızın aldıklarıda iğneden ipliğe kadar bundan daha fazla tutuyor
erkeğinki göze görünür büyük eşyalar olodugundan aaaa oooo oluyor hemen
ama kızınki kıymetsiz gibi kalıyor
şuan nişanlyıım düğünüme 2 ay var ve ben ve ailemden baska kımse bılmez çeyize neler yatırdımı halada bitmiyor
nişanlıma göre
ne aldın okadar kap kacak diyor :dilcikar:

Bu listedekilerin yüzde 70 ini kız olarak ben yaptımm:)
salon koltuk takımı,beyaz eşyaların yarısı,yatak odası,halılar,tüm ev tekstili ürünleri ,yemek takımı,daha unuttuğum bir sürü şey ve elektronik eşyalar,ankarada salon kiralamak,ankaradaki kuaför,takı,fotoğrafçı hepsi bana ait...üzerine ilaveten eşime 1500 tl ye sarardan damatlık aldımm...onun da yaptığı çok şey var gücü yettiğince,oturma odasını o yaptı,beyaz eşyalara katkıda bulundu,gelinlik ona ait,lcd tv aldı,oradaki kuaför ,salon vs..ona ait,daha ne olsun ki yaniiii...hiç de borcumuz yok şu an çok şükür her şeyi ortak hallettik biz....ailleere de hiçççççççççççç yük olmadık...

Onu o yapar,bunu bu yapar diye şeyi ben kabul etmiyorum,durum neye müsaitse ortak yapılır olur biter,durumu müsait olan zaten yaparrrr,ama yapamayanlar evlenmesin mi yani...
Karşılıklı sevgi varsa ve sen de çalışıyorsan her şey çok yolunda gidiyor böyle hesaplara gerek yok...zaten çevremde çoğu kişi ortak yapıyor artık...

Son düzenleme:
ay bu kadar ayrıntılarıyla bilmiordum çok şaşırdım damat tarafının çok masrafı oluyomuş yaa gerçekten kız tarafında hiç bişe yok nerdeyse bi yatak odasını kız yapar buralarda aokadarcık yani heheheh e adam kızı alıyor bunlarada katlanacak tabi

ooo erkek tarafını pek bişiy yaptığı olmuyor ki bunlar büyük eşyalar olduğu için göz dolduruyor
kız tarafı daha çok yoruluyor emek veriyor.
yatağı yorganı yastığı tabağı çanağı bir sürü masraf.
bende nişanlanmadan önce görsem böyle bir liste amann yazık derdim. ama artık diyemem maleseff.
kız tarafı daha masrafta

bizim aileler bize yatsınlar kalksınlar dua etsinler, şakkıdıbütün masraflar bizden:):)
onlar sadece Allah razı olsun her iki tarafta başımızda duracaklar,buyrunnnnnnnnn ceplerinden bir milyar çıkarsa yine iyi::ecrin_bebek:
ah bi de çeneleri dursa
alsanaalsanasmile

kızın alacaklarının öyle mutfak aletleri diye geçiştirildiğine aldanmayın. bir yemek takımı, bir çelik tencere takımı ne kadar kimse bilmiyor sanırım. misafire ayrı günlüğe ayrı alınacak şeyler oluyor. en ince ayrıntısına kadar herşeyi düşünüyorsun ve alıyorsun bunların hepsi tl bazında hesaplayınca damadın alacağı yemek odası ve oturma grubu kadar para tutuyor emin olun. sadece damadın alacakları büyük eşyalar olduğu için göze görünüyor kızın yaptıkları küçük diye ucuz sanılıyor galiba.
artık günümüzde çiftler herşeyi ortak yapıyor ailelere çok fazla iş düşmüyor zaten. sonuç olarak evlenecek tüm çiftlere bol para diliyorum:)

Evlilikten soğudum yaaa Çok çalışmamız lazım çooooooooook :(

ya kızlar bu işin ortalama maliyeti ne kadar 30 bin yetermi acaba

Son düzenleme:
ufak bir ekleme yapayım ..
gelin kız yemeyip içmeyip çeyiz yapar..
o ilk listedeki herşeyide erkek tarafı taksitle alır
daha sonrasında taksitleri evli çiftlere yükler..

Back