insan kendi gazından da rahatısız olmaz , ben rahatsız olmuyorum bana normal diye salalımmı:)
farki su sekerim. Bebekler ek gida almadigi surece moklari cimen gibi kokuyo :). Ama ek gida almaya baslayinca bizimkine benzer kokmaya basliyor :)
umarim kusturmam seni :)
Pisliği umursamıyor ama israfı umursuyor belki de, olamaz mı?Kafama takıldı,bebeğin in çıkardığını niye yiyor?
Hiç anlamadım.
Dip not:
Benim de çocuğum var ama yine de anlamadım.
insan kendi gazından da rahatısız olmaz , ben rahatsız olmuyorum bana normal diye salalımmı..ister çimen koksun ister gül.yetişkinde olsa bebekte olsa , dışkı,salya vs.rahatsız edicidir.
yani yağda pişmiş yumurtayı eliyle çocuğun ağzına sokuyor ,çocuk beğenmeyip tükürünce , hop kendi ağzına atıyor lokmayı..Kafama takıldı,bebeğin in çıkardığını niye yiyor?
Hiç anlamadım.
Dip not:
Benim de çocuğum var ama yine de anlamadım.
banada öle geliyi
Ben abarttığınızı düşünüyorum. Başlığınız da çocuklu kadını eve sokmam demişsiniz. Bu kadını eve sokmam dememişsinizz yani mesele çocuk oluyor. Valla bilemiyorum. rabbim herkese evlat nasip etsin. Yine söylüyorum ben sizin gibi düşünemezdim...ne çocuğun dökmesi nede masaya oturması kimseyi mutsuz etmez.. zaten öyle bir cümle kurmadım. beni mutsuz eden bu çağda , bu yüzyılda bu imkanlarla insanların halen barbarlar gibi davranması ?ağzını silebilir , tüküreceği şeyleri ağzına dayamayabilir ,bebek akıl etmeyecek anne akıl edecek..bizde dünya özgürüz mutlu olucaz diye sofrada gazmı çıkaralım.. görgü , adap , nezaket kuralları evrenseldir.kimse mutluluk veya mutsuzluk için bu kurallara uymaz , başkalarının yaşam alanına saygı duymaktır.
Üzülüyorum ülkemi muaassır medeniyetler seviyesinde görmek istiyorum ..Sokaklara tüküren yetişkinler , dolmuşta kokan insanlarda bir zamanlar bebekti..bağıra çağıra konuşan insanlar , balkondan komşusunun balkonuna halı çırpanlar kadınlarda bebekti.. Çocuklarımızı daha görgülü , başkasının yaşam alanına saygılı , sağduyulu güzel bireyler yetiştirmek için biraz fedakarlık yapmak yerine , kabalığa hoşgörü beklemek kolaycılık olmuyor mu ?Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde
yemek adabi cogu kisi icin yabanci kelime galiba, bu cocukluktan ögretilir essek kadar olunca degil, ay yesin de nasil yerse yesin ne bicim sacmalik, yemek masasi oyun alani degil yemekde oyun degil, aklim ertiginden beri yemek öncesi eller yikanir tabakdan dahi düsen agiza alinmaz, agzinda yemek varken konusulmaz, masadan kalkarken pecete ile eller silinir ortan yikamaya, cocuken ekmek taneleri bile dökmezdim kardeslerimde ayni, ayakta yemek kurabiye felan yenmez su icilmez ,
allahdan etrafimda anlatilanlar gibi insan yok görmedimde bir defa disarda deng gelmistim igrenc ötesi bir görüntü idi,
ha bebekli arkadaslarimda yemek öncesi bebeklerini doyururlar ortan dogru oyun kösesi veyahut odalarina.... biraz empatili biraz düzgün yetisrilmeli cocuklar hem odun yaskan egilir ...
Böyle bilinçli insanlar görmek bana ümit verdi.offf bu ne zamandan beri böyle diyeyim
aman çocuk o ablası ne yapsın döker atar kırar diyenlerden
ben çocuğumu özgür yetiştiriyorum sınırlar koymuyorum deyip kendi evinde yaptırmayacağını misafirlikte yaptıranlar yüzünden kimse çocuklu hatta bebekli misafir istemiyor
biz küçükken annemiz misafirlikte çay içirtmezdi bize dökmeyelim saçmayalım diye
hatta çok bilirim annemin bana yemeği yedirip misafirliğe götürdüğünü
ama şimdi ben çocukla uğraşmak istemiyorum eğitim vermek zor geliyor demek = özgür ve kendine güvenli birey olarak yetiştirmek oldu
ev sahibinin göz kalemini açıp açıp durmak kadının bardaklarını yere vurup fırlatmak çocukları çok özgüvenli yapıyormuş öyle diyorlar
ayrıca kendi çocuğu kendine pis gelmeyebilir ama başkasına iğrenç gelir yaptıkları
kendi bebeğinin kakası kendisine gül kokar ama başkasına ....... kokar bunları anlayabilseler yeter zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?