• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

çocuk illaki yetişkin gibi yemek yiyemez kusada bilir ağzından çıkarıpta atabilir ozaman kustuğunuda yiyin ay midem bulandı .
siz çocuğunuzdan tiksinmmiyor olabilirsiniz ama benim gözümün onunde de oldu bu çocuğunun ağzından çıkanı ağzına attı kadın ve ben kahvaltımı edemedim öğürdüm istem dışı .....
çocuklara kızılmaz çocuktur döker saçar konu sahibide zaten anneyi eleştiriyor ki bence sonuna kadarda haklı.
çocuk döküyorsa anne toplıycak pisliğin pişkinliğin luzumu yok
kesinlikle
ayrıca konu çok başka yerlere kayıyor ama çoğu anne misafir evinde ki rahatlığı kendi evinde yapmıyor ,bir çok kişi buna da kızıyor
misal bizim eve komşu çocuğu gelmişti tuzluğu almış döke döke evin içinde dolaştırıyor
evin her yerini tuz veya şeker döktü o zaman ki evimiz ilk kat yeni temizlenmiş halıdan şeker nasıl temizleyeceğiz diye bakıyorduk karınca gelecek diye ödümüz koptu
kadın ne bir dur dedi ya bu hep öyle ya durmuyor falan dedi gitti
sonra bir gün evine gittik kadının her yer derli toplu olabilir temizlemiştir dedik
sonra çocuk anne bu bibloyu alayım mı dedi kadın öylesi bir bakış attı ki çcuk bibloyu bırakıp gerisin geri odasına gitti bizim evde döke döke tuzluk götürmesine bir şey yok kendi evinde bibloyu yerinden kaldırtmadı
insanların bunları görmediklerini zannediyorlar sanırım

ayrıca arkadaşın dediği gibi bu tür konular çok iyi oluyor bir çok insan ne kadar kişinin rahatsız olduğunu anlıyor
evli bekar yeğeni var kardeşi var hatta çocuğu var fark etmez

kesinlikle doğru olan bu zaten. Çocuk senin ve onun sana ihtiyacı var o ağlarken. Sen olmasan neyse ama sen varken ona lazım olan sensin. Destekliyorum bunu. ama aksine amcamın gelini yengeme veriyor yiyor yemeğini gibi..
İnsanlar çeşit çeşit işte...
Şimdi küçük diye arka odalarda emzirdim zaten ama büyükte olsa bir bez serip önce mamasını yediririm ben çocuğumun
En azından misafirlikte
Ben ve eşim her haline katlanırız yavrumuzun ama herkes katlanmak zorunda değil bence, tükürme atma geri alma kıkırdama vs. hoş değil.

Allah aşına sizin evlere yatılı kimler gelebilir..şahsen benim evime tahammül edemediğim insan en fazla kahveye gelebilir bitti gitti..yatılıya gelenlerde canım ciğerim olur dostum olur..siz bence önce evinize yatılı gelebilecek gelemiyecek insanlar arasındaki mesafenizi ayarlamaya çalışın...ablam gelir çocuğu var döker saçar toplar siler süpürür..dostum gelir aynı şekilde..boşunamı dost demişim ben ona arkasından konuşacaksam..arkasından konuşacağım kişi evime gelemez.hele yatılı hiç kalamaz...çoğunun anlamadığı nokta bence bu...

Bebegin ön lobu yoktur diye birsey yok. Kim sacmaliyor burada ?

kesinlikle
ayrıca konu çok başka yerlere kayıyor ama çoğu anne misafir evinde ki rahatlığı kendi evinde yapmıyor ,bir çok kişi buna da kızıyor
misal bizim eve komşu çocuğu gelmişti tuzluğu almış döke döke evin içinde dolaştırıyor
evin her yerini tuz veya şeker döktü o zaman ki evimiz ilk kat yeni temizlenmiş halıdan şeker nasıl temizleyeceğiz diye bakıyorduk karınca gelecek diye ödümüz koptu
kadın ne bir dur dedi ya bu hep öyle ya durmuyor falan dedi gitti
sonra bir gün evine gittik kadının her yer derli toplu olabilir temizlemiştir dedik
sonra çocuk anne bu bibloyu alayım mı dedi kadın öylesi bir bakış attı ki çcuk bibloyu bırakıp gerisin geri odasına gitti bizim evde döke döke tuzluk götürmesine bir şey yok kendi evinde bibloyu yerinden kaldırtmadı
insanların bunları görmediklerini zannediyorlar sanırım

ayrıca arkadaşın dediği gibi bu tür konular çok iyi oluyor bir çok insan ne kadar kişinin rahatsız olduğunu anlıyor
evli bekar yeğeni var kardeşi var hatta çocuğu var fark etmez

kesinlikle öyle katılıyorum böylesi çok .
aman benim evim batmasın gerisi önemli değil.
yada tam tersi kendi evinde de pistir ama bunu başkasının evinde yapamaz yapmamalı...
değililen nokta buyken bazıları ay sizin çocuğunuz robot mu falana girmiş...
çocuğu robot olmasada kadın disiplinlidir bilmem anlıyorlar mı

Allah aşına sizin evlere yatılı kimler gelebilir..şahsen benim evime tahammül edemediğim insan en fazla kahveye gelebilir bitti gitti..yatılıya gelenlerde canım ciğerim olur dostum olur..siz bence önce evinize yatılı gelebilecek gelemiyecek insanlar arasındaki mesafenizi ayarlamaya çalışın...ablam gelir çocuğu var döker saçar toplar siler süpürür..dostum gelir aynı şekilde..boşunamı dost demişim ben ona arkasından konuşacaksam..arkasından konuşacağım kişi evime gelemez.hele yatılı hiç kalamaz...çoğunun anlamadığı nokta bence bu...
Bence de samimi olmadığın kalmamalı
Ama yatılı kalınmasa da yemek ya da çay yanına bişeyler yeniyor
Yine yani aynı sahne yaşanabilir yatısız misafirle de

İğrenç olan bebeğin yemek yemesi değil ki yahu neden böyle hassaslaşıp olayı saptırıyor anneler. Ben ki ıslak ekmek parçasına bile dokunamam kaldı ki masada bir kadın bebeğinin ağzından çıkardığı afedersiniz ama vıcık vıcık şeyi ağzına soksa öğürürüm bile. İlla ki ay ne hoş demek zorunda mı bu inalar anlamıyorum. Çok mide bulandırıcı geliyor, evde istediğini yapsınlar başkalarının yanında ne hakları var içimizi dışımıza çıkarmaya. Diğer konuyada gelirsek olay yine sizin dediğiniz gibi bebeğin dökmesi değil annenin ayy bunlar hep böyle hihihi diyip kenara çekilmesi. Eline bir bez, süpürge almaya yeltense bile ev sahibi yaptırmaz sanıyorumki.
valla konu demek ki kadının çocuğun ağzından çıkanı kendi ağzına atması. Merkez bu mu? Merkez buysa konu sahibi değil yatıya almasını bundan sonra görüşmeyerek konuyu çözebilir. Ama arkasından dedikodu etmesi diğer içler acısı en az misafiri kadar konu açılası biri. Sen al evine,yedir, içir, yatır, sonra ağzına attı diye dedikodu et. “Midem bulandı” diyeceğine masada müdahale et o zaman.
Halbuki 40 sayfa boyunca misafirlikte çocuğuna mukayet olamayan analardan bahsedildi. Konuyu anladım diyenlere itafen yazıyorum bunu..

Hangi bilimsel kaynak size bebeklerin fiziksel olarak beyninin ön lobu olmadan doğduğunu söyledi? Eksik beyinle doğup sonradan mı çıkıyormuş ön parçamız?
Bebeklik evresi ilk 12 aydır, sonrasına çocukluk denir. Yanı 1.5 yaş bebek olmuyor. Siz şu kaynağınızı versenize ben bir şikayet edeyim onları, yanlış bilimsel(!) bilgi bunlar, inanmayın.
lob olayında bilgim yok ama siz yine yanlış okumuşsunuz ön lobu olmadan doğmaktan bahsetmemiş. Ön lobu yeni doğanların kullanamadığından bahsetmiş. Arada baya fark var bence. Kaldı ki yeni doğan bebek tuvaletini neden altına yapar? Neden bez tutarlar? Çünkü o refleksini kullanmayı zamanla öğrenir ki yanlış hatrlamıyorsam bir yerde 12 aydan önce olması mümkün değil diyordu.

valla konu demek ki kadının çocuğun ağzından çıkanı kendi ağzına atması. Merkez bu mu? Merkez buysa konu sahibi değil yatıya almasını bundan sonra görüşmeyerek konuyu çözebilir. Ama arkasından dedikodu etmesi diğer içler acısı en az misafiri kadar konu açılası biri. Sen al evine,yedir, içir, yatır, sonra ağzına attı diye dedikodu et. “Midem bulandı” diyeceğine masada müdahale et o zaman.
Halbuki 40 sayfa boyunca misafirlikte çocuğuna mukayet olamayan analardan bahsedildi. Konuyu anladım diyenlere itafen yazıyorum bunu..
buda bir nevi çocuğuna mukayyet olmayan bir kadında ondan kadının bebeğinin ağzından çıkanı yemesini tiksinç bulan insanlar olacağını düşünmemesi bebeğinin kahvaltı sofrasını mahvetmesine izin vermesi altına bir sofra bezi serdirmemesi gibi şeyler ayrıca dökülen saçılan olduğunu bildiği halde temizlik için hiç bir çabaya girmemesi var

Bence de samimi olmadığın kalmamalı
Ama yatılı kalınmasa da yemek ya da çay yanına bişeyler yeniyor
Yine yani aynı sahne yaşanabilir yatısız misafirle de
çek bikere evime iş arkadaşlarım geldi çoluklu çocuklu haliyle bir sürü hazırlık yapmışım...kurabiyeler kekler resmen yerlere koltuklara sürüldü..buz dolabım açıldı salatalık malzemeleri tek tek çekildi..lahana istediler doğrayıp önlerine koydum.. girmedikleri oda kalmadı..perdelerim sehpalarım hiç girmicem o konuya..ama gelenlerle iş dışında bir samimiyetim yok..iş arkadaşlarımın çoğu erkek..eşleriyle tanışma amaçlıydı.....ama bu sadece bir defa oldu..sonrasında ne ben onlara gittim nede onlar bana..

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:böyle dedik de "konuyu anlamadıysanız yormayın kendinizi" dediler.

tamam çocuktur yapar diyebilirsiniz de çocuğu da nasıl yetiştirirsen öyle olur ben buna inanıyorum çocuğu doğurmakla iş bitmiyor yetiştirmek yoğurmak şekillendirmek de önemli. anne babaların elinde bu da, çocuk kendiliğinden akıl edemez.

Anne babanın elinde tabi ama şekillenmesi için bir süreç gerekli sonuçta.
Geçen ay yaşadığımız bir sahne: 3 yaşındaki oğlum cadde ortasında yerde tepinerek ağlayarak yatıyor. Sebep: Eve girmek istemiyormuş. Ben eve girmemiz gerektiğini çünkü geç olduğunu yolda bunu açıkladığımı ve eve girinceye kadar burada sakinleşmesini beklediğimi söylüyorum sadece ona. Yoldan geçen arabalar durmak zorunda kalıyor.

Şimdi bu olayı dışarıdan görenler beni ayıplıyor. Aaaa kadın bu çocuğa hiçbirşey öğretememiş aaaa benim çocuğum hiç böyle değildi vs vs. Kimbilir neler saydılar. Kimi ayıpladı kimi de eminim ağlama sesinden rahatsız oldu. Ama benim yapabileceğim başka hiç şey şey yok.

Şuanda nasılız? Eve gitmeden önce birazdan eve gideceğiz oğlum tamam mı, anlaştık mı diyorum. Tamam diyor. Sorunsuz evimize giriyoruz.

Demem o ki herşeyin vakti var. O çocukta döke saça salyayla tükürükle yemeyi öğrenecek. Konu sahibi dese ki çocuk 3-4 yaşlarında böyle yapıyor o zaman tamam haklısın derim.

çek bikere evime iş arkadaşlarım geldi çoluklu çocuklu haliyle bir sürü hazırlık yapmışım...kurabiyeler kekler resmen yerlere koltuklara sürüldü..buz dolabım açıldı salatalık malzemeleri tek tek çekildi..lahana istediler doğrayıp önlerine koydun girmedikleri oda kalmadı..perdelerim sehpalarım hiç girmicem o konuya..ama gelenlerle iş dışında bir samimiyetim yok..iş arkadaşlarımın çoğu erkek..eşleriyle tanışma amaçlıydı.....ama bu sadece bir defa oldu..sonrasında ne ben onlara gittim nede onlar bana..
İşte rahatsız olmuşsun ki sürdürmemişsin
Konu sahibi de rahatsız olmuş belki 1,5 yaş diye sık görüşülmüyorsa bilmiyordur, bundan sonra o da görüşmez sanırım yani görüşmemeli hal böyleyken 'net' olmak adına
Bende rahatsızlık duyabilirim ve duyduysam da belli ederim, çocuk yüzünden belki köprüleri atmam ama görüşme sıklığımız azalır ya da dışarda buluşuruz eşler ve çocuklarla gibi organize ederim.

Ben açıkçası başkasına rahatsızlık vermiyorsam başkası da bana vermesin isterim

lob olayında bilgim yok ama siz yine yanlış okumuşsunuz ön lobu olmadan doğmaktan bahsetmemiş. Ön lobu yeni doğanların kullanamadığından bahsetmiş. Arada baya fark var bence. Kaldı ki yeni doğan bebek tuvaletini neden altına yapar? Neden bez tutarlar? Çünkü o refleksini kullanmayı zamanla öğrenir ki yanlış hatrlamıyorsam bir yerde 12 aydan önce olması mümkün değil diyordu.

Fiziksel olarak ön lobu yoktur demiş en başta. Resmen bunu yazmış arkadaş . Yine geldiniz bana bebek özelliklerini anlatıyorsunuz. Hanımefendi ben yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. Kocaman ünitemizde 1 saatlik bebek de var, hastaneden çıkmaya bir türlü durumu elvermediği için resmen orada büyüyen 19, 18, 12, 9 aylık birkaç büyük bebek/çocuklarımız da var. Bunları ben de biliyorum yani. Herkes de bilir gerçi, benim meslekten olmaya gerek yok.

koalina Anadolu'yu en iyi bilenlerden birisin. Kaç aile tanıdın. Biri birini tutuyor mu? Hepsi fabrika ayarı gibi aynı programla mı üretiliyor? annen yapmaz başkası pat diye yemek yenen yerde çocuğun bezini değiştirir. bunları da gördük yani.. O zaman ne yapmak lazım senin gibi sınırlarını belli etmek lazım, ardından dedikodu edeceğine dobracı olmak lazım. Kırılan başından kırılsın, yoksa başkasının arkasından onun duyup da kırılacağı şeyleri söylemek de doğru değil, kişi de duyarsa kırılır zaten.
Tanıdığım ailelerin %80'i çocuklarına aşırı önem verip dünyayı onun etrafında dönüyor zannettikleri için bu kadar kati sınırlarım var zaten. Evet hepsi birbirini tutmasa da geneli abartı derecesinde davranışlar sergiliyor.
Ben gerçi izin vermedim istemediğim davranışlara hiç bir zaman, vermiyorum da hala. Bekarken de çocuk odasına kardeşimle birlikte doluşup ortalığı batırıp öylece bırakıp gitmeye çalışanlar vardı. Hemen durdururdum misafiri "biraz sonra kalkarsınız daha toplamadılar odayı" diye. Bu yaklaşımı beğenmeyen bir daha gelmezdi, annemle de kavga ederdik ama olması gereken bu yani. 5 yaş civarı çocuğa dağıttığı oyuncakları sepete atmasını söyledim diye bozulacak insan zaten gelmeyiversin çok da derdim değil. Çocuk konusunda sınırlarım net. Ama bu sınırlara rağmen inatla gelip istemediğim davranışı sergileyen olursa hem yüzüne söylerim hem arkasından konuşurum bu da bir gerçek.

buda bir nevi çocuğuna mukayyet olmayan bir kadında ondan kadının bebeğinin ağzından çıkanı yemesini tiksinç bulan insanlar olacağını düşünmemesi bebeğinin kahvaltı sofrasını mahvetmesine izin vermesi altına bir sofra bezi serdirmemesi gibi şeyler ayrıca dökülen saçılan olduğunu bildiği halde temizlik için hiç bir çabaya girmemesi var
Ben de okudum bunları da kadının ağzına atmasına odaklanan bir kesim var. Bunun temelinde konunun özü konu yazarın anlatmak istediği annesinin haddini aşması değil mi?
Ama kadın bu demek ki!! Zaten onun yanlış olduğunu bilse ağzına atmaz peçeteye sarar. Yoksa çocuğun ağzından çıkanları yiyerek besleniyor değil herhalde.
O zaman evine yatılı aldığı kişileri tanımıyor. Kadında değil konu sahibinde sorun aramak lazım. Kendi sınırlarını çizip evine kim ne zaman gelecek ona karar vermesi lazım. Zira milletin arkasından da yedirip, içirip, öperek uğurladıktan sonra bir ton dedikodu yapması yakışığı olan bir şey mi?

Hangi bilimsel kaynak size bebeklerin fiziksel olarak beyninin ön lobu olmadan doğduğunu söyledi? Eksik beyinle doğup sonradan mı çıkıyormuş ön parçamız?
Bebeklik evresi ilk 12 aydır, sonrasına çocukluk denir. Yanı 1.5 yaş bebek olmuyor. Siz şu kaynağınızı versenize ben bir şikayet edeyim onları, yanlış bilimsel(!) bilgi bunlar, inanmayın.

Siz bana kaynağınızı söyleseniz olmaz mı belkide benim akademik bir eğitimim vardır ve sandığınız gibi popüler kitaplara dayanarak yazmıyorumdur bunları? Arkadaşların anlayabileceği düzeyde anlatmaya çalışıyorumdur? Ya da şöyle sorayım hangi ekole dayanarak 1.5 yaşın çocuk olduğuna karar verdiniz? Konuyu id ego ve süper ego şeklinde karmaşıklaştırmamak adına bu şekilde anlatmaya çalıştım ama çok isterseniz böylede anlatabilirim ;)
1.5 yaşında çocuk falan olmaz. En azından öğrenme ve sosyal beceriler anlamında ona bebek denir. Ha siz neye göre çocuk diyorsunuz onu bilemem ama ben psikolojik ve ahlaksal gelişimine bakarak bebek diyorum.
Saldırgan tavrınızı da ayrıca anlamlandıramadım!?

20 aylık bir kızım var. Ek gıda sürecimiz feciydi. Kaşığı uzun süre reddettiği için gıdayı keşfetmesi için doktorumuzun da tavsiyesiyle!!! kendi kendine yemesini destekledik. Mama sandalyesi sandalyenin altı, ağzı burnu yemek içinde kalıyordu. bu dönem birkaç ay sürdü. Ben kendi annemde de kayınvalidemde de kızımı yemek yedirmek için zorlamadım. ( Neyseki o zaman emiyordu, sık sık emzirdim çocuğu aç bırakmadım yani :)) O dönemde sanırım başka hiç kimseye misafirliğe gitmedim.

Başlık rahatsız edici gerçekten. ama burada tartışılmasını sağlamak için çarpıcı olmuş :)
Bebeğin tükürüğü kakası vs tabi anne olarak bana asla iğrenç gelmiyor ama, herkes agucuk gugucuk bebek aşığı olmak zorunda değil.
Çocuğun yaramazlığını özgüvenle açıklamak bana da doğru gelmiyor. Bebeklerin dur yapma etmeden anlamadıkları bir dönem var ( ki tam da o dönem içinde kızım şu anda) bu dönemde de, dikkatini dağıtmak inatlaşmadan ilgisini başka bir noktaya kaydırmak çözüm oluyor. Ben de kızım için "off gitse de rahatlasak" desinler istemem.
Ben açık söylemem gerekirse, bebeği olmayan arkadaşlarımla hem daha az görüşebiliyorum. hem de mümkünse işim dolayısıyla ofis dışında olduğumda bebeğim yanımda olmadığında görüşüp kısa bir çay kahve içiyorum.

Farkettiniz mi bilemem ancak konunun içinde iki ayrı olay var zaten. Tek tek açıklamak mı gerekiyor bilemiyorum ancak bebeğin dağıttığını annenin toplamaya yeltenmemesi yine misafirlikte ilgisiz davranan annelere dayandırıyor konuyu. Ayrıca evet insan keşke ay midem bulanıyor böyle yemesen olmaz mı diyebilse. Ancak bazı şeyler olmuyor işte sırf kırmamak uğruna burda atıyor öfkesini. Bu tepkiyi ay kocam, ay kaynanam diye konu açanlarada veriyormusunuz? E yüzüne söyle diyormusunuz yada siz içinizi dökmek yerine direkt pat diye -herşeyi- söylüyor musunuz? Aynı zamanda paylaşıyor ki başka anneler gördüğünde az da olsa anlayabilsinler iğrenen insanlarda olabileceğini.
Çok taraflı davranıyorsunuz özellikle bebeğin yediğini annenin ağzına atması konusunda olayı iyice başka yöne çekmiş sanki suç çocukta gibi göstermeye çalışmışsınız kusura bakmayın. Başka bir üye daha çocuğun çıkardığını yemekte ne var derse de şayet cevabım ay bizimkide mide işte, hep böyle bulanıyor işte hihihi diyeceğim. Sanırım anlaşılması daha kolay olacak.

Back