• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

ne çocukmuş...ne anaymış...ne ev sahibiymiş...ne kahvaltı masasıymış...onu geçtim ne salatalıkmış beeeeeeeeeeee

hepiniz kontessiniz demi...puhaaaaa üzerinde pijama olup ter içinde saçı vıcık vıcık olanları görelim..hadi kuzularım bi koşu banyoya..sanalda olsa mide bulandırıyor..klavye başında midem bulandıyla olmuyor bu işler....:KK70::KK70::KK70::KK70:

Tanıdığım ailelerin %80'i çocuklarına aşırı önem verip dünyayı onun etrafında dönüyor zannettikleri için bu kadar kati sınırlarım var zaten. Evet hepsi birbirini tutmasa da geneli abartı derecesinde davranışlar sergiliyor.
Ben gerçi izin vermedim istemediğim davranışlara hiç bir zaman, vermiyorum da hala. Bekarken de çocuk odasına kardeşimle birlikte doluşup ortalığı batırıp öylece bırakıp gitmeye çalışanlar vardı. Hemen durdururdum misafiri "biraz sonra kalkarsınız daha toplamadılar odayı" diye. Bu yaklaşımı beğenmeyen bir daha gelmezdi, annemle de kavga ederdik ama olması gereken bu yani. 5 yaş civarı çocuğa dağıttığı oyuncakları sepete atmasını söyledim diye bozulacak insan zaten gelmeyiversin çok da derdim değil. Çocuk konusunda sınırlarım net. Ama bu sınırlara rağmen inatla gelip istemediğim davranışı sergileyen olursa hem yüzüne söylerim hem arkasından konuşurum bu da bir gerçek.
seni destekliyorum ve saygı duyuyorum. ama yüzüne gülüp de tek kelime edemeyen, arkasından dünya dedikodu çevirenleri kınıyorum.

Siz bana kaynağınızı söyleseniz olmaz mı belkide benim akademik bir eğitimim vardır ve sandığınız gibi popüler kitaplara dayanarak yazmıyorumdur bunları? Arkadaşların anlayabileceği düzeyde anlatmaya çalışıyorumdur? Ya da şöyle sorayım hangi ekole dayanarak 1.5 yaşın çocuk olduğuna karar verdiniz? Konuyu id ego ve süper ego şeklinde karmaşıklaştırmamak adına bu şekilde anlatmaya çalıştım ama çok isterseniz böylede anlatabilirim :KK66:
1.5 yaşında çocuk falan olmaz. En azından öğrenme ve sosyal beceriler anlamında ona bebek denir. Ha siz neye göre çocuk diyorsunuz onu bilemem ama ben psikolojik ve ahlaksal gelişimine bakarak bebek diyorum.
Saldırgan tavrınızı da ayrıca anlamlandıramadım!?
zaten başından yanlış okudu o.. Yanlış anlaşılabilecek gibi de değildi aslında. Son derece net.

Arkadaşlar biraz sakin
Herkes kendi düşüncesini kibar bi dille paylaşabilir
Kendi düşüncesinin daha doğru olduğunu empoze etmek yerine
1,5 yaş bebek midir çocuk mudur, bebeğin beyninin sol lobu var mıdır yok mudur gibi terimlerden ziyade günlük hayatta böyle bişeyle karşılaşsanız siz hoşnut olur muydunuzu tartışsak sanırım konuyla daha bağlantılı olur
Şimdi bana da sana ne cicim sen kendi yorumuna bak denmesin :KK53: biraz işim var hoşça kalın

ne çocukmuş...ne anaymış...ne ev sahibiymiş...ne kahvaltı masasıymış...onu geçtim ne salatalıkmış beeeeeeeeeeee

hepiniz kontessiniz demi...puhaaaaa üzerinde pijama olup ter içinde saçı vıcık vıcık olanları görelim..hadi kuzularım bi koşu banyoya..sanalda olsa mide bulandırıyor..klavye başında midem bulandıyla olmuyor bu işler....:KK70::KK70::KK70::KK70:
demek ki birinin ağzından çıkanı yemekten iğrenmek için illaki kontes olmak gerekiyor süper fikir gerçekten

Pardon ama siz konuyu anladığınıza emin misiniz? Yazar konusunda ne demek istemiş mesela... şu konu 40 sayfaya dayandı, yüzlerce yorumun çoğu aynı fikirde. Bu kadar kişi ve konu sahibi çocuğun yetişkin gibi yiyememesini mi eleştirdi sanıyorsunuz? Çok garip. Halbuki genelimiz yalın bir dille anlattık derdimizi.

Sevde bana mı dedin bilmiyorum Sevde ama tabi ki çocuğunu salıveren anneleri desteklemiyorum. Sadece konu sahibi fazla abartmış bence.
Sıkıntısı da sadece çocuğun davranışları değil ki. Konuya başlarken yardım istemedim yardım etmedi vs diye başladı konuya. Misafirinin çocuğa verdiği terbiyeyle sofra kurmaya yardım edip etmemesinin konuyla ne alakası var Allah aşkına. Konu sahibi bence misafirinden tamamen rahatsız olmuş. Yoksa misafirlerin yatılı olup olmaması ne alaka. Niye bunlar belirtilmiş?
Konu sahibi misafir ağırlamaktan yorulmuş o yorgunlukla fazla tepki vermiş gibi.

Fiziksel olarak ön lobu yoktur demiş en başta. Resmen bunu yazmış arkadaş . Yine geldiniz bana bebek özelliklerini anlatıyorsunuz. Hanımefendi ben yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. Kocaman ünitemizde 1 saatlik bebek de var, hastaneden çıkmaya bir türlü durumu elvermediği için resmen orada büyüyen 19, 18, 12, 9 aylık birkaç büyük bebek/çocuklarımız da var. Bunları ben de biliyorum yani. Herkes de bilir gerçi, benim meslekten olmaya gerek yok.
diğer yazdıklarıyla açıklamış aslında. diğer satırları okumadıysan tamam bu yorum cuk diye oturur ama okuyan biri nasıl cümleyi kesip yorum yapar ki? Oluyormuş demek ki.

Farkettiniz mi bilemem ancak konunun içinde iki ayrı olay var zaten. Tek tek açıklamak mı gerekiyor bilemiyorum ancak bebeğin dağıttığını annenin toplamaya yeltenmemesi yine misafirlikte ilgisiz davranan annelere dayandırıyor konuyu. Ayrıca evet insan keşke ay midem bulanıyor böyle yemesen olmaz mı diyebilse. Ancak bazı şeyler olmuyor işte sırf kırmamak uğruna burda atıyor öfkesini. Bu tepkiyi ay kocam, ay kaynanam diye konu açanlarada veriyormusunuz? E yüzüne söyle diyormusunuz yada siz içinizi dökmek yerine direkt pat diye -herşeyi- söylüyor musunuz? Aynı zamanda paylaşıyor ki başka anneler gördüğünde az da olsa anlayabilsinler iğrenen insanlarda olabileceğini.
Çok taraflı davranıyorsunuz özellikle bebeğin yediğini annenin ağzına atması konusunda olayı iyice başka yöne çekmiş sanki suç çocukta gibi göstermeye çalışmışsınız kusura bakmayın. Başka bir üye daha çocuğun çıkardığını yemekte ne var derse de şayet cevabım ay bizimkide mide işte, hep böyle bulanıyor işte hihihi diyeceğim. Sanırım anlaşılması daha kolay olacak.
tek cümlem yok ya da ima tarzım bebeğin yaptığı kendi kendi suçu diye. Yorumlar karışıyor mu yoksa guruplaşma mı var diye düşünmeden edemiyorum.

İki tane çocuğum var ve benim için dünyanın en değerli varlıkları. Fakattt bu demek değil ki, her şeyi yapabilirler. Kendi evimizde kendi odalarında istedikleri gibi dağıtıp oynayabilirler (tabii sonrasında dağıttıklarını toplamak kaydıyla). Ama masa hazırlandığında oturup güzelce masada yemeklerini yiyip kalkarlar. Bir yere misafirliğe gittiğimizde eğer evde çocuk varsa gösterilen odada gösterilen oyuncaklarla oynarlar onun dışında evi dolaşıp karıştırmazlar. Yemek yenecekse oturup masada yemeklerini yer kalkarlar, yere yanlışlıkla bir şey düşse mutlaka onu masadan kalkıp eğilip alır ve çöpe atarlar. Çocuklar özgür olmalı tabii ama bunun yanında görgü kuralları da öğretilmeli? Öğretilmediği takdirde ileride toplum ve görgü kurallarından bihaber bireyler oluyorlar. Buradaki suç 1,5 yaşındaki çocukta değil onun dağıttıklarını toplamaktan üstüne üstlük bunu iyi bir şey mi gibi algılayan annede.

Fiziksel olarak ön lobu yoktur demiş en başta. Resmen bunu yazmış arkadaş . Yine geldiniz bana bebek özelliklerini anlatıyorsunuz. Hanımefendi ben yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. Kocaman ünitemizde 1 saatlik bebek de var, hastaneden çıkmaya bir türlü durumu elvermediği için resmen orada büyüyen 19, 18, 12, 9 aylık birkaç büyük bebek/çocuklarımız da var. Bunları ben de biliyorum yani. Herkes de bilir gerçi, benim meslekten olmaya gerek yok.

Arkadaşım bizimki gibi değil işlevsel durumda değil nasıl anlatayım burada arkadaşlara bunu? Beyninin diğer bölümlerini bize çok daha yakın kullanır. Hayatta öğreneceği şeylerğin çoğunu öğrenmiştir bile. Ancak Düzenleme planlama vb. işlevler henüz yoktur. Bu nedenlede psikolojik olarak bebek denir. Sizin ön lobunuz düzenler, planlar vb. Fakat onunki yapamaz! Başka bir değişle doğuştan getirdiği hayvansal dürtülerini düzenleyecek anlamda bir ön lobu henüz yoktur.

misk sen doğurmadan bu yorumlar geliyorsa pıtlayınca oğluşun neler çıkacak bu cevherden acaba.:KK19:
Umutluyum senden:KK45:

Tamam çocuklar bizim gibi nizami yiyip içip kalkamaz ama ondan anne sorumludur
Eğitmen lazım 1,5 yaş belki erken ama otur o zaman bi örtü ser yedir kaldır, sen annesin bi 15 dk sonra çocuğunu eşine verip yesen ölmezsin
Ben kendi evimde bile kızımı doyurmadan yemeğe oturmam ki kızım 6 aylık bişey çiğneyip tükürecek pozisyonda bile değil

Bazı anneler aşırı rahat 'sonra da çocuk işte napalım anlamıyo' diye de kılıf buluyorlar.
Çocuk işte lafını hiç kullanmadım. Yani bu lafı kullanacak kişi anne değildir. Evine misafir gelir çocuğu kaza ile bir hasar verir . Annenin mahçup olmasından dolayı ev sahibi anneyi rahatlatmak için bu sözü kullanır. Ama annenin çocuğu için söylediği bu söz umursamazlıktan başka bişey değil.

Emzirme den yeni yemek yemeye geçiş dönemi her çocuk ağzındakini püskürtür. Bu doğal bir davranış zaten. Ama ona bir önlem gerekir.önlük olur örtü olur. Ben hiç sofradan ayrı bırakmadım. Ve buna bağlıyorum hiç yeme sorunu çekmedik. 1 çeşitte olsa o sofrada yer yemeğini. Hatta bigün özel bir yemek yaptık onu doyırmuştum o yemez bu yemeği sarımsak var diye ona tabak koymadım. 1 yaşında falan. Ya sofraya oturduk nasıl ağlıyor mutfağa gidiyor geliyor. Masaya vuruyor. Ben annem anlam veremedik. Çünkü daha önce o yemeği tattırdım beğenmedi. Eşim sofraya oturmak istiyor dedi. Gitti kase kaşık getirdi bizim afacan o yemekten 1 buçuk kase yedi. O yüzden hiç sofradan ayrı oturtmam. Ama gerekirse o sofrada herkesle yer brnim kontrolümde ben sınra yerim . Yani yerdim artık o sorun kalktı çok şükür. Baya servis açılıyor oğluşum a :)))

Siz bana kaynağınızı söyleseniz olmaz mı belkide benim akademik bir eğitimim vardır ve sandığınız gibi popüler kitaplara dayanarak yazmıyorumdur bunları? Arkadaşların anlayabileceği düzeyde anlatmaya çalışıyorumdur? Ya da şöyle sorayım hangi ekole dayanarak 1.5 yaşın çocuk olduğuna karar verdiniz? Konuyu id ego ve süper ego şeklinde karmaşıklaştırmamak adına bu şekilde anlatmaya çalıştım ama çok isterseniz böylede anlatabilirim :KK66:
1.5 yaşında çocuk falan olmaz. En azından öğrenme ve sosyal beceriler anlamında ona bebek denir. Ha siz neye göre çocuk diyorsunuz onu bilemem ama ben psikolojik ve ahlaksal gelişimine bakarak bebek diyorum.
Saldırgan tavrınızı da ayrıca anlamlandıramadım!?
Allah Allah benim de akademik bilgim var, ne olacak şimdi? Vah vah, birimizden birine yanlış öğretmişler galiba. Haha. Komik. Konunun id, ego, superego terimleriyle ilgisi yok, bunlar bambaşka terimler ayrıca. Ha yine bağlantı kurduysanız anlatabilirsiniz de yani, kafam karışmaz. 12 aylik çocukla 18 aylık çocuk fiziksel olarak birbirine benzer, boy kilo olarak yakın olurlar. Bunun için mi 18 aylık çocukları bebek sanmanız?
Şimdi hanfendiciğim, kitaplara dayanarak yazmıyorsanız, buradakiler anlasın diye kendinize göre bir şeyler yazıyorsanız ve hatta size göre/bana göre diye ayırıyorsanız, yorumunuza bilimsel gerçek diye bir etiket koymayacaksınız. Önce burada bir anlaşalım. Yazdıklarınız doğru bilgiler değil çünkü, buna bilimsel gerçek derseniz, bu konuyu bilen biri size kaynak sorar. Burda hepimiz fikir yazıyoruz, onda sorun yok. Ama fikri, hele hele yanlış bir bilgiyi bilimsel gerçek diye satmak etik de değil zaten. Ben bildiklerimi çalıştığım kitaplarımdan aldım. Hemşireyim, ve bebek hemşiresiyim. Yüksek lisansla birlikte 7 yıllık üniversite eğitimimde bunları okuduğum kitaplarım oldu. Hemen şimdi netten bakıp yazmadım, zaten bildiğim şeylerdi bu. Yanlışınızı öyle belirledim yani.
Saldırgan veya agresif de değilim ayrıca. O sizin alınganlığınız.

Ben çok yabaniymişim onu anladım bu konudan:KK53: Ne sabırlı hatunlar varmış arkadaş!:nazar: Bende baş harfi yok sabrın ya, tahammül edemiyorum işte. Karşımda ağızdan ağza transfer yaparak yemek yemek, pis ellerle sağa sola dokunmak falan:stop:
Ya ben temizlik yaparken kapı kollarını, elektrik düğmelerini domestosla tek tek silen bir canlıyım. Bunlar bana çok ama çok fazla:KK54: Ben nasıl evlenip de misafir falan kabul edeceksem bilemiyorum vallahi. Artık açarım bir konu, görümcemin kızı halıya sıçtı:KK76:

Arkadaşlar ben ev sahibine niye rahatsız oluyorsun demiyorum! Kendi evidir ister rahatsız ister olmaz istediğini çağırır istediğini çağırmaz kim karışabilirki buna! Sadece diyorumki eğer rahatsız oluyorsan belli bir yaşın altında çocuğu olanları hakikaten sokma evine çünkü sofrada sıkıntı olamasa başka bir şeyde mutlaka olur. Yahu çocuk daha tuvalet eğitimini bilmiyor olacak bezi taşar oraya buraya bulaşır tükürükten tiksinen bu sefer ne yapacak. Ben şunu anlatmaya çalışıyorum bebeklerin bazı yetileri DOĞAL OLARAK YOKTUR! Bu sıkıntıyı hep yaşarsın o yüzden isabet olmuş çağırma kimseyi ama suçuda bebekte arama. Sen hassassın annede vurdumduymaz denk gelmişsiniz. O çocuk kusabilirdide... O çocukta reflü olur kahvaltıda oluk oluk kusardıda... Bunu beyninin fonksiyonlarıyla anlatmaya çalıştım ama...

Biz toplum olarak böyleyiz. yedirir içiririz ama dürüstçe söyleyemeyiz. Bazen çok gönüllü ev sahibi olmayız. Ben o yüzden nezaketsizlik olarak bile algılansa kendimi hazır hisetmiyorsam yorulup şikayet edeceksem davet etmiyorum artık. ama genel olarak kızımdan önce de çocukların yaramazlığına takılmayan, etraf kirlendi diye dert etmeyen biriydim. ama herkes öyle olmak zorunda değil tabi ki..

Ben iftarımı bile çok bölmüşümdür
Bebeğimi kayınvalidem bile susturmaya çalışsa kalkıp aldım, benim çocuğumsa ben baş edebilmeliyim millet iftarını yapmalı
Ben 15 dk geç yesem ölmem
Biri iftarını bitirince ona verip devam etmişliğim vardır ( başlangıç çorbama )
aynen çogu kez yemegimi bile sofra kalktıktan sonra oglumla mutfakta yapmışlıgım var ne yapabilirim ki çocuklar süprizlerle dolu evde yapmadıgını misafirlikte yapabiliyor sende haliyle afallıyorsun çogu zamanda kötü anne oluyorsun ama hiç bişrzaman çocuk bu demedim kendi oğlum için elimden geldiğince dikkat ettim cogu kesim çok iyi anne oldugumu söylerken cogu ne kadar sorumsuz oldugumu söyleyebiliyor bende sasırıyorum bazen :)

Back