• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

:)
farki su sekerim. Bebekler ek gida almadigi surece moklari cimen gibi kokuyo :). Ama ek gida almaya baslayinca bizimkine benzer kokmaya basliyor :)

umarim kusturmam seni :)
insan kendi gazından da rahatısız olmaz , ben rahatsız olmuyorum bana normal diye salalımmı:KK70::KK70: ..ister çimen koksun ister gül.yetişkinde olsa bebekte olsa , dışkı,salya vs.rahatsız edicidir. Hoppa

insan kendi gazından da rahatısız olmaz , ben rahatsız olmuyorum bana normal diye salalımmı:KK70::KK70: ..ister çimen koksun ister gül.yetişkinde olsa bebekte olsa , dışkı,salya vs.rahatsız edicidir. Hoppa

\
elbette.

baskasinin evinde de kendi evimizde de hijyene dikkat etmeliyiz zaten.

Ben girgirsa doktum olayi. ama cidden 3 aylik oglumun moku cimen kokuyo ablasi. Kuzucugumu ozledim ben.

Kafama takıldı,bebeğin in çıkardığını niye yiyor?
Hiç anlamadım.
Dip not:
Benim de çocuğum var ama yine de anlamadım.
yani yağda pişmiş yumurtayı eliyle çocuğun ağzına sokuyor ,çocuk beğenmeyip tükürünce , hop kendi ağzına atıyor lokmayı..

ne çocuğun dökmesi nede masaya oturması kimseyi mutsuz etmez.. zaten öyle bir cümle kurmadım. beni mutsuz eden bu çağda , bu yüzyılda bu imkanlarla insanların halen barbarlar gibi davranması ?ağzını silebilir , tüküreceği şeyleri ağzına dayamayabilir ,bebek akıl etmeyecek anne akıl edecek..bizde dünya özgürüz mutlu olucaz diye sofrada gazmı çıkaralım.. görgü , adap , nezaket kuralları evrenseldir.kimse mutluluk veya mutsuzluk için bu kurallara uymaz , başkalarının yaşam alanına saygı duymaktır.
Ben abarttığınızı düşünüyorum. Başlığınız da çocuklu kadını eve sokmam demişsiniz. Bu kadını eve sokmam dememişsinizz yani mesele çocuk oluyor. Valla bilemiyorum. rabbim herkese evlat nasip etsin. Yine söylüyorum ben sizin gibi düşünemezdim...

Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde
Üzülüyorum ülkemi muaassır medeniyetler seviyesinde görmek istiyorum ..Sokaklara tüküren yetişkinler , dolmuşta kokan insanlarda bir zamanlar bebekti..bağıra çağıra konuşan insanlar , balkondan komşusunun balkonuna halı çırpanlar kadınlarda bebekti.. Çocuklarımızı daha görgülü , başkasının yaşam alanına saygılı , sağduyulu güzel bireyler yetiştirmek için biraz fedakarlık yapmak yerine , kabalığa hoşgörü beklemek kolaycılık olmuyor mu ?

yemek adabi cogu kisi icin yabanci kelime galiba, bu cocukluktan ögretilir essek kadar olunca degil, ay yesin de nasil yerse yesin ne bicim sacmalik, yemek masasi oyun alani degil yemekde oyun degil, aklim ertiginden beri yemek öncesi eller yikanir tabakdan dahi düsen agiza alinmaz, agzinda yemek varken konusulmaz, masadan kalkarken pecete ile eller silinir ortan yikamaya, cocuken ekmek taneleri bile dökmezdim kardeslerimde ayni, ayakta yemek kurabiye felan yenmez su icilmez ,
allahdan etrafimda anlatilanlar gibi insan yok görmedimde bir defa disarda deng gelmistim igrenc ötesi bir görüntü idi,
ha bebekli arkadaslarimda yemek öncesi bebeklerini doyururlar ortan dogru oyun kösesi veyahut odalarina.... biraz empatili biraz düzgün yetisrilmeli cocuklar hem odun yaskan egilir ...

offf bu ne zamandan beri böyle diyeyim
aman çocuk o ablası ne yapsın döker atar kırar diyenlerden
ben çocuğumu özgür yetiştiriyorum sınırlar koymuyorum deyip kendi evinde yaptırmayacağını misafirlikte yaptıranlar yüzünden kimse çocuklu hatta bebekli misafir istemiyor
biz küçükken annemiz misafirlikte çay içirtmezdi bize dökmeyelim saçmayalım diye
hatta çok bilirim annemin bana yemeği yedirip misafirliğe götürdüğünü
ama şimdi ben çocukla uğraşmak istemiyorum eğitim vermek zor geliyor demek = özgür ve kendine güvenli birey olarak yetiştirmek oldu

ev sahibinin göz kalemini açıp açıp durmak kadının bardaklarını yere vurup fırlatmak çocukları çok özgüvenli yapıyormuş öyle diyorlar

ayrıca kendi çocuğu kendine pis gelmeyebilir ama başkasına iğrenç gelir yaptıkları
kendi bebeğinin kakası kendisine gül kokar ama başkasına ....... kokar bunları anlayabilseler yeter zaten

Her cocuk konusunda yazicam bunu yemin ettim: otellerde yabancilarin cocuklarini biraz gozlemleyin lutfen. 2 yasinda catal bicak kullaniyorlar. O sekilde anne karnindan cikmadigi asikar.

Bizde de 30 yasindaki kadin icine ettigi evde ozur dileyip toplamaya girisecegi yerde biz hep boyleyiz diyo. Bu ulkede ne kadar uretken olmayan yan gelip yatan, kaba saba, saygisiz insan varsa soykırım yapilmasi lazim bana kalirsa. Baska turlu olmayacak cunku. Hala cocuk iste deniyor. Utaniyorum.

yemek adabi cogu kisi icin yabanci kelime galiba, bu cocukluktan ögretilir essek kadar olunca degil, ay yesin de nasil yerse yesin ne bicim sacmalik, yemek masasi oyun alani degil yemekde oyun degil, aklim ertiginden beri yemek öncesi eller yikanir tabakdan dahi düsen agiza alinmaz, agzinda yemek varken konusulmaz, masadan kalkarken pecete ile eller silinir ortan yikamaya, cocuken ekmek taneleri bile dökmezdim kardeslerimde ayni, ayakta yemek kurabiye felan yenmez su icilmez ,
allahdan etrafimda anlatilanlar gibi insan yok görmedimde bir defa disarda deng gelmistim igrenc ötesi bir görüntü idi,
ha bebekli arkadaslarimda yemek öncesi bebeklerini doyururlar ortan dogru oyun kösesi veyahut odalarina.... biraz empatili biraz düzgün yetisrilmeli cocuklar hem odun yaskan egilir ...
:KK9::KK9:

offf bu ne zamandan beri böyle diyeyim
aman çocuk o ablası ne yapsın döker atar kırar diyenlerden
ben çocuğumu özgür yetiştiriyorum sınırlar koymuyorum deyip kendi evinde yaptırmayacağını misafirlikte yaptıranlar yüzünden kimse çocuklu hatta bebekli misafir istemiyor
biz küçükken annemiz misafirlikte çay içirtmezdi bize dökmeyelim saçmayalım diye
hatta çok bilirim annemin bana yemeği yedirip misafirliğe götürdüğünü
ama şimdi ben çocukla uğraşmak istemiyorum eğitim vermek zor geliyor demek = özgür ve kendine güvenli birey olarak yetiştirmek oldu

ev sahibinin göz kalemini açıp açıp durmak kadının bardaklarını yere vurup fırlatmak çocukları çok özgüvenli yapıyormuş öyle diyorlar

ayrıca kendi çocuğu kendine pis gelmeyebilir ama başkasına iğrenç gelir yaptıkları
kendi bebeğinin kakası kendisine gül kokar ama başkasına ....... kokar bunları anlayabilseler yeter zaten
Böyle bilinçli insanlar görmek bana ümit verdi.

benim oğlumda aynı yaşlarda aynı şeyleri yapmaya başlamıştı ve delirtiyordu beni. hiçbir şeyi çiğnemiyordu emip tükürüyordu. o huyunu yensin diye neler çektim. o süre boyuncada kimseye gitmedim. babannesinde annanesinde yedirmem gerekirse altına örtü seriyordum tepsi koyuyordum kucağına akmasın dökülmesin falan diye. çocuk bilmez yapar ve en doğal hakkıda yapmak ama annenin biraz daha az bencil olması lazım. hatta bir ara meyveleri emip tükürme evresine geçmişti şişme küçük bir havuzu vardı onun içine oturtup yediriyordum akmasın diye:) sonra komple yıkayıp giydiriyordum. tamam bende biraz psikopatım ama konuda geçen annede biraz fazla rahatmış:)

Konuya katılıyorum. Kimi insanlar çok görgüsüz ve çok düşüncesiz. Bahane de hazır "çocuk işte, çocuk işte, robot mu". Yahu o çocuk da sen nesin be? Bebeğinin bebek aklıyla yaşayanın aklından şüphe ediyorum. Kendilerini doğurdukları çocuklara yönettiriyorlar, sonra o çocuk ne derse o, ne yaparsa o. Allah akıl vermiş, daha hala bebeğinin bebek aklının yaptığı davranışları bahane ediyorlar. Çocuklarının arkasına sığınıyorlar. Etraftakileri de kendileri gibi aptal yerine koymaya çalışıyorlar sözüm meclisten dışarı. Ebeveyn dediğin öğretir, yetiştirir biraz ya. Çocuğunun kuklası olacaksan gitme elalemin evine. Kimse kimsenin çocuğuna dadılık yapmak zorunda değil, pisliğini çekmek zorunda değil. Çocuğuna sahip çıkamayan kimseye misafirliğe gitmesin daha iyi.

Back
X