Daha önce vajinismus olan hamişler buraya

vetseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
14
0
Ben vajinismustum. Çok şükür atlattım ve şimdi hamişim. Ama bu seferde doğum nasıl olcak diye düşünüyorum. Ben daha muayene bile olmadım. Normal doğum yapamam gibi geliyo. Çok korkuyorum. Sırf bu yüzden sezeryan olmayı düşünüyorum. Benim gibi olan varmı. Acaba normal yapabilirmiyimki?

canım merhaba ben 2 yıl o illetle uğraştım şükür atlattım ama dediğin gibi asla normal doğum yapamam zaten üçüz olduğu için sezeryan yapılcak bence doktorunla konuş bu konuyu ben kısa süre önce sancılandım doktorum vajinal ugs ile bakmak istedi kendim aldım kamerayı parmak egzersizlerinden falan alışkınım çünkü başkasının dokunmasına dayanamam ee normal doğumu hiç düşünemiyorum zaten çatı muaynesinde bile hastaneyi yıkarım ama mutlaka konuş doktorunla

bende varımm.. daha doguma çok var düşünmemeyi tercih ediyorum

bende vajinusmusdum ama ben kısa sürede atlattım vee normal doğum yapabilceğime inanıyorum bir problem yaşıcağımı sanmıyorum

bende de aynı problem vardı ve çok uzun süremedi. şu an 34.haftamdayım. az kaldı. normal doğum istiyorum şu ana kadar sezeryan düşünmedim ama tabii doktor ne derse o olcak. benim de merak ettiğim aynı şey.. vajinismus olup normal doğum yapan var mı.. cevap yazarlarsa sevinirim...

kızlar önceden vajili olupta normal doğum yapanlar var.. bende eski vajiliyim, hamile kalmadan önce asla yapamam diyordum ama hamile kaldıktan sonra cesaret geldi, nasip olursa normal istiyorum.. şu an 12 haftalık hamileyim..
ayrıca vajiyi yenmeden hamile kalıp ve normal doğum yapanlar bile var.. bana da zaten bunlar cesaret verdi..

bende 2 yıl vajinusmus tedavisi gördüm..ama altlattım...artık bebek bile düşünüyoruz...bugun kontrol için doktora gittim ve eskisine göre çok rahat bir muayene oldu...tamam dedim kesin atlatttım ben bunu normal doğum bile yapabilirm..:)

bende 1 sene vajinismus problemi yaşadım.cok şükür bitti ama hamileliğimin ilk ayında alttan muayene olamadım kaçtım.Doğumla ilgili hiç bişey düşünmemeye calısıyorum ama aklımın bi tarafarında hep bi korku var .Doktorum sürekli normal dogum yapabilirsin diye telkin ediyo ama sanırım son haftalarda belli olucak durum.
Ama cok var daha önce bu rahatsızlıgı olup normal doğum yapan.

hamılelıgınızın tadını cıkartın bebekjlerınıze yazık oo daha cok var sımdıden onlarıda stres yapmayın
ben dıs gebelık yasadım hastanede yatıyorum benım agrılarım dr dedıgıne gore dogumun 2 katı kadar normal dogum yapanlar ay oram agrıyo ay buram agrıyo karnı kocaman olan ayy bu nasıl cıakcak dıye aglıyor
onlara dedım kı "BEN DE AGRI ACI CEKIYORUM AMA KUCAGIM BOS TABIKI HERGUZEL SEY IÇIN BIRAZ EMEK LAZIM CEKECEKSINIZ ACI AMA SONUNDA KUCAGINIZDAOLACAK INSALLAH YA BENIM GIBI OLSYDINIZ SIZIN CEKTIGINIZ ACININ 2 KATINI CEKIYORUM KUCAGIM BOS BIRDAHADA COCUGUMOLUR MU BILMIYORUM VE HAYATI TEHLIKEM VAR"dedıgımde dusunup kaldılar
sızede aynısını soyluyorum tabıkı acı cekılecek ama guzel seyler bak suan 6 haftalık hamıleyım tadını cıkarıyorum
dogum hormonel bırsey vajınusmusla alakası yok ıstersen normal dogumda yapabılırsın ama ıstemezsende yaptır sezaryan onemlı olan su gunlerının kıymetını bılın derım

Sevgili hanımlar ve vetseyhan, mesleğim icabı vajinismusu olan hanımlarla sık karşılaşıyorum. Gerçekten de tedavi sonrası gebe kalarak epidural anestezi ile vajinal dogum yapanlar az da olsa var. Sonuçta sezaryan her an elinizin altında olan bir yöntem. Başınız sıkıştiğı an vajinalden vaz geçebilirsiniz. Bu konuda en doğru kararı doktorunuzla beraber vereceksiniz. Sevgilerimle.

Bende vajiliydim Yeneli çok zaman oldu şükürler olsun.Aşağıya kimseyi dokundurtmam diyordum ama düşük yapınca o kadar çok vaji muayenesi oldumki.Sonrasında da reglim düzene girmediği için muayenelere başladım.Yani o kadar kaçmama rağmen geldi beni buldu vaji muayeneleri.Her seferinde de oflaya pof laya girmeme rağmen 1-2 dk da bitti üstelik kendimi kasmadığım sürece canımda yanmadı.Ne zaman kastıysam o zaman zor geçti muayenem.Bende şimdi tekrar hamileyim şükürler olsun.Epiduralli normal istiyorum ama(tabii o günlere çıkmak nasipse) aynı sizin durumunuzdayım çok sıkışınca korkup sezeryanmi acaba diye tereddüte düşmediğim olmuyor açıkcası.Üstelik ben hep normal doğum yanlısı biriyken bile tereddüte düşüyorum.%90 korkumun üzerine gidip normal diyeceğimi biliyorum ama işte ama lar var hep.Bizim gibi olupta normal doğum yapan yada epiduralli normal doğum yapan varmı aranızda arkadaşlar?

Selam kizlar,

Bende bundan 1 ay öncesine kadar Vajinismus hastasiydim ( 5 yillik ) ve yendim..
bundan birkac gün evvel idrar testi ilede hamile oldugumu ögrendim..
Haftaya doktor randevum var hersey yolundami diye muayene edecek beni..ama inanin o muayeneden korkuyorum..
birde internetten arastirdim,bazen evdeki idrar testleri pozitif göstersede hamileligi göstermiyormus yani yanlis pozitif olabiliyormus..yada kist oldugu icin pozitif gösterebiliyormus..bu beni cok korkutuyo :bbo:
insallah Normal saglikli bi hamilelik geciriyomdur..
:Saruboceq:

Bende 2 yıl bu illetle uğraştım. ama korktukça başıma geldi tedavi için rahim filmi çektirdim haftada 2 kez muayeneye gittim eser kalmadı tabi bu illetten ve şimdi hamileyim ama normal doğumdan korkuyorum aksilik olmazsa sezeryan düşünüyorum bakalım hayırlısı...

Aşan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Ben aşamadım maalesef ve tüp bebekle hamileyim şu an doğum nasip olursa sezeryan benim için.Vajinismuslu olarak tedavi süresince aklınıza gelebilecek her türlü zorlukla karşılaştım.Riskli bir gebelik geçiriyorum çünkü vajinal yolla değil hep karından takip edildim.Hamileyken de 3 kez aneztesi aldım muayene için.Bebeğime bunları yaşatacağımı bilseydim bu derdi aşmadan çıkmazdım yola.Benim için dua edin lütfeen.ıkiz başladık yola şimdi biri gelişimini yavaşlattı.Yok olabilir dedi doktor.Çok üzgünüm dualaınıza ihtiyacım var.Allah hepiniz yardımcısı bebişlerinizin koruyucusu olsun.

ya arkadas bnde 2,5 yıldr vajinismusum ne olur bna yrdım edin ck kötüym allah rızası için nasıl basrdınız bende basarmak istiyorum bana yardım edin sinirlerim bozuldu hiç acı olmadımı

ya arkadas bnde 2,5 yıldr vajinismusum ne olur bna yrdım edin ck kötüym allah rızası için nasıl basrdınız bende basarmak istiyorum bana yardım edin sinirlerim bozuldu hiç acı olmadımı

kızlar lütfen hepinizden rica ediyorum,kimseye kulaktan dolma şeyler tavsiye etmeyin.sadece sorunu yaşayıp tedavi olanlar yada aşanlar yazsın.sonra faydadan çok zarar görüyor insanlar.aynı sorunu bende yaşadım bana da birçok şey önerdiler,herkes iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor biliyorum ama ben bu tavsiyelerle boşuna zaman kaybettiğimi düşünüyorum.bakın mesela bir çok arkadaş bu durumdakilere parmak egzersizi tavsiye ediyor,bunun bir faydası varmı gerçekten bilmiyorum.benim doktorum bana böyle birşey önermedi.hatta yaptığım egzersizlerde kesinlikle parmak veya başka hiçbir cisim kullanmamam için özellikle uyardı.ben bu illetle 9ay uğraştım,doktora gittikten sonra 20gün içinde aştım.arkadaşlarımın önersiyle daha öncesinde içki içtim sarhoş oldum,uyuşturucu kremler kullandım,kas gevşetici ilaçlar aldım hiçbiriyle mümkün olmadı.bu beyinde biten bir olay.bu sorunu yaşayanlar kendini çaresiz sanmasın.ben aştığım gece yatakta oturup hıçkıra hıçkıra ağladım.benim korktuğum bu muymuş,kendime hayatı bunun içinmi zehir etmişim diye.zehracım bak acı falan yok,sinek ısırığı gibi diyorlar ya o bile yok.sen ikibuçuk yıldır hiç doktora gitmedinmi?

merhaba sevgili arkadaşlar.
eşimle ağustos 2007 de evlendik ve mart 2009 da ilişkiye girebildik... mart ayından birkaç ay sonra hamile kaldım. nasıl yendiğim vs birazdan anlatacaklarımdan sonra önemsiz detaylar olduğu için asıl hikayeme başlamak istiyorum...
vajinismusu yendim sanıyorken hamileliğimle birlikte ilk haftalar yapılması gereken vajinal ultrasonu reddetmemle aslında sorunu tam yenemediğimi anladım ama üzerinde durmadım... böylece gebeliğimde 8 haftayı geride bıraktım. nasıl olsa karından usg ile de kese görülüyordu ve endişelenecek birşey yoktu... ama sonra ertesi hafta bişey oldu. herkesin başına gelebilen ama asla başa gelmemesi dilenen milyonlarca şeyden birtanesi oldu. boş gebelik... ve iki gün önce 9 haftalık bebeksiz gebeliğim bir kürtaj masasında sonlandırıldı.
vajinismus nedeniyle reddettiğim vajinal usg aletiyle 9 haftadan çok önce gebeliğin sağlıklı olmadığını anlayabilirdim... vajinismus canıma kastetmişti... kese 10 haftalık olsaydı beni zehirleyebilirdi ve daha önemlisi bir bebeğim olsaydı ve özrü olsaydı vajinal usg korkum nedeniyle tespit edilemeyebilirdi...vajinismus bebeğime kastetmişti.
yine vajinsms nedeniyle eşimle iki insanın birbirine tattırabileceği en özel ve en zevkli duyguyu 1,5 sene gibi hatırı sayılır bir zaman yaşayamamıştım. vajinismus mutluluğuma kastetmişti.
eşimle mart ayında evimize gelen bir misafirin o gece yatıya kalması sonucu karı koca olduk. misafir olduğu için çığlık atamamış, onu itememiş, kaçamamış ve iyi ki de kaçamamıştım. çünkü içime girdiğinde 1,5 sene bunun için mi korktum demiştim ve eşimin o akşamki anlayışsızlığı hatta saygısızlığına teşekkür etmiştim...( eşinizin sonsuz anlayışı iyi gibi görünse de sizi çözüme götürmeyeceği için aleyhinizedir arkadaşlarım) size bunu belki milyonlarca kez söylemişlerdir ama yineliyorum. vajinanın anatomik yapısı ve kasları oldukça esnek dokulardan oluşur. ağrı olmayacak, sızı olmayacak bana inanın ve korkmayın.
şu satırları hayatta en korktuğu şeyler kaçarı olmadan başına gelmiş bir kadın yazıyor. vajinismusu tam atlattığını sanan ama atlatamadığı için geç kürtaj olmak zorunda kalan bir kadın. vajinismusun sağlığına kastettiği bir kadın... lütfen dikkate alın. ALLAHA emanet olun, sevgilerimle...

bu arada eşimin o geceki tavrını bir tecavüz sahnesi olarak tahayyül etmeyiniz sakın. 1,5 sene boyunca hiç yapılmamış tatlı ama çok yoğun bir ısrar ve kaçışa izin vermeyişti...:kedi:

bu arada eşimin o geceki tavrını bir tecavüz sahnesi olarak tahayyül etmeyiniz sakın. 1,5 sene boyunca hiç yapılmamış tatlı ama çok yoğun bir ısrar ve kaçışa izin vermeyişti...:kedi:
canım çok geçmiş olsun
haklısın benim eşimde 2 yıla yakın saolsun çokkk anlayış gösterdi
ama yenmeden son bir ayda hem o hem ben tabi egzersizlerim falan vs kafamda bitirdim olayı ve ilk yaptımızda durmak istesemde saolsun bırakmadı
eşlerin anlayışlı olması gerekiyo tabi bi yandan
mesela bu durum yüzünden boşanma aşamsına olayı getiren erkeklere kızıyorum ama
iyi günde kötü günde değilmi:))evlilik
inşallah bende kalırım yeneli 3 ayı geçti
hayırlı evlatlar nasip etsin alllahım:Saruboceq:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…