merhaba sevgili arkadaşlar.
eşimle ağustos 2007 de evlendik ve mart 2009 da ilişkiye girebildik... mart ayından birkaç ay sonra hamile kaldım. nasıl yendiğim vs birazdan anlatacaklarımdan sonra önemsiz detaylar olduğu için asıl hikayeme başlamak istiyorum...
vajinismusu yendim sanıyorken hamileliğimle birlikte ilk haftalar yapılması gereken vajinal ultrasonu reddetmemle aslında sorunu tam yenemediğimi anladım ama üzerinde durmadım... böylece gebeliğimde 8 haftayı geride bıraktım. nasıl olsa karından usg ile de kese görülüyordu ve endişelenecek birşey yoktu... ama sonra ertesi hafta bişey oldu. herkesin başına gelebilen ama asla başa gelmemesi dilenen milyonlarca şeyden birtanesi oldu. boş gebelik... ve iki gün önce 9 haftalık bebeksiz gebeliğim bir kürtaj masasında sonlandırıldı.
vajinismus nedeniyle reddettiğim vajinal usg aletiyle 9 haftadan çok önce gebeliğin sağlıklı olmadığını anlayabilirdim... vajinismus canıma kastetmişti... kese 10 haftalık olsaydı beni zehirleyebilirdi ve daha önemlisi bir bebeğim olsaydı ve özrü olsaydı vajinal usg korkum nedeniyle tespit edilemeyebilirdi...vajinismus bebeğime kastetmişti.
yine vajinsms nedeniyle eşimle iki insanın birbirine tattırabileceği en özel ve en zevkli duyguyu 1,5 sene gibi hatırı sayılır bir zaman yaşayamamıştım. vajinismus mutluluğuma kastetmişti.
eşimle mart ayında evimize gelen bir misafirin o gece yatıya kalması sonucu karı koca olduk. misafir olduğu için çığlık atamamış, onu itememiş, kaçamamış ve iyi ki de kaçamamıştım. çünkü içime girdiğinde 1,5 sene bunun için mi korktum demiştim ve eşimin o akşamki anlayışsızlığı hatta saygısızlığına teşekkür etmiştim...( eşinizin sonsuz anlayışı iyi gibi görünse de sizi çözüme götürmeyeceği için aleyhinizedir arkadaşlarım) size bunu belki milyonlarca kez söylemişlerdir ama yineliyorum. vajinanın anatomik yapısı ve kasları oldukça esnek dokulardan oluşur. ağrı olmayacak, sızı olmayacak bana inanın ve korkmayın.
şu satırları hayatta en korktuğu şeyler kaçarı olmadan başına gelmiş bir kadın yazıyor. vajinismusu tam atlattığını sanan ama atlatamadığı için geç kürtaj olmak zorunda kalan bir kadın. vajinismusun sağlığına kastettiği bir kadın... lütfen dikkate alın. ALLAHA emanet olun, sevgilerimle...