• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha ne kadar savaşmam lazım pes etme vakti geldi sanırsam

Biz Türkler hayatı çok zorlaştırıyoruz
Herkes kendine baksa problem yok
Sırf bu yüzden ecnebilere gelin mi gidelim :1:
Yaşlı başlı turistler görüyorum yanlarında sadece kocalarıyla keşfe çıkmışlar
Bizimkiler 50 oldu mu biz yaşlandık artık evlatlar baksın derdine düşüyorlar..
( Henüz bizimkiler böyle değil :1:ama genel olarak bi değerlendirme yaptım da böyle yani Türkiyedeki durum )

Eli ayağı tutan herkes kendi kendine bakabilir bence
Eli ayağı tutmayan dilini tutar oturur bi zaten.. Elinden dilinden zarar gelmeyene de kızı erkeği yok vicdansız olmayan bakar arar sorar zaten..
Bunların ki başka şey, kapris mi naz mı bencillik mi artık hangisiyse..

Aynen noktasından virgülüne kadar herşeye katılıyorum . evet yaşlılar ama karı koca tatile çıkıyorlar tek gelen kadınlar bile var yaşı 60 olmuş ama gezip görüyorlarr.
çocukları ayaklarının üstünde durmayı başardı mı onlar kendilerini kendi hayatlarını yaşamaya başlıyorlar bizde ise tam tersi
ben çok ters biri deiğilimdir hatta evlenmeden önce herkes bu kız kendini koruyamaz bunun ensesine vur ağzından ekmeğini al çok ezdirir kendini diyordu çünkü çok sessiz bir yapıya sabihimdir yani evlenmeden önce öyleydim. eğer bana bu kadar baskı uygulayıp kendilerinden soğutmasalardı haftada 2/3 gün birlikte yemek yerdim yemekte yapardım hatta şimdi bile yaptığım yemeklerdfen veririm bunca şeye rağmen ama bir kere yaranılmıyorsa bir daha da yaranılmıyor

Annem ne diyor bu duruma canım? Belki babana az, bus fisildamişdir.
biliyormusun Türkiye'nin ne kadar sorunu var..
bizim burda bakım evleri dışında, farklı saglık ve bakım yardımları ediliyor.
Büyükler, cocuklarina muhtaç olmadan bu gibi kurumlardan evlerine hismet veriliyor, bütün ev islerini yapıyor, saglık konularda yardımcı olurlar, kağıt işlerinde yardım edilir gezdirilir, alış verişleri yapılır. Tek kuruş ödemeden...

Keşke bu gibi şeyler tr olsaydıda bu kv çeneleri düşseydi, gerçi inadına yine yaparlar..

annem bu kadar blimiyor işte benimde ayaklarımı yıkıcan vs dediğini annem azıcık babamdan çekiniyor. babam ilk başta kızım sen yapamazsın demişti ama baba ben yaparım kendimden eminim diyorsan birşeyde demem sana demişti.
annemi tembihledim babama son durumları anlatmaması için çünkü hasta oluyor ya :(
ayyy ne güzel nerde burda öyle şeyler olacak . gerçi olsa da gene oğla kıza sarılılır Türkiyede bundna eminim benim kv gayet dinç daha 50 yaşında edğil kendi işini gücünü yapar ayrıca çalışır ama iki lafından biri bana şimdi bakmayan ilerde hiç bakmaz bana hiç yardım etmiyorsunuz ben tek başıma ev temizliyorum bu arada kendi kızını gezmeye yollar sonra bana laf sokar ona yardım etmiyorum diy =)

Aynen noktasından virgülüne kadar herşeye katılıyorum . evet yaşlılar ama karı koca tatile çıkıyorlar tek gelen kadınlar bile var yaşı 60 olmuş ama gezip görüyorlarr.
çocukları ayaklarının üstünde durmayı başardı mı onlar kendilerini kendi hayatlarını yaşamaya başlıyorlar bizde ise tam tersi
ben çok ters biri deiğilimdir hatta evlenmeden önce herkes bu kız kendini koruyamaz bunun ensesine vur ağzından ekmeğini al çok ezdirir kendini diyordu çünkü çok sessiz bir yapıya sabihimdir yani evlenmeden önce öyleydim. eğer bana bu kadar baskı uygulayıp kendilerinden soğutmasalardı haftada 2/3 gün birlikte yemek yerdim yemekte yapardım hatta şimdi bile yaptığım yemeklerdfen veririm bunca şeye rağmen ama bir kere yaranılmıyorsa bir daha da yaranılmıyor

Anlıyorum, çünkü bende öyleyim
Emri vakiye gelemem, içimden gelerek veya rica ile yaparım ancak
Biri bana yap derse, yapacağım varsa da o işi yapmaktan vazgeçerim :1:

Türkiye de maalesef bu böyle anne 50 sine gelmeden bile daha oğlu ufacıkken aşılamaya başlıyor
İlerde bana sen bakacaksın, bana güzel gelin getir..
Bana hiç annem ilerde bana sen bakacaksın kızım, bana yakışıklı bi damat bul demedi mesela :1:
Erkek anneleri durumu fazla abartıyor, kocası sağken bile oğluna böyle söylemlerde bulunuyor
Çok takıntıdan mıdır nedir bizimkiler erken çöküyor

Turistler hiç böyle olaylara girmiyor, 18 yaşından sonra çocuğuna hesap bile sormuyor ( çok aşırı serbestlikten de yana değilim tabi )
Yaşını başını alsalarda ülke ülke tatile gidiyorlar ve gayet fitler, dip boyalarına kadar bakımlılar :1:

Yani yaş hikaye demek ki ne umduğun neyi çağırdığın önemli..
Elin ayağın tutuyorsa kendi kendine bakabilir hatta tatil ve bakım bile yapabilirsin kendine..
Ama yok daha 30 yaşında ben yaşlanıcam diye düşünüp oğlunu tembihlersen 40 tan sonra çökersin tabi bunları düşüne düşüne :1:

Anlıyorum, çünkü bende öyleyim
Emri vakiye gelemem, içimden gelerek veya rica ile yaparım ancak
Biri bana yap derse, yapacağım varsa da o işi yapmaktan vazgeçerim :1:

Türkiye de maalesef bu böyle anne 50 sine gelmeden bile daha oğlu ufacıkken aşılamaya başlıyor
İlerde bana sen bakacaksın, bana güzel gelin getir..
Bana hiç annem ilerde bana sen bakacaksın kızım, bana yakışıklı bi damat bul demedi mesela :1:
Erkek anneleri durumu fazla abartıyor, kocası sağken bile oğluna böyle söylemlerde bulunuyor
Çok takıntıdan mıdır nedir bizimkiler erken çöküyor

Turistler hiç böyle olaylara girmiyor, 18 yaşından sonra çocuğuna hesap bile sormuyor ( çok aşırı serbestlikten de yana değilim tabi )
Yaşını başını alsalarda ülke ülke tatile gidiyorlar ve gayet fitler, dip boyalarına kadar bakımlılar :1:

Yani yaş hikaye demek ki ne umduğun neyi çağırdığın önemli..
Elin ayağın tutuyorsa kendi kendine bakabilir hatta tatil ve bakım bile yapabilirsin kendine..
Ama yok daha 30 yaşında ben yaşlanıcam diye düşünüp oğlunu tembihlersen 40 tan sonra çökersin tabi bunları düşüne düşüne :1:

aynen bana da bunu yapcan deyince geri tepiyor çünkü hiçbir zorunluluğum yok onu yapmaya karşı ama eğer yapar mısın dese işim bile varsa onu bir araya sıkıştırır yapardım. bunu yavaş yavaş anladı gibi :s ilk zamanlar haftasonu bir yere gitme beraber evi temizleyeceğiz kız gezmeye gidecekmiş ben kendim yapamam . 1 benim evimin işi var mı sormuyor 2 belki ben planımı çoktan yapmışımdır onu da sormuyor.
ayyyyyyy keşke yabancı amat bulsaydım :D
kendi böyle çektim ya ilerde kendi çocuğum olursa gelinime benim çektiklerimi çektirmicem. onu da oğlumu da kendimden soğutmucam tabi Allah nasip kısmet ederse.
çalışıp emekli olcam birikim yaptıklaırm ve emekli maaşımla gidebildiğim yerleri gitcem eşimle ya da eşsiz artık nasıl oalcağını gelecek gösterecek bizlere

aynen bana da bunu yapcan deyince geri tepiyor çünkü hiçbir zorunluluğum yok onu yapmaya karşı ama eğer yapar mısın dese işim bile varsa onu bir araya sıkıştırır yapardım. bunu yavaş yavaş anladı gibi :s ilk zamanlar haftasonu bir yere gitme beraber evi temizleyeceğiz kız gezmeye gidecekmiş ben kendim yapamam . 1 benim evimin işi var mı sormuyor 2 belki ben planımı çoktan yapmışımdır onu da sormuyor.
ayyyyyyy keşke yabancı amat bulsaydım :D
kendi böyle çektim ya ilerde kendi çocuğum olursa gelinime benim çektiklerimi çektirmicem. onu da oğlumu da kendimden soğutmucam tabi Allah nasip kısmet ederse.
çalışıp emekli olcam birikim yaptıklaırm ve emekli maaşımla gidebildiğim yerleri gitcem eşimle ya da eşsiz artık nasıl oalcağını gelecek gösterecek bizlere

Hani inanç vs. farkına takılmasak belki olabilir :1:

Şaka bir yana günümüz Türkiyesinde sıkça yaşanan sorunlar hep bu sebeplerden
Düzelir evet ama yıllar yıllar sonra , sen ve senin gibi düşünenler kaynana olduktan sonra belki :1:
O zaman da dört dörtlük memnun olunmaz tabi
İnsanoğluyuz gözümüz doymaz
Bir de kul her zaman bi sebepten imtihan edilir, bu da belki senin imtihanın..

Hani inanç vs. farkına takılmasak belki olabilir :1:

Şaka bir yana günümüz Türkiyesinde sıkça yaşanan sorunlar hep bu sebeplerden
Düzelir evet ama yıllar yıllar sonra , sen ve senin gibi düşünenler kaynana olduktan sonra belki :1:
O zaman da dört dörtlük memnun olunmaz tabi
İnsanoğluyuz gözümüz doymaz
Bir de kul her zaman bi sebepten imtihan edilir, bu da belki senin imtihanın..

neyse bizden geçti artık o durum =)
evet yavaş yavaş düzeliyor zaten seneler önce gelinler daha çok ezilirmiş evet şimdi de ezilenler var ama ezilmeyenlerin sayısı da hafife alınacak gibi değil .
tabiki olunmaz insaoğluyuz hep bir tarafımız doyumsuz bazen hep daha da fazlasını isteyebiliyoruz.
ama en azından şu erkek çoğu gelinden kıskanma ve paylaşamama sorunu biter onunda bir yuvası olduğunu kabul etme dönemi kısalır. böylelikle hiç çatışma o mu olmadan mutlu mutlu yaşanılır.

evet geçen akşam ki kavgamızda eşimin yüzüne söyledim ben bunu herkes bu hayatta birşeyler sınanır imtihan edilirmiş ya benim imtihanım sizle ben bunu anladım dedim öyleee baktı suratıma sadece mesajı aldı sanırsam :44:

babaanneyi de tanıdım ben melek gibi kadın ama tabi zamanında kv neler yapmış ben bilemem ama bildiğime göre melek gibi bir kadın. beni de pek sever ben yemek yaparım yapıp getirme gerek yok sen zaten çalışıyorsun kızım der.
evet eğer bu kadar beni baskı altına almasalardı ben zaten onlara yakın da dururdum işlerine de yardım ederdim ama bana yüklene yüklene kendilerinden uzaklaştırdılar.
biraz farkında ama inşalalh daha da farkına varır . evet maddi yönden sıkılıyor. eşim daha önce hiç maddi yönden sıkıntı çekmiş biri değil evlendiğimizden beri ilk önce düğün borçları yüzüünden sıkıntı çektik sonra işsiz kaldığı için sıkıntı çektik ve o biraz ağır geldi ona evet bu ay işe başladı . ben kendim içinde şartları daha iyi olan yemek ve yol parası veren bir yer arıyorum bulur bulmazda işten ayrılmayı düşünüyorum. benim maaşım ile kredi + kredi kartları pazar alışverişi birkaç küçük borç işyeirne yemek ve yol paramı karşılayabiliyor sadece. ama inşalalh daha iyi bir iş bulabilirim. inşallah dediğin gibi birgün cesaret eder inşallah
Babanneye bu konuyu cinlatsan kendi gelinin kulağını cekemezmi acaba :27:
Bu arada canım, sen nerdeyse boşuna çalışıyorsun, inşallah daga iyi bir iş bulurda, eşine destek vere bilirsin.
Ben şuan yol param ödeniliyor, ama ekmeyimi yada yemeyimi kendim yapar getiririm. Zaten çıkıp bir yemeye gidecek zamanım yok. Belki sende evde hazırlar, yemek paranida harcamaz, biriktirirsin...

Babanneye bu konuyu cinlatsan kendi gelinin kulağını cekemezmi acaba :27:
Bu arada canım, sen nerdeyse boşuna çalışıyorsun, inşallah daga iyi bir iş bulurda, eşine destek vere bilirsin.
Ben şuan yol param ödeniliyor, ama ekmeyimi yada yemeyimi kendim yapar getiririm. Zaten çıkıp bir yemeye gidecek zamanım yok. Belki sende evde hazırlar, yemek paranida harcamaz, biriktirirsin...

çekiyorlar ama işe yaramıyor.
boşuna değil ama bence evle ilgili hemen hemen herşeyi karşılıyorum
arada sırada bende evden götürüyorum ama tabi her zaman olamıyor bu ama gene de tabiki daha iyi bir iş olursa çıkıcam.

geçen eşim yemek için bizim müdürlüğe geldi ben arkadaşım o yemek yedik bitirdik, tam kalkarken annesi aradı, benimlede konuşmak istedi bende o sırada arkadaşıma balayına gidemedik otel buldum diye anlatıyodum netten mekanın resimlerini gösteriyodum, napıyosunuz iş yoğunmu dedi kv, bende yok çalışmıyorum şu an, yazın tatil için mekan buldum onun resimlerine bakıyoduk dedim, nereye gidiyoruz dedi, o an gidiyoruz lafını farketmemiş gibi yaptım ama eve gidince eşime söyledim dil sürçmesi olarak kabul ediyorum bunu dedim lafı bile olmaz dedi,bizle balayına gelcek heralde kadın, tatile bile niye onlarla gideyimki

geçen eşim yemek için bizim müdürlüğe geldi ben arkadaşım o yemek yedik bitirdik, tam kalkarken annesi aradı, benimlede konuşmak istedi bende o sırada arkadaşıma balayına gidemedik otel buldum diye anlatıyodum netten mekanın resimlerini gösteriyodum, napıyosunuz iş yoğunmu dedi kv, bende yok çalışmıyorum şu an, yazın tatil için mekan buldum onun resimlerine bakıyoduk dedim, nereye gidiyoruz dedi, o an gidiyoruz lafını farketmemiş gibi yaptım ama eve gidince eşime söyledim dil sürçmesi olarak kabul ediyorum bunu dedim lafı bile olmaz dedi,bizle balayına gelcek heralde kadın, tatile bile niye onlarla gideyimki

hahahahahha gelde gülme şimdi buna ya :27: hiç ses etmeseniz gelirdi herhalde gelmem diyeceğini zannetmiyorum. bizimki biz yürüyüşe gittik oldu ya sonra dondurma istedi canımız dondurma yedik onlara paket yaptırdık diyelim onları niye çağırmamışızda paket yaptırmışız diye söylenebilir =) yaz için tatil planı bile yaptı eşimlerin pasaport süre uzatması için yurtdışına gitmesi lazım yıllık izninde onu yapıp gelelim diyor kv. yıllık izinde ben ne yapcam belli değil bende herhal ev beklicem hiç sana da pasaport için başvuru yapalım sen de bizimle gel denmiyor

Ay hepsi çeşit çeşit gel de deli olma:ssz:
Yok bana anası,babası,kardeşi olmayan biri gerekmiş meğer
:5:

şu adamların annelerinin dolduruşuna gelmeleri delirtiyor beni..senin yaşadıgın şeylerin benzerini çok yakın arkadaşım yaşıyor şuan tıpa tıp diyebilirim hatta..ayrılıyorlar henüz dava açılmadı ama öyle bi adamla ömür boyu yaşayamıcagını anladı..sen yuva kuruyosun tamam annen baban kardeşin önemlide karın var senin bundan sonra ailen o işte bunu düşünemiyorlar köle arıyorlar annelerine kardeşlerine ailelerine !!!!!!!!! birde ne demek annenin evine git kafanı topla gel..evi nasıl geçind,yosan geçindir ne soguktamı oturucakmışsın ! senin çalıştıgın paranın bi kuruşuna bile dokunulmamalı dogru olan normalde bu! boşan arkadaşım annen babanla konuştugunda direk git çocugunda yokmuş gençsin ilerde karşına sana deger biri çıkar elbet yol yakınkan bitir derim ben

şu adamların annelerinin dolduruşuna gelmeleri delirtiyor beni..senin yaşadıgın şeylerin benzerini çok yakın arkadaşım yaşıyor şuan tıpa tıp diyebilirim hatta..ayrılıyorlar henüz dava açılmadı ama öyle bi adamla ömür boyu yaşayamıcagını anladı..sen yuva kuruyosun tamam annen baban kardeşin önemlide karın var senin bundan sonra ailen o işte bunu düşünemiyorlar köle arıyorlar annelerine kardeşlerine ailelerine !!!!!!!!! birde ne demek annenin evine git kafanı topla gel..evi nasıl geçind,yosan geçindir ne soguktamı oturucakmışsın ! senin çalıştıgın paranın bi kuruşuna bile dokunulmamalı dogru olan normalde bu! boşan arkadaşım annen babanla konuştugunda direk git çocugunda yokmuş gençsin ilerde karşına sana deger biri çıkar elbet yol yakınkan bitir derim ben

konu sahibi eşini seviyo, içinde düzeleceğine dair hep bi umut var benim anladığım bu

Arkadaşınız kurtuluyormuş benim durumumda arkadaşımın bir arkadaşı vardı o da boşandı ben daha cesaret edemiyorum bunun nedeni ne bilmiyorum ama .
biraz babamın kabul etmeden önceki konuşmaları var galiba gerçi tabi gitsem kapısını bana asla açmamazlık yapmaz ama işte ne bileyim.
eşime şu an çok doluyum mecbur kalmadıktan sonra tek kelime etmiyorum. onunda konuşmaya yüzü yok belli oluyor.
evimde soba da yakmıyorum elektrikli sobam var kendime çeviriyorum oturuyorum ben ısınıyorum o donuyor hiçte üzülmüyorum .
cesaret edemiyor olmamım bir kaç nedeni daha var tabi mesela biri kv ve görümce 2 hafta tatile gittiler yazın bizim eşimle en ufak laf çarpmamız bile olmadı birbirimize. onlar geldiler biz başladık. hani içimde hep bir umut var acaba o evden çıksak herşey düzelir mi diye.
galiba o evden taşınıp başka bi yerde yaşamayı denemeden o umudum ölmeyecek.

şimdilik hiç konuşmuyoruz mecburi hariç bakalım daha ne kadar gidecek

merhaba bayanlar
Sorun eşim ve ailesi eşimle ailesi yüzünden inanılmaz derecede sorunlar yaşadık. hemde balayından döner dönmez başladı bunlar özet geçecek olursak kv sürekli onlarda oturmamızı istiyor ssadece yatmak için eve çıkmamızı istiyor evlerimiz altlı üstlü . evime biri gelince onun evinde oturulmasını yenilip içilmesini istiyor. eşim bunların çoğuna şahit olmadı çünkü işi gereği sürekli şehir dışında oluyordu gittiğinde de en az kaldığı g ün 1 haftaydı. eşim yokken beni daha çok ezmeye çalışıyorlardı ben karşı gelince kavga gürültü oluyordu vs vs. kv annemi ve kardeşlerimi evimden kovmaktan beter etmiş bir insandır. eşim yokken benim bir yere gidemeyeceğimi artık kız olmadığımı onlarsız bir yere gidemeceğimi söyleyen eve sucu ya da tüçü geldiğinde koştura koştura adamların peşinden koşan adamların arkasında direk gibi dikelen bir kadın. kızı da annesini koruyor ama neyin ne olduğunu öğrenmeden koruyor. kızla ramazan ayının başından beri hiç konuşmuyoruz çok zor durumda kalmadıktan sonra o derece koptu aramızdaki bağlar. kv ile mecburi konuşmaya çalışıyorum bana o kadar yapılan eziyete rağmen. ama tabiki mesafeliyim hergün vıcık vıcık görmek istemiyorum.

eşimle en ufak tartışmamızda eşim bunları yüzüme vurur tıpkı dün olduğu gibi cumartesi günü aileme gittim daha sonra bir nedende dolasyı evime geldim erkek kardeşim ile birşey alıp geri dönecektik eşimle de konuşmuştum ben yetişirsem beraber gideriz diyordu. her neyse eşim aradı ben yoldayken bugün annenler iptal benim akrabam aradı size gelcem dedi bende gel dedim dedi. ama anneme gideceğim 3 /4 gündür konuşuluyor zaten anneme öğlen gittim benim sevdiğim yemekler yapıldı. aynı kişi yüzünden geçen haftada aileme gidememiştim bende kızdım x kişiye söyleyemedin mi bu akşam kaynanamlardayız orda yemeğe bekliyorlar sen yarın buyur gel . bu kişiyi hem geçen haftasonu hemde haftaiçi evimde ağırladım zaten her neyse burda bi kıyamet koptu ben gidiyorum aileme dedim iyi git kal hatta dedi telefonu yüzüme kapattı sonra yağmur başladı bende kapının önünde kuzu gibi yatan arabamızla gitmek istedim bunu arayıp anahtarın yerini sordum söyledi vs biz bindik arabaya kv çıktı dışarı arabayla nereye gidiyon kardeşinin ehliyeti daha yeni gidemezsin bende eşimin haberi olduğunu ve gitmem gerektiğini söylediğimde dolmuşla otobüsle git vs dedi. yol o kadar ters ki o yağmurda onlarla gitmem imkansızdı bende kardeşime arabayı sürmesini söyledim ve gittik.

eşim beni almaya gelmedi arıyorum açmıyor vs daha sonra kv aradım o hasta yatmaya çıktı sende gelme artık ben kapıları kitliyorum zaten dedi. aslında eve gidecektim ama o sinirle gitmedim. ertesi gün arıyorum açmıyor. saat 3 olmuş sesi soluğu çıkmıyor. saat 4ten sonra daha eve gelmeyecekmisin diye aradı bende kuzenlerimin olduğunu onlarla oturduğumu söyledim tamam deyip kapattı telefonu 5ten sonra kardeşimle çıktık yola gene eşim kv imiş ben direk evime çıktım akşam öyle söylenen birine niye ben geldim diye uğrayayım eşim hiç çıkmadı yanıma ta ki akşam 8den sonra kavga etmek için çıktı.
aslında beni aşağıdan arıyor anahtarı at diye bende ne anahtarı dedim hani alıp götürdüğünüz şeyin dedi bende kızdım araba de o zaman atmıyorum çık al o zaman dedim. bir hışımla koştura koştura çıktı. bana demediği kalmadı kızlar sen benim ailemi aile olarak görmüyorsun benim annemi annen benim kardeşimi kardeşin olarak görmüyorsun demeye. ama alakası yok evet çok sorunlarımız var ve mesafeli yaklaşıyorum ama onlar birşey yapmadıktan sonra saygımı yitirmiyorum. ama eşim bununla yetinmiyor her gün isterse 10 defa inecekmişim annesine yani annesini görüp halini hatrını soruncaya kadar kv çalışıyorda geç geliyor. yaptığım iyilikleri hiç söylemezler eşime ama yapmadıklarımı söylerler sağolsunlar haftasonu eşimi o kadar güzel doldurmuşlar ki aynı onların ağzından konuştu bana . her neyse ben gidiyorum evden gelmicem dedi bende kovaladım yatmaya da gelme git annenlerde yat dedim 1 saat sonra üstü başı toz içinde geldi elinde biraları ile zaten içkiliydi ama üstüne de içti. ondan sonra tekrar başladık kavgaya eşim 5 aydır filan işsiz eşimin kredi borcu elekrik su paramızı kv ödiyor benim maaşım anca benim kendi kredime kredi kartlarına yol ve yemek parama yettiği için benim ailem kredimi elektriğimi suyu mu ödüyor sen onları görmüyorsun bundan sonra ödemeyecekler hiç birini hadi bakalım nasıl yetişceksin vs dedi bu arada işe daha 2 hafta önce başladı. bundan sonra benim ailemden hiçbirşey istemeyeceksin diyor ki istemem hayatta . benim dedemin senin sobanı yakma mecburiyetimi var benim için sana katlanıyorlar vs dedi . ben olmasam hiç kimse seni çekmez dedi bundan sonra evine kömür alana kadar soba yakmayacaksın dedi. bende kusura bakmada kömür almak senin iişin dedim. yüzüme baktı öyle
sonra bana topla eşyalarını götüreyim seni annenlere git orda kal istediğin kadar kafanı dağıtınca gelirsin konuşuruz vs diyor. bende ben gideceğim zamanı iyi biliyorum merak etme senin götürmene gerek yok dedim. boşanalım diyorum onu da kabul etmiyor.
boşanalım dediğimde beni tehdit etme diyor. ben şu an pat diye gidemem annemle konuştum ama babamla da konuşup öyle gitmeyi düşünüyorum çünkü asla o evden taşınmayacak biliyorum eee peki ben daha neyin savaşını vereyim o zaman sizce haklı mıyım haksız mıyım ne olur tarafsız bir şekilde yorum yapın bana
kafam artık allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.bir yanım birşeyin düzeldiği yok ne savaşıyon diyor br yanım pes etme diyor.
yardım kızlar
bu arada kusura bkamyın çok uzun olmuş ama inanın akşam yaşadıklarımdan daha bir bu kadar daha yazı çıkar en kısa hali bu kadar :50:

'bundan sonra evine kömür alana kadar soba yakmayacaksın dedi. bende kusura bakmada kömür almak senin iişin dedim. yüzüme baktı öyle '

En çok bu kısmına delirdim,bence çok iyi demişsin kömür almak senin işin diye,bence bir an önce kurtar kendini,ailesinin eline ağzına bakan adamdan koca olmaz.

Bende altlı üstlü oturuyorum..Seni çok iyi anlıyorum..İnsan eşinin ailesine ancak eşinden destek görebilir ise katlanır..Ben de çok ciddi sorunlar yaşadım eşimle ailesi yüzünden..Daha sonraları oğlum sebebiyle..

İşin çok arkadaşım..Eşlerimiz keşke bizleri biraz daha anlayabilseler..Gözlerinin önlerindeki perdeler kalksa da ailelerinin gerçek yüzlerini görseler..Ama zor İşte..Rabbim yardımcın olsun inşallah..

Back