• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha ne kadar savaşmam lazım pes etme vakti geldi sanırsam

esiniz kendi ailesinin sorumluluklarini baskasina yikmakla kalmayan hemde bu yikilan sorumluluklarla sizi ezmeye calisan biri
esinize saygi duyuyormusunuz cok merak ettim

evet eşime saygı duyuyorum işsiz kaldı ama işten sürekli şehirdışına gönderiyorlar ve ben yalnız kalıyorum ailesi beni ezmeye çalışıyor diye çıktı.
bir süre de iş bulamadı. bu güne kadar o çalışmıyor ben çalışıyorum diye elinden geldiğince bana evde yardım etti. ve eşim ilk defa çok kırıcı şekilde konuştu o laflarda eşimin değil annesinin laflarıydı biliyorum daha önce buna benzer lafları bana demişti ben sizin herşeyinizi karşılıyom siz beni istemiyorsunuz vs vs.
ve ben yokken haftasonu nasıl doldurdu hiç bilmiyorum. ama ağlayıp sızlayıp hatta bayıldığına eminim :D

Yani onun en zayıf noktasından vuruyorlar, babasını kullanarak? Canım senin kocanda biraz aklını kullansın! Babası yasaydı acaba o kv bunları size yaparmiydi? Keşke yaşasaymisda bacaklarını kirsaymiş o kv'nin.

eşin bence bu duygu sömürülerin arkasına gizlenmiş/ sığınmış. O an giyememişmiş annesine bem taşınırsam, kim diyorki, sizleri sayipsiz burakacagim? Yine gider, gelir, kontrol eder! Bence yalan söylüyor kv..

Yakinlarda bir yerdede ev tuta bilir, madem kv bukadar kıçından korkuyorsa:26:

yada canım, kocanla konuş, anlaş!
Bir şartla bu taşınma sevdasından vazgeçerim, oda :
- kendi evine gelip yiyip, yatacaksın
- en ufak sorunlarda gidip koşmuyacaksin oraya
- isten eve gelmeden kapı aralığında herşey yolundami diye sorup, çekip kendi evine girecek.
- evimiz eve, evimiz artık bir aileye benzeyecek
- gerisinide sen eklersin, 2 seçenek tanıyorum, bu ikisi dışında daha iyi bir fikri varsa, beyfendi kendisi sunsun!

Bazıları maalesef bu dilden anlıyor.. Çevremde çok gördüm..
Ricaymış, paylaşmakmış, dertleşmekmiş.. Konuşunca anlamıyorlar adeta
Ama rest çekilince süt dökmüş kedi olabiliyorlar

Böyle olacaksa yine dediğim şey işe yarar
Ama dediğim gibi annesi doldurur ve eşinde yine gaza gelmeye dünden razı olursa olaylar farklı da gelişebilir
Önemli bi karar bu, kişileri ve tepkilerini en iyi sen bildiğinden en mantıklı kararı da sen verebilirsin

ben çekip gitsem eşim aynen süt dökmüş kedi olur hatta beni almaya gelirken daha beteri olur babamdan çok korkuyor ve çekiniyor.
kvnin dolduruşlarına gelmeyeceğini de biliyorum ama o evi dağıtmayacağına emin değilim onlara yüklendiğinde camı çerçeveyi indirdiğinde bana daha çok dişleniyorlar.
babam eşim d üzelse bile geri göndermez işte beni ve annemi düşündüren konu o.
belki canım sıkıldı birkaç gün tatile yapmayı geldim desem babama ikna olsa gidebilirim aslında.

bu arada şunu da anlatmayı unuttum akşam eşim aradı hiçbirşey olmamış gibi konuşuyor.
daha sonra eve geldi resmen süt dökmüş kedi ben sobayı yaktırmadım elektrikli soba ile oturdum kapıyı açar açmaz sobayı neden yaktırmadın dedi sen artık soba yanmayacak dedin ya dedim ne zaman dedim dedi akşam dedim şöyle bi başını yere eğdi. usulca oturdu. ısınıyon mu onla dedi ısınırım dedim yemek hazırlar mısın dedi yemeğini yedi sofrasını kaldırdı biraz oturdu. saati kurar mısın dedi daha sonra yatağı hazırladı ve yatıp uyudu.
akşam en son söylediklerini yani en son eve sarhoş geldiği anda söylediklerini hatırlamıyor büyük ihtimalle yoksa hayatta bana sobayı neden yaktırmadın demezdi.

Yani onun en zayıf noktasından vuruyorlar, babasını kullanarak? Canım senin kocanda biraz aklını kullansın! Babası yasaydı acaba o kv bunları size yaparmiydi? Keşke yaşasaymisda bacaklarını kirsaymiş o kv'nin.

eşin bence bu duygu sömürülerin arkasına gizlenmiş/ sığınmış. O an giyememişmiş annesine bem taşınırsam, kim diyorki, sizleri sayipsiz burakacagim? Yine gider, gelir, kontrol eder! Bence yalan söylüyor kv..

Yakinlarda bir yerdede ev tuta bilir, madem kv bukadar kıçından korkuyorsa:26:

yada canım, kocanla konuş, anlaş!
Bir şartla bu taşınma sevdasından vazgeçerim, oda :
- kendi evine gelip yiyip, yatacaksın
- en ufak sorunlarda gidip koşmuyacaksin oraya
- isten eve gelmeden kapı aralığında herşey yolundami diye sorup, çekip kendi evine girecek.
- evimiz eve, evimiz artık bir aileye benzeyecek
- gerisinide sen eklersin, 2 seçenek tanıyorum, bu ikisi dışında daha iyi bir fikri varsa, beyfendi kendisi sunsun!

evet en zayıf noktasından vuruyorlar onu ne kadar yaralayıp üzdüklerini bildikleri halde eşim babasını askerden yeni geldiğinde kaybetti. kayınpederim yaşıyor olacaktı bunların hiç ama hiç biri olmazdı Allah var şeker gibi adamdı beni de çok severdi :14:
kv bi tanısanız ayrı ev lafını duyunca kendisini zehirledi. ilaca karşı lerjisi varmış ama gene de o ilaçtan içmiş. çevremde kaç kişi söyledi alerjisi olduğpunu biliyordu siz ilgilenin diye yaptı diye hemde onun akrabaları dedi bunu bana :s
yakınlarda da istemiyorum. açıkcasını söylemek gerekirse evimi kendi ailemede eşimin ailesine de aynı uzaklıkta bi yerden istiyorum yani 2 yerin ortasından .

dediklerini söylesem ben zaten bunları yapıyorum ki der çünkü yapıyorda ilk restimden sonra kendi evimizde yemek yemeye başladık
kendi evimizde vakit geçirmeye başladık. ama eşim her gün 5/10 dk napıyorlar diye bakmaya girer.
pufffffffffff bakalım son umudum kentsel dönüşüm evimiz kentsel dönüşümünde gözüküyor. belki o vesile ile ayrılırız. evinin yakılmasını benim kadar isteyen biri yoktur galiba :44:

oğullarından ayrılamıyorlar bir türlü sanki bizim anamız babamız yokya

ayyyyy evet hatta benim kv derdi oğlan anasına babasına bakmaya mecbur gelin her şekilde kabul etmek zorunda
ama kız annesine babasına bakmak zorunda değil kocası izin vermezse bakamaz diyor.
yani ben elinde sonunda seninle kalcam ama senin ailene birşey olursda oğlum izin vermezse sen onlara bakamayacaksın diyor :19:

ayyyyy evet hatta benim kv derdi oğlan anasına babasına bakmaya mecbur gelin her şekilde kabul etmek zorunda
ama kız annesine babasına bakmak zorunda değil kocası izin vermezse bakamaz diyor.
yani ben elinde sonunda seninle kalcam ama senin ailene birşey olursda oğlum izin vermezse sen onlara bakamayacaksın diyor :19:

yok ya deseydin sen kv kp bakmak sorunda değilsin evet bakarsan sevap ama bakmazsan günah diye birşey yok haberin olsun kocanda öyle ama sizin birbirinize saygınız sevginiz olduğu sürece bakarsın çünkü sevdiğin adamın annesi babası ama bu aradada seni sömürmelerine izin verme cnm

insan anne babasına bile bakmak zorunda değil, çünkü bu bir zorunluluk değil vicdan meselesi, erkek bakar derler bide, oğlu olmayan napıcak, benim amcamın 2 kızı var yaşlanınca direk kafalarına sıksınlar o zaman

yok ya deseydin sen kv kp bakmak sorunda değilsin evet bakarsan sevap ama bakmazsan günah diye birşey yok haberin olsun kocanda öyle ama sizin birbirinize saygınız sevginiz olduğu sürece bakarsın çünkü sevdiğin adamın annesi babası ama bu aradada seni sömürmelerine izin verme cnm

hahahah dedim hatta bunu bana dediğinde bir komşu da vardı o da dedi olur mu öyle şey diye hayat müşterek o benim anama babama bakacak ki bende onun anasına babasına bakayım gençlerin aklına böyle şeyler sokma bu kadar gençken dedi kadın bizim ki dumur oldu kaldı :d
hayatta vermem geçti o herşeye hı dediğim günler

hahahah dedim hatta bunu bana dediğinde bir komşu da vardı o da dedi olur mu öyle şey diye hayat müşterek o benim anama babama bakacak ki bende onun anasına babasına bakayım gençlerin aklına böyle şeyler sokma bu kadar gençken dedi kadın bizim ki dumur oldu kaldı :d
hayatta vermem geçti o herşeye hı dediğim günler

zaten hereyi onlar biliyor ya tek onların doğrusu var sözdede işte hiçbirşeyden anladıkları yok

insan anne babasına bile bakmak zorunda değil, çünkü bu bir zorunluluk değil vicdan meselesi, erkek bakar derler bide, oğlu olmayan napıcak, benim amcamın 2 kızı var yaşlanınca direk kafalarına sıksınlar o zaman

benim kv düşüncesine göre oğlan ana ve babasına bakmak zorunda oğlu bakmak zorunda olduğu içinde karısı da paşa paşa bakmak zorunda kız çocuğu onlar için el kendi kızı da var ama oğlunun üstüne düştüğü kadar kızının üstüne düşmüyor. kız ilerde birgün el olup gidecek diyor.
evet haklısın vicdan sahibi isen bakarsın vicdanın yoksa bakmazsın
olur mu öyle şey en iyi kız bakar bence

evet en zayıf noktasından vuruyorlar onu ne kadar yaralayıp üzdüklerini bildikleri halde eşim babasını askerden yeni geldiğinde kaybetti. kayınpederim yaşıyor olacaktı bunların hiç ama hiç biri olmazdı Allah var şeker gibi adamdı beni de çok severdi :14:
kv bi tanısanız ayrı ev lafını duyunca kendisini zehirledi. ilaca karşı lerjisi varmış ama gene de o ilaçtan içmiş. çevremde kaç kişi söyledi alerjisi olduğpunu biliyordu siz ilgilenin diye yaptı diye hemde onun akrabaları dedi bunu bana :s
yakınlarda da istemiyorum. açıkcasını söylemek gerekirse evimi kendi ailemede eşimin ailesine de aynı uzaklıkta bi yerden istiyorum yani 2 yerin ortasından .

dediklerini söylesem ben zaten bunları yapıyorum ki der çünkü yapıyorda ilk restimden sonra kendi evimizde yemek yemeye başladık
kendi evimizde vakit geçirmeye başladık. ama eşim her gün 5/10 dk napıyorlar diye bakmaya girer.
pufffffffffff bakalım son umudum kentsel dönüşüm evimiz kentsel dönüşümünde gözüküyor. belki o vesile ile ayrılırız. evinin yakılmasını benim kadar isteyen biri yoktur galiba :44:

bir benim kv tehlikeli sanıyordum ama seninkisinde pek bir farkı yokmuş tatlım, ayrıca ruh hastası! Ölmüş kocasini cocuğuna karşı kulaniyor, kendini zehirliyor! Hasta resmen..

iki ailenin ortasında oturmak en mantıklisi, bunu bizde yaptık. Ancak senin durumun biraz hasas, çünkü eşin bu konuda hasta annesi tarafından suçluluk duygusu veriliyor ve bu onun için kolay olmadıgı için yavaş yavaş alıştırmak gerekir diye düşünmüştüm
belki senin fikrin daha iyidir. Bazen alıştıra alıştırada olmuyor, birden kökünü kesip kurtulacaksın.

bide kendine baktırma derdi bizim millette var yaa, daha 50 yaşına girmemiş kadın o bakar bu bakmak zorunda bilmem ne, kimin kime bakacağı belli olmaz ama kimsenin mecburiyeti yok, babamın babannesi kalça kemiğini kırdı yatalak oldu doktor daha düzelmez bu kemik böyle yaşıcak demiş nenemde duymuş bunu, kadın o gece uykusunda öldü, hiçbi hastalığı yoktu, başkasına muhtaç olduğunu anladı kafada bitirdi babannemde tam tersi, yapı meselesi heralde, dua etsene Allah elden ayaktan düşürmesin diye

ayyyyy evet hatta benim kv derdi oğpilan anasına babasına bakmaya mecbur gelin her şekilde kabul etmek zorunda
Pışıkkkkkkk:45::19:
O devirler 50 sene önceydi, bu yüzden kıçından korkup oğluna karşı babasını kulaniyor.
akili olup, bir melek olsa, destek verip yuvanızı toplasa ben böyle kv sırtımda taşirdim ama hem pislik yap, hemde ona bakmaya yükümlü oldugunuza şart koysun! Allahım ya kendi kv ne gördüyse, şimdiki gelinlere aynı şeyleri uyguluyorlar ya, aklım almıyor..

neyse sen kalbini hoş tut, tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarırmış. Kocan kendiside farkına varacakdir, bir bakarsın kendisi taşınalım der. Ama onu korkutan bir başka şeyde, madi durumunuz. Şuan sanırım calişiyor tekrar değilmi? Taşınana kadar sende daha iyi bir iş bulsan? bu onu bur nefi rahatlatır, çünkü hatırladığım kadarı, senin maşin kiredi, yolculuga sırf gidiyormuş.. Belki cesaret eder..

Son düzenleyen: Moderatör:
bir benim kv tehlikeli sanıyordum ama seninkisinde pek bir farkı yokmuş tatlım, ayrıca ruh hastası! Ölmüş kocasini cocuğuna karşı kulaniyor, kendini zehirliyor! Hasta resmen..

iki ailenin ortasında oturmak en mantıklisi, bunu bizde yaptık. Ancak senin durumun biraz hasas, çünkü eşin bu konuda hasta annesi tarafından suçluluk duygusu veriliyor ve bu onun için kolay olmadıgı için yavaş yavaş alıştırmak gerekir diye düşünmüştüm
belki senin fikrin daha iyidir. Bazen alıştıra alıştırada olmuyor, birden kökünü kesip kurtulacaksın.

bana kalırsa da öyle ama bunu kabul etmiyor. birşey yaptığına inanmıyor karışmıyorum etmiyorum size diyor. bazen gerçektende sesi soluğu çıkmıyor ama sonra yaptığı birşeyle hepsini telafi edebiliyor hayatı zindan etme yönünden..
bakalım artık nasıl olacak :(

bide kendine baktırma derdi bizim millette var yaa, daha 50 yaşına girmemiş kadın o bakar bu bakmak zorunda bilmem ne, kimin kime bakacağı belli olmaz ama kimsenin mecburiyeti yok, babamın babannesi kalça kemiğini kırdı yatalak oldu doktor daha düzelmez bu kemik böyle yaşıcak demiş nenemde duymuş bunu, kadın o gece uykusunda öldü, hiçbi hastalığı yoktu, başkasına muhtaç olduğunu anladı kafada bitirdi babannemde tam tersi, yapı meselesi heralde, dua etsene Allah elden ayaktan düşürmesin diye

evet halen onun derdin de hatta size şöyle birşey diyeyim ben evimde hayvan bakıyorum ve dışarı çıkardığımda ayakları çamur olursa kapı önünde ayaklarını yıkayıp öyle çıkartıyorum bir akşam yürüyüşten gelmiş ayaklarını yıkarken kv de geldi. bana dediği aynen şu karakartal35 ben yaşlanınca benim ayaklarımı da böyle yıkayacaksın sonra bir sırıtış sadece kafamı kaldırıp yüzüne baktım o kadar sonra içeri geçti hemen :D Allah rahmet eylesin canım . benim anneannemde hep dua eder Allahım beni kimsenin eline düşürmeden canımı al diye :(

Son düzenleme:
Biz Türkler hayatı çok zorlaştırıyoruz
Herkes kendine baksa problem yok
Sırf bu yüzden ecnebilere gelin mi gidelim :1:
Yaşlı başlı turistler görüyorum yanlarında sadece kocalarıyla keşfe çıkmışlar
Bizimkiler 50 oldu mu biz yaşlandık artık evlatlar baksın derdine düşüyorlar..
( Henüz bizimkiler böyle değil :1:ama genel olarak bi değerlendirme yaptım da böyle yani Türkiyedeki durum )

Eli ayağı tutan herkes kendi kendine bakabilir bence
Eli ayağı tutmayan dilini tutar oturur bi zaten.. Elinden dilinden zarar gelmeyene de kızı erkeği yok vicdansız olmayan bakar arar sorar zaten..
Bunların ki başka şey, kapris mi naz mı bencillik mi artık hangisiyse..

Pışıkkkkkkk:45::19:
O devirler 50 sene önceydi, bu yüzden kıçından korkup oğluna karşı babasını kulaniyor.
akili olup, bir melek olsa, destek verip yuvanızı toplasa ben böyle kv sırtımda taşirdim ama hem pislik yap, hemde ona bakmaya yükümlü oldugunuza şart koysun! Allahım ya kendi kv ne gördüyse, şimdiki gelinlere aynı şeyleri uyguluyorlar ya, aklım almıyor..

neyse sen kalbini hoş tut, tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarırmış. Kocan kendiside farkına varacakdir, bir bakarsın kendisi taşınalım der. Ama onu korkutan bir başka şeyde, madi durumunuz. Şuan sanırım calişiyor tekrar değilmi? Taşınana kadar sende daha iyi bir iş bulsan? bu onu bur nefi rahatlatır, çünkü hatırladığım kadarı, senin maşin kiredi, yolculuga sırf gidiyormuş.. Belki cesaret eder..

babaanneyi de tanıdım ben melek gibi kadın ama tabi zamanında kv neler yapmış ben bilemem ama bildiğime göre melek gibi bir kadın. beni de pek sever ben yemek yaparım yapıp getirme gerek yok sen zaten çalışıyorsun kızım der.
evet eğer bu kadar beni baskı altına almasalardı ben zaten onlara yakın da dururdum işlerine de yardım ederdim ama bana yüklene yüklene kendilerinden uzaklaştırdılar.
biraz farkında ama inşalalh daha da farkına varır . evet maddi yönden sıkılıyor. eşim daha önce hiç maddi yönden sıkıntı çekmiş biri değil evlendiğimizden beri ilk önce düğün borçları yüzüünden sıkıntı çektik sonra işsiz kaldığı için sıkıntı çektik ve o biraz ağır geldi ona evet bu ay işe başladı . ben kendim içinde şartları daha iyi olan yemek ve yol parası veren bir yer arıyorum bulur bulmazda işten ayrılmayı düşünüyorum. benim maaşım ile kredi + kredi kartları pazar alışverişi birkaç küçük borç işyeirne yemek ve yol paramı karşılayabiliyor sadece. ama inşalalh daha iyi bir iş bulabilirim. inşallah dediğin gibi birgün cesaret eder inşallah

Biz Türkler hayatı çok zorlaştırıyoruz
Herkes kendine baksa problem yok
Sırf bu yüzden ecnebilere gelin mi gidelim :1:
Yaşlı başlı turistler görüyorum yanlarında sadece kocalarıyla keşfe çıkmışlar
Bizimkiler 50 oldu mu biz yaşlandık artık evlatlar baksın derdine düşüyorlar..
( Henüz bizimkiler böyle değil :1:ama genel olarak bi değerlendirme yaptım da böyle yani Türkiyedeki durum )

Eli ayağı tutan herkes kendi kendine bakabilir bence
Eli ayağı tutmayan dilini tutar oturur bi zaten.. Elinden dilinden zarar gelmeyene de kızı erkeği yok vicdansız olmayan bakar arar sorar zaten..
Bunların ki başka şey, kapris mi naz mı bencillik mi artık hangisiyse..

Budur :46::46::46:

evet halen onun derdin de hatta size şöyle birşey diyeyim ben evimde hayvan bakıyorum ve dışarı çıkardığımda ayakları çamur olursa kapı önünde ayaklarını yıkayıp öyle çıkartıyorum bir akşam yürüyüşten gelmiş ayaklarını yıkarken kv de geldi. bana dediği aynen şu karakartal35 ben yaşlanınca benim ayaklarımı da böyle yıkayacaksın sonra bir sırıtış sadece kafamı kaldırıp yüzüne baktım o kadar sonra içeri geçti hemen :D Allah rahmet eylesin canım . benim anneannemde hep dua eder Allahım beni kimsenin eline düşürmeden canımı al diye :(
Annem ne diyor bu duruma canım? Belki babana az, bus fisildamişdir.
biliyormusun Türkiye'nin ne kadar sorunu var..
bizim burda bakım evleri dışında, farklı saglık ve bakım yardımları ediliyor.
Büyükler, cocuklarina muhtaç olmadan bu gibi kurumlardan evlerine hismet veriliyor, bütün ev islerini yapıyor, saglık konularda yardımcı olurlar, kağıt işlerinde yardım edilir gezdirilir, alış verişleri yapılır. Tek kuruş ödemeden...

Keşke bu gibi şeyler tr olsaydıda bu kv çeneleri düşseydi, gerçi inadına yine yaparlar..

Back