Cnm benim ben de Malatyalıyım ve eşim de Malatyalı. Biz aynı memleketin insanları bile olsak evlilik sürecinde bizim de sıkıntılarımız oldu.
Hatta eşimle düğüne 3 gün kala çok kötü kavga ettim ve eğer gönlümü almasa evlenmekten vazgeçecektim. Aileler işin içine girince en bilinçlisi, görgülüsü bile olsalar öyle saçma şeylere takıyolarki bence şimdiden alışmalısın :) Ama benden tavsiye herşeyi aileler ayrıntılı bir şekilde konuşsunlar sonuçta herkesin geleneği göreneği farklı. Mesela benim pişman olduğum şey şu oldu. Malatya nın adetine göre düğünde takılan takıları erkek tarafı alıyor geline sadece kız tarafının ve eşinin ailesinin taktıkları kalıyor. Tabi her aile yapmıyo bunu ama bnm eşimin ailesi aldı ben de sesimi çıkaramadım o yüzden bence aileler bu süreçte neler yapacaklarını ayrıntılı konuşsunlar yoksa arada siz kaynarsınız
Babanla bu yüzden tartışma. Aileler aralarında halletsin. Sen karışma bu işlere. Nişanlınla da konuşma girme bu konulara. Babam böyle böyle yaptı diye dertlenme. Baban ben elin oğluna yüzük mü alıcam diyorsa aileler sizdeyken konuşucaktı böyle. Arkalarından erkekleşmenin alemi yok. Evet baban çok saçma davranmış kusura bakma. Ama sana verdiği değeri bu tavrıyla ölçme. Kendini ifade edememiş dünürlerin yanında. Seni arada bırakmasına izin verme.
Ben karışmıyorum baba ara dünürleri söyle de.
Baştan '' helal olsun, olması gereken de bu '' dedim baban için, mesela ben şu kadar bilezik diye direten aileleri anlayamıyorum? Kendi ceplerine girmediği gibi, kızının kolunda da kalmayabiliyor çünkü, ve yüzükler karşılıklı alınır bu konulara çok önem veriyorum, ben almam deyip sevgiliniz alırsa ailesinden haberli siz ve aileniz üzerinde babanızın tutumu kötü bir intiba bırakabilir konuştuğuyla yaptığı birbiriyle örtüşmüyor diye, ya da çalışıyorsunuz babanıza bırakmayın siz alın yüzüğü..
Tartışmak veya saygısızlık yapmak asla istemiyorum lakin canımı sıkan insanların yüzüne iyi olup sonra bir anda değişmesi..birde ben karısmıyorum dünürleri ara söyle dersem onlara karsı mahcup duruma düşmüş olmammı bir yüzük bile almıyolar demezler mi.. :/
Zaten aksam son bir konusma gecicek babamla aramda diretirse zaten ben alıcam ama dediğim gibi benım mevzum para değil yüzük değil sadece bencilce düşünülmüş olması..çünkü dünür gelen insanlar 1100 km yoldan geldiler 500 tl sırf kıyafetıme harcadılar gelmeden önce sözlüm tektaşımı aldı geldiklerinde ise ailesi çok hos bir bohca hazırladı hic bir seyden kaçınmadan..bu vaziyet karsısında babamın tavrı benım canımı sıkan..
Ya da sen alıp onlar almış gibi yapıcan bu da karşı tarafa karşı babanı ezmek olur.. Cidden zor durumun. Ama babanın tavrı onların sana saygsını değiştirmemeli normal şartlarda. eğer kötü bir durum yaşanırsa sen de ne kadar üzüldüğünü belirtirsin karşı tarafa. KEşke o gün konuşsaydı baban da ya. Orda halledilseydi bu mesele..
Neden böyleler inanın aklım almıyor bir babanın son görevi değilmidir evladının yuvasını kurmak..onuda beceremıyorsa daha ne yapabılır kı..?Benim babamın düşünceleri daha da feci, annemle evlenirken ki kaç yıl öncesi evi A' dan Z' ye kendi döşediği için laf arasında bazen ben hiç birşey yapmam! diyor, erkek arkadaşımın maddi durumu normal ve evi olmadığı için de acaba kızım benden ev ister mi bile diye düşünmüş, duyunca yok artık demiştim. Olsa 2-3 tane evi hadi ondan diyeceğim de o da yok, kaldı ki şirket borçlarımız var ve benim onun desteceğini sürekli bekleyeceğimi düşünüyor, yani senden çok farklı durumda değilim.
Konuştu konuşmaz mı sen karışma benim dediğim olucak erkek tarafını tutmucaksın benim tarafımı tutucaksın demiş... !!Babanla sen değil annen konuşsun en doğrusu bu bence
Evet zor..En kötü dediğin gibi yapıcam baska seceneğimde yok sanırım..ama konussalardı o aksamda konusulsaydı ılımlı bakardı gibime gelıyo çünkü babamın değişme sebebi babam bile olsa günah almak istemem ama annesi ya da kardesleri akıllarına girdi gibime gelıyor..çünkü babam daha önce cok kız ıstedı bu tarz merasimlere çok katıldı neyın ne olacagını gayet iyi biliyo..lakin ailesinden etkılenıyor biraz saf akıllıdır.(saftan kastım iyi anlamında )
Bizim de çok zor geçti o günler. Babam hep enayi yerine konmaktan korkar. Yok ya damada bak ne şanslı zengin kpyi buldu yamanıyo havalarında hep babam. Biz bu yüzden baştan anlaştık her şeyi eşimle beraber yaptık. Babam bize düğün hediyesi aldı sağolsun :)
Şükür atlatmışsınız ne güzel..hediye ne aldı özel değilse merak ettim ? :) Ama bu durumda böyle basladıı daha fena bır hal alırsa bızde mecbur kendımız yaparızz oldugu kadar.
Benim babamında Allah a şükür parası var ama.. oda zorlastırma yoluna giriyo sanırım ben her sey güzellikle olsun kımse kırılmasın aman kımseye bi saygıszlık etmıyorum dıyorum ama bakalım..durum ne göstericekBana araba aldı biz fazla gurur yaptığımız için babamın tavırlarını, sonradan hoşuna gitti galiba :) Yani maddi durum vardı ama babam işkenceye dönüştürüyodu her şeyi. Ben de kestirip attım. Bu saatten sonra her şeyi kendim yapıcam diye. :)
Benim babamında Allah a şükür parası var ama.. oda zorlastırma yoluna giriyo sanırım ben her sey güzellikle olsun kımse kırılmasın aman kımseye bi saygıszlık etmıyorum dıyorum ama bakalım..durum ne göstericek
Neden böyleler inanın aklım almıyor bir babanın son görevi değilmidir evladının yuvasını kurmak..onuda beceremıyorsa daha ne yapabılır kı..?
Bunlar annenin halletmesi gereken meseleler. Umaırm annen beceriklidir bu konularda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?