• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınıklık hastalık mı?

Bende dağınıklığımdan şikayetçiyim ama ben hastalık olduğunu düşünüyorum, çünkü dağınık olduğum dönemlerde genelde depresif bir ruh hali içinde oluyorum, parmağımı kımıldatmaya halim olmuyor, e tabi 2 de benim yaramazlar, sonra gelde çık işin içinden, evi öyle görünce daha da moralim bozuluyor böyle devam ederse sanırım ben psikiyatriste gidicem,

bende müze gibi evi sevmiyorum.çocuklarıma hiç bir zaman ''evi dağıtıyorsunuz''diye kızmadım,onlar dağıttı ben toplamaya çalıştım hatta o seneler oyun hamurları yoktu ben seramik hamuru yapardım hamurlarla oynarlardı.demem o ki çok düzenli bayanlar çocuklarına rahatlık vermiyor(yada benim çevremdekiler)o çocuklarda gittikleri misafirliklerde düz duvara tırmanıyor.diğer yandan eski oturduğum apartmanda çok titiz komşularım vardı(4 dairede anne,kızı, oğlu,tatillerde gelen kızı)bunlar birbirlerini bile nerdeyse istemezlerdi evleri dağılmasın diye.kaç sene birlikteydik(genellikle bende otururduk)veee bir gün anne olanın evinde boya,badana yapılmış ardından temizlik yapıyorlardı,bir uğrayayım dedim aman allahım ne göreyim mutfak tezgahının üzerinde yıkanmış bir çift terlik ve mutfak tasının içinde komşu teyzenin ayakları.beni düşünün ne hale geldim.sonraki zamanda dikkat ettim daha neler,neler.bu teyzede çok titiz olan eltisinin kızını kocasının külotlarını mutfak lavabosunda çamaşır suyuna bastırdığını söylerdi.bir tek bunlar değil başka çok titiz gibi görünen arkadaşlarımıda gördüm.yani temizlik ayrı şart,şurt ayrı.o yüzden arkadaşım çok titiz olsa bile içime sinerek bir şey yiyemiyorum.evet dağınıklığım oluyor(gerçi abartı dağınıklık değil)olsun ama şarta,şurta çok dikkat ederim banyoma,wc'ye,mutfağım her daim temizdir.

aynen ya bende dağınığım:(temizlik yapınca dipli bucaklı yapmayı isterim bi oda kaldımı diğerlerini yapmayı canım istemez.çok kızarım kendime ama niye böyle anlamıyorum.üşengeçlikmi artık.

Arkadaşım benim bir komşum var oda senin gibi...Ne zaman gitsem hep düzenli ..Gereksiz olan hiç birşeyi evde tutmaz hemen atar...Mesela bir örnek vereyim çocuğunun okul kitaplarını daha tatil olmadan bir hafta önce atar zaten artık ders yapmayacaklar diye....Ben öyle yapamam bazı kitapları lazım olur diye atamam...Sizin gibi toplu düzenli olmayı başaran herkesi kutluyorum valla ne diyeyim a.s.

aradığımı hemen bulmam lazım sadece okadar kitaplar önemli sadece düzenli olmayı seviyorum her zaman sil süpür yapmıyorum yapmak istiyorum ama bi eringeçlik var yaptımmıda tam yapıyorum fazla temizlik hastası olmamak lazım bi topluma girdipim zaman şöle temizlik böyle temizlik yaptım diyenlerede çok kızıyorum her dakkada temizlik konuşulmazki evine gitsen yaptığı üstünkörü bi temizliktir hastalık onlarınkide mesela biride benim halam onu çok seviyorum ama muhabbette hep evi temizliyemedim der aslında temizlemiştir hep iş yapmaktan bahseder

Bende çok dağınığım çok sevdiğim bir abide burdaki bir kaç arkadaşın dediği gibi dağınık ev yaşanmışlık belirtisidir bırak dağınık kalsın derdi.Ben hiç rahatsız olmuyorum bir şey orda yıllarca dursa hiç gözüme batmaz ama teyzemler geldi mi direkt onu oraya götür bunu topla diyor.İstediğimi bulacağım yerlere koyunca hiçte sorun olmuyor

bende müze gibi evi sevmiyorum.çocuklarıma hiç bir zaman ''evi dağıtıyorsunuz''diye kızmadım,onlar dağıttı ben toplamaya çalıştım hatta o seneler oyun hamurları yoktu ben seramik hamuru yapardım hamurlarla oynarlardı.demem o ki çok düzenli bayanlar çocuklarına rahatlık vermiyor(yada benim çevremdekiler)o çocuklarda gittikleri misafirliklerde düz duvara tırmanıyor.diğer yandan eski oturduğum apartmanda çok titiz komşularım vardı(4 dairede anne,kızı, oğlu,tatillerde gelen kızı)bunlar birbirlerini bile nerdeyse istemezlerdi evleri dağılmasın diye.kaç sene birlikteydik(genellikle bende otururduk)veee bir gün anne olanın evinde boya,badana yapılmış ardından temizlik yapıyorlardı,bir uğrayayım dedim aman allahım ne göreyim mutfak tezgahının üzerinde yıkanmış bir çift terlik ve mutfak tasının içinde komşu teyzenin ayakları.beni düşünün ne hale geldim.sonraki zamanda dikkat ettim daha neler,neler.bu teyzede çok titiz olan eltisinin kızını kocasının külotlarını mutfak lavabosunda çamaşır suyuna bastırdığını söylerdi.bir tek bunlar değil başka çok titiz gibi görünen arkadaşlarımıda gördüm.yani temizlik ayrı şart,şurt ayrı.o yüzden arkadaşım çok titiz olsa bile içime sinerek bir şey yiyemiyorum.evet dağınıklığım oluyor(gerçi abartı dağınıklık değil)olsun ama şarta,şurta çok dikkat ederim banyoma,wc'ye,mutfağım her daim temizdir.
tamamen beni anlatmışssınız valla.

Bende çok dağınığımdır.. ama hastalık olduğunu düşünüyorum çünkü kendimi çok tarttım temizlemeyi çok seviyorum ama toplamak hiç bana göre değil. Birşeyi toplarken içim daralıyooorr :50:

Benim eski ev sahibim ve başka titiz bayanlarda fark ettğim bunların yemekleri pastaları hiç lezzetli olmayışları ben en çok buna şaşırıyorum yediğim lezetli olmayan yemeklerden sonra 4 dörtlük olmadıklarını fark ediyorum ve içimden gülüyorum

bende oldukça ağık biriyim anem hep söylenir ne olacak senin bu halin diye.ama bu bende hastalık falan değil sadece üşengeçlik.oturup tv izlemeyi çok severim dışardan gelir gelmez üstümdekileri yatağa atarım pijamalarımı giyer tv karşısında uzanırım taa ki yatana kadar o zmanda uykum gelmiş olur kıyafetlerimi kaldırırım sandalyeye koyarım sabah düzenlerim diye ama sabahta düzlemem yine üşenirim kısacası butun kıyafetlerimi haftada bi dolaba asarım böyle oluncaa dağınık oluyorum.nişanlımda çok dağınıktır bakalım bizim evimiz nasıl olur:52::33:

hiç dağınık bir kadın olmadım...burcum başak bütün özelliklerini taşıyorum...gece yatarken mutlaka ev tertemiz olacak yoksa uyuyamıyorum....aslında rahat bir kadın olmayı çok isterdim....ne yani birgünde ben salsam ya şu işlerin ucunu bir daha mı dünyaya gelicem...evin dağılmasına asla müsaade etmiyorum...iyi ki kalabalık değiliz bir oğlum ,eşim ve ben o yüzden çokta kirlenmiyor aslında ortalık... eşime göre her zaman temiz...gerçi bütün erkekler böyledir ya....ama bana göre yarın halıların ve camların silinmesi gerekiyor:17::17:

ben de temiz ama dağınık hanımlardan biriyim!çamaşır suyuyla oynamayı çok severim mesela evi derler toplarım ama en fazla 2 gün gider!benim çocuğum da yok üstelik!bi de çocuk olsa düşünemiyorum:90:
bu arada 2 tane kedim var,onlar da çocuk gibi evde koşuşturuyorlar!dergi,gazete bulurlarsa ortalığa saçıyorlar:90:yani ailecek dağınığız!ama yok kararlıyım ben,daha düzenli olmaya!temizliği haftada bir yapıp,evi her gün toplamalı!

merhaba ben 6 aylık evliyim kendımı bıldım bılelı hep dağınığım dolabın kapağını acınca elbıseler dökülur bekarken anem ıs yaptrmazdı bıtek odam bana aıttı ama bıryere gıttıgınde dıp bucak oyle bır temızlerdımkı anlatamam annemın yaptıgı ısı bıle begenmezdım bıde okadar uyuzdum tabı bunu ona soylemezdım kaba değılım cok sukur tamam artk her aldgmı yerıne koyacagım temız olacağım derdım fakat hıc yapamazdım gevlıyım yıne oyleyım esım de temız değıl ama her ıse karısır bu nıye boyle su bu bende buoalıma gırdım hergun aglıyordum kadın ev işi yapmaya mecbur değıldır bunu dınımız soyluyor bılıyordum ama mecburmusum gıbı hıssettırdı ılk basta esim oda bılıyordu sonra bunu dinimizislam sıtesıne sordum cevap bıldıgımız gıbı mecbur degıldı esıme bunu okuttum bır bayan bulduk haftada bıgun gelıyor yapıp gıdıyor dıer gunler yne dagnık ama artk uzulmuyorum elhamdulıllah rahatsızda olmuyorum ama kadın gelınce arkasından ben yapıyorum :D ya bakmayın rahatım dedıgıme temız duzenlı olmam gerekıyor ama bunu kımsenın baskısı olmadan yapacagım ve ınsaallah basaracagım yavas yavas olacak ama kalıcı olacak birden ucunca cakılıyosun basladıgın yerdesın

B<enim eşimde kızımda inanılmaz dağınıktır. Heleki 7 yaşındaki kızım :( Çok üzülüyorum. odayı temziliyorum hadi geçin içeriye diyorum. Diğer odalar bitene kadar o oda savaş alanına dönüyor. kaç defa bağırdım isyan ettim ağladım işe yaramıyor. Eve gelenden utanıyorum. Eşim bir karpuz diliyor. Dilmemesi daha iyi diyorum.Eşime bir işin ucundan tut diyemiyorum.. sürekli dağılan yerleri toplamaktan dolapların içlerini evin farklı yerlerini temizleme fırsatı bulamıyorum. Eşim hep evde rahat bir işi var. tatili falan çok hep evde :(

Son düzenleme:
hiç dağınık bir kadın olmadım...burcum başak bütün özelliklerini taşıyorum...gece yatarken mutlaka ev tertemiz olacak yoksa uyuyamıyorum....aslında rahat bir kadın olmayı çok isterdim....ne yani birgünde ben salsam ya şu işlerin ucunu bir daha mı dünyaya gelicem...evin dağılmasına asla müsaade etmiyorum...iyi ki kalabalık değiliz bir oğlum ,eşim ve ben o yüzden çokta kirlenmiyor aslında ortalık... eşime göre her zaman temiz...gerçi bütün erkekler böyledir ya....ama bana göre yarın halıların ve camların silinmesi gerekiyor:17::17:
Canım arkadaşım senin derli toplu temiz olduğunu bir görüşte anladım :54:Bense hep dağınığım fakat yinede seninle iyi anlaşırız şimdi en samimi komşum,arkadaşım,sırdaşım,gerçek dostum başak burcu çok iyi anlaşıyoruz aramızdaki fark hiç sorun olmuyor o benim dağınıklığıma alıştı bende onun devamlı tertipli düzenli oluşuna alıştım.Geçende komşuma yatılı misafir gelmişti sularda kesilmiş baya bir dağılmış ortalık bana çok garip geldi seni ilk defa böyle dağınık gördüm dedim hiç sorma dedi okadar rahatsızdıki alışık değil ben çok rahatsız olmuyorum mesala birazdan yıkıyacağım toplayacağım diyorum öylede oluyor neden kendimi üzeyimki :126::126:yapı meselesi yengeç burcunun özelliklerini uzman tv den dinle bak bende tam bu özellikleri taşıyorum fakat pis bir yere dayanamam hijyen önemlidir benim için sadece toplu olamıyorum. aslında dağınıklığımı kendim yapıyorum..Hoşçakal canım arkadaşım kombine :69::69::71::71::71:

Canım arkadaşım senin derli toplu temiz olduğunu bir görüşte anladım :54:Bense hep dağınığım fakat yinede seninle iyi anlaşırız şimdi en samimi komşum,arkadaşım,sırdaşım,gerçek dostum başak burcu çok iyi anlaşıyoruz aramızdaki fark hiç sorun olmuyor o benim dağınıklığıma alıştı bende onun devamlı tertipli düzenli oluşuna alıştım.Geçende komşuma yatılı misafir gelmişti sularda kesilmiş baya bir dağılmış ortalık bana çok garip geldi seni ilk defa böyle dağınık gördüm dedim hiç sorma dedi okadar rahatsızdıki alışık değil ben çok rahatsız olmuyorum mesala birazdan yıkıyacağım toplayacağım diyorum öylede oluyor neden kendimi üzeyimki :126::126:yapı meselesi yengeç burcunun özelliklerini uzman tv den dinle bak bende tam bu özellikleri taşıyorum fakat pis bir yere dayanamam hijyen önemlidir benim için sadece toplu olamıyorum. aslında dağınıklığımı kendim yapıyorum..Hoşçakal canım arkadaşım kombine :69::69::71::71::71:

Canım benim şimdi gördüm yazını ben evi değiştrdim sana anlattığım sebeplerden.... internet de: yeni bağlandı....Boşver arkadaşım ya insanlarn gönlü temiz olsun gerisi boş çünkü onu temizleyecek bir şey daha icat olmadı....kendine iyi bak seni seviyorum....:21::21:

kesinlikle dağınıklığa karşıyım bende maalesef bu yüzden eşim ve oğlumla tartışıyoruz belki biraz ileri gidiyorum ama napayım elimde değil ufacık bir dağınıklığa bile tahammülüm yok bilmiyorum böylemi gider yada ilerde düzelirmi....

dağınıklığı bilmem de aşırı titizliğin hastalık olduğunu biliyorum...

hem dağınık insanların çok zeki oldukları ıspatlandı

bu da benim tek tesselim:ssz:

her insanın belli bir kapasitesi olduğunu inanıyorum.
mesela benim bu konuda kapasitem sınırlı.
dağınığım.
çünkü kapasitemi aşan, düzenleyebileceğimden fazla eşyam var.
az eşya = az dağınıklık

Ilk once boyle bi konu actiginiz icin ve bukadar durust oldugunuz icin tesekkur ederim
Bu daginiklik benimde problemim ve bende bunun yollarini ariyorum.ama ne derseniz deyin birazda insanin icinde yapisinda var.benim 5yasindaki kizim odasini bile toplamaz umursamazken 2yasindaki oglum uzerine damla leke olsun cikar pis oldu diye aglar
Benim annem cok ama cok titizdi.okadar titizdi ki yaptigim temizligi begenmezdi.bazen o yokken evi supurur supurgeyi orta yerde birakirdim benim is yaptigimi gorsun diye
Okul baslayinca aman birak sen derslerni yap.kotu not alma derdi.daha sonra benim canim hicbisey yapmak istemiyodu.zaten annem herseyi kusursuz yapiyodu.bu sefer seni alan 1haftada getirir :) derli toplu titiz ol demeye basladi.bende savunma olarak evleneyim kendi evimde yaparim diyodum
Evlendim ama benden bin beter daginik bi esim var.2 kucuk cocugum.ve simdi okadar ugrasmama ragmen tek basima altindan kalkamiyorum.sabah toplasam aksamm savas alani gibi.odanizda oynayin ben burayi toplayacam diyorum cocuk odasini dagitiyolar.cocuk odasini toplasam obur oda dagiliyo.camasirlarda cabasi
Esimle cok tartisiyoruz bu yuzden.heryerin temiz ve duzenli olmasinin sadece benim isim oldugunu soyluyo.yardimi asla kabul etmiyo.daha aksine cikardiklari hep orta yerde.eger bende almassam oyle durur.
Kizimda is yapmayi pek sevmiyo.odasini bile toplatamiyorum.bende toplamazsan toplamam diyorum.ama misafir haber verince yine bana dusuyo toplamak.busefer annem nasilsa toplar diye tooplamiyo
Bende cok istiyorum ama isim cok zor

Back