• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınıklık hastalık mı?

nisasum

birtanem,minik kelebeğim
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
2.385
6
681
Diğer
merhaba kızlar..temiz bır ev hanımıyım ama dagınıgım öyle olunca temiz ev pis görünüyor bu sefer tamam dıyorum heryeri toparlıyorum ikigün sonra yıne aynı..çıldırmak üzereyim.buev bıranda nasıl bu hale geliyor anlamıyorum.sizler nasılsınız özellikle derli toplu arkadaslarım nasıl yapıyorsunuz bu işin bir sırrı varmı yoksa bu bir hastalıkmı?düzenli eve gidince öyle özenıyorumki.öyle kıskanıyorum.nasıl geccek bu durum artık düzenli olmak istiyorum.yardım edinbilmiyorumkismile

mesela benim bir arkadaşımda gayet temizdir temizliğe dip köşeden başlar zaten olması gerekende bu tamam koltukları ceker bir güzel temizler yani evin görünmeyen yerlerini temizler sonra görünen yerleri ama temizlik yaparken etrafta kalabalık yapan kazak örtü masada bardak vs bunları bırakır ve haliyle ortalıkta temiz olmasına karşın dağınık görünür..
veya evde kullanılan seyleri tekrar yerine koymadığımızdada ev temiz olsada karmakarışık görünebilir..aldığımızı aldığımız yere tekrar koyarsak dağınıklık olmaz...birde şu var eşya cok olan evlerde birde cok ıvır zıvırlar varsa mesela çok sayıda biblo vazo birsürü çiçek oyuncaklar fazla sayıda oluncada ev karışık görünür diye düşünüyorum cünkü ben sadeliği çok severim ondan belki..mutfak tezgahında bulasıklık dahi yok bulaşık deterjanlarını dolapta saklarım gözümün önünde durunca kalabalık yapıyor bana..yatak odamdaki dolapların içindeki eşyalar bile bez kutularda kapalı sekilde durur bende bir tuhafım sanırım...

merhaba kızlar..temiz bır ev hanımıyım ama dagınıgım öyle olunca temiz ev pis görünüyor bu sefer tamam dıyorum heryeri toparlıyorum ikigün sonra yıne aynı..çıldırmak üzereyim.buev bıranda nasıl bu hale geliyor anlamıyorum.sizler nasılsınız özellikle derli toplu arkadaslarım nasıl yapıyorsunuz bu işin bir sırrı varmı yoksa bu bir hastalıkmı?düzenli eve gidince öyle özenıyorumki.öyle kıskanıyorum.nasıl geccek bu durum artık düzenli olmak istiyorum.yardım edinbilmiyorumkismile

Ben de çok önceleri dağınıktım,tecrübesizdim.Şimdi annemin tavsiyelerinin ne kadar işe yaradığını anlıyorum,ayararını görüyorum.Bana hep kızım aldığını işi bitince hemen yerine koy derdi.Ben de artık ne işim olursa olsun,üşenmeden işimi hallettiğimde hemen onu yerine kaldırırım,aldığımı yerine koyarım.Asla daha sonra kaldırırırm ne var ki diye üşenmem,bir iki üç şey derken ev darmadağın olur bilirim.Aniden birisi gelse mahçup olur insan.Bulaşıkları yıkadın üşenme hemen makinanı boşalt yerleştir.Evi süpürdün süpürgeni her zaman ki yerine kaldır.Giydiklerini fırlatma hemen as dolabına.Su içtin kahve içtin sağda solda bırakma bardağını.İşlerini anında bitir sonraya bırakma.İnan bana sonrodan dağınık bir evi toplamak daha kat kat yorucu oluyor.Ama tertipli düzene alıştın mı sen bile anlamıyorsun evin hep derli toplu çiçek gibi oluyorbayanssulusmilekaydirigubbakcemile5

eşiniz de dağınıksa mümkündür. bazen öyle evler görüyorum ki, kadın ne kadar toplarsa toplasın erkek hiç umursamadan dağıtıyor. sonra misafir geliyo "aa ne dağınık kadın" diyo. dememek lazım.

bana da her şeyin düzenli olduğu ev itici geliyor. sanki yeni gelin evi gibi, yaşanmışlık yok gibi evin içinde, müze gibi bir salon, ı ıh. tabii ki rahmetli anneannem sağ olsun, çocukluğumuzu o şekilde bir evde geçirmek zorunda kaldığımız için olabilir bendeki bu önyargı.

temiz olsun, dağınık olsun. birçok yerde tekrarlarım, okuduğum bir kitapta bir babanın kanserden kaybettiği kızına yazdığı kısa bir şiir:

dağınık odada
yaşanmışlık vardır
ben düzeni severdim
al işte...

ben de senin aksine titiz değilim ama düzensizlekten dağınıklıktan nefret ederim guclubacismilebenim için evim pırıl pırıl olmasada olur ama düzenli görünmeli.aradığım şeyi yerinde bulmalıyım bulamazsam çıldırırım:jeyyar:
benim üç çocuğum var canım eşimde çok düzenli sayılmaz buna rağmen evim genelde topludur.aldığımı hemen yerine koyarım altın kural bu bence
tabi yinede oyuncakları kızlarım dağıtır toplamazlar buda beni en çok kızdıran husustur.buna rağmen düzenli sayılırım
evi süpürüp silmeden önce ilk işim ortalığı toplamak fazlalıkları kaldırmaktır.

bende dağınığım biraz.aslında birşey aldım mı yerine koyarım, eşim de düzenlidir ama nasıl dağılıyor anlamıyorum. bir de ben temizlik yapacaksam dip köşe yapmam lazım.örneğin bu hafta bir odanın camını, diğer hafta kapıları vs yapamıyorum.hepsini aynı zamanda yapmazsam hiç temizlik yapmışım gibi gelmiyor.çalışıyorum.vaktim olmuyor.herşeyi erteliyorum bu yüzden.lavabo, mutfak bunları hafta içleri temizleyip,dezenfekte ediyorum ama tüm evi istediğim gibi temizlemem ancak ayda bir oluyor.bir düzene oturtamadım gitti. arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum :çok üzgünüm:

kıslar teker teker teşekkürler haklısınız... ama jet hızıyla dagılıyor işte artık üşenmeden yapmaya calısacagımmm...esyamda cok yoktur biblov.s. süs falan ne gezer bırde öyle bır tip olsam ne olurdu acaba esımde cok toplu sayılmaz dagınıklıgı görünce dahada dagıtır toplu oluncada bırsey yemez içmez yatmaz dagılmasın dıye koltuklarda yaniii :)))))))))

mesela benim bir arkadaşımda gayet temizdir temizliğe dip köşeden başlar zaten olması gerekende bu tamam koltukları ceker bir güzel temizler yani evin görünmeyen yerlerini temizler sonra görünen yerleri ama temizlik yaparken etrafta kalabalık yapan kazak örtü masada bardak vs bunları bırakır ve haliyle ortalıkta temiz olmasına karşın dağınık görünür..
veya evde kullanılan seyleri tekrar yerine koymadığımızdada ev temiz olsada karmakarışık görünebilir..aldığımızı aldığımız yere tekrar koyarsak dağınıklık olmaz...birde şu var eşya cok olan evlerde birde cok ıvır zıvırlar varsa mesela çok sayıda biblo vazo birsürü çiçek oyuncaklar fazla sayıda oluncada ev karışık görünür diye düşünüyorum cünkü ben sadeliği çok severim ondan belki..mutfak tezgahında bulasıklık dahi yok bulaşık deterjanlarını dolapta saklarım gözümün önünde durunca kalabalık yapıyor bana..yatak odamdaki dolapların içindeki eşyalar bile bez kutularda kapalı sekilde durur bende bir tuhafım sanırım...

yok arkadaşım sende bi tuhaflık yok bende öyleyim ne kadar az eşya o kadar düzen demek a.sbu çok doğru

Merhaba nisasum a.s
İnan bende konu açmk istedim dağınıklığımdan dolayı...Bıktım artık ama bir türlüde toplanamıyorum yapıyorum 1 gün topluyum ertesi gün yine aynı..benim kaç senedir bu durum hep aynı hiç geçmedi..Özel günlerin dışında(bayram.kabul günü,misafir) hep dağınığım.. senin inşallah geçer canım...Hastalıkmı??bilemem ama neden böyle olduğumu çoktan anladım..
Birinci şık evde çok eşya olmayacak..İkinci titiz olmayacan mesela ben öyle çok yer silerimki ortalığı toplamaya zaman kalmaz ..Koltukların altı,avizeler,lambalar,kapılar camlar,hatta çerçevelerin lastiklerin aralarına kadar sileirm toz olmayacak..Eee iş böyle olunca yaptığında görünmeyen incik cincik işlerle uğraşırken ortalığı toplamaya zaman kalırmı??Bir bulaşık yıkarım kırk kere durularım...Toz alırım kaç defa silerim aynı yeri ne gereği var..ama yapı meselesi...Sana sadece devamlı toplu düzenli arkadaşlarımdan örnek verebilirim..Onlarda tam tersi var ..Benim saydığım yerlerin temizliği pek önemli değildir..Öncelik evin toplu olmasıdır..hatta çok sık yer silmezler..Ben yatağımın altını sildim dolapları çektim dediğimde o kadar sık yatak altı silinirmi derler..Onlar hep evi toplarlar tabiiki derli toplu oldukları için devamlı temiz görünürler kimse koltuğun altını görmezki...fakat dağınık ev temizlenmemiş gibi durur..Başka işe bakmadan sürekli evi toparlarsan işe yarıyor ben şimdi öyle yapıyorum sende dene canım a.s.

Son düzenleme:
evet canım.. fazla temiz 0olmaya gerek yok..düzenli olsun pis olsun zaten düzen temiz gösterıyor evii.
biryerde okudum insanın evi kendi ruh hahlini yansıtırmıs..kafamız cokmu karısık evde dagınık acaba

bende temz olmayı severim ama her anda temizlik yapmam düzeni severim kalabalık eşyayı sevmem fazlasını almam varsada atarım birilerine veririm her aradımı yerinde bulurum çünkü düzen önemli en azından ortalık karışık olmaz dağınıklıtan nefret ederim özellikle banyo vc temz olmamlı her zaman ozaman bütün evtemiz sanarım

Merhaba bende çok dağınık biriyim. Bekarken herşeyi annem yapardı evlendiğimde ne yemek yapmayı biliyordum nede hayatımda hiç örneğin fırın temizlememiştim yada paspas atmamıştım. Evliliğimin ilk yıllarında çok sorun yaşadım çünkü aksine eşim çok tertipli düzenli ve temiz. bazen işten geliyor o topluyor ortalığı bende utanıyorum tabii ama düzeltemiyordum. Şimdi bir de bebek oldu aman allahım yapmak istesemde yapamıyorum çok yaramaz oğlum var:(

evet canım.. fazla temiz 0olmaya gerek yok..düzenli olsun pis olsun zaten düzen temiz gösterıyor evii.
biryerde okudum insanın evi kendi ruh hahlini yansıtırmıs..kafamız cokmu karısık evde dagınık acaba
Evet bende duymuştum..Benim için bu söz doğru olabilir gerçekten kafam hep karışık..Heleki şu aralar her şey üst üste geldi o zamanda canım ev işi yapmak istemiyor dahada çok dagılıyorum...zaten eğer temizlik yapacaksam istediğim gibi olması için yeterli zamanım yoksa hiç başlamam temizliğe o zamanda olmuyo işte işim dahada zorlaşıyor..Temizlikçide tutamıyorsun ev dağınık olunca..Evi topluyorum o zamanda böyle eve temizlik yapmaya ne olacak diyorum yine kendim yapıyorum..En uzun 5 gün tertemiz duruyor dağılmadan sonra yine aynı..nisasum bizde artık titizliği bırakıp ev toplayalım ben öyle yapıyorum artık bayada rahat oluyor haftada bir kerede yerleri falan siliyorum..Mesela bu gün iş yerine gelirken hemen ortalığı topladım öyle çıktım evden gidincede toplu olması çok hoşuma gidiyor :nazar: :nazar: a.s. a.s.

Son düzenleme:
evde düze olunca o ev kirlide olsa temiz
görünüyor
ben ilk önce etrafı toparlarım sonra temizlik yaparım
hani düzenli temzilik yapınca evde biraz düzenli olunca
ev temzi gözüküyor.

ben nezaman buğün temizlik yapmıyacagım
dagınık kalsın dersem eve misafir geliyor
bunun için uyanınca ilk işim düzenlemek oluyor
.

bende çooook titiz temiz ve düzenli bir insandım hijyen hastasıydım
sonra bebişim doğdu çocuğu kucaklarına alanların ellerini yıkayıp yıkamadığını kontrol ediyodum sanki herkes mikropluymuş gibi geliyodu sürekli eve gelen giden oluyordu hergün ortalığı derle toparla sil süpür derkeeeeeeeeennn depresyona girdim doktorumun ilk sorduğu şey titiz bir insan mısın oldu şimdi ilaçla tedavi görüyorum artık
canım isterse temizlik yapıyorum canım isterse topluyorum
ama bu durumdanda hiiiiiiiiiiçççççççç memnun değilim yaaaaaa
ortasını bulamadım bi türlü

kıslar teker teker teşekkürler haklısınız... ama jet hızıyla dagılıyor işte artık üşenmeden yapmaya calısacagımmm...esyamda cok yoktur biblov.s. süs falan ne gezer bırde öyle bır tip olsam ne olurdu acaba esımde cok toplu sayılmaz dagınıklıgı görünce dahada dagıtır toplu oluncada bırsey yemez içmez yatmaz dagılmasın dıye koltuklarda yaniii :)))))))))

:))) durum vahim görünüyor. düzenin tek formülü var "süreklilik" hiç durmadan düzenleyeceksin, aldığın kullandığın şeyi hemen yerine koyacaksıni koyduracaksın, bu alışkanlık haline gelmiş olacak, sonradan olabilir mi bilmem. :)))

bende temz olmayı severim ama her anda temizlik yapmam düzeni severim kalabalık eşyayı sevmem fazlasını almam varsada atarım birilerine veririm her aradımı yerinde bulurum çünkü düzen önemli en azından ortalık karışık olmaz dağınıklıtan nefret ederim özellikle banyo vc temz olmamlı her zaman ozaman bütün evtemiz sanarım
Arkadaşım benim bir komşum var oda senin gibi...Ne zaman gitsem hep düzenli ..Gereksiz olan hiç birşeyi evde tutmaz hemen atar...Mesela bir örnek vereyim çocuğunun okul kitaplarını daha tatil olmadan bir hafta önce atar zaten artık ders yapmayacaklar diye....Ben öyle yapamam bazı kitapları lazım olur diye atamam...Sizin gibi toplu düzenli olmayı başaran herkesi kutluyorum valla ne diyeyim a.s.

at ata nereye kadar gereklid epek cok sey varkii... dagınık insnalşar yani ben biraz üşengecizde ..aldıgımız yere koyarsak.. sorun biter ama üşenıyoruz

Back