Kekler - Pastalar Dağılmayan kek :( Yardım!

elmalikurabiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
262
9
116
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.Yaptığım kekin lezzetinde hiçbir sorun yok.Ama nasıl desem,keserken filan dağılıyor azıcık.Bazılarının keklerine bakıyorum mermer gibi,dümdüz,pürüzsüz kek dilimleri.Sormaya da utanıyorum bi kek altı üstü diye :)

Benim yaptığım kek bu şekil oluyor :

$Limonlu Kek.webp

Ama ben bu şekil pürüzsüz dilimler istiyorum :

$stack-of-cakes_300.webp

Bu işin püf noktasını bilen varsa söylesin ne olur :( Şimdiden teşekkürler.

Senin istediğin kek pandispanya kekine benziyor.

Pandispanya keki hazırlamanın püf noktası ise, yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıp ayrı ayrı çırpmaktır.

Yumurta akları bi fiske tuz ile kartopu şeklini alıncaya kadar çırpılır.

En son karışıma tahta kaşık ile yavaş yavaş eklenir ve alttan üste yavaş yavaş akları söndürmeden karışımla birleştirilir.

Ben kek yapcağım zaman pandispanya keki gibi yapıyorum içine kurutulmuş meyveler, fındık veya ceviz koyuncada baya güzel oluyor.

Tavsiye ederim. :56:

Senin istediğin kek pandispanya kekine benziyor.

Pandispanya keki hazırlamanın püf noktası ise, yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıp ayrı ayrı çırpmaktır.

Yumurta akları bi fiske tuz ile kartopu şeklini alıncaya kadar çırpılır.

En son karışıma tahta kaşık ile yavaş yavaş eklenir ve alttan üste yavaş yavaş akları söndürmeden karışımla birleştirilir.

Ben kek yapcağım zaman pandispanya keki gibi yapıyorum içine kurutulmuş meyveler, fındık veya ceviz koyuncada baya güzel oluyor.

Tavsiye ederim. :56:

Çok teşekkür ederim canım,önerini denicem :) Cevabın için teşekkürler,çok mutlu oldum :)

Ben sana söyleyeyim canım:)
senin dilimlerken dağılıyor dediğin gibi puf puf yumuşak bir kek yapmak için sıvıyağ ve yoğurt kullanırım,
resmini eklediğin o hazır kekler gibi kek yapmak için de eritilmiş margarin ve süt kullanırım

hayatım senin kekinde gayet biçimli kesilmiş,güzel görünüyor.diğer resimdeki kek arkadaşında dediği gibi pandispanya kekidir.aksi halde ekmek gibi sert bir hamur olcakki öyle kesebilicesin. senin kekin yumuşak oluyorki dağılıyor.şahsi fikrim ben beğendim,eline sağlık:56::34:

bence kekinde bir problem yok. keki sıcakken kesersen, keskin bıçak kullanmazsan, yağını az kullanırsan daha çok parçalanma olur.
soğukken ve keskin bıçakla kesince, bir de unu fazla kaçınca(göz kararı unu eklerim :17:) o zaman düzgün kesiliyor.
bence bunlara dikkat et. eğer istediğin sonucu hala alamazsan, arkadaşların dediği gibi malzeme ve çırpma pişirme şekline göre sonuç değişiyordur.
kekinin o hali de gayet güzel ama :56:

Back
X