D vitamini aldıktan sonra güneşe çıkmasak?

yyenibiriileri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2019
625
-46
Kış ayındayız malum. Her gün belli bir seviye d vitamini almak istiyorum. D vitamini aldıktan sonra güneşe çıkmak gerekiyor diye okudum bir yerde. Vitamin etkisini öyle gösterir yazıyordu. Ben akşam sütün içine damlatıp öyle uyumayı düşünüyordum öyle olmaz mı? Güneş mi görmek gerekiyor illa? D vitamini nasıl kullanılır?

D vit yağ ile tüketilir tam tersi sutteki kalsiyum ile bağlanıp atılır süt fikri nereden çıktı
Su an ülkemize gelen ışınlar ile dvit almak imkansız. Ülkemizde mayıs Eylül arası alınabiliyor. Yağlı bir ürün ile tüketmeniz yeterli

Süte damlatıp içebilirsin demisti eczacı. Yağ ile nasıl iceceğim? Hangi yağ ile? Ekmeğe damlatıp yesem olur mu?

Fark etmez sadece emilimi arttırır direk dilaltina damlatabilirsiniz sadece süt veya kalsiyum tüketimi iyi fikir degil

Bende kullaniyorum vitamin zaten yag ile karisim halinde. Siz nasil bi vitamin aliyorsunuz. D vitamini alinca onun sentezlenmesi icin yine de gunes gormek gerektigini okumustum ama alir almaz gunese cikacaksin diye bi kaide yok sanirim bende aksamlari iciyorum.

D vitamini yağda eriyen bir vitamindir ve yağ oranı yüksek gıdalarla birlikte tüketildiğinde vücut tarafından daha iyi emilerek kan dolaşımına verilir. Bu nedenle avokado, fındık, tam yağlı süt ürünleri ve yumurta gibi sağlıklı yağlar içeren besinlerle birlikte alınması önerilir.

Bende d vitamin aliyorum kis aylari.
Asiri derecede hayat kalitem artiyor. Gayet normal aliyorum ben.
Zaten guneste yok görünzrde kis boyu buralarda :)

Kalsiyum ile alınırsa direk atılır ama siz bilirsiniz.
Süt ürünü iyi bir tercih değil
En kolayı zeytin yağı. Ztn ürünlerin bir kısmı bu şekilde satılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…