- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
-
- Konu Sahibi gulceayyuzlum
eklikliği inanılmaz vücut kırıklıgı duygu durum değişikligi hatta depresyon a sebep olabiliyor isteksiz canı sürekli sıkılıyo gibiGecmis olsun cok iyi.peki sizin ne gibi sikayetiniz olurdu
Kac sise ictiniz.
Büyük şişe mi. Biz ailecek kullanıyoruz. Ama büyük şişe değil d vit. Sana bebeklere verileni mi verdi acaba. Normalde iğne için olan ampuller gibi bir ampul alıyorsun. Biz her kasım ayı1 ampul alırız. Benim de 25 çıktıBu gun d vitamini degerimin 9.58 oldugunu ve minimum 30olmasi gerektigini ogrendim.
dr bu agiza damlatilan 50000/15 siselerden tamamini birgunde icmemi soyledi
kafam karisti
Simdi bu kadar buyuk bi sese cok gelmezmi?var mi icen arkadaslar
tabi bunu carsambadan carsambaya bi sise icicem 2hafta sonra tekrar yazilicakmis.
Icen ve degeri normale donen varmidir
Cok ilginc hic bilmiodum bole bi etkisi oldugunu. Peki kemik agrilariniz belli bi bolgede mi yoksa vucudun genelinde mi oluodu? Baska belirtileri oluo mu peki?Benimki 3 cikmisti haftada 1 ampul ictim 4 kere 63 e cikti sonra kemiklerim kaslarim tekrar agrimaya basladi olcturdum 15 e dusmustekrar 3 haftada 1 1 ampul kullaniyorum.bana da cok gibi geldi drunuza danisin ya da eczaciniza.bu arada ilac icmeyle bitmiyo her gun yarim saat gunes almaniz gerekiyo vucudun 4 te 1 i acik olacak sekilde cok gecmis olsun
Anneolunca anladım sitesinde kadir tugcunun bununla ilgili konuları var. Benim oglumda da düşüktü. Çocuk metabolizma doktoruna gittik. Doktor orda tıpkı kadir tuğcu gibi. Her kasım ayı herkesin 1 ampul kullanması gerektiğini söyledi. Bizde kullanıyoruz. D vitamini eksikliği halsizlik yaratıyor. Aynı zamanda kilo verme problemi de yaşatıyor. Yazın güneş ile bunu karşılayabiliriz. Ama tesettürlü bayanlar veya evde surekli evde olan hasta kişiler doktor kontrolünde kullanmalı yazın bile. Ampul alındıktan sonra 1 ay sonunda yeni ölçüm yaptırın. D vitamini uzun süre stok tutmuyor tükenen bişey. Yazın kullanamıyoruz tatil vs derken ihtiyacımızı alıyoruz. Ama kasım eylül ekim ayları güneşten artık uzak kalınan dönemler. D vitamini ayrıca öğlen gunesinden alınır diğer saatler etkili değil. Fazlası da zararlı dır böbrekler için.Uff ys gece gece afakanlar basti
bi sise dusun
Icen arkadaslara ulasmaya calisiyorum
iç bence doktoru dinle.burada öyle konular vardı search et bulursunBu gun d vitamini degerimin 9.58 oldugunu ve minimum 30olmasi gerektigini ogrendim.
kafam karisti
tabi bunu carsambadan carsambaya bi sise icicem 2hafta sonra tekrar yazilicakmis.
Benim bizden asagisi agriyo.ve elum kolum ayaklarimda kramplar olusuyor.bazen boynumun arkasi kasiliyo bu normalmis kemikletin kalsiyumunu bosaltiyomus.iku kez caydanligi tupe susuz koymayi bile basardim besCok ilginc hic bilmiodum bole bi etkisi oldugunu. Peki kemik agrilariniz belli bi bolgede mi yoksa vucudun genelinde mi oluodu? Baska belirtileri oluo mu peki?
Evet bebeklere verilen boy.ictim korka korkaBüyük şişe mi. Biz ailecek kullanıyoruz. Ama büyük şişe değil d vit. Sana bebeklere verileni mi verdi acaba. Normalde iğne için olan ampuller gibi bir ampul alıyorsun. Biz her kasım ayı1 ampul alırız. Benim de 25 çıktı
Benim bizden asagisi agriyo.ve elum kolum ayaklarimda kramplar olusuyor.bazen boynumun arkasi kasiliyo bu normalmis kemikletin kalsiyumunu bosaltiyomus.iku kez caydanligi tupe susuz koymayi bile basardim bes
ALLAH ALLAH SIMDide onun icinmi kan verecez:/neden onada bakmiyolarki hazir kan alinmiskenKrampların nedeni magnezyum eksikliği
Ben hamileyken kramp girerdiALLAH ALLAH SIMDide onun icinmi kan verecez:/neden onada bakmiyolarki hazir kan alinmisken
Genelinde oluyo tirnak sekil bozuklugu falanda oldu bende diz kapagi bilek sirt belCok ilginc hic bilmiodum bole bi etkisi oldugunu. Peki kemik agrilariniz belli bi bolgede mi yoksa vucudun genelinde mi oluodu? Baska belirtileri oluo mu peki?
Bu gun d vitamini degerimin 9.58 oldugunu ve minimum 30olmasi gerektigini ogrendim.
kafam karisti
Ampullerin içinde ayçiçek yağı var.doktorunaza sormadiniz mi cok degil mi diye. ?
.
biz kisin 2haftada bi ampul iciyoruz . a dvit k2vitaminsiz alinirsa bobrek tasi yapıyor. kemiklerden kana calsium geçiyor fazla calsium da problem
siseyi icince en azindan yogurt ve tursu yiyin.
ekmege kirmayin zeytinyagina dökün icin d vitamini yagda erir ekmek de değil .
Gecmis olsun.bilginiz icin tesekkyr ederim bende bir siseyi carsamba tam olarak icerim insallah.peki size bu ilaci devlet dr mu ozelmi dr mu tafsiye etti.sizin degeriniz kactiBen varım, doktorum bunu ilk söylediğinde kendisine çok güvenmeme rağmen emin olamadım, araştırdım, bu şekilde içenlerle görüştüm.
(Aralarda ampulle karıştıranlar olmuş, ben sorduğunuz gibi şişeden bahsediyorum.)
Eylülden bu yana günde 10 damla alıyordum, aralıksız.
Ocakta değerler yine düşünce iki şişeyi bir hafta arayla içmemi söyledi.
Dediğini yaptım üstelik günde 10 damlaya da devam ederek...
Son durumu bu ayki kontrolümde öğreneceğim.
Size de D vitamini konusundaki tavsiyeye kesinlikle uymanızı, bu eksikliği telafi etmenizi öneririm.
Yoksa siz de benim gibi kemik ölçümü yaptırdığınızda kemik yaşınızın biyolojik yaşınızdan 25 yıl ileride olduğunu, kemik mineral yoğunluğunuzun ileri boyutta azaldığını, herkes için elzem olan güneş kreminin bile sizin için D vitamini düşmanı olduğunu öğrenir, aylarca durumu toparlamaya uğraşırsınız.