D vit damla kullanan arkadaslar bi bakarmisiniz

doktorunaza sormadiniz mi cok degil mi diye. ?
.
biz kisin 2haftada bi ampul iciyoruz . a dvit k2vitaminsiz alinirsa bobrek tasi yapıyor. kemiklerden kana calsium geçiyor fazla calsium da problem

siseyi icince en azindan yogurt ve tursu yiyin.
ekmege kirmayin zeytinyagina dökün icin d vitamini yagda erir ekmek de değil .
Aslinda sagluk ocagi hekimi yaxdi
dedim tabiki hocam cok degilmi sisr 1.5,2 yemek kadigi anca gelir dedi bisr olmaz
eczane git dr 90 damla yaxdir olmamis recete dedi
bende birkexdaha gidip teyit tettim tamamimi diye evet dedi ama icim rahat etmedi dediginuz gibi yapiyim yogurt yerim bidahaki sefere
anlamadigim bunu neden gunkuk damla degilde tek ivim veriyolarki

d vitamini eksikliği iğrenç bir şey yahu, ben de kullanıyorum o damlayı. tadı yok ama sonra iğrenç bir ağırlık hissi çöküyor üzerime :KK43: verilen damlanın dozajı bana çok gelmedi, iğne ampüllerindeki dozaj 300.000, onu da tek seferde içiyorlar genelde, 50000'i tek seferde içmek sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
Haklisiniz.dediginiz gibi ictigimde kendimi cok halsiz hissettim elim ayagim titredi tabi psikolojikte olabilir bilmiyorum.ama kafaya koydum ilaca devam
sagolsun arkadaslarda cevap yaxiyo guc alutorum.biraz ilaclara karsi sikuntilu bi tipim:KK43:

Gecmis olsun.bilginiz icin tesekkyr ederim bende bir siseyi carsamba tam olarak icerim insallah.peki size bu ilaci devlet dr mu ozelmi dr mu tafsiye etti.sizin degeriniz kacti

Değerim minimumun altındaydı.

Endokrinoloji bölümünde kontrollerim düzenli olarak yapılıyor, değerlerle ilgili sıkıntılar için en sağlam adres endokrinolojidir zaten yani doktorum bizzat bu alanda uzman ki aynı teşhis ve tedaviyi dahiliye uzmanı doktorum da önermişti.

Her ikisi de bulunduğum ilin ödüllü, en kaliteli özel hastanelerinde görev yapıyor.

Bunu vurgulamamın sebebi sağlamcı olma gayretim yani emin olmadığım sakızı bile çiğnemem, sorar, araştırırım.

Bu nedenle sizin de sahip olduğunuz değerde size verilen tavsiyenin kesinlikle mantıklı ve normal olduğunu düşünüyorum.

Benimde değer 5 lerde idi aile hekimi haftada bir ampul kullan dedi ekmeğe döküp yedim yerken bedeninin sanki yıllardır buna ihtiyacı varmış gibi hissettim yıllardır yazın bile kemik ağrıları yaşadım kemiklerim Üşüyordu hep bir sürü de Dr gittim biri bu değere bakmamıs üstüme kalin şeyler giyerdim yanarken o yaz günlerinde yine kemiklerin usur isitamazdim halsizlik yapıyordu toplamda ayda 3 ampul kullandım ve 75 di 1ay sonraki değerim. Bakalım bi yaz böyle usumeler olacak mi olursa en azından değerin düştugunu anlar ampul kullanırım. Geçmiş olsun sizlere .

Ben diyetistlenlik okuyorum.
Tam cozemedim o bahsettigin 5000/15 rakamlari. Bu rakamlar neyi iceriyor? Gunde kac mg/ml yazdi doktor?

Acaba bu ampuller dahada fazlamidir degeri
mesela benim sise 50000 bir haftalik degeri
emin olmak icinde eczaneye sordum ama icim rahat degil.ilaclara karsi bir fobigim zaten.
dusun tam sise ki suan tamamini icemedim://

eczacı ne dedi?
benim eczacıma ben doktordan fazla güveniyorum, o kullan dediyse sorgulamıyorum.
kendisi çok ilgili birisi ama, her zaman işinin başında.
:anneadayı:

bu konu vesilesiyle özellikle tesettürlü arkadaşlar dönemlik d vitamini kontrolü yaptırmasını ve takviye almasını önerelim :)

ben de hep erteleyenlerdenim ama yaz kış, azıcık güneş görsem kolları bacakları sıyırırım :KK19:

doktorunaza sormadiniz mi cok degil mi diye. ?
.
biz kisin 2haftada bi ampul iciyoruz . a dvit k2vitaminsiz alinirsa bobrek tasi yapıyor. kemiklerden kana calsium geçiyor fazla calsium da problem

siseyi icince en azindan yogurt ve tursu yiyin.
ekmege kirmayin zeytinyagina dökün icin d vitamini yagda erir ekmek de değil .
Aslinda cok dogru demissiniz ancak sise olan d vit le damla olanin icerigi farkli..ampulde 10 birim varsa damlanin sisesinde 4 birim var diyelim. O yuzden ampulleri haftalara yaymak en dogrusu. Birde yagda degilde ekmekte yemek daha dogru cunku zaten ampulde onu yagla karistirip bizlere veriyorlar. Yani cozundugu yagin icerisinde geliyor. Ekmege dok diyor doktorlar cunku boylece etrafa bulasarak miktar olarak kaybolmasini onluyorlar.

Aslinda sagluk ocagi hekimi yaxdi
dedim tabiki hocam cok degilmi sisr 1.5,2 yemek kadigi anca gelir dedi bisr olmaz
eczane git dr 90 damla yaxdir olmamis recete dedi
bende birkexdaha gidip teyit tettim tamamimi diye evet dedi ama icim rahat etmedi dediginuz gibi yapiyim yogurt yerim bidahaki sefere
anlamadigim bunu neden gunkuk damla degilde tek ivim veriyolarki
Ben size soylemistim ancak okumamissiniz sanirim ilk mesajimda. Neden gunluk damla vermiyor? Cunku cok bos olan rezervlerinizi ilk bu sekil doldurup daha sonra degerlerinize gore gunluk damlaya gecis yapacaktir. Cok gecmis olsun.

bu konu vesilesiyle özellikle tesettürlü arkadaşlar dönemlik d vitamini kontrolü yaptırmasını ve takviye almasını önerelim :)

ben de hep erteleyenlerdenim ama yaz kış, azıcık güneş görsem kolları bacakları sıyırırım :KK19:
Tam kan sayımında çıkıyo mu bu ya ? Ben hiç bilmiyorum
Sordum da kaynadı demek

Tam kan sayımında çıkıyo mu bu ya ? Ben hiç bilmiyorum
Sordum da kaynadı demek

yok çıkmıyor.
özel olarak onun testini talep etmen gerekiyor.
o yüzden ben de hep erteliyorum işte.
bir ara sağlık ocağına gideyim bari diyeceğim de, yaz geldi, açık kadınlarda yaz aylarında pek sorun yaşanmaz herhalde.

yok çıkmıyor.
özel olarak onun testini talep etmen gerekiyor.
o yüzden ben de hep erteliyorum işte.
bir ara sağlık ocağına gideyim bari diyeceğim de, yaz geldi, açık kadınlarda yaz aylarında pek sorun yaşanmaz herhalde.
Dahiliyeden mi isteniyo
Benim yakında kontrolüm var dahiliyede, gitmişken bunu da istesem?

Dahiliyeden mi isteniyo
Benim yakında kontrolüm var dahiliyede, gitmişken bunu da istesem?

bir arkadaş sağlık ocağında yaptırdım yazmış, dahiliyeye bile gitmene gerek olmayabilir.
ama hazır randevun varsa iste, herhangi bir doktor yazabilir.
çünkü d vitamini eksikliğine bağlı bir sürü hastalık çıkabiliyor.
belki ben de kadın doğumcudan isterim.

bir arkadaş sağlık ocağında yaptırdım yazmış, dahiliyeye bile gitmene gerek olmayabilir.
Ben erken gebelik doneminde yaptirdim bu testi ve 5 cikti. Hamilelige ragmen doktorum gunde 9 damla dedi. Ben de gebelik boyunca devam ettim bu sekilde.
Su an ne durumda bilmiyorum.
Burda yazan olumsuz etkilerini pek yasamadim acikcasi.

Bizim saglik ocaginda yapilmiyor ve bana orada denilen saglik ocaklarinda d vitamini bakilmiyor. Ama belki yanlis yonlendirmiste olabilirler.

evet ben de biliyorum da ekmege kırmaya gerek yok . zeytinyağı daha da eritir. hem aycicek yagi raf omru icin .
Ben ve eşim için sorun yok ta bizim ufaklık tiksiniyor. O yuzden ekmeğe damlatmak bazen de üzerine yogurt koymak zorunda kalıyorum. Yoksa biz ampulü fondip yapıyoruz :KK70:

Bizim saglik ocaginda yapilmiyor ve bana orada denilen saglik ocaklarinda d vitamini bakilmiyor. Ama belki yanlis yonlendirmiste olabilirler.
Ben sağlık ocağında baktirdim. D vit e 1 hafta oluyor. Hepsi bakarmı onu bilemem. Mesela bizimki de insülin direnci ne bakmıyor

X