Merhaba ,maalesef bende de dış gebelik teşhisi konuldu. Beta hcg testim 3600 dü. Ama rahimde kese görünmedi. Sağ tubal ektopik odak görülmüştü.24 aralıkta 2 adet mtx iğnesi yapıldı. Sonra beta hcg testleri yaptırdım hep düzenli düşerek 24 ocakta 4 e kadar düştü. Dış gebelik sona erdi denildi. Dün doktora tekrar gittiğimde bana ordaki kesenin düştüğünü fakat tüpte myom görüntüsü gördüğünü emar yaptırmamı istedi sonrada laparoskopi dedi. Bende korktum başka bir doktora gittim oda renkli doppler yaptırdı. Sağ tubal bölgede 36*25 mm boyutlu periferik vaskülarisyon gösteren önceki usg de de ektopik gebelik kesesi olarak tarif edilen lezyon, içeriği heterojen görümlü olarak sebat etmektedir. Ayrıca sol paralardan lojda 35 *28mm boyutlu anekojen kistik lezyon izlenmektedir.sonucu çıktı. Doktor gebelık cok düşündüğüm ve gebelık gecırmedıgım ıcın laparoskopi yapılması lazım acil dedi. Cocugun hıc olmadığı ıcın yumurtalıgını almak ıstemıyorum ama cocugun olsa direk Yumurtalığı alırdım dedi.beni çok korkuttu biri myom dedi diğeri ekotopık kesesi duruyor dedi ben napıcam
çok korkuyorum.