• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seyhancvn

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
182
360
18
42
Merhaba,
2 yıllık evliyim ve son bir yıldır bebek istiyoruz eşimle, bebek çalışmalarına başlamadan önce önce dr kontrollerimizi olduk, benim safra kesemde taş vardı ameliyat oldum, folik asit başladım. Stress kökenli prolaktin yüksekliği söz konusu idi kontrollerini yaptırdım dostinex başladım. İki ay klomen tedavisi oldum ancak bende kist yaptı, sonra iki ay doğum kontrol ilacıyla eritildi. sonraki ay spontane takip yapılması uygun görüldü ancak spontane takipteyken 1 ay geç ovalüasyon oldu. O ay aynı zamanda böbreğimde taş çıktı 0,9 cm di. Ameliyat oldum. Ameliyattan sonra adet olup dr a gittiğimde 5 cm over kisti görüldü. Doktoroum böbrek taşının verdiği ayrının etkisiyle vücudumun kist yapmış olabileceğini söyledi.

4 ay doğum kontrol ilacı kullandım. En son 10 ocak 16 da adet oldum: Spontane takip yapılmasına karar verdik. Tam ovülasyonun olacağı tarihte annem anjiyo olunca bende stress yine tavan yaptı. Yine 1 ay geç ovülasyon oldu. Ancak bu iki ay içinde birçok kez dr gidip folükül takibi yaptırdım. Defalarca kanda gebelik testi yaptırdm. En son, 23 Şubattaki gebelik testinde hamile değildim. 6-3-16 da peçetede pembesi kanamam vardı ve adetimin başladığını düşündüm. Ama hiç pedim kirlenmedi. Yine bir sorun oldu sanırım adetim sökülemiyor diye düşünüp, 08-03-16 ya dr randevu aldım. Hep kontrollerime adetin 2./3. günü giderim.

Doktoruma gittiğimde transvajinal ultrasolla muayene ettiğinde rahim duvarların kalın olduğunu ve adet almadığımı söyledi ve gebelik testi istedi. Test sonucunda hamile olduğumu öğrendim. Ancak doktorumla görüştüğümde bunun yerleşme kanaması olabileceği ya da düşük riski olduğunu söyledi. Keseyi görene kadar gün aşırı gebelik testini tekrarlayacağımızı söyledi, 10 günlük rapor ve progestan iğne verdi. Geç ovülasyon olduğundan gebelik haftasıyla ilgli net birşey bile konuşamadık, bunu bebeği gördüğümüzde ulrason tespitine göre yapabilecektik.
Sonrasındaki beta HCG 82,149,166,215 ve son olarak 212 tespit edildi ve ben 16 Mart Tarihinde dış gebelikten laparoskopik ameliyat oldum.
Doktorum ameliyat olduğum günün sıfır kabul edildiğini 40 gün sonra adetimi beklememi söyledi. Dün 40. gündü çok merak ediyorum benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar ne zaman ilk adetini gördü ?

Neler yaşadınız ?

Son düzenleme:
Merhaba,
2 yıllık evliyi ve son bir yıldır bebek istiyoruz eşimle, bebek çalışmalarına başlamadan önce önce dr kotrllerimizi olduk, beniim safra kesemde taş vardı ameliyat oldum, folik asit başladım. Stress kökenli prolaktin yüksekliği söz konusu idi kontrollerini yaptırdım dostinex başladım. İki ay klomen tedavisi oldum ancak bende kist yaptı, sonra iki ay doğum kontrol ilacıyla eritildi. sonraki ay spontane takip yapılması uygun görüldü ancak spontane takipteyken 1 ay geç oavülasyon oldum. O ay aynı zamanda böbreğimde taş çıktı 0,9 cm di. Ameliyat oldum. Ameliyattan sonra adet olup dr a gittiğimde 5 cm over kisti görüldü. Doktoroum böbrek taşının verdiği ayrının etkisiyle vücudunkist yapmış olabaileceğini söyledi.

4 ay doğum kontrol ilacı kullandım. En son 10 ocak 16 da adet oldum: Spontane takip yapılmasına karar verdik. Tam ovülasyonun olacağı tarihte annem anjiyo olunca bende stress yine tavan yaptı. Yine 1 ay geç ovülasyon oldu. Ancak bu iki ay içinde birçok kez dr gidip folükül takibi yaptırdım. Defalarca kanda gebelik testi yaptırdm. En son, 23 Şubattaki gebelik testinde hamile değildim. 6-3-16 da peçetede pembesi kanamam vardı ve adetimin başladığını düşündüm. Ama hiç pedim kirlenmedi. Yine bir sorun oldu sanırım adetim sökülemiyor diye düşünüp, 08-03-16 ya dr randevu aldım. Hep kontrollerime adetin 2./3. günü giderim.

Doktoruma gittiğimde transvajinal ultrasolla muayene ettiğinde rahim duvarların kalın olduğunu ve adet almadığımı söyledi ve gebelik testi istedi. Test sonucunda hamile olduğumu öğrendim. Ancak doktorumla görüştüğümde bunun yerleşme kanaması olabileceği ya da düşük riski olduğunu söyledi. Keseyi görene kadar gün aşırı gebelik testini tekrarlayacağımızı söyledi, 10 günlük rapor ve progestan iğne verdi. Geç ovülasyon olduğundan gebelik haftasıyla ilgli net birşey bile konuşamadık, bunu bebeği gördüğümüzde ulrason tespitine göre yapabilecektik.
Sonrasındaki beta HCG 82,149,166,215 ve son olarak 212 tespit edildi ve ben 16 Mart Tarihinde dış gebelikten laparoskopik ameliyat oldum.
Doktorum ameliyat olduğum günün sıfır kabul edildiğini 40 gün sonra adetimi beklememi söyledi. Dün 40. gündü çok merak ediyorum benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar ne zaman ilk adetini gördü ?

Neler yaşadınız ?
çok geçmiş olsun. değerin laparoskopi için çok düşükmüş normalde iğneyle düşürülmesi gerekiyordu diye düşünüyorum. bende 2013 ün son ayında dış gebelik geçirdim doktor takibinde hamilelik planlamıştık ama yumurtam kistleşmişti 35-40 mm di bundan yumurta çıkmaz demişti adetinle atarsın demişti. bende adetimi beklerken adetime 1 hafta kala kanama geçirince senin gibi regl olduğumu sanıp doktora gitmiştim doktor regl olmadığımı kistin patladığını ve o geceği değerlendirmemi söylemişti. bizde uyduk kist diye yırtılan folikül yumurta çıkartmış ve bizim o geceki değerlndirmemizde hamile kalmışım 1 hafta sonra olası regl günümde test yaptığımda idrarda çift kırmızıyı görünce kan testi verdim ve değerim 2250 çıktı doktor ikiz dedi 2 gün sonra değer 2750 çıktı doktor tek bebekle yola devm dedi 2 gün sonra 3250 de kese görünmeyince dış gebelik dendi hatta rahiö dışında alakasız bir yerde kese bile göründü ama yalancı keseymiş. o gün hemen ameliyata aldılar değer yüksek olduğu için. 45 dk denilen ameliyat 2,5 saat sürdü çift patalojik bulgu bulundu . gerçektende ikizmiş ve tüpte kalmış. tüplerime zarar gelmeden ameliyatım tamamlanmıştı. sonrasında bir dünya eziyet çektim orası ayrı bir konu neyse yanılmıyorsam 55 gün sonra regl oldum. ve yaklaşık 20 ay hamile kalamadım. sonrasında aşılama ile hamile kaldım ve düşük oldu. vs vs.

Başta yazamayı atlamışım, benim ameliyat olacağım gün görüntülendi, tüpümde kese ve rahimimde iç kanamada vardı. Yani rüptürü dış gebelik geciriyormuşum . Zaten Ameliyattan 5 gün önce başlayan ciddi omuz, sırt ve karın ağrılarım vardı. Patolojidende rüptürü ektopik gebelik teşhisi geldi. Doktorum , iç kanama olduğundan ameliyatı bugün yapalım, beklersen Allah korusun şokla gelirsin dedi.
Aslında tolore edilecek ağrılar değil ama, biz çok istedik bebeğimiz olsun diye, fazlasıyla toleranslı davrandım belirtilerine. HCG değerlerimiz istenilen seviyede çıkmayında hazırlıklıydık olumsuz bir durumla karşılaşmaya. Ama dış gebelik pek ihlimal vermediğimiz bir durumdu, çünkü bana göre rahim filmi çektirmiştim ve tüplerim açıktı.

Tüpte görünce ve kanama olunca, eşimle aynı gün ameliyat olmaya karar verdik. Çokta tercihimiz yoktu açıkcası. Doktorumuza da çok güveniyorduk, oldum.
Tüpüm alındamadı. Doktorumun söylediğne göre, iç kanama kendisinin tahmninden daha yoğunmuş. Ameliyatım 2.5 saat sürmüş. Her iki tüpte yıkanmış temizlenmiş.Doktorum, her iki tüpünde çok iyi durumda musluk gibiler şimdi dedi.

40 günü tek tek saydık, tekrar denemek istiyoruz. Ama önce adet olmam ve yeniden muayene olmama gerekiyor. Henüz hiç ilişki yok haliyle, muayane sonrası izin verilirse inşallah yeniden denemek istiyoruz. 34 yaşındayım, daha fazla gecikmek istemiyorum. yeniden dış gebelik geçirmekten fazlasıyla korkuyorum... Ne kadar denerim ne yaparım hiç bilmiyorum. 2016 Ocak ta adet olduğumda, bu yıl dener olmazsa önümüzdeki yıl tüp bebek denerim demiştim, hamile kaldım ama sonuca ulaşmadı. Umarım rabbim yeniden hamilelik nasip eder

Sukedisi,sanada çok çok geçmiş olsun, İnşallah üzüntülerin seninde son bulur. Allah sanada ,banada ve tüm isteyenlere hamile kalmayı, sağlıkla doğurup büyütmeyi nasip etsin.

Son düzenleme:
Başta yazamayı atlamışım, benim ameliyat olacağım gün görüntülendi, tüpümde kese ve rahimimde iç kanamada vardı. Yani rüptürü dış gebelik geciriyormuşum . Zaten Ameliyattan 5 gün önce başlayan ciddi omuz, sırt ve karın ağrılarım vardı. Patolojidende rüptürü ektopik gebelik teşhisi geldi. Doktorum , iç kanama olduğundan ameliyatı bugün yapalım, beklersen Allah korusun şokla gelirsin dedi.
Aslında tolore edilecek ağrılar değil ama, biz çok istedik bebeğimiz olsun diye, fazlasıyla toleranslı davrandım belirtilerine. HCG değerlerimiz istenilen seviyede çıkmayında hazırlıklıydık olumsuz bir durumla karşılaşmaya. Ama dış gebelik pek ihlimal vermediğimiz bir durumdu, çünkü bana göre rahim filmi çektirmiştim ve tüplerim açıktı.

Tüpte görünce ve kanama olunca, eşimle aynı gün ameliyat olmaya karar verdik. Çokta tercihimiz yoktu açıkcası. Doktorumuza da çok güveniyorduk, oldum.
Tüpüm alındamadı. Doktorumun söylediğne göre, iç kanama kendisinin tahmninden daha yoğunmuş. Ameliyatım 2.5 saat sürmüş. Her iki tüpte yıkanmış temizlenmiş.Doktorum, her iki tüpünde çok iyi durumda musluk gibiler şimdi dedi.

40 günü tek tek saydık, tekrar denemek istiyoruz. Ama önce adet olmam ve yeniden muayene olmama gerekiyor. Henüz hiç ilişki yok haliyle, muayane sonrası izin verilirse inşallah yeniden denemek istiyoruz. 34 yaşındayım, daha fazla gecikmek istemiyorum. yeniden dış gebelik geçirmekten fazlasıyla korkuyorum... Ne kadar denerim ne yaparım hiç bilmiyorum. 2016 Ocak ta adet olduğumda, bu yıl dener olmazsa önümüzdeki yıl tüp bebek denerim demiştim, hamile kaldım ama sonuca ulaşmadı. Umarım rabbim yeniden hamilelik nasip eder

Sukedisi,sanada çok çok geçmiş olsun, İnşallah üzüntülerin seninde son bulur. Allah sanada ,banada ve tüm isteyenlere hamile kalmayı, sağlıkla doğurup büyütmeyi nasip etsin.
canım sana da çok geçmiş olsun iç kanama başladıysa mecbur ameliyat , anında ameliyata alıyorlar zaten. gebelik düşünmen için çok erken en az 6 ay beklemelisin. iç dış dikişler erken hamilelikte yırtılma yapıyor ve çok şiddetli ağrı ve acı eşliğinde hamlileliğin geiyormuş ki çoğu zaman müdahale etmek durumunda kalıyorlarmış o yüzden ilk önce senin sağlığın önemli.
dış gebelik bizim gibiler için tamamen şanssızlıktan ibaret çünkü tüplerde sıkıntı yok rahimde sıkıntı yok. demekki buda bizim talihsizliğimizmiş demekten başka birşey gelmiyor ve insan sürekli aynı şeyi yaşayacakmıyım diye geçirmeden edemiyor.
isteyen herkesin sağlıklı uzun ömürlü evlatları olur umarım.

ben hic hamile kalmadım ama yazdıklarını duygulanarak okudum Rabbim şifa versin tez zamanda bebeğini kucağına al inşAllah..

canım sana da çok geçmiş olsun iç kanama başladıysa mecbur ameliyat , anında ameliyata alıyorlar zaten. gebelik düşünmen için çok erken en az 6 ay beklemelisin. iç dış dikişler erken hamilelikte yırtılma yapıyor ve çok şiddetli ağrı ve acı eşliğinde hamlileliğin geiyormuş ki çoğu zaman müdahale etmek durumunda kalıyorlarmış o yüzden ilk önce senin sağlığın önemli.
dış gebelik bizim gibiler için tamamen şanssızlıktan ibaret çünkü tüplerde sıkıntı yok rahimde sıkıntı yok. demekki buda bizim talihsizliğimizmiş demekten başka birşey gelmiyor ve insan sürekli aynı şeyi yaşayacakmıyım diye geçirmeden edemiyor.
isteyen herkesin sağlıklı uzun ömürlü evlatları olur umarım.

AMİNNNN , AMİNNN İNŞALLAH .....

Doktrorum , ilk önce 3 adet bekleriz dedi.
Daha sonra,ki kontrollerde ilk adet ol gel bakalım konuşalım iyi olursa izin veririm dedi. Artık eskisi gibi değil dedi. Konuşacağız ama ben hemen izin alalım istiyorum, sonuçta neyin nasıl olacağı belli değil. Olurmu bir daha? aynınımı yaşarım, tekrar kalabilir miyim? Hamile kalırsam ne kadar zaman sonra olur ? Ne olacak hiç bilmiyorum. KISMET !

Ama bana ilk adetten sonra izin verme ihtimali bile çok iyi geldi. Doktorum çok sağlamcı. Doktora gideyim yine yazarım. Her doktor ayrı bir rota izliyo...Çorlu'da gittiğim doktorum ciddi popüler, çok bilgili. İnsani yönleri de çok fazla. Riske atacağını düşünmüyorum, inşallah...Eşimle biz hiç isyan etmedik. Herşey Allah'tan üzüldük, çok üzüldük korkuyoruz da aslında. Ama bir çocuk sahibide olalım isyiyoruz.. İnşallah en kısa zamanda yeniden deneriz. Çok okudum ben ektopik gebelik hakkında çokça video izledim. Daha çok psikolojik tarafına bakıyor hekimler, bende böyle düşündüğümden kendimi hiç salmadım.

Ben benim yaşadıklarımı yaşayıp sonuca ulaşan varmı çok gezdim forum sitelerinde... Sonuca ulaşmak için mücadele edeceğim, ve buradan da paylaşacağım inşallah :)

ben hic hamile kalmadım ama yazdıklarını duygulanarak okudum Rabbim şifa versin tez zamanda bebeğini kucağına al inşAllah..

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Rabbim ol derse olacak, kısmet ettsiyle inşallah bizlerde anne olacağız... Sabır lazım önce , zor ama , bekleyip mücadele edip hak edeceğiz.

Ben gıpta ediyorum, istemeden ya da ilk denemede hamile kalanlara. Takip yok, hesap yok kitap yok bir bakmışsın bebek geliyor, gerçekten mücize.
Ben tüm bu süreci geçirirken kız kardeşim hamile kalmış mesela önce çok kötü oldum, bizim bebeğimizle neredeyse 4 hafta arayla doğacaktı bu talihsizlik olmayaydı. Kardeşimle bile görüşmek gelmedi içimden alışana kadar, ama Allahtan ne diyelim kısmet :)

Allah sana da kısmet etsin, inşallah sağlıkla sıhhat doğsun büyüsün :)

AMİNNNN , AMİNNN İNŞALLAH .....

Doktrorum , ilk önce 3 adet bekleriz dedi.
Daha sonra,ki kontrollerde ilk adet ol gel bakalım konuşalım iyi olursa izin veririm dedi. Artık eskisi gibi değil dedi. Konuşacağız ama ben hemen izin alalım istiyorum, sonuçta neyin nasıl olacağı belli değil. Olurmu bir daha? aynınımı yaşarım, tekrar kalabilir miyim? Hamile kalırsam ne kadar zaman sonra olur ? Ne olacak hiç bilmiyorum. KISMET !

Ama bana ilk adetten sonra izin verme ihtimali bile çok iyi geldi. Doktorum çok sağlamcı. Doktora gideyim yine yazarım. Her doktor ayrı bir rota izliyo...Çorlu'da gittiğim doktorum ciddi popüler, çok bilgili. İnsani yönleri de çok fazla. Riske atacağını düşünmüyorum, inşallah...Eşimle biz hiç isyan etmedik. Herşey Allah'tan üzüldük, çok üzüldük korkuyoruz da aslında. Ama bir çocuk sahibide olalım isyiyoruz.. İnşallah en kısa zamanda yeniden deneriz. Çok okudum ben ektopik gebelik hakkında çokça video izledim. Daha çok psikolojik tarafına bakıyor hekimler, bende böyle düşündüğümden kendimi hiç salmadım.

Ben benim yaşadıklarımı yaşayıp sonuca ulaşan varmı çok gezdim forum sitelerinde... Sonuca ulaşmak için mücadele edeceğim, ve buradan da paylaşacağım inşallah :)
eskisi gibi değil tabi ki şimdi ki ameliyatlar bende laparoskopi oldum şimdi belli belirsiz izlerim var ilk aydan sonra hızla bir iyileşme bile vardı ama 6 ay geçtikten sonra bile ameliyat yerlerimde hissizlik vardı. doktorlarımıza hep güveniyoruz ki bıçak altına yatıyoruz. siz yinede izin vermiş olsa bile bebeğe bir kaç doktorla daha görüşmenizi tavsiye ederim. riskleri görmemezlikten gelmek olmaz.
bende 35 yaşındayım bizde çok bebek istiyorduk dış gebelikten sonra ilk 3 aydan sonra doktoru dinlemeyip denedik ama olmadı hemen yardımcı üreme sistemlerine geçtik tabi bu süreç 1 yılımızı aldı hiç bir neden yokken hamile kalamıyordum. demekki vücudum hazır değilmiş. yaklaşık 20 ay kadar sonra aşılama ile hamile kaldım düştü düşükten sonrada 5. ayımda tüp bebekle şimdilik hamile görünüyorum tabi henüz keseyi görmedik erken olduğu için.
süreyi uzatıp kısaltmak size kalmış. kendinizi hazır hissediyorsanız. vücudunuz hazırsa en kısa zamanda gelecektir bebişiniz.

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Rabbim ol derse olacak, kısmet ettsiyle inşallah bizlerde anne olacağız... Sabır lazım önce , zor ama , bekleyip mücadele edip hak edeceğiz.

Ben gıpta ediyorum, istemeden ya da ilk denemede hamile kalanlara. Takip yok, hesap yok kitap yok bir bakmışsın bebek geliyor, gerçekten mücize.
Ben tüm bu süreci geçirirken kız kardeşim hamile kalmış mesela önce çok kötü oldum, bizim bebeğimizle neredeyse 4 hafta arayla doğacaktı bu talihsizlik olmayaydı. Kardeşimle bile görüşmek gelmedi içimden alışana kadar, ama Allahtan ne diyelim kısmet :)

Allah sana da kısmet etsin, inşallah sağlıkla sıhhat doğsun büyüsün :)

sağol canım benim benmde arkdaslarım öyle hamile haberlerini alınca sevncten aglıyorum inan ki ama bence o sevincin altında baska seyler yatıyor... iç dunyamın patlamış hali sanırım :(

eskisi gibi değil tabi ki şimdi ki ameliyatlar bende laparoskopi oldum şimdi belli belirsiz izlerim var ilk aydan sonra hızla bir iyileşme bile vardı ama 6 ay geçtikten sonra bile ameliyat yerlerimde hissizlik vardı. doktorlarımıza hep güveniyoruz ki bıçak altına yatıyoruz. siz yinede izin vermiş olsa bile bebeğe bir kaç doktorla daha görüşmenizi tavsiye ederim. riskleri görmemezlikten gelmek olmaz.
bende 35 yaşındayım bizde çok bebek istiyorduk dış gebelikten sonra ilk 3 aydan sonra doktoru dinlemeyip denedik ama olmadı hemen yardımcı üreme sistemlerine geçtik tabi bu süreç 1 yılımızı aldı hiç bir neden yokken hamile kalamıyordum. demekki vücudum hazır değilmiş. yaklaşık 20 ay kadar sonra aşılama ile hamile kaldım düştü düşükten sonrada 5. ayımda tüp bebekle şimdilik hamile görünüyorum tabi henüz keseyi görmedik erken olduğu için.
süreyi uzatıp kısaltmak size kalmış. kendinizi hazır hissediyorsanız. vücudunuz hazırsa en kısa zamanda gelecektir bebişiniz.

Sizin için çok sevindim... İnşallah sağlıkla kucağına alır büyütürsün.

Kendimle ilgli ise, tavsiyleri yaşananları tabiki de dikkate alacağım , onun için buradayım, paylaşmak paylaşılanlardan da kendime hisse almak için....

sağol canım benim benmde arkdaslarım öyle hamile haberlerini alınca sevncten aglıyorum inan ki ama bence o sevincin altında baska seyler yatıyor... iç dunyamın patlamış hali sanırım :KK43:

Muhtemelen. Niyetine girince başka bir şeyler oluyor, ona kavuşmak istiyorsun, bir an önce... En ufak şeyler kırıyor, üzülüyorsun bir şekilde :oops:
Düşünsene halimi, kızkardeşim istmeden ve İş yerimde yanımda çalışan üç kız arkadaşım ve üç erkek arkadaşın eşleri hamile. Rapor dönüşü şirkete gelmek istemedim. Günün büyük kısmı gebelik sohpetleriyle geçiyor diyebilirim.

Muhtemelen. Niyetine girince başka bir şeyler oluyor, ona kavuşmak istiyorsun, bir an önce... En ufak şeyler kırıyor, üzülüyorsun bir şekilde :oops:
Düşünsene halimi, kızkardeşim istmeden ve İş yerimde yanımda çalışan üç kız arkadaşım ve üç erkek arkadaşın eşleri hamile. Rapor dönüşü şirkete gelmek istemedim. Günün büyük kısmı gebelik sohpetleriyle geçiyor diyebilirim.

evet etrafında herkes mı hamile olur insanın ya. ya da algıda secicilik mi yapıyoruz anlamadım. hoş biz 2 yıllık evliyiz henüz istemiyor biliyor herkes (kendi annem haric)

evet etrafında herkes mı hamile olur insanın ya. ya da algıda secicilik mi yapıyoruz anlamadım. hoş biz 2 yıllık evliyiz henüz istemiyor biliyor herkes (kendi annem haric)

Bizde 13 Nisanda ikinci yılımızı doldurduk, 1. yılımızı doldurmamıza 4 ay varken niyetlendik ama safra kesesi ameliyatını yaptıralım sorun olmasın dedik. Hamilelikte erken doğuma neden oluyormuş renal kolik atakları. Ameliyattan sonra doktora gittik.
Derken prolaktin seviyesini düşürdük aynı anda üç ay folik asit olsun dedik 1. yılımızda çalışmalara başlamış olduk.
Sonra çalışmalara başlayalı geçen 1 yılın 6 ayında zorunlu doğum kontrol hapı içmek zorunda kaldım, iki kere over kisti oldu.
2 ayda 30 günlük geç ovalüasyon oldu
Kaldı 4 ay, 2 ayında klomen kullanmıştım işte son iki ayı da dış geblikle geçti.
Yaşta 34 oldu eşimde 37
Zannediyorsun ki, isteyince hemen olacak, işte herkeste öyle kolay olmuyor....

aynen annem diyodu asla korunma birinci bi olsun 2.yi yapma 10 yıl sonra yap ama ilki bi olsun diyodu. keske ilk gun baslasaymısım. suan belkide yol katetmiştim. hoş öyle korunmadımda. olsaydı olurdu 1 korunduk 3 korunmadık.. kısmet..

B
aynen annem diyodu asla korunma birinci bi olsun 2.yi yapma 10 yıl sonra yap ama ilki bi olsun diyodu. keske ilk gun baslasaymısım. suan belkide yol katetmiştim. hoş öyle korunmadımda. olsaydı olurdu 1 korunduk 3 korunmadık.. kısmet..

Bence bu işler tamamen kader, kısmet...

Daha evlilik hayatına alışmadan çocuk sorumluluğuna alışamamakta var. Bir sürü evlilik bitiyor, bu tür sebeplerle... Sonuçta evlilik bilimsel olarak bile insan hayaındaki en büyük travma olarak nitelendiriliyor, ölümlerden bile zor diyorlar

B

Bence bu işler tamamen kader, kısmet...

Daha evlilik hayatına alışmadan çocuk sorumluluğuna alışamamakta var. Bir sürü evlilik bitiyor, bu tür sebeplerle... Sonuçta evlilik bilimsel olarak bile insan hayaındaki en büyük travma olarak nitelendiriliyor, ölümlerden bile zor diyorlar

valla aynen bazı zamanları travmadan beter oluyo ama alısıyor insan onada..

Sen doktora gittin mi ? Nekadar süredir deniyorsun ? Araştırdın mı ?

1 1.5 yıldır istiyoruz. daha cocuk düşünmediğim zamanlarda aile hekimine adet sancım için ilaç yazdırmaya gittim agrıların sebebi kist olabilir adetin 3.günü kadın doğuma git bi görün dedi. onun üstüne birde bi kac ay deneyip cocuk olmayınca gittim alttan muayene etti (tabi bebeğimizde olmuyor dedim) hiçbi sorun yok dedi. yumurtalıklarımı falan gösterdi ekrandan. yalnız dedi rahmin ters (aslında ters değilde geride) eskiden böyle rahmi geride olanları düzeltiyorlardı ama gerek olmadıgı için artık yapılmıyor dedi. yani gebe kalmana bir etkisi olmaz sadece ilişki esnasında agrın olur bel agrıların olur dedi. bel ağrım hep vardır zaten dğru dedim.. klasık hormon testlerini yaptı. adetin bitince gel smear alalım dedi.

aradan 6 7 ay gecti yine tık yok. busefer baska bi doktora gittim. yumurtla zamanlarım falandı bu sefer. oda alttan baktı sorun yok dedi. rahmin ters demedi???????? birz sallapati bi kadındı. adetken gel su testleri yaptır dedi. işte bu kdar...

bu ayda olmassa ovulasyon testi kullanmayı düşünüyorum. yine olmazsa eşimle beraber gidicez o da bakılcak. banada rahim filmi diyecek büyük ihtimalle ve ben ondan cok korkuyorum vajinal muayenede bile acıyo cunku :(

birde endokrin hikayem var ama ordaki doktorda gebeliğe engel yok dedi :/

Evlenmeden önce bir doktora gittim adet gecikmesinden dolayı prolaktin yüksekliği dedi, bir kutu dostinex verdi, ve bir süre sonra düğünümde olacağı için önceden doğum kontrol hapı kullanmak istediğimide söyleyince ilaç önerdi bir daha kendisine gitmedim.
Evlendikten birkaç ay sonra başka bir doktora gittim hem muayene olayım hemde prolaktn seviyesine baktırayım istedim, o da pek ilgisizdi. Kullansanmı acaba kulanmasanda olur deyip zar zor bir kutu ilaç yazdı bir daha gitmedim. Sonra safra kesemde taş ve enfeksiyon çıktı, ben bilmiyordum ama eşim ameliyat olmadan hamile kalman doğru değil dedi ve ameliyat oldum.
Çocuk sahibi olmak için hazır hissediyordum, doktoruma karar vermeden önce Çorludaki doktorları araştırdım ve doktoruma öyle karar verdim. 2014 Aralık berigidiyorum şimdiki doktoruma. Önce prolaktin yüksekliği ile başladık beyin emar ı dahi çekildim. Stres kökenli artış olduğunu tespit ettik arada ölçtürüyorum. İlk muaynede smaer aldı, sonraki ilk gidişim adetin 3. günü oldu ve tüm tahlillerimi istedi.
2 ay sonra eşime semen analizi yaptık, sorun yok. Ben her adetimde gidiyorum, bazen ay içinde de gitmelerim oldu, yumurta takibi yaptık önce klomenle ama bende kist yapınca korunduk. Sonra hiç ilaç kullanmadan stressten 5 cm over kisti oluştu onu eritmek 4 ayımızı aldı.
Son kistimin erimesini beklerken rahim filmi çekildim. Benim kendi doktorum çekti , bir kaç dakikalık bir ağrı oluyor ama kesinlikle çok zor bir işlem diyemem. Doktorun istediyse çektir kokmana gerek yok bence.
Ayrıca iyi bir doktora gidersen, kendisi yumurta takibi yapmak isteyecektir, bunun için hiç ovalüasyon testi almana gerek yok. Zaten muayenede folükül ölçümü yapıyor. Ayrıca yumurta takibini ilaçla yapacaksa, çatlatma iğnesi vererekte ovalüasyon olmasını sağlayacaktır.
Eşin için semen analizi de yapılmasını iste, boşu boşuna da beklemiş olma derim.Zaten infertilite durumlarının %50 si kadın %50 si erkek kökenli oluyormuş.

Zaten 30 yaş altı çiftlerde korunmasız 1 yıllık ilişki varsa , infertilite için adım adım tespite yöneliyorlar . 35 yaş üstü çiftlerde ise, 6 aylık korunmasız ilişkiden sonra bunu araştırıp tedaviye başlıyorlar. Senin için zaman gelmiş.

Bizimde ilk gidişimizden 17 ay oldu neredeyse, doktorum söylemesine göre sorumuzda yok. Yaşımdan dolayı yumurta gelişimi ve döllenmeye yardımcı olsun diye, çinko ve Qenzim Q10 kullanıyorum. Tabiki folit asidde. Ayrıca avalüasyonnum yaklaştıktan sonra minoset dışında hiç bir ilaçta kullanmıyorum.

İşinin ehli isim yapmış bir doktor seçmelesin, değiştirmeden hep ona gitmelisin bence hepsinin çizdiği rota farklı oluyor.
Country en kısa zamanda bebeğine kuvuşursun, sağlıkla doğurur, sağlıkla büyütürsün...

Merhaba,

Laparoskopik ektopik gebelik ameliyatımdan sonra 43 gün sonra....İlk reglimi oldum. :KK55: Yola devam.

Doktorum ameliyat gününü 0 kabul edeceğiz, kırk gün bekleyeceğiz, sonra adetin gelecek diye bilgi vermişti. Şimdi 3 ay doktor müdehalesiz, spontane çalışacağız, sonuç olmazsa tedavi deneyeceğiz.

Rabbim kimseye dış gebelik yaşatmasın.... Tüm evlat isteyenlere de sağlıklı,hayırlı,eli ayağı düzgün,cisiyeti tam, evlatlar nasip etsin :KK54:

Back