Başta yazamayı atlamışım, benim ameliyat olacağım gün görüntülendi, tüpümde kese ve rahimimde iç kanamada vardı. Yani rüptürü dış gebelik geciriyormuşum . Zaten Ameliyattan 5 gün önce başlayan ciddi omuz, sırt ve karın ağrılarım vardı. Patolojidende rüptürü ektopik gebelik teşhisi geldi. Doktorum , iç kanama olduğundan ameliyatı bugün yapalım, beklersen Allah korusun şokla gelirsin dedi.
Biraz geç kaldım ama mesajını yeni gördüm. Son durumunu merak ettim. Tüplerin açık olduğu halde neden tekrar dış gebelik oldu. Bende yeni düşürdüm dış gebelikten. Hsg den sonra yine aynısı olur mu?
Aslında tolore edilecek ağrılar değil ama, biz çok istedik bebeğimiz olsun diye, fazlasıyla toleranslı davrandım belirtilerine. HCG değerlerimiz istenilen seviyede çıkmayında hazırlıklıydık olumsuz bir durumla karşılaşmaya. Ama dış gebelik pek ihlimal vermediğimiz bir durumdu, çünkü bana göre rahim filmi çektirmiştim ve tüplerim açıktı.
Tüpte görünce ve kanama olunca, eşimle aynı gün ameliyat olmaya karar verdik. Çokta tercihimiz yoktu açıkcası. Doktorumuza da çok güveniyorduk, oldum.
Tüpüm alındamadı. Doktorumun söylediğne göre, iç kanama kendisinin tahmninden daha yoğunmuş. Ameliyatım 2.5 saat sürmüş. Her iki tüpte yıkanmış temizlenmiş.Doktorum, her iki tüpünde çok iyi durumda musluk gibiler şimdi dedi.
40 günü tek tek saydık, tekrar denemek istiyoruz. Ama önce adet olmam ve yeniden muayene olmama gerekiyor. Henüz hiç ilişki yok haliyle, muayane sonrası izin verilirse inşallah yeniden denemek istiyoruz. 34 yaşındayım, daha fazla gecikmek istemiyorum. yeniden dış gebelik geçirmekten fazlasıyla korkuyorum... Ne kadar denerim ne yaparım hiç bilmiyorum. 2016 Ocak ta adet olduğumda, bu yıl dener olmazsa önümüzdeki yıl
tüp bebek denerim demiştim, hamile kaldım ama sonuca ulaşmadı. Umarım rabbim yeniden hamilelik nasip eder
Sukedisi,sanada çok çok geçmiş olsun, İnşallah üzüntülerin seninde son bulur. Allah sanada ,banada ve tüm isteyenlere hamile kalmayı, sağlıkla doğurup büyütmeyi nasip etsin.