Bence sadece iş geçmişi ve eğitimle ilgilenmeleri lazım. Birçok iş için aranan nitelikler arasında "dış görünümüne özen gösteren, bakımlı" falan yazıyorlar. Yani işveren şimdi bunu, aday karşısına geldiğinde anlayacak. Kimse zaten "bakımsız ve pasaklıyım" demez ki. Sigara kullanımına bile bakıyorlar. Hadi alkol dese anlarım da (alkolün fazlası kafa yaptığı için) sigara ne alaka? Özellikle yaş olarak hep 28 üst sınır galiba. 28'i aştıysan zor, 30'un üstündeysen çok daha zor. Üst baş düzgün olsun istersin anlarım da evet, Türkiye'de bariz bir şekilde tipe önem veriliyor özellikle kadınlarda. Halbuki tipi de insan bir yere kadar güzelleştirebilir, bazı insanlar ne yaparsa yapsın çirkindir mesela. Resume'un Google Translate'deki sözlük anlamı: a brief account of a person’s education, qualifications, and previous experiences, typically sent with a job application.Sen bunu sormamışsın, ama konu ve cevapları okuduktan sonra yazmazsam çatlarım. Türkiye'deki iş başvuruları bana fiyasko geliyor ya. Fotoğraflar,öz "geçmiş"ler, yaş... Bir ara Tr'ye yerleşmeyi düşünüyordum, o yüzden iş ilanlarına bakıyordum, ne arıyorlar, nasıl başvuruluyor görmek için. Yaş, fotoğraf, medeni hal, çoluk çocuk var mı, kan grubu,... bunlar ne lan? Bunların işle ne ilgisi var yani? Ben Abd'de yaşıyorum, ve bu soruların her birini, fotoğraf ve yaş da dahil, sormak yasadışı. Kişisel şeyler bunlar yani çünkü. Özgeçmiş bile saçma geliyor kulağıma. Geçmişimden millete ne yav? Örnek cv miydi, özgeçmiş miydi ne, okudum bir tane. Sanki iş başvurusu değil, internet bloğu okuyor gibi hissettim. Bir sürü gereksiz kişisel bilgi. Bizim burada bir "resume"miz var, az ve öz, iş hayatıyla ilgili en kısa ve öz bilgilerini, tecrübeni yazıyorsun bitiyor yani. Tercihen 1 sayfa, hadi bilemedin 1.5-2, ama 2 sayfadan uzun olması uygunsuz bir dosyacık.
Neyse. Fotoğrfa bakıp tipe ve gençliğe göre mi alıyorlar? Bilmemkaç tane vesikalık fotoğraf isteyenini bile duydum. Profesyonellikten uzak geliyor bana bu tür istekler. Benim orada iş başvuru tamamlamaya sabrım yermezdi sanırım.
Yazdım rahatladım.
Normali o bence.
Burda mümkün değil en başta kocaman yazmalısın 30 dan sonra kimse işe almak istemiyor. 30 yaşından sonra bi ayağımız çukurda ya haklılar
Bu yuzden is arkadaslarimdan biri 80 yasindaydi. Normalde isarkadaslarinin dugun, dogum haberini alirsin ben vefat haberlerini aliyorum.
Öyle bir yerde zaten ben çalışmak istemem, lazım değil Atatürk düşmanlarının vereceği iş.Nereye neye başvurduğunuza göre değişir bu.
İş arama platformundan bir cv doldurup tek cvyle 50 yere başvurucam diyorsanız koymalısınız ki çoğunda fotoğraflı özgeçmiş diye not düşülür.
Genel başvuru yapacaksanız kendi havuzlarına koymayın.
Ülke 2 parça Atatürkçüler ve Atatürk düşmanları.
Açıksanız düşman taraf sizi zaten istemez foto olsada olmasada kendi mensuplarından birini bulurlar.
Öyle bir yerde zaten ben çalışmak istemem, lazım değil Atatürk düşmanlarının vereceği iş.
Basarız o zaman istifayı, sıkıntı yok. Onurumdan daha değerli değil sonuçta.Onu baştan bilemezsin ki içlerine girince anlarsın.