- 22 Kasım 2011
- 336
- 317
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu arada dogum tarihide konulmuyor cvlere bizim burda.kuzey Amerikada.
Burda mümkün değil en başta kocaman yazmalısın 30 dan sonra kimse işe almak istemiyor. 30 yaşından sonra bi ayağımız çukurda ya haklılarBu arada dogum tarihide konulmuyor cvlere bizim burda.kuzey Amerikada.
Kendi ön yazılarımdan örneklersem ben iki cümle ile eğitimim ile ilgili kritik ayrıntıları veriyorum (X Lisesi'nden mezunum, X Üniversitesi'nde burslu okuyup Y yılında mezun oldum). Bir paragrafta kendi yetkinliklerimin işe neden uygun olduğunu, aradıkları kişinin neden ben olduğumu belirtiyorum. Son paragrafta da işle ilgili mutlaka vurgulamam gereken ve ayırt edici bir özelliğim varsa onu söylüyorum (Şu programlama diline hakimim, bu yabancı dili şu seviyede konuşuyorum, gibi).Şu an elimde öyle bir vesikalık fotoğrafım yok ama yaza doğru bunun için düzgün bir vesikalık çektirmeyi düşünüyorum.
Keşke konulmasa aslında.
Çok saçma birşey aslında, fiziğe çok önem veriyorlar.
Şimdi elimde üzerimde gömlek olan, vesikalık değil ama vesikalığa benzeyen, arka fonu düzgün olan, tebessüm ettiğim bir fotoğrafım var olmazsa onu koyayım. Ki ben fotoğraflarda güzel çıkan biri değilim. Bişey var öyle fotoğraflarda güzel bakamıyorum, gülümseyemiyorum falan. Kırk yılın başı birazcık tutturabildiğim bi resmim var, onu koyayım. Ben de konulmamasından yanayım aslında ama oyunu kuralına göre oynamak lazım. Çok teşekkür ediyorum. :)
Ön yazı hakkında biraz daha yardımcı olursanız çok sevinirim, yani nasıl olmalı, ne yazmalıyım orada? Her başvuru için farklı bir ön yazı mı olmalı? Nasıl bir iş aradığımı tanımlayan bir yazı mıdır bu? Kusura bakmayın bu konularda bilgisizim şimdilik.
Cherry ben varım aslında ya, ben de mühendisim ama endüstricisinden :)Aynen böyle. Çoğu yer özellikle foto koymayın yazıyor.
Ben müh. alanında çalışan bir şirketteyim kimse zaten foto koymuyor zaten :) İşe alım yaparken CVlere İKcılara seçim yaptırmak mantıksız zaten, ben kendim bakıyorum beğendiklerimi davet ettiriyorum. Ben fotoya da tipe de bakmam, işin altından kalkabilecek mi buna bakarım. Buna rağmen aradığım gibi birini bulamadım lan :)
Ben önyazı okurum yaf. Hatta karar vermede önemli bence yoksa 2 parça kağıttan nasıl insan seçilir ki başka?
Şu an elimde öyle bir vesikalık fotoğrafım yok ama yaza doğru bunun için düzgün bir vesikalık çektirmeyi düşünüyorum.
Keşke konulmasa aslında.
Çok saçma birşey aslında, fiziğe çok önem veriyorlar.
Şimdi elimde üzerimde gömlek olan, vesikalık değil ama vesikalığa benzeyen, arka fonu düzgün olan, tebessüm ettiğim bir fotoğrafım var olmazsa onu koyayım. Ki ben fotoğraflarda güzel çıkan biri değilim. Bişey var öyle fotoğraflarda güzel bakamıyorum, gülümseyemiyorum falan. Kırk yılın başı birazcık tutturabildiğim bi resmim var, onu koyayım. Ben de konulmamasından yanayım aslında ama oyunu kuralına göre oynamak lazım. Çok teşekkür ediyorum. :)
Ön yazı hakkında biraz daha yardımcı olursanız çok sevinirim, yani nasıl olmalı, ne yazmalıyım orada? Her başvuru için farklı bir ön yazı mı olmalı? Nasıl bir iş aradığımı tanımlayan bir yazı mıdır bu? Kusura bakmayın bu konularda bilgisizim şimdilik.
Haklısınız ben de doğru bulmadığımı belirtmiştim zaten. Amaç konusu ne olursa olsun ayrımcılık yapmak değil küçük bi şirketiz biraz daha güvenlik önlemi alıyoruz kendi çapımızdaNeden fotosuzları eliyorsunuz kız merak ettim. deniztir siz de, neden merak ettim.
bizde cv de gerekli tüm kriterler uygunsa görüşmeye çağırılır, ilk aşamada ik ve çalışacağı departmanın müdürü ya da deneyimli bir çalışanı ile görüşür, ilk elemeden geçenler patron, müdür ve ik ile görüşür, son karar 3 lü mütabakatla alınır ve ne olursa olsun patron o elemandan bir memnuniyetsizliği olursa suçu diğer ikiliye atar
Şimdi ben yeni mezun olacağım için hiç iş deneyimim yok tabi, iş deneyimim olmadığı zaten CV'de de yer alıyor. Ön yazıda da, mesela "Bankacılık ve Finans sektöründe kariyerime ilk adımı sizin gibi ülkemizin önde gelen firmalarından birinde atmak isterim" tarzı birşey yazsam nasıl olur?Önyazı biraz senden bahsetsin, eğitiminden tecrübe ve/veya ilgi alanından.
Bu işi neden istiyorsun,başvurma sebebin nedir, neden uygunsun bu işe?
Bu pozisyondaki benzer işlerde deneyimlerin neler yaptın (varsa)
Bu işe uygun eğitimin
İşi alırsan neler yapıcaksın?
Şirkete katılmayı da bu pozisyonu da çok isterim yaz sonuna :)
Ben yarın öbür gün benim istediğim işi böyle takriben benimle yaşıt ama kokoş, bebek gibi konuşan, orası burası açık, suratında 5 kilo makyaj, yapmacık birisi alırsa sinirden deliye dönerim herhalde.Neden illa foto önemli olan bilgiler değil mi ama doğru güzel veya yakışıklı olursa daha iyi olur dimi maalesef tr de okuduğun yerden çok dış görünüşün önemli en azından ben öyle düşünüyorum
Ben o karar mekanizmasında olsam herhalde ön yazıda kullanılan Türkçe'ye çok dikkat ederdim. Bağlaçları falan nasıl yazması gerektiğini bilecek o kişi. Bir de kendisini kısa ve öz bir biçimde güzel bir şekilde, en azından fikir oluşturabilecek şekilde tanıtabilmiş mi ona bakardım. Mülakattaki karar mekanizması olsaydım da karşımdaki insanın konuşmasına çok dikkat ederdim sanırım. İnsan içine çıkmayacak olsa bile konuşma benim için önemli.Ben önyazı okurum yaf. Hatta karar vermede önemli bence yoksa 2 parça kağıttan nasıl insan seçilir ki başka?
Şimdi ben yeni mezun olacağım için hiç iş deneyimim yok tabi, iş deneyimim olmadığı zaten CV'de de yer alıyor. Ön yazıda da, mesela "Bankacılık ve Finans sektöründe kariyerime ilk adımı sizin gibi ülkemizin önde gelen firmalarından birinde atmak isterim" tarzı birşey yazsam nasıl olur?
Kimse bilememis neden resim konuldugunu, hemen aciklayayim...Bir pozisyona onlarca kisi basvuruyor, ikinci gorusmeye cagirmak icin eleme yaparken resim olmasi gorusmecileri cok rahatlatiyor, resimden kimle gorustuklerini neler konustuklarini vs.... Cok daha rahat hatirliyorlar. Mulakatcilar icin kolaylik kisacasi....Merhaba hanımlar,
Ben üniversite dördüncü sınıf öğrencisiyim ve bir aksilik olmazsa Haziran ayında mezun olacağım, iş hayatına da adım atacağım. Şimdi bu internetteki kariyer portallarından üyelik alıp CV oluşturuyorum falan ama aklıma birşey takıldı: Fotoğraf. Günümüzde birçok firma bu portallardan ilan veriyor, iş arayanlara buralardan ulaşıyorlar ve ben bu portallarda hazırlamış olduğum özgeçmişlerime fotoğraf eklemeli miyim yoksa eklememeli miyim? Yurtdışında fotoğraf koyulmazmış ama Türkiye'de koyulmaz ya da koyulur diye bir şeye de rastlamadım. Yarın öbür gün ciddi ciddi başvuracağım ben bunlara ve o firmalara yolladığım CV'lerde fotoğrafım olsun mu olmasın mı? Mutlaka aranızda bilen birileri vardır ve beni yönlendirirler diye düşünüyorum. Fotoğraf koyacak olursam da zaten arkadaşlarla tatilde çekilen fotoğrafımı değil de ciddi, düzgün bir fotoğraf koyarım ama kararsız kaldım, ne yapmalıyım? Daha önce hiç iş başvurusu yapmadım, hiç bilgim yok bu konuda. İnternetteki kaynaklar da farklı şeyler söylüyorlar.
Takriben bu tarz iki, üç tane ön yazı şablonu hazırladım, Word'e kaydettim, iş ilanına göre boş bıraktığım kısımları doldurarak yollayacağım başvuru kısmında. Hatta Türkiye Geneli yazan birkaç işe başvurdum bile. Binlerce insan başvuruyor o ilanlara ama kısmet. :)Olur niye olmasın.
Ekonomi bölümünden mezunum.
Yaz stajımı ....da yaptım, .... k8nusuna ilgi duymamda etken oldu.
.... alanına çok ilgi duyuyorum bu alanda çalışmak isterim. Pozisyon için çok heyecanlıyım.
.... bankası gibi önde gelen bir bankada çalışmayı çok isterim.
Bu cümleler ekseninde 2şer cümle yazsan yeter zaten, çok uzun olmasın.
Kimse bilememis neden resim konuldugunu, hemen aciklayayim...Bir pozisyona onlarca kisi basvuruyor, ikinci gorusmeye cagirmak icin eleme yaparken resim olmasi gorusmecileri cok rahatlatiyor, resimden kimle gorustuklerini neler konustuklarini vs.... Cok daha rahat hatirliyorlar. Mulakatcilar icin kolaylik kisacasi....