CV'lere fotoğraf eklenmesi hakkında

Kendi ön yazılarımdan örneklersem ben iki cümle ile eğitimim ile ilgili kritik ayrıntıları veriyorum (X Lisesi'nden mezunum, X Üniversitesi'nde burslu okuyup Y yılında mezun oldum). Bir paragrafta kendi yetkinliklerimin işe neden uygun olduğunu, aradıkları kişinin neden ben olduğumu belirtiyorum. Son paragrafta da işle ilgili mutlaka vurgulamam gereken ve ayırt edici bir özelliğim varsa onu söylüyorum (Şu programlama diline hakimim, bu yabancı dili şu seviyede konuşuyorum, gibi).

Pozisyondan pozisyona değişiyor tabii. :)

Bizim üniversiteye deneme mülakatı yapmaya gelen, FMCG şirketlerinin birinde İK Müdürlüğü yapan kişi ön yazısız CV'lere hiç bakmadığını söylemişti.

Cherry ben varım aslında ya, ben de mühendisim ama endüstricisinden :)

Ben önyazı okurum yaf. Hatta karar vermede önemli bence yoksa 2 parça kağıttan nasıl insan seçilir ki başka?

bizde cv de gerekli tüm kriterler uygunsa görüşmeye çağırılır, ilk aşamada ik ve çalışacağı departmanın müdürü ya da deneyimli bir çalışanı ile görüşür, ilk elemeden geçenler patron, müdür ve ik ile görüşür, son karar 3 lü mütabakatla alınır ve ne olursa olsun patron o elemandan bir memnuniyetsizliği olursa suçu diğer ikiliye atar

Neden fotosuzları eliyorsunuz kız merak ettim. deniztir siz de, neden merak ettim.
Haklısınız ben de doğru bulmadığımı belirtmiştim zaten. Amaç konusu ne olursa olsun ayrımcılık yapmak değil küçük bi şirketiz biraz daha güvenlik önlemi alıyoruz kendi çapımızda

Valla bizim takıma biri alınacaksa takım lideri , ben, 1 takım üyemiz daha 3müz görüşürüz. Başlangıçta ayıp olmasın diye deneyimleri falan soruluyor ama ben burayı genelde pek değerlendirme kriteri yapmam. Teknik soruları sorarız. Beğenirsek 2. teknik mülakatı yaparız. İçimize sinerse de alırız:) IK görüşmesi falan bana boş geliyor biraz bizim için sadece teknik görüşme önemli bir de kolay konuşulan kasmayan biri olsun işte.

B.k atmak adettendir zaten ona hiç girmeyelim

Şimdi ben yeni mezun olacağım için hiç iş deneyimim yok tabi, iş deneyimim olmadığı zaten CV'de de yer alıyor. Ön yazıda da, mesela "Bankacılık ve Finans sektöründe kariyerime ilk adımı sizin gibi ülkemizin önde gelen firmalarından birinde atmak isterim" tarzı birşey yazsam nasıl olur?

Ben yarın öbür gün benim istediğim işi böyle takriben benimle yaşıt ama kokoş, bebek gibi konuşan, orası burası açık, suratında 5 kilo makyaj, yapmacık birisi alırsa sinirden deliye dönerim herhalde.

Ben önyazı okurum yaf. Hatta karar vermede önemli bence yoksa 2 parça kağıttan nasıl insan seçilir ki başka?
Ben o karar mekanizmasında olsam herhalde ön yazıda kullanılan Türkçe'ye çok dikkat ederdim. Bağlaçları falan nasıl yazması gerektiğini bilecek o kişi. Bir de kendisini kısa ve öz bir biçimde güzel bir şekilde, en azından fikir oluşturabilecek şekilde tanıtabilmiş mi ona bakardım. Mülakattaki karar mekanizması olsaydım da karşımdaki insanın konuşmasına çok dikkat ederdim sanırım. İnsan içine çıkmayacak olsa bile konuşma benim için önemli.

Cv'nde mutlaka vesikalık bir fotoğrafın olması gerekiyor.Evet çoğu şirket fotoğrafsız cvleri direk eliyorlar.Ayrıca bayanlar için tesettürlü mü değil mi ona da dikkat eden firmalar var.O meşhur sitenin IKcıları fotoğrafın önemli olduğunu söylediler

Ben de hep başvurulara fotoğraf koymak zorunda kaldım.
Ama bir yandan da tedirgin hissederdim kendimi.
Annemin patronu da eleman alacağı zaman, formlardan fotoğrafsızları seçin masama koyun dermiş. Neden bilmiyorum ama...
Bence de saçma bir uygulama. İki kişi varsa işi isteyen, daha güzelini seçmek içindir muhtemelen. Ofiste bakıp bakıp gözünü gönlünü açacaktır vs.

Olur niye olmasın.

Ekonomi bölümünden mezunum.

Yaz stajımı ....da yaptım, .... k8nusuna ilgi duymamda etken oldu.

.... alanına çok ilgi duyuyorum bu alanda çalışmak isterim. Pozisyon için çok heyecanlıyım.

.... bankası gibi önde gelen bir bankada çalışmayı çok isterim.

Bu cümleler ekseninde 2şer cümle yazsan yeter zaten, çok uzun olmasın.

Son düzenleme:
Kimse bilememis neden resim konuldugunu, hemen aciklayayim...Bir pozisyona onlarca kisi basvuruyor, ikinci gorusmeye cagirmak icin eleme yaparken resim olmasi gorusmecileri cok rahatlatiyor, resimden kimle gorustuklerini neler konustuklarini vs.... Cok daha rahat hatirliyorlar. Mulakatcilar icin kolaylik kisacasi....

Takriben bu tarz iki, üç tane ön yazı şablonu hazırladım, Word'e kaydettim, iş ilanına göre boş bıraktığım kısımları doldurarak yollayacağım başvuru kısmında. Hatta Türkiye Geneli yazan birkaç işe başvurdum bile. Binlerce insan başvuruyor o ilanlara ama kısmet. :)

Vallahi doğru :)

Kim neydi diye düşünürken CVleri yayınca fotolara bakmanın çok faydası oluyor

Sen bunu sormamışsın, ama konu ve cevapları okuduktan sonra yazmazsam çatlarım. Türkiye'deki iş başvuruları bana fiyasko geliyor ya. Fotoğraflar,öz "geçmiş"ler, yaş... Bir ara Tr'ye yerleşmeyi düşünüyordum, o yüzden iş ilanlarına bakıyordum, ne arıyorlar, nasıl başvuruluyor görmek için. Yaş, fotoğraf, medeni hal, çoluk çocuk var mı, kan grubu,... bunlar ne lan? Bunların işle ne ilgisi var yani? Ben Abd'de yaşıyorum, ve bu soruların her birini, fotoğraf ve yaş da dahil, sormak yasadışı. Kişisel şeyler bunlar yani çünkü. Özgeçmiş bile saçma geliyor kulağıma. Geçmişimden millete ne yav? Örnek cv miydi, özgeçmiş miydi ne, okudum bir tane. Sanki iş başvurusu değil, internet bloğu okuyor gibi hissettim. Bir sürü gereksiz kişisel bilgi. Bizim burada bir "resume"miz var, az ve öz, iş hayatıyla ilgili en kısa ve öz bilgilerini, tecrübeni yazıyorsun bitiyor yani. Tercihen 1 sayfa, hadi bilemedin 1.5-2, ama 2 sayfadan uzun olması uygunsuz bir dosyacık.
Neyse. Fotoğrfa bakıp tipe ve gençliğe göre mi alıyorlar? Bilmemkaç tane vesikalık fotoğraf isteyenini bile duydum. Profesyonellikten uzak geliyor bana bu tür istekler. Benim orada iş başvuru tamamlamaya sabrım yermezdi sanırım.
Yazdım rahatladım.

fark etmez,
CV nizi eline alan işveren linkedin profilinizi de inceleyecektir.
Oraya koyduysanız cv ye de koyun.
oraya da koymayacağım derseniz tabi ki koymayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…