CV'lere fotoğraf eklenmesi hakkında

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba hanımlar,
Ben üniversite dördüncü sınıf öğrencisiyim ve bir aksilik olmazsa Haziran ayında mezun olacağım, iş hayatına da adım atacağım. Şimdi bu internetteki kariyer portallarından üyelik alıp CV oluşturuyorum falan ama aklıma birşey takıldı: Fotoğraf. Günümüzde birçok firma bu portallardan ilan veriyor, iş arayanlara buralardan ulaşıyorlar ve ben bu portallarda hazırlamış olduğum özgeçmişlerime fotoğraf eklemeli miyim yoksa eklememeli miyim? Yurtdışında fotoğraf koyulmazmış ama Türkiye'de koyulmaz ya da koyulur diye bir şeye de rastlamadım. Yarın öbür gün ciddi ciddi başvuracağım ben bunlara ve o firmalara yolladığım CV'lerde fotoğrafım olsun mu olmasın mı? Mutlaka aranızda bilen birileri vardır ve beni yönlendirirler diye düşünüyorum. Fotoğraf koyacak olursam da zaten arkadaşlarla tatilde çekilen fotoğrafımı değil de ciddi, düzgün bir fotoğraf koyarım ama kararsız kaldım, ne yapmalıyım? Daha önce hiç iş başvurusu yapmadım, hiç bilgim yok bu konuda. İnternetteki kaynaklar da farklı şeyler söylüyorlar.

Genel durum nedir bilmiyorum ama Türkiye de foto olan cv ler ön plana çıkıyor gibi.
Bir nevi ön eleme.

Ben şahsen fotoğraf konulmasını doğru bulmasam da yine de işveren olarak kariyer.net te fotoğrafsız ilanlara pek geri dönmediğimizi düşünürsek koymanı tavsiye ederim.
Bir klasik şık üst ile çekildigin güler yüzlü bir fotoğrafın olsun vesikalık veya düzgün bir arka fonda çekilmiş...
Başarılar dilerim

Uluslararası bazı firmalar başvuru kabul ederken fotoğrafsız CV istiyorlar; çoğunlukla da ilânları kariyer sitelerinde yer almıyor, sizin kendi portallerinden başvuru yapmanız bekleniyor. Kariyer sitelerine fotoğrafınızı koymanızı öneririm; İK'cı değilim ama daha özenilmiş bir özgeçmiş imajı oluşturduğunu düşünüyorum.

Ayrıca konu dışı olarak; başvuru yaptığınız yerlere mutlaka ön yazı göndermeyi unutmayın.

Vesikalık koy. Genelde vesikalık konuyor.
Düz, şık , açık renk bir bluzla/gömlekleolsa daha iyi olur.

Yırtdışında konmuyor evet. Türkiye'de konuyor genelde.
Şu an elimde öyle bir vesikalık fotoğrafım yok ama yaza doğru bunun için düzgün bir vesikalık çektirmeyi düşünüyorum.

Turkiye deysen koymalisin
Keşke konulmasa aslında.

Genel durum nedir bilmiyorum ama Türkiye de foto olan cv ler ön plana çıkıyor gibi.
Bir nevi ön eleme.
Çok saçma birşey aslında, fiziğe çok önem veriyorlar.

Şimdi elimde üzerimde gömlek olan, vesikalık değil ama vesikalığa benzeyen, arka fonu düzgün olan, tebessüm ettiğim bir fotoğrafım var olmazsa onu koyayım. Ki ben fotoğraflarda güzel çıkan biri değilim. Bişey var öyle fotoğraflarda güzel bakamıyorum, gülümseyemiyorum falan. Kırk yılın başı birazcık tutturabildiğim bi resmim var, onu koyayım. Ben de konulmamasından yanayım aslında ama oyunu kuralına göre oynamak lazım. Çok teşekkür ediyorum. :)

Ön yazı hakkında biraz daha yardımcı olursanız çok sevinirim, yani nasıl olmalı, ne yazmalıyım orada? Her başvuru için farklı bir ön yazı mı olmalı? Nasıl bir iş aradığımı tanımlayan bir yazı mıdır bu? Kusura bakmayın bu konularda bilgisizim şimdilik.

Önyazı biraz senden bahsetsin, eğitiminden tecrübe ve/veya ilgi alanından.

Bu işi neden istiyorsun,başvurma sebebin nedir, neden uygunsun bu işe?
Bu pozisyondaki benzer işlerde deneyimlerin neler yaptın (varsa)
Bu işe uygun eğitimin
İşi alırsan neler yapıcaksın?

Şirkete katılmayı da bu pozisyonu da çok isterim yaz sonuna :)

Neden illa foto önemli olan bilgiler değil mi ama doğru güzel veya yakışıklı olursa daha iyi olur dimi maalesef tr de okuduğun yerden çok dış görünüşün önemli en azından ben öyle düşünüyorum

Evet istiyorlar ama bana gore yanlis. Tipe gore eleman mi alinir. Zaten guzelse/yakisikliysa bir kac adim onde olacaklar degil mi.

Uluslararası bazı firmalar başvuru kabul ederken fotoğrafsız CV istiyorlar; çoğunlukla da ilânları kariyer sitelerinde yer almıyor, sizin kendi portallerinden başvuru yapmanız .

Aynen böyle. Çoğu yer özellikle foto koymayın yazıyor.

Ben müh. alanında çalışan bir şirketteyim kimse zaten foto koymuyor zaten :) İşe alım yaparken CVlere İKcılara seçim yaptırmak mantıksız zaten, ben kendim bakıyorum beğendiklerimi davet ettiriyorum. Ben fotoya da tipe de bakmam, işin altından kalkabilecek mi buna bakarım. Buna rağmen aradığım gibi birini bulamadım lan :)

Yurtdışındaki firmaların bir çoğu fotoğraf istemiyor evet. Görsellik 2.planda
Türkiye' de bu durum tam aksi. İşveren çalışanı ne yazık ki görselliğiyle değerlendirebiliyor. Fotoğraf bence cv yi genel olarak somutlaştırıyor. Türkiye' deysen koymanı öneririm.

Evet istiyorlar ama bana gore yanlis. Tipe gore eleman mi alinir. Zaten guzelse/yakisikliysa bir kac adim onde olacaklar degil mi.

Allahtan bunun tam tersi önyargısı plan bir meslekteyim güzel/yakışıklı insanlara valla önyargıyla bakılıyor acaba yeterince zeki değil mi diye ciddiyimkareli gömlek şart yani.

Allahtan bunun tam tersi önyargısı plan bir meslekteyim güzel/yakışıklı insanlara valla önyargıyla bakılıyor acava yeterince zeki değil mi diye ciddiyim

Her iki onyargi da sacma. Kimin neyi basarabilecegi hic belli olmaz. Gobekli sakalli kamyoncu tipli biri son derece basarili bir yonetici olup incecik minyon surekli pembe giyen sarisin kadinlar insaat santiyesini yonetebilir. Bence...

Her iki onyargi da sacma. Kimin neyi basarabilecegi hic belli olmaz. Gobekli sakalli kamyoncu tipli biri son derece basarili bir yonetici olup incecik minyon surekli pembe giyen sarisin kadinlar insaat santiyesini yonetebilir. Bence...

Bence de. Ayrımcılığın ve önyargının her türü zırva.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…