• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çürümeyi Durduramıyorum, Yardım..

alistar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
43
0
36
Ankara
Küçüklüğümden beri günde 3 kere dişlerimi düzenli şekilde fırçalıyorum, iyi marka diş macunu ve fırçası kullanıyorum, diş ipi ve ağız içi için sıvı bir temizlik ürünü kullanıyorum. Bütün bunlara rağmen dişlerimin çürümesinin önüne geçemiyorum. Hele son 1 sene daha hızlı çürümeye başladı. Yine aynı şekilde düzenli ağız temizliği yapıyorum ama işe yaramıyor. Diş doktoruna gittim, olanları anlattım dişlerin hassas olmalı, günde ikiye düşür fırçalamanı dedi. 2 aydır da günde 2 kere fırçalıyorum yalnız sağlam kalanlar da çürümeye başladı? Aynı sorunu yaşayan var mı? Ne yapabilirim bu konuda? :43:

hepsi tamam da ağız içi sıvı bir temizlik maddesi neden kullanıyorsun ki? gerekli mi sence? diş ipini de çok kullanmamak gerekli. 3-4 günde bir kullansan yeter.

Benim dişlerimde çabuk çürüyor,gayet düzenli fırçaladığım halde.
Diş doktorum hassas dişlerin demişti bana da,asitli içecek falan kullanmamak gerekiyormuş.

hepsi tamam da ağız içi sıvı bir temizlik maddesi neden kullanıyorsun ki? gerekli mi sence? diş ipini de çok kullanmamak gerekli. 3-4 günde bir kullansan yeter.

diş ipinin hergün kullanılması gerekir diş ipi mekanik temizleme yapar dişe bir zararı yoktur, doğru kullanıldığı takdirde dişetinede zarar vermez, ama gargara konusunda söyledikleriniz doğru gereksiz diyemem ama dişetlerinde problem yoksa hergün kullanılması gerekli değil.

kızlar 8 dişim gitti ağız kokusuda çabası çürümeden önce diş bakımı yapmıordum çürüdükten sonrada pekfaydası olmuo offf.

Seni şuan en iyi ben anlarım herhalde..Çok mutsuzum gerçekten dişlerim çok kötü hem önde ve çarpık hem de bir sürü çürük var.Daha geçen diş hekimine gittim 10 tane dolgu yapılması gerek dedi ve 6 tane kanal tedavili dişimin yenilenmesi gerekiyormuş.Geriye zaten kaç diş kaldı ki ya sökeyim atayım ozaman hepsini.Çok üzülüyorum ya fırçalamasam neyse anlarım.Bakıyorum hiç dişine bakmayan arada sırada fırçalayanların dişlerinde çok az çürük var ve düzgün.Bunları da görünce daha da üzülüyorum.Param olsa yeteri kadar bütün dişlerimi güzelce yaptırırdım ama o da yok.Neden böyle oluyor?

gargarayı çürümelerden önce kullanmıyordum, gargaranın sebep olduğunu sanmıyorum çürüğe. öneri üzerine kullandım seyrek kullanıyorum. bakteriler sadece dişlerde değil çünkü. sizlere de geçmiş olsun canlarım :43:

Back