Cupcake kadar tatlı hayaller, çiçekli evler... 2013 MODEL ÂŞIK GELİNLER :)

herkeslere mis gibi merhabaa
özlemcim hoşgeldin öncelikle ilişkin hayırlı uğurlu olsun. umarım bir ömür eksilmeden devam eder bu heyecanın, aşkın.
yaza kadar düğünü yetiştirebilirsiniz tabi ki canım benim, hereyi kendiniz yapacaksanız fazla fazla açılmadan yaparsınız alışverişinizi. örneğin altın senin için çok önemli değilse usulen adet yerini bulsun diye alınır bişeyler.. nişan bohçalarına da gereksiz şeyleri almaktan kaçınıp işinize yarar kullanışlı şeyler alırsınız ve bol bol da pazarlık ede ede :) yine bi örnek veriyorum, makyaj malzemeleri alacaksınız diyelim, a dan z ye kadar ne varsa almanız şart değil. çok kullandığın bir iki parça bişey alırsın.. sadece gelin damat bohçası yaparsınız ve aile üyelerine birer ufak hediye belki.. amcalara halalara açılmanın bi anlamı yok.
ve mobilya...
bu mobilyaların fiyatlarının bu kadar yüksek olma sebebi kullanılan malzeme. doğal ağaç, lake, e bide el işçiliği var, istediğin detaylar var o da ekleniyor.
söylediğin takımları toplamda 20 binden aşağı bulman mucize gibi bişey olur.(modokodan basediyorum, orayı talan etmiş biri olarak)
benim sana tavsiyem bir de marangozla görüşmen. kendi atölyesinde kendi halinde çalışan biriyle.. tabi yaptıkları işleri falan da incelersin. istediklerini tarif edersin.. çağla çalışma odasına bi marangozdan yaptırmıştı kitaplığını, çokta memnundu.
bunun dışında tepehomeda zaman zaman kampanyalar olmuştu . beyaz değildi mobilyaların renkleri fakat tarzı sana uygundu. yine olur belki takipte kalabilirsin.
ikea.. örneğin ferforje bir yatak istiyorsan ben ikeadakine bayılıyorum.. ikeanın ürünleri sağlam değil deniyor ama ben kullandıklarımdan çok memnunum. mutfak masam, sandalyelerim, duvar raflarım hep ordan..
çok yakın bi zamanda tüm mobilyalarını değişebilekmişsin. ikeadan zevkine göre döşeyip(fiyatları da uygun) sonrada memnun kalmadıklarını değişirsin. belki benim gibi çok sevip bir ömür kullanırım inşallah diye düşündüklerin bile çıkar :)
çok stresli bi dönem. allah yardımcınız olsun. birbirinizi kırmayın, üzmeyin herşey olur zamanla.

Nuraycım sağolasın iki gündür sizden cevap almak için bekliyordum

Altın benim için hiç önemli değil ama ailem bunu oldukça önemsiyor, adetlere fazlasıyla düşkün bir ailem var maalesef

Bohça için ailenin diğer üyelerini katmamaya kesin kararlıyız ama annem bohça alışverişini ailece yapalım diyor, yani onun ailesinden birileri ve benim de annem Bizi kazıklarlarmış, aileler olmadan nişan alışverişi mi olurmuş falan filan :26: Ya biz kendi başımıza yaparız diyince paparayı yiyorum cidden annemden

Neyse, zaten annem de olsa yanımda istemediğim birşeyi aldırmam, aşırıya kaçmanın bir mantığı yok. Zaten durumlar da belli o kadar insafsız olmaz ailem.

Mobilya konusunda,

Ben de masko ve modokoyu gezer talan ederiz diyordum ama 20 bin çok fazla kuzum ya :18:

Neyse şimdiden para biriktirmeye başlasak iyi olacak anlaşılan

İkea fikrini ben de düşündüm, maddi gücümüz yettiği kadar country olması adına mücadeleye devam

Olmazsa da mükadderat dicem Nurayım, çok istedim olmadı deyip tevekkül ederim

Ama öyle istiyorum ki hayallerimdeki gibi bir evimin olmasını

Dua bekliyorum kızlar, inşallah madden ve manen sıkıntılarımız hallolur ve hayırlısıyla güzel bir yuvamız olur bizim de

Merhaba canlar Sabahtan beri temizlik yapıyorum, çok yoruldum Ama evimiz miss gibi oldu, missss

Özlemcim öncelikle hayırlısı olsun canım, birbirinizi böyle sevip önemli adım atmaya karar vermenize çok sevindim Bir sonraki yaza yetişirsiniz rahatça ama birikim birikimdir derseniz eylül, ekimde de düğün yapabilirsiniz
Çağlam, nurayım ve ben aynı yerde yaptırdık mobilyalarımızı, modokoda. nurayımın da dediği gibi malesef 20'den aşağı olmuyor kullanılan malzeme ve işçilik bunu etkiliyor...
ama mesela ben küçük odama L koltuk aldım, merinostan. o zaman biz bi sürü mağaza gezmiştik mondide çok guzel çiçekli koltuk takımı falan vardı hani bu tarz markalarda da evinde country havasını yakalayabilirsin. gördüğüm koltuk takımı 3500 civarıydı. bazen beklenmedik conceptler çıkabiliyor umulmadık yerlerden Allah gönlüne göre versin inşallah hayallerindeki gibi olur evin,olmasa bile aşkınız ısıtır zaten o evi

Kızlar eski işyerim bana iş teklif ediyor... dönmemi istiyorlar ve benim kafam karmakarışık! bi yandan istiyorum bi yandan istemiyorummm:26::26::26: bildiğim iş, bildiğim insanlar adapte olmam gereken hiçbir şey yok. ben huzur istiyorum herşeyden önce ama hayırlısı olur inşallah hakkımda...

Kestanemmm hoş geldin. Ben dönmemenden yanayım kestanem,karar senin elbette ama sana yaptıklarını hatırlıyorum da,cıks ikinci bir şansı hak etmiyorlar. Allah bu güzel günlerin hürmetine sana hayırlı bir iş nasip etsin.

Kızlaaar nerlerdesiniz, nasılsınız, ramazan nasıl gidiyor
Düğün işinde istanbulda olmak bir artı kesinlikle.
Gez dolaş, bir sürü çeşit var her konuda
pelincim karar senin tabi ki de aynı sıkıntıları yaşamaz mısın yine:26:

Pelintoş çok sağol yorumların için, artık ya nasip diyerek bakıcaz nerde ne var diye

Hoş ben şimdiden internetten herşeyin modeline bakıyorum, böyle ekran karşısından bakınca içime sinmiyor ama belki senin gibi koltuk takımı falan başka yerlerden bakabilirim :26:

Pelintoşum orada hiç huzurlu değildin sen, dönmek isteyebileceğinden emin misin?

Üstelik kendini geliştirmek istiyordun hem de, başka yerlerde iş de aramadın henüz, belki bir arasan, birkaç görüşme yapsan daha iyi karar verebilirisin diye düşünüyorum.

Özlemcik, kaba taslak 12-13 ayınız olduğunu hesap ediyorum. Pekala evlenebilirsiniz bana kalırsa.

Ama tavsiyelerim kesinlikle beyaz eşyada uyguna yönelme taraftarı değilim. Ben mesela her birinin serisini araştırıp benim için en kullanışlılarını seçtim 6400 tuttu. Örneğin bulaşık makinasının 6-8 programlısı çok da önemli değil, ben 4 programlı ve tüm elektirik su tasarrufuna bakarak almıştım.

Çamaşır makinası da ihtiyaca göre, ben 9 kg aldım, içinde çok şeyler yıkamayı planlıyorum Alman üretim mi, serisi nedir tek tek araştırdım.

Buzdolabında önemli olan kaç lt kapasitesi var, dijital ekranın çok çabuk bozulmasından ondan da kaçındım. Mesela bazen bakıyorum yeni evlilerde xxl buzdolapları. 5 çocuklu aile gibi o kadar büyüğüne ihtiyaç yok. Tabi 5 çocuk yapmayı düşünmüyorsan

Fırın için de işte timer önemliydi benim için, unutabiliyorum çünkü hafızam zayıf maalesef:26:

Mobilyaya gelince salon, oturma odası ayrı ayrı yapacaksan evet masrafı çoğalacaktır. Biraz da zevk meselesi tabii ama ben öyle tercih etmedim. Örneğin salonda büfe, konsol gibi şeyleri sevmediğimden sadece masa ve sandalye aldım o da büyük tasarruf sağladı.

Tuttuğumuz evin portmantosu, gömme dolabı, banyo dolabı ve kileri olduğundan banyo için alacağım dolap ve portmanto masrafından da kurtuldum. Gömme dolabın raf olan kısmına da kitaplık yaptım. Fazla mutfak eşyemı da kilere yerleştirdim oldu bitti.

Aldıklarımı zevkime göre (ben modern tarzı seviyorum), kesinlikle içime sinerek ve abartmadan aldım. Yine de hatırı sayılır bir masraf yaptık. Ki ailelerimiz ıvır zıvır masrafları ve altınları aldığı halde. Özellikle altını sizin alacak olmanız sizi zora sokan, yoksa gerisini yaparsınız rahatlıkla.

Allah kolaylık versin, ne diyeyim Biz de 3 yıldır birlikteyiz ama bizim adam 1.5 yıldır çalışıyordu ve hiç birikimi yoktu ama yapıyoruz işte bir şeyler

Bu arada lavinin eşi atanmamış mıydı, ben mi yanlış biliyorum:26:

O kadar uzun süre atanmadı ki akıllarda öyle kalmış Atandı canım bir eş durumu tayini bekliyoruz.

Son düzenleme:

Lavincim açıklamalarının bana da çok faydası oldu. 30 günü kalan bir gelinciğimiz ne güzel akıllar vermiş öyle
Ben de atandı diye biliyordum da okuyunca afalladım canım, inşallah tayininiz de olur gönlünüze göre

Bebişkolar günaydııııınnnn
Pelinkoommm mesaj kutun dolu bebeim Öncelikle çok iyi düşün bitanem çünkü biliyosun evlenmeden önceki iş durumun baya sıkıcıydı.Gereksiz şahsiyetler yüzünden o da.Hayırlısı olsun inşAllah.Yeni evliyken çalışmak zor ama bir o kadarda önemli birikim için.Zaten sonra çocuk olunca uzun bir süre bayan mola vermek zorunda kalıyor.Şimdi topladık topladık sonra zaten masraflar 10 katına çıkıcak İyi düşün bebişim

Kızlar tüm yorumlarınız için çok çook teşekkür ederim... Bende korkuyorum bi yandan da istiyorum, aybikcanla konuştuk bu konuyu epey, seni geri istediklerine göre farkındalar biçok şeyin dedi. bana da öyle geliyo, burunları sürtmüş gibi... öte yandan patronlarımı inanılmaz seviyorum, çok saygılılar ve bi günden bi güne kalkıp da yuksek sesle konusmus değiller... düğünümden sonra da görüşmüştük kendileriyle hatta... her türlü referansı da sağlayabileceklerinden bahsettiler. sorun şu ki, yaşadığım yer küçük ve ben bir daha bu şartlarda iş bulamamaktan korkuyorum... verdikleri ücret de düşündürücü, artık evli olduğum için olaya bi sürü boyuttan bakıyorum... bi şeylerin altına elimizi sokabilmemiz için benim bir yerlerden adım atmam gerekiyor... Ve kimse bana yeni baştan bu kadar maaş vermez... öte yandan yeni bi iş bulsam, 1 bucuk 2 sene sonra hamile kaldığımda yine işten çıkıcam ve belli bi süre sonrasında yine iş arıcam.. kısır döngü olucak hep. kafam karmakarışık, sürekli dua ediyorum... inşallah hakkımda hayırlısı neyse o olur

Özlemcan benim bütün evim aynı firmadan, modokodan. biz başta oturma odası yapmayı düşünmüyorduk, ancak koltuklar açık renk olunca ve bir odamız boş kalınca bir L koltuk alalım diye düşündük. sevgilim bir de tv sehpası yaptı bu odamıza :) salonum krem renk koltuk, beyaz halı her dakika aman bir şey mi düştü döküldü derdi bitmiyor inan.

Allah gönlüne göre versin bitanem, inşallah herşeyin içine siner...

Hayırlısıyla tatlım köyde benim sevgili eşim merkeze gelsin diye tüm gayretimiz

Tatlım ben kullanışlılık odaklı bir ev düzenledim, anneden böyle gördük bazalar, altı sandıklı koltuk takımları

Sürekli temizlik ve ev yerleştirme halindeyim. birkaç gün önce mobilyalar geldi ama 2li kanepemiz kırık çıktı Tekrar sipariş edilecek 15-20 günü bulurmuş. Çok sinirlendim ama sevdiceğe belli etmedim zaten o da stres altında. Halılar da 10 günde gelecek. Perdeler yapıldı, asıldı, mutfağımı da yerleştirdim. Bugün de gidip yatak odasını temizleyip birazını yerleştireceğim.

Ramazanda hazırlık zor ama

Daha kuaför işini halletmedim

Ben senin mobilyalarını görmedim sanırım kuşum, çok merak ettim amaaaa

Evinde gömme dolap falan olması ne güzel lavinim, bizim evimizde inanır mısın bir tane bile dolap yok! ne portmanto ne banyo da dolap hiçbir şey. öyle sinir oluyorum ki. ama kira diye geçiştiriyorum, evimin yapısını beğenmesem tutturmazdım zaten
kanepenizin kırık çıkmasına çok uzuldum inşallah bi an evvel gelir bitanem
yatak odanı mı yerleştiriceksin ne guzel ben düğünden 1 hafta önce yerleştirmiştim, aybikcanın kıyafetleri ise çok geç getirildiği için düğünden sonra yerleştirmiştim annesi bana zor verdi kocicanımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…