- Konu Sahibi Cookie_Dough
-
- #5.121
hoşgeldin kuzumm :))
naber nasılsın?
Stresli kuzum,malum kpss+alan sınavı.sen nasılsın ?
Allah yardımcın olsun canım yaa... iyiyim şükür. şimdi netten çıkmam gerekiyor ablam aradı bebişi uyutamıyormuş beni istiyoriyi geceler
prensesimi uyuttum geldimm. daha evlenmeden anne oldum iyimi
özlemcim hoşgeldinTaze gelincikler, güzel kızçeler merhaba ben geldim
Uzun zamandır yazamıyordum bu topiğe nasılsınız bakalım
Hoş, ne zaman girsem, yazmasam bile bu topiğin her sayfasını okuyorum
Birçoğunuz birinci ayınızı doldurdunuz kutlarım can-u gönülden, Rabbim nice yıllara erişmenizi nasip etsin
Bu arada bugu'nun da hayatında yeni gelişmeler var gözümden kaçmadı
Siboşum da hala beklemede, biz de ona dua yolluyoruz, inşallah tez zamanda güzel haberler verecek bize
Lavin evlilik yolundaki hazırlıklarını tamamlama derdinde, müstakbel eşinin kpss sınav sonucu için dua ediyoruz, inşallah gönlüne göre hayırlı bir yere yerleşir
Diğer kızların da yazdığı gelişmeleri yakından takip ediyorum
Yani demem o ki yazmasam da sürekli okuyorum, takipteyim ve dualarımı yolluyorum size
Gelelim bana
Kızçeler biz de sevdicekle 1. ayımızı bitirdik hatta 16 gün sonra 2 ay olacak
Ramazan-ı Şerif'ten sonra babişko ile sevdicek tanışacaklar inşallah
Sonra klasik prosedürler uygulanacak sırayla...
Malumunuz, benim önceden bir söz atma olayım olduğundan mütevellit ailem çok endişeliler, ağırdan almak istiyorlar herşeyi
Herşey bir yana, sonuçta herşeyin hayırlısı diye dua ettiğim onca zamandan sonra tanıştım ben sevdicekle,
Hatırlarsınız ki görücü usulü tanıştırılıp kör sıklam aşık olmayı becerebilen bir çift olduk biz (Benim sevdicek "Sana sırıl sıklam aşığım diyeceğine yanlışlıkla 'kör sıklam' demişti,o günden beri biz birbirimize kör sıklam aşığız)
Şimdi evlilikle ilgili mevzuları konuşabiliyoruz çok rahat, sözdü nişandı eşyalar ve tüm alınacaklar hakkında istişare ediyoruz.
Şöyle bir mevzu var ki benim sevdiceğin ailesinin durumu pek iyi değil, düğün için bize pek bir maddi destekleri olmayacak ne yazık ki.
Herşeyi benimki kendi eti budu yettiği miktarda yapacak, yetmediği yerde ben yardım edicem birlikte sırt sırta verip bir yuva kurucaz inşallah
Birinci sorum şu; sizce biz bir sonraki yaza kadar düğünü yetiştirebilir miyiz?
Nişan alışverişi yapılacak, altınlar alınacak, mobilyalar, perdeler, a dan z ye aklınıza gelecek herşeyi kendimiz yapıcaz. Nakit birikimimiz olmadığı için birçoğunu borçla harçla halledicez maalesef
Bu kadar masrafın, borcun altında çok ezilir miyiz, ne dersiniz? İkimiz de çalışan insanlarız, evlendikten sonra yavaş yavaş öderiz herhalde borçlarımızı :26:
Aranızda evlenen kızçeler var bana fikir verin, moral verin valla bu aralar maddiyat beni epey gerdi
İkinci sorum da olacak size
Şimcik biz ilk önce kirada oturucaz ama Allahın izniyle en fazla 2 yıl sonra kendi evimize geçicez inşallah
Ben sevdiceğe beğendiğim mobilya tarzını anlattım, tabii ne bilsin garibim country mobilyanın ne olduğunu
O zaten benim zevkime bırakıyor alınacakları vs ama bana geçen dedi ki idareten ihtiyacımızı karşılayacak mobilyalar alalım kendi evimize geçince tüm evi senin istediğin gibi kendi ellerimle döşücem ben
Yani demeye çalışıyor ki şimdi çok açılmayalım bir an önce evlenelim sonra kendi evimiz olunca en iyisinden alırız
Ben de olabilir zevkime uygun bulursak neden olmasın dedim tabii ama sonra internetten bilindik mobilya sitelerine baktım ama bakmamla sinirimin bozulması bir oldu
Hem çok abidik gubidik modeller var hem çok demodeler hem de çok pahalılar
Yani bir takım en az 4- 5 binden başlıyor. Hiçbiri tarzıma uygun değil üstelik
Ben country tarzda döşenmiş bir evde oturmayı hayal ettim bugüne kadar. Şimdi beğenmediğim tarzda bir mobilyayı alıp evime sokmak istemiyorum, ister bir yıl ister on yıl olsun, içime sinmeyen bir eşyayla huzurlu olamam ki ben
Masko Modoko gibi mobilyacılar çarşısında butik mobilyacılardan yaptırsam; yatak odası, yemek odası ve salon takımı bana totalde ne kadara mal olur fikri olan var mı
Litfen litfen bana akıl verin kızlar çok muzdaribim bu aralar ben yardımlarınıza muhtacım
Seviyorum hepinizi
herkeslere mis gibi merhabaa
özlemcim hoşgeldinöncelikle ilişkin hayırlı uğurlu olsun. umarım bir ömür eksilmeden devam eder bu heyecanın, aşkın.
yaza kadar düğünü yetiştirebilirsiniz tabi ki canım benim, hereyi kendiniz yapacaksanız fazla fazla açılmadan yaparsınız alışverişinizi. örneğin altın senin için çok önemli değilse usulen adet yerini bulsun diye alınır bişeyler.. nişan bohçalarına da gereksiz şeyleri almaktan kaçınıp işinize yarar kullanışlı şeyler alırsınız ve bol bol da pazarlık ede ede :) yine bi örnek veriyorum, makyaj malzemeleri alacaksınız diyelim, a dan z ye kadar ne varsa almanız şart değil. çok kullandığın bir iki parça bişey alırsın.. sadece gelin damat bohçası yaparsınız ve aile üyelerine birer ufak hediye belki.. amcalara halalara açılmanın bi anlamı yok.
ve mobilya...
bu mobilyaların fiyatlarının bu kadar yüksek olma sebebi kullanılan malzeme. doğal ağaç, lake, e bide el işçiliği var, istediğin detaylar var o da ekleniyor.
söylediğin takımları toplamda 20 binden aşağı bulman mucize gibi bişey olur.(modokodan basediyorum, orayı talan etmiş biri olarak)
benim sana tavsiyem bir de marangozla görüşmen. kendi atölyesinde kendi halinde çalışan biriyle.. tabi yaptıkları işleri falan da incelersin. istediklerini tarif edersin.. çağla çalışma odasına bi marangozdan yaptırmıştı kitaplığını, çokta memnundu.
bunun dışında tepehomeda zaman zaman kampanyalar olmuştu . beyaz değildi mobilyaların renkleri fakat tarzı sana uygundu. yine olur belki takipte kalabilirsin.
ikea.. örneğin ferforje bir yatak istiyorsan ben ikeadakine bayılıyorum.. ikeanın ürünleri sağlam değil deniyor ama ben kullandıklarımdan çok memnunum. mutfak masam, sandalyelerim, duvar raflarım hep ordan..
çok yakın bi zamanda tüm mobilyalarını değişebilekmişsin. ikeadan zevkine göre döşeyip(fiyatları da uygun) sonrada memnun kalmadıklarını değişirsin. belki benim gibi çok sevip bir ömür kullanırım inşallah diye düşündüklerin bile çıkar :)
çok stresli bi dönem. allah yardımcınız olsun. birbirinizi kırmayın, üzmeyin herşey olur zamanla.
Merhaba canlarSabahtan beri temizlik yapıyorum, çok yoruldum Ama evimiz miss gibi oldu, missss
Özlemcim öncelikle hayırlısı olsun canım, birbirinizi böyle sevip önemli adım atmaya karar vermenize çok sevindimBir sonraki yaza yetişirsiniz rahatça ama birikim birikimdir derseniz eylül, ekimde de düğün yapabilirsiniz
Çağlam, nurayım ve ben aynı yerde yaptırdık mobilyalarımızı, modokoda. nurayımın da dediği gibi malesef 20'den aşağı olmuyor kullanılan malzeme ve işçilik bunu etkiliyor...
ama mesela ben küçük odama L koltuk aldım, merinostan. o zaman biz bi sürü mağaza gezmiştik mondide çok guzel çiçekli koltuk takımı falan vardı hani bu tarz markalarda da evinde country havasını yakalayabilirsin. gördüğüm koltuk takımı 3500 civarıydı. bazen beklenmedik conceptler çıkabiliyor umulmadık yerlerdenAllah gönlüne göre versin inşallah hayallerindeki gibi olur evin,olmasa bile aşkınız ısıtır zaten o evi
Kızlar eski işyerim bana iş teklif ediyor... dönmemi istiyorlar ve benim kafam karmakarışık! bi yandan istiyorum bi yandan istemiyorummm:26::26::26: bildiğim iş, bildiğim insanlar adapte olmam gereken hiçbir şey yok. ben huzur istiyorum herşeyden önce ama hayırlısı olur inşallah hakkımda...
Merhaba canlarSabahtan beri temizlik yapıyorum, çok yoruldum Ama evimiz miss gibi oldu, missss
Özlemcim öncelikle hayırlısı olsun canım, birbirinizi böyle sevip önemli adım atmaya karar vermenize çok sevindimBir sonraki yaza yetişirsiniz rahatça ama birikim birikimdir derseniz eylül, ekimde de düğün yapabilirsiniz
Çağlam, nurayım ve ben aynı yerde yaptırdık mobilyalarımızı, modokoda. nurayımın da dediği gibi malesef 20'den aşağı olmuyor kullanılan malzeme ve işçilik bunu etkiliyor...
ama mesela ben küçük odama L koltuk aldım, merinostan. o zaman biz bi sürü mağaza gezmiştik mondide çok guzel çiçekli koltuk takımı falan vardı hani bu tarz markalarda da evinde country havasını yakalayabilirsin. gördüğüm koltuk takımı 3500 civarıydı. bazen beklenmedik conceptler çıkabiliyor umulmadık yerlerdenAllah gönlüne göre versin inşallah hayallerindeki gibi olur evin,olmasa bile aşkınız ısıtır zaten o evi
Kızlar eski işyerim bana iş teklif ediyor... dönmemi istiyorlar ve benim kafam karmakarışık! bi yandan istiyorum bi yandan istemiyorummm:26::26::26: bildiğim iş, bildiğim insanlar adapte olmam gereken hiçbir şey yok. ben huzur istiyorum herşeyden önce ama hayırlısı olur inşallah hakkımda...
Taze gelincikler, güzel kızçeler merhaba ben geldim
Uzun zamandır yazamıyordum bu topiğe nasılsınız bakalım
Hoş, ne zaman girsem, yazmasam bile bu topiğin her sayfasını okuyorum
Birçoğunuz birinci ayınızı doldurdunuz kutlarım can-u gönülden, Rabbim nice yıllara erişmenizi nasip etsin
Bu arada bugu'nun da hayatında yeni gelişmeler var gözümden kaçmadı
Siboşum da hala beklemede, biz de ona dua yolluyoruz, inşallah tez zamanda güzel haberler verecek bize
Lavin evlilik yolundaki hazırlıklarını tamamlama derdinde, müstakbel eşinin kpss sınav sonucu için dua ediyoruz, inşallah gönlüne göre hayırlı bir yere yerleşir
Diğer kızların da yazdığı gelişmeleri yakından takip ediyorum
Yani demem o ki yazmasam da sürekli okuyorum, takipteyim ve dualarımı yolluyorum size
Gelelim bana
Kızçeler biz de sevdicekle 1. ayımızı bitirdik hatta 16 gün sonra 2 ay olacak
Ramazan-ı Şerif'ten sonra babişko ile sevdicek tanışacaklar inşallah
Sonra klasik prosedürler uygulanacak sırayla...
Malumunuz, benim önceden bir söz atma olayım olduğundan mütevellit ailem çok endişeliler, ağırdan almak istiyorlar herşeyi
Herşey bir yana, sonuçta herşeyin hayırlısı diye dua ettiğim onca zamandan sonra tanıştım ben sevdicekle,
Hatırlarsınız ki görücü usulü tanıştırılıp kör sıklam aşık olmayı becerebilen bir çift olduk biz (Benim sevdicek "Sana sırıl sıklam aşığım diyeceğine yanlışlıkla 'kör sıklam' demişti,o günden beri biz birbirimize kör sıklam aşığız)
Şimdi evlilikle ilgili mevzuları konuşabiliyoruz çok rahat, sözdü nişandı eşyalar ve tüm alınacaklar hakkında istişare ediyoruz.
Şöyle bir mevzu var ki benim sevdiceğin ailesinin durumu pek iyi değil, düğün için bize pek bir maddi destekleri olmayacak ne yazık ki.
Herşeyi benimki kendi eti budu yettiği miktarda yapacak, yetmediği yerde ben yardım edicem birlikte sırt sırta verip bir yuva kurucaz inşallah
Birinci sorum şu; sizce biz bir sonraki yaza kadar düğünü yetiştirebilir miyiz?
Nişan alışverişi yapılacak, altınlar alınacak, mobilyalar, perdeler, a dan z ye aklınıza gelecek herşeyi kendimiz yapıcaz. Nakit birikimimiz olmadığı için birçoğunu borçla harçla halledicez maalesef
Bu kadar masrafın, borcun altında çok ezilir miyiz, ne dersiniz? İkimiz de çalışan insanlarız, evlendikten sonra yavaş yavaş öderiz herhalde borçlarımızı :26:
Aranızda evlenen kızçeler var bana fikir verin, moral verin valla bu aralar maddiyat beni epey gerdi
İkinci sorum da olacak size
Şimcik biz ilk önce kirada oturucaz ama Allahın izniyle en fazla 2 yıl sonra kendi evimize geçicez inşallah
Ben sevdiceğe beğendiğim mobilya tarzını anlattım, tabii ne bilsin garibim country mobilyanın ne olduğunu
O zaten benim zevkime bırakıyor alınacakları vs ama bana geçen dedi ki idareten ihtiyacımızı karşılayacak mobilyalar alalım kendi evimize geçince tüm evi senin istediğin gibi kendi ellerimle döşücem ben
Yani demeye çalışıyor ki şimdi çok açılmayalım bir an önce evlenelim sonra kendi evimiz olunca en iyisinden alırız
Ben de olabilir zevkime uygun bulursak neden olmasın dedim tabii ama sonra internetten bilindik mobilya sitelerine baktım ama bakmamla sinirimin bozulması bir oldu
Hem çok abidik gubidik modeller var hem çok demodeler hem de çok pahalılar
Yani bir takım en az 4- 5 binden başlıyor. Hiçbiri tarzıma uygun değil üstelik
Ben country tarzda döşenmiş bir evde oturmayı hayal ettim bugüne kadar. Şimdi beğenmediğim tarzda bir mobilyayı alıp evime sokmak istemiyorum, ister bir yıl ister on yıl olsun, içime sinmeyen bir eşyayla huzurlu olamam ki ben
Masko Modoko gibi mobilyacılar çarşısında butik mobilyacılardan yaptırsam; yatak odası, yemek odası ve salon takımı bana totalde ne kadara mal olur fikri olan var mı
Litfen litfen bana akıl verin kızlar çok muzdaribim bu aralar ben yardımlarınıza muhtacım
Seviyorum hepinizi
Bu arada lavinin eşi atanmamış mıydı, ben mi yanlış biliyorum:26:
Özlemcik, kaba taslak 12-13 ayınız olduğunu hesap ediyorum. Pekala evlenebilirsiniz bana kalırsa.
Ama tavsiyelerim kesinlikle beyaz eşyada uyguna yönelme taraftarı değilim. Ben mesela her birinin serisini araştırıp benim için en kullanışlılarını seçtim 6400 tuttu. Örneğin bulaşık makinasının 6-8 programlısı çok da önemli değil, ben 4 programlı ve tüm elektirik su tasarrufuna bakarak almıştım.
Çamaşır makinası da ihtiyaca göre, ben 9 kg aldım, içinde çok şeyler yıkamayı planlıyorumAlman üretim mi, serisi nedir tek tek araştırdım.
Buzdolabında önemli olan kaç lt kapasitesi var, dijital ekranın çok çabuk bozulmasından ondan da kaçındım. Mesela bazen bakıyorum yeni evlilerde xxl buzdolapları. 5 çocuklu aile gibi o kadar büyüğüne ihtiyaç yok. Tabi 5 çocuk yapmayı düşünmüyorsan
Fırın için de işte timer önemliydi benim için, unutabiliyorum çünkü hafızam zayıf maalesef:26:
Mobilyaya gelince salon, oturma odası ayrı ayrı yapacaksan evet masrafı çoğalacaktır. Biraz da zevk meselesi tabii ama ben öyle tercih etmedim. Örneğin salonda büfe, konsol gibi şeyleri sevmediğimden sadece masa ve sandalye aldım o da büyük tasarruf sağladı.
Tuttuğumuz evin portmantosu, gömme dolabı, banyo dolabı ve kileri olduğundan banyo için alacağım dolap ve portmanto masrafından da kurtuldum. Gömme dolabın raf olan kısmına da kitaplık yaptım. Fazla mutfak eşyemı da kilere yerleştirdim oldu bitti.
Aldıklarımı zevkime göre (ben modern tarzı seviyorum), kesinlikle içime sinerek ve abartmadan aldım. Yine de hatırı sayılır bir masraf yaptık. Ki ailelerimiz ıvır zıvır masrafları ve altınları aldığı halde. Özellikle altını sizin alacak olmanız sizi zora sokan, yoksa gerisini yaparsınız rahatlıkla.
Allah kolaylık versin, ne diyeyimBiz de 3 yıldır birlikteyiz ama bizim adam 1.5 yıldır çalışıyordu ve hiç birikimi yoktu ama yapıyoruz işte bir şeyler
O kadar uzun süre atanmadı ki akıllarda öyle kalmışAtandı canım bir eş durumu tayini bekliyoruz.
Kestanemmm hoş geldin.Ben dönmemenden yanayım kestanem,karar senin elbette ama sana yaptıklarını hatırlıyorum da,cıks ikinci bir şansı hak etmiyorlar. Allah bu güzel günlerin hürmetine sana hayırlı bir iş nasip etsin.
Kızlaaar nerlerdesiniz, nasılsınız, ramazan nasıl gidiyor
Düğün işinde istanbulda olmak bir artı kesinlikle.
Gez dolaş, bir sürü çeşit var her konuda
pelincim karar senin tabi ki de aynı sıkıntıları yaşamaz mısın yine:26:
Pelintoşum orada hiç huzurlu değildin sen, dönmek isteyebileceğinden emin misin?
Üstelik kendini geliştirmek istiyordun hem de, başka yerlerde iş de aramadın henüz, belki bir arasan, birkaç görüşme yapsan daha iyi karar verebilirisin diye düşünüyorum.
Bebişkolar günaydııııınnnn
Pelinkoommm mesaj kutun dolu bebeimÖncelikle çok iyi düşün bitanem çünkü biliyosun evlenmeden önceki iş durumun baya sıkıcıydı.Gereksiz şahsiyetler yüzünden o da.Hayırlısı olsun inşAllah.Yeni evliyken çalışmak zor ama bir o kadarda önemli birikim için.Zaten sonra çocuk olunca uzun bir süre bayan mola vermek zorunda kalıyor.Şimdi topladık topladık sonra zaten masraflar 10 katına çıkıcak İyi düşün bebişim
Pelintoş çok sağol yorumların için, artık ya nasip diyerek bakıcaz nerde ne var diye
Hoş ben şimdiden internetten herşeyin modeline bakıyorum, böyle ekran karşısından bakınca içime sinmiyor ama belki senin gibi koltuk takımı falan başka yerlerden bakabilirim :26:
Lavincim açıklamalarının bana da çok faydası oldu. 30 günü kalan bir gelinciğimiz ne güzel akıllar vermiş öyle
Ben de atandı diye biliyordum da okuyunca afalladım canım, inşallah tayininiz de olur gönlünüze göre
Hayırlısıyla tatlım köyde benim sevgili eşim merkeze gelsin diye tüm gayretimiz
Tatlım ben kullanışlılık odaklı bir ev düzenledim, anneden böyle gördük bazalar, altı sandıklı koltuk takımları
Sürekli temizlik ve ev yerleştirme halindeyim. birkaç gün önce mobilyalar geldi ama 2li kanepemiz kırık çıktıTekrar sipariş edilecek 15-20 günü bulurmuş. Çok sinirlendim ama sevdiceğe belli etmedim zaten o da stres altında. Halılar da 10 günde gelecek. Perdeler yapıldı, asıldı, mutfağımı da yerleştirdim. Bugün de gidip yatak odasını temizleyip birazını yerleştireceğim.
Ramazanda hazırlık zor ama
Daha kuaför işini halletmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?