• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cupcake kadar tatlı hayaller, çiçekli evler... 2013 MODEL ÂŞIK GELİNLER :)

Ben senin mobilyalarını görmedim sanırım kuşum, çok merak ettim amaaaa :17::17::17:

Evinde gömme dolap falan olması ne güzel lavinim, bizim evimizde inanır mısın bir tane bile dolap yok! ne portmanto ne banyo da dolap hiçbir şey. öyle sinir oluyorum ki. ama kira diye geçiştiriyorum, evimin yapısını beğenmesem tutturmazdım zaten:31:
kanepenizin kırık çıkmasına çok uzuldum :31: inşallah bi an evvel gelir bitanem :16:
yatak odanı mı yerleştiriceksin ne guzel :16: ben düğünden 1 hafta önce yerleştirmiştim, aybikcanın kıyafetleri ise çok geç getirildiği için düğünden sonra yerleştirmiştim :19: annesi bana zor verdi kocicanımı :27::27::27:

Tatlım dolap olmadan olmuyor gerçekten, ben de mutfak için ek dolap, banyo dolabı falan alacaktım böylece gerek kalmadı şimdilik. Artık sonrasında kiraya çıkarsak yine almam gerekecek.

Yatak odasına da kışlıklarımla kullanacağım nevresimleri yerleştireceğim. Yazlıklar 1 hafta kala getireceğiz senin gibi. Hem temiz bir şekilde hazır olsun istiyorum.

Buraya da eklemiştim ama senin düğün zamanına denk gelmişti göremedin tabi, dur ekleyeyim bir daha:

Yatak odası:
$52726cc3-5c8a-4a5a-b61f-17f85a841ef2visage_slider01.jpg

Oturma Grubu:
$2a9bb743-8157-4767-a665-a6422af007dekanyon_modul.jpg

günaydın aşklarım meşklerimmm :16::16: :9:
pelinimm :23::16::16: hoşgeldin kuzum iş yerinde baya sıkıntı yaşamıştın düşünrücü bi konu aslında ama dediğin gibi maaaşın iyiyse ki sen artık evli bi bayansın il girişte kimse öyle yüksek maaş vermez :31:
inş senin için doğru olan kararı verirsin hayırlısıyla bebeğimm :16:

lavinnn :17: ne güzel detaylar vermişsin öğrenmiş oldum ben teşekkür ederim sana :31:
oturma grubuna aşık oldummm :16: yatak odan da çok hoş güle güle oturmak nasip etsin rabbim ağız tadıyla aşkla sevgiyle saygıyla :16::16:

Tatlım dolap olmadan olmuyor gerçekten, ben de mutfak için ek dolap, banyo dolabı falan alacaktım böylece gerek kalmadı şimdilik. Artık sonrasında kiraya çıkarsak yine almam gerekecek.

Yatak odasına da kışlıklarımla kullanacağım nevresimleri yerleştireceğim. Yazlıklar 1 hafta kala getireceğiz senin gibi. Hem temiz bir şekilde hazır olsun istiyorum.

Buraya da eklemiştim ama senin düğün zamanına denk gelmişti göremedin tabi, dur ekleyeyim bir daha:

Yatak odası:
Eki Görüntüle 754434

Oturma Grubu:
Eki Görüntüle 754435
Canım senin için evde kullanışlı alanlar yaratılması gerçekten çok güzel :16: senin adına çook sevindim :16:

Evet lavinim görememiştim ben mobilyalarını çok güzelmiş, senin istediğin tarz, Allah gönlüne göre verdi bitanem:16: İnşallah huzurla oturun,huzurla kullanın eşyalarınızı :nazar::nazar::nazar:
günaydın aşklarım meşklerimmm :16::16: :9:
pelinimm :23::16::16: hoşgeldin kuzum iş yerinde baya sıkıntı yaşamıştın düşünrücü bi konu aslında ama dediğin gibi maaaşın iyiyse ki sen artık evli bi bayansın il girişte kimse öyle yüksek maaş vermez :31:
inş senin için doğru olan kararı verirsin hayırlısıyla bebeğimm :16:

lavinnn :17: ne güzel detaylar vermişsin öğrenmiş oldum ben teşekkür ederim sana :31:
oturma grubuna aşık oldummm :16: yatak odan da çok hoş güle güle oturmak nasip etsin rabbim ağız tadıyla aşkla sevgiyle saygıyla :16::16:

Sibelim hoşgeldin bitanemm:16: Bende düşünüyorum kuşum bakalım ne olacak inşallah hakkımda hayırlısı olur:31:

Bu arada çiçek olayına çok sevindim :16: ve merak ettim :17:

Sibelim hoşgeldin bitanemm:16: Bende düşünüyorum kuşum bakalım ne olacak inşallah hakkımda hayırlısı olur:31:

Bu arada çiçek olayına çok sevindim :16: ve merak ettim :17:

hoşbulduk kuzumm :16:
bende çok meraklardayımm hiç kimsede yok daha konuşup görüştüğüm takipde olan biri heralde :27:
bakalım çıkar kokusu :9:

Özlemcik, kaba taslak 12-13 ayınız olduğunu hesap ediyorum. Pekala evlenebilirsiniz bana kalırsa.

Ama tavsiyelerim kesinlikle beyaz eşyada uyguna yönelme taraftarı değilim. Ben mesela her birinin serisini araştırıp benim için en kullanışlılarını seçtim 6400 tuttu. Örneğin bulaşık makinasının 6-8 programlısı çok da önemli değil, ben 4 programlı ve tüm elektirik su tasarrufuna bakarak almıştım.

Çamaşır makinası da ihtiyaca göre, ben 9 kg aldım, içinde çok şeyler yıkamayı planlıyorum:9: Alman üretim mi, serisi nedir tek tek araştırdım.

Buzdolabında önemli olan kaç lt kapasitesi var, dijital ekranın çok çabuk bozulmasından ondan da kaçındım. Mesela bazen bakıyorum yeni evlilerde xxl buzdolapları. 5 çocuklu aile gibi o kadar büyüğüne ihtiyaç yok. Tabi 5 çocuk yapmayı düşünmüyorsan:10:

Fırın için de işte timer önemliydi benim için, unutabiliyorum çünkü hafızam zayıf maalesef:26:

Mobilyaya gelince salon, oturma odası ayrı ayrı yapacaksan evet masrafı çoğalacaktır. Biraz da zevk meselesi tabii ama ben öyle tercih etmedim. Örneğin salonda büfe, konsol gibi şeyleri sevmediğimden sadece masa ve sandalye aldım o da büyük tasarruf sağladı.

Tuttuğumuz evin portmantosu, gömme dolabı, banyo dolabı ve kileri olduğundan banyo için alacağım dolap ve portmanto masrafından da kurtuldum. Gömme dolabın raf olan kısmına da kitaplık yaptım. Fazla mutfak eşyemı da kilere yerleştirdim oldu bitti.

Aldıklarımı zevkime göre (ben modern tarzı seviyorum), kesinlikle içime sinerek ve abartmadan aldım. Yine de hatırı sayılır bir masraf yaptık. Ki ailelerimiz ıvır zıvır masrafları ve altınları aldığı halde. Özellikle altını sizin alacak olmanız sizi zora sokan, yoksa gerisini yaparsınız rahatlıkla.

Allah kolaylık versin, ne diyeyim:31: Biz de 3 yıldır birlikteyiz ama bizim adam 1.5 yıldır çalışıyordu ve hiç birikimi yoktu ama yapıyoruz işte bir şeyler:38:

O kadar uzun süre atanmadı ki akıllarda öyle kalmış:9: Atandı canım bir eş durumu tayini bekliyoruz.

Lavin sen cidden takdire şayansın maşallah sana kuzum bu kadar kısa süre içinde herbişeyi hallettiniz nerdeyse, azmine hayran kalmamak elde değil :)

Bizimkinin babası inşaat sektöründe çalışıyor, ufak çaplı bir müteahhit diyelim, boyundan büyük işlere girdiği için şuan aldığı arsalar üzerinde yaptığı daireleri satınca ancak arsa sahiplerine daireleri verebilecek ve kalanla da borcunu ödeyecekmiş. Babasının üzerinde borç var anlayacağın. Ama Ya Nasip, belki işleri açılır ve inşaat hızlı biter ve alıcı çabuk çıkarsa belki babası işleri düzeltip yardımda bulunabilirmiş.

Kesin bir durum yok yani anlayacağın. Ama herşeyin en kötüsüne kendimizi hazırlamak gerekirse ailesi tarafından hiç yardım alamayacağını düşünürsek altın da dahil beyaz eşya mobilya ve tüm masraflar bize ait olacak.

Aslında bana kalırsa da bir dhaki yaza olmasına olur ama çok sıkışmak ve strese girmektense bir yıl nişanlı kalıp ondan sonraki bahara evlilik olsa da olur ama bu sefer de benimki kabul etmez :27:

Lavinim dua beklerim senden ve diğer kızlardan, inşallah babasının işleri açılır alır başını gider ve bize şöyle temizinden 20 bin verir alın ne eksiğiniz varsa falan der inşallah :31: O zaman çok da zorlanmayız hem

Off ya çok sıkılıyorum bu işin maddi tarafını düşününce sıkıntıdan midem bulanıyor bazen :ssz:

Peygamber Efendimizin o güzel hadis-i şerifi var ya "Allah katında en güzel evlilik kolay ve zahmetsiz olandır" diye, ama gel gör ki zorlaştırmak adına bin bir türlü şey mevcut.

Allah yuva kuranın yarrdımcısı olurmuş, biz de bu yardıma güveniyoruz bakalım. Yüce Mevla metanetimizi madden ve manen arttırsın, tüm bekar kardeşlerime hayırlı kazançlar nasip etsin, evliliklerimizi maddi ve manevi olarak kolaylaştırsın inşallah. Amin :15:

Kızlar tüm yorumlarınız için çok çook teşekkür ederim... Bende korkuyorum bi yandan da istiyorum, aybikcanla konuştuk bu konuyu epey, seni geri istediklerine göre farkındalar biçok şeyin dedi. bana da öyle geliyo, burunları sürtmüş gibi... öte yandan patronlarımı inanılmaz seviyorum, çok saygılılar ve bi günden bi güne kalkıp da yuksek sesle konusmus değiller... düğünümden sonra da görüşmüştük kendileriyle hatta... her türlü referansı da sağlayabileceklerinden bahsettiler. sorun şu ki, yaşadığım yer küçük ve ben bir daha bu şartlarda iş bulamamaktan korkuyorum... verdikleri ücret de düşündürücü, artık evli olduğum için olaya bi sürü boyuttan bakıyorum... bi şeylerin altına elimizi sokabilmemiz için benim bir yerlerden adım atmam gerekiyor... Ve kimse bana yeni baştan bu kadar maaş vermez... öte yandan yeni bi iş bulsam, 1 bucuk 2 sene sonra hamile kaldığımda yine işten çıkıcam ve belli bi süre sonrasında yine iş arıcam.. kısır döngü olucak hep. kafam karmakarışık, sürekli dua ediyorum... inşallah hakkımda hayırlısı neyse o olur:31::31::31:

Özlemcan benim bütün evim aynı firmadan, modokodan. biz başta oturma odası yapmayı düşünmüyorduk, ancak koltuklar açık renk olunca ve bir odamız boş kalınca bir L koltuk alalım diye düşündük. sevgilim bir de tv sehpası yaptı bu odamıza :) salonum krem renk koltuk, beyaz halı her dakika aman bir şey mi düştü döküldü derdi bitmiyor inan.

Allah gönlüne göre versin bitanem, inşallah herşeyin içine siner... :16:

Amin kuşum... mj gönderdim sana bu arada :34:

Hayırlısıyla tatlım köyde benim sevgili eşim merkeze gelsin diye tüm gayretimiz:31:

Tatlım ben kullanışlılık odaklı bir ev düzenledim, anneden böyle gördük bazalar, altı sandıklı koltuk takımları:9:

Sürekli temizlik ve ev yerleştirme halindeyim. birkaç gün önce mobilyalar geldi ama 2li kanepemiz kırık çıktı:14: Tekrar sipariş edilecek 15-20 günü bulurmuş. Çok sinirlendim ama sevdiceğe belli etmedim zaten o da stres altında. Halılar da 10 günde gelecek. Perdeler yapıldı, asıldı, mutfağımı da yerleştirdim. Bugün de gidip yatak odasını temizleyip birazını yerleştireceğim.

Ramazanda hazırlık zor ama:8:

Daha kuaför işini halletmedim:43:

Oyy bir çok işini halletmişsin sen canım maşallah. Ama yuva kuranın da aksiliği bitmiyor demek ki bak çağlam ve kızlar türlü türlü şeyler atlattılar ama geçiyor sonra. Sen de üzülme nazar boncuğun olsun o kırık koltuk, yenisi inşallah erkenden gelir. Ramazanda da zor olur ama dinlene dinlene yap canım oralar daha serindir bi de, Gerçi ben geldiğimde çok sıcaktı da bizim taraf.:27:

Pelincim maaşının yükselmesini ve bulunduğun yerin küçük olduğunu düşününce de mantıklı geliyor aslıda. İş bulmak kolay değil ama aynı sıkıntıları yaşamanı da istemeyiz ki kuzum. Çok iyi düşün. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

hoşbulduk kuzumm :16:
bende çok meraklardayımm hiç kimsede yok daha konuşup görüştüğüm takipde olan biri heralde :27:
bakalım çıkar kokusu :9:
O zaman hayırlısını diliyorum sibelim. Dilerim seni anlayacak, mutlu edecek ve kollarında huzuru bulacağın biridir :16:
Çünkü sen mutlu olmayı çok hakediyosun:16:
Bu güzel günlerin yüzü suyu hürmetine Allah seni doğru insanla karşılaştırsın ve en doğru zamandai gönlüne de razı eylesin :16:
Amin kuşum... mj gönderdim sana bu arada :34:
Bende sana cevap verdim minik kuşum :54:

Oyy bir çok işini halletmişsin sen canım maşallah. Ama yuva kuranın da aksiliği bitmiyor demek ki bak çağlam ve kızlar türlü türlü şeyler atlattılar ama geçiyor sonra. Sen de üzülme nazar boncuğun olsun o kırık koltuk, yenisi inşallah erkenden gelir. Ramazanda da zor olur ama dinlene dinlene yap canım oralar daha serindir bi de, Gerçi ben geldiğimde çok sıcaktı da bizim taraf.:27:

Pelincim maaşının yükselmesini ve bulunduğun yerin küçük olduğunu düşününce de mantıklı geliyor aslıda. İş bulmak kolay değil ama aynı sıkıntıları yaşamanı da istemeyiz ki kuzum. Çok iyi düşün. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Nihanım aynen öyle, ailemde dahil herkes işime geri dönmemden taraf bense kendimi dinliyorum. İnşallah en doğru kararı veririm hakkımda hayırlısı neyse o olsun.
İlerde keşke demekten çok korkuyorum. İşime dönmemekten pişmanlık yaşarsam diye. Gönlüme göre iş bulamazsam diye çok korkuyorum. Artık evliyim sorumluluklarım var, eskiden aldığım maaş kıyafete çarçura gidiyordu ancak artık durum değişti, eğer ben işime dönersem -ya da aynı şartlarda iş bulabilirsem- kenara para koyma şansımız olucak, araba almak istiyoruz mesela. Offf off kafamda deli sorular :44::31:

Lavin sen cidden takdire şayansın maşallah sana kuzum bu kadar kısa süre içinde herbişeyi hallettiniz nerdeyse, azmine hayran kalmamak elde değil :)

Bizimkinin babası inşaat sektöründe çalışıyor, ufak çaplı bir müteahhit diyelim, boyundan büyük işlere girdiği için şuan aldığı arsalar üzerinde yaptığı daireleri satınca ancak arsa sahiplerine daireleri verebilecek ve kalanla da borcunu ödeyecekmiş. Babasının üzerinde borç var anlayacağın. Ama Ya Nasip, belki işleri açılır ve inşaat hızlı biter ve alıcı çabuk çıkarsa belki babası işleri düzeltip yardımda bulunabilirmiş.

Kesin bir durum yok yani anlayacağın. Ama herşeyin en kötüsüne kendimizi hazırlamak gerekirse ailesi tarafından hiç yardım alamayacağını düşünürsek altın da dahil beyaz eşya mobilya ve tüm masraflar bize ait olacak.

Aslında bana kalırsa da bir dhaki yaza olmasına olur ama çok sıkışmak ve strese girmektense bir yıl nişanlı kalıp ondan sonraki bahara evlilik olsa da olur ama bu sefer de benimki kabul etmez :27:

Lavinim dua beklerim senden ve diğer kızlardan, inşallah babasının işleri açılır alır başını gider ve bize şöyle temizinden 20 bin verir alın ne eksiğiniz varsa falan der inşallah :31: O zaman çok da zorlanmayız hem

Off ya çok sıkılıyorum bu işin maddi tarafını düşününce sıkıntıdan midem bulanıyor bazen :ssz:

Peygamber Efendimizin o güzel hadis-i şerifi var ya "Allah katında en güzel evlilik kolay ve zahmetsiz olandır" diye, ama gel gör ki zorlaştırmak adına bin bir türlü şey mevcut.

Allah yuva kuranın yarrdımcısı olurmuş, biz de bu yardıma güveniyoruz bakalım. Yüce Mevla metanetimizi madden ve manen arttırsın, tüm bekar kardeşlerime hayırlı kazançlar nasip etsin, evliliklerimizi maddi ve manevi olarak kolaylaştırsın inşallah. Amin :15:

İnşallah babasının işleri hayırlısıyla açılır, az da olsa yardımıdokunsa siz devamını getirirsiniz inşallah.

Tam da şu belirttiğin yer var ya, işte bu zorlaştırıyoruz resmen. Ben de çok gelenek göreneğe takılmayanlardanım.

Bazen başkasını mutlu etmekten kendimize sıra gelmiyor, halbuki binbir pembe hayalle almadık mı çeyizlerimizi? Neden kavuşmak için kusursuzu bekliyoruz? İSteklerimiz arttıkça mutluluğu yakalama olasılığımız da azalıyor.

Sen gönlünü ferah tut, Allah nasip ettikten sonra her şey oluyor.

2
Nihancım ailemin evi çok sıcak ama kendi evim püfür püfür çok rahat yapıyorum Allah'a şükür.

Nihanım aynen öyle, ailemde dahil herkes işime geri dönmemden taraf bense kendimi dinliyorum. İnşallah en doğru kararı veririm hakkımda hayırlısı neyse o olsun.
İlerde keşke demekten çok korkuyorum. İşime dönmemekten pişmanlık yaşarsam diye. Gönlüme göre iş bulamazsam diye çok korkuyorum. Artık evliyim sorumluluklarım var, eskiden aldığım maaş kıyafete çarçura gidiyordu ancak artık durum değişti, eğer ben işime dönersem -ya da aynı şartlarda iş bulabilirsem- kenara para koyma şansımız olucak, araba almak istiyoruz mesela. Offf off kafamda deli sorular :44::31:

Pelincim bir kara verebildin mi canım, merak ettim....

2
Nihancım ailemin evi çok sıcak ama kendi evim püfür püfür çok rahat yapıyorum Allah'a şükür.

Oh iyi bari canım, buralar çook sıcak, yanıyorum ben:50:

Back