Cupcake kadar tatlı hayaller, çiçekli evler... 2013 MODEL ÂŞIK GELİNLER :)

canım bende sevmem bohça türü şeyleri. ama sonuçta bir alışveriş oluyor
tartışma da bu alışveriş zaten. sen onu alacaksın ben bunu söylemine girdiler.
olmadı herkes kendine alışveriş yapsın dedi sözlüm, bütün sinirim tepeme çıktı.
mesela neler aldınız canım alışverişte.
ben gece elbisesi, gecelik, iç çamaşırı, makyaj malzemesi tamamdır dedim. erkeğede gecelik, traş seti, iç çamaşırı gibi şeyler dedim. yok efendim takım elbiseside alınırmıs, herşey eşit olacakmış gibi şeyler söylendi.

Fikrimi belirtmek isterim, ki arkadaşlarım da beni tanırlar uzun zamandır burdayız bu konuları uzun uzun tartıştık,hatta ben sevgilimle kısa bir zaman önce yine tartıştım(kavga etmedim tabi,fikir tartışması)

Ben adet,gelenek ve göreneklerin hayatımızı zorlaştırdığına inanıyorum, fikrim bu yöndedir, tabi ki herkes severek yapıyorsa sorun yok ama illa ki bir süre sonra dayatma oluyor nedense.

Her iki taraf için söylüyorum bir taraftan diğeri 'Bizim durumumuz uygun değil' deyince diğeri de 'Biz üstleniriz' tepkisinden sonra iş macburiyete giriyor iki taraf da mağdur oluyor. En çok da yeni evlenecek çift yıpranıyor.

Bence kafandaki şu bizim tarata şöyle olur,böyle olur düşüncelerini at,mutluluğunu maddesel sebeplere bağlamamaya çalış. Daha çok üzülürsün aksi olursa.

Ayy ne fedakarlıklarla alındı o eşyalar yapmasın gözünü seveyim ya
Bi çözüm bulun nurayımm lütfen.
Hatta onun gelmesine izin vermeden transporter gibi bi araba tutun ve hoop uçurun istanbul'a. Kayınbaban da şok olsun. :)
Evet evet en güzel çözüm bu.
Cupcake diyen ağzını yerler senin dikkat et hatuncan
12 kişilikten yana kullanıyorum hakkımı fıstıkcan.
6 kişilikle yorma kendini.
Ben 0 12 kişiliğin dışında daha kaç takım aldım
Hatta kayınannimde olanları hiç saymıyorum
Havlusundan tut pikesine battaniyesine kız gibi çeyiz düzmüş oğluşuna
Canım malesef nişa üstü söz üstü gerginlikleri pek çok kişi yaşıyo, ben yaşamadım şükür
Bizde durum şöyle olmuştu. Annem ve kayınvalidem buluştular sonra ben yanlarına gittim. Biz beraber yaptık bohçayı. Sonuçta belki benim ya da bizim unutacağımız şeyler olabilirdi. Nişanlım katılmadı alışverişe.
Zaten 1 gunde herşeyi halledip aldık.
Onlar bana gecelik takımı, babydoll takım, iç çamaşırı takımı, parfüm, havlu, patik, tülbent, 6-7 tane şal, 2 çift ayakkabı aldılar.

Bizde onlara erkek için pijama takımı, işte çamaşır takımı vs, çorabı, cüzdan ve kartvizitlik, parfüm, havlu falan koyduk.

Ben kıyafetimi nişanlıma ödetmedim. Kendim ödedim.
Aynı şekilde onun takım elbisesini de ben değil kendisi ödedi.

Bunlar maddi konular. Bence maneviyatın yuksek olduğu konularda maddiyat çok karıştırılmamalı diye düşünüyorum.
Sonuçta güzel bir yola girmişsiniz üzmeyin birbirinizi. Yıpranmayın..

Son düzenleme:

canım kaynanan ne düşünmüş.. diğeri ne düşünmüş bence çokta umrunda olmasın..
bunları sevdiceğine anlat..
çünkü şuan bu sorunu çözemezseniz düğün vakti daha bir sıkıntı olur..
önemli olan mutlu olmanız..
benm arkadaşımdada bu sorunlar oldu..
arkaşımla nişanlısı biz alırız herşeyimi dediler..
yani ikiside çalışıyor. kredi çeker öderiz borcumuzu dediler..
senin şuanki tablon bana kötü geldi:26: yani bunları bugun söyleyebilen insanlar ilerde bunu yüzüne vurcaklar diye düşünüyorum(yanılmayı çok isterim)
sözlünle konuş bence.. onu yanına al. yani tabiki taraf tutmak anlamında demiyorum. kendini anlatmaya çalış..
bu olay sizin için çok önemli..
eger bugun yarın bu olayı toparlayamazsan düğüne kadarda çekersin bu sorunları. rabbim yrdımcın olsun

pelinim
nefret ediyorum ben onlardan sanırım o kadar bunaldım ki, dayanamıyorum artık
balayı otelimize karışan bi adam, gelinlik seçerken kuyruk gibi peşimizde dolaşan bi adam. nasıl engel olayım ben ona
biz bişey konuşuyoruz, bi karar veriyoruz nişanlımla. ailem soruncada almış olduğumuz kararı söylüyorum. bir kaç gün sonra kayınpederim aradığında bambaşka şeyler söylüyo. sonra babam annem dönüp hani böyle olacaktı kızım diyolar.
bıktım.

kim bu nuray:26::26:

kuzum ben nohca yapmadıgım icin bilemicem ama pelot yapmıstı o yazmıs mesela ondan kopya cekebilirsin

ama kızlara katılıorum bunlar maddi konular.. gelenekler ne diorsa onu yapmak zorunda değilsiniz...

bu dugun hazırlıklarında da cıkacak karsına... kız ceyizine bu oglan ceyizine su diye... biz hiç kulak asmadık ailelerimiz de cok bilmiyor zaten adetlerini falan ortaya karısık kafamıza gore ortaklasa yapıoruz gecip gidio işte...

gelenekci bir aileyse bile ama karıstırmamak sizin adınıza en guzeli ilerde de rahat edersiniz...

çağla gelmedi eross

dur kız sen de ... kızlar persembe tuttu balonu bugun geldi haberler daha

hem sen erosu bulmusun daha neeee

Ben sana kıyamam ya kıyamam.
Ne hasta ruhlu bi insan ya. Bir tanecik çocugu var, herşeyi adam akıllı ne biliyim doğru düzgün yapacağı yerde hep antin kuntin şeylerle ugrasıyor.
Ne kadar bencil. Oğlunu düşeceği durumu hiç düşünmüyor.
Karışmasın istiyorsun ama balayına bile karışıyor ya hu bırak be adam bi kere olucak bişey bu balayı sonucta.
Ayy valla çok sinirlendim gene.
Tepesine binesim geldi onun.

kızlar hepinize teşekkür ederim ilkönce yorumlarınız için
2.5 yıllık ilişkimizde bir kere olsun maddiyatı öne sürmedim
butür şeyleri hiç konuşmadık. kayınvalidem hemen yapalım paranız hazır diye tutturdu en başından beri.
adetlere uymayalım ne ihtiyacımız varsa bunları halledelim dedim.
geçen hafta nişan tarihimiz konuldu. ve kv sözlümü arayıp kim neyi alacaksa kararlaştıralım gibi şeyler saçmalamış.
aslında alınacak şeyler hepinizn bahsettiği şeyler. benim için olmasada olacak şeyler.
tutumları çok yanlış geldi, sen takım almazsan bizde almayız gibi şeyler. eşit olacak herşey ne demektir zaten. iyice bel altı gibi. şimdiden böyle oluyorsa ileride neler olur allah bilir.

bilgexx: Canım yukarıda yazmıştım onları bi oku istersen bohça için.

Herşeyin kusursuz ve tam olmasına gerçekten gerek yok!
O ne dedi, bu ne dedi. Ama o çok beğenmedi bilmem ne lüzumsuz birer savaş bunlar kuzum.

Bana kalsa bohçamı ertesi toparlayacaktım ama meraklı akrabalar sağ olsun! Nefret ediyorum onlardan da.

Ben mesela traş takımı almadım nişanlıma. Var kutusunda niye alıcaksın masraf dedi. Aldırmadı. Hatta annem olmaz alıcaz falan dedi. Çocuk eve bohça serilince bohça takımı koymuş yanına annemin gonlu olsun diye.
Yani herşey tamı tamına olamaz.

Bende mesela makyaj takımı istemedim.
Bir dünya makyaj takımım var, o geçici makyaj takımlarına masraf ettirene kadar evimize bir parça eşya alırız dedim. -Haklıydım da- İyi ki istememişim.

Elbisemi kendim ödedim.
O da takım elbisesini kendi ödedi.

Onun dışında o tüylü terliklerden falan da istemedim. Ne o ya hu giyecekmiyim sanki

Onun dışında 2 çift topuklu ayakkabı aldılar bana. Birini istemede, birini de nişanda giydim zaten.

Böyle işte

Abe benim fındıklarım abe benim tatlı ballı gelinciklerim hoppidik hoppidik sağdan soldan yandan yukardan tilililililili:118: Nasılsınız canlar? İşler başımdan aşkın tükenmiyor.Biri bitiyor biri başlıyor bende gelemiyorum özledim ki sizi.Dün ikea yaya gittik tam 7 saat alışveriş yaptık bir sürü ciciler aldık evimize sehpa aldık mutfak masası aldık tekli koltuk aldık ohhooo çeyizcikler aldık mutlu beennn Ama cokta yorulduk sevdicekle.Evimize bişeyler aldıkça bendeki mutluluk oranı yükseliyor.

Hahahha yi ağzımııı yiiiiiiiiiii pelmikcancannnn

Ben akşama şu çağlamın mediyi sindire sindire dinliyim yoksa alınıcaklarla kafayı yicem düşünmekten..Annem de akşam diyo ki ''kızım mesela yemek takımı alcaksan ona yoğunlaşırsın ama sen hepsini birden düşünüp kafanı karıştırıosun boşyere '' diyo Haklı da biricik meleğimmm

Ahh Nurayımm ahhh geçen gün gelinlik konusunda kayınbabanın geldiğini okuyunca da çok sinirlenmiştim ama yorum yapıp seni daha da üzmek istemiyorum kuzummm benimmm çok şükür ki nişanlın yanında ve en büyük destekçin.

Şurda bikaç ay kaldı birazcık daha sık dişini canım benim sonra bu kadar muhattap olmak,hesap vermek zorunda olmycaksınız

nuray kusummm sabır biraz daha az kaldı evlenince geride kalacak hepsiii... üzme kendiniiii

aranızda kusak catısması var ve anlayıssız gorgusuzler belli... onemli olan nisanlın allah onla muhannetinizi bozmasın

bilgecim ayıp etmişler dogrusu... ama kayınpeder kayınvalide sunu dedi bunu yaptı bunlara cok takılmamak gerek

evlilik yolunda gelin adayının dikkat etmesi gereken karsısındaki kişi... yani sözlün

sözlünle oturup konusunca seni anlıyor mu? sana ve dusuncelerine deger veriyor mu? en onemlisi de bu tarz krizlerde beraberce bir cıkıs noktası bulabiliyormusunuz?

cunku ben her zaman ciftlerin ilişkileri ve aileleri arasında kopru olduguna inanırım... Sözlün izin vermedigi sürece ailesinin tavrının bir onemi olmaması gerek

elisim güle güle kullanın bütün cicilerinizi.

gülinim.
evlendikten sonra uzak olacağız vs. ama bu yeterli mi? değil. elbet onlarla muhattap olmak zorundayım.
annesi, babası sonuçta. nasıl uzak durabiliriz ki
napıcam ben. iki gün gülüp bir gün ağlıcak mıyım hep.

Elisimcaaaannnnnnnnnnn hosgeldinnn enerjilerini sactın topiğimizee

cicilerinizi güle güle kullanınnn... aynısı bende de oluyor eve cop alsak böörtlenin tepesine cıkıorum mutluluktan

evet gulibigimmm sana bu aksam ödev: Meditasyon sindire sindire dinlenecek ve orman perisi olunacak

nurayım yaa cidden şu durumuna çok üzülüyorum hiç haketmeyen birisin hoş böyle bir aileyi anca kötüğ iyetli gelin hakeder ki oda tınlamaz aslında onlar gibi insanlar çok var etraftaa ama bize uzaklar işte bizde alışık olmadığımız için valla kendi annem babam yapsa kaplan olurum ama işte bunlar kendi canın değil bişi diyemiyorsan desen vay efendim olursun o yüzden nurayım siz nişanlınla zaten iyi bir denge kurmşsnuz sen hiç muhattap olma oğulları halleder zaten evlenince kapın bacan ayrı olucak tamam doğru diyosun birgün gülüp birgün ağlıcammmı
ama bu kadar tınlamıcan onları çünkü etlinize sütlünüze karşmaıcaklar şimdi evlilik sürecindeler die herşeye bu kadar karışıp konuşuyorlar

ilerde inşalllah uzak olurlar gerçi torun olunca sen çalışınca mecbur muhattap olucan

ne diyim ki en çok korktuğum şelerden biriydi gerçekten senelerdir kurdum beynimde yaaaa aile açısındanda mutlu olmak çok önemli insana huzur veren bir duygu inşallah onlar ilerde yapması gereken gibi ölçülü davranırlar

hani ben kayınbabana şaşırıyorum bir kaynanadaki bütün özellikler toplanmış bu kadar burun sokulmaz işe yani cidden sen sabırlısın nurayım ben çok sabırlıyım derdim ama yok yani dağıtırdım ortalığı rabbim sana dahada sabır evrsin evlennince onları hiç tınlamıcan hazirana kadar sabret enerji toplaaa kuzum

alllahım onlara akıl fikir evrsin kötülükten değilde cahilikten yapıyorlar görgü yok işte o yüzden allahım akıl versin onlara

hem sen erosu bulmusun daha neeee

benim eros olmayacak gibi çağla.. daha belli değil ama bakalım kuzum :18::18:

berfin, tanıştırıyım canım. müstakbel kayınpederim
tanıştıgıma memnun olmak isterdim ama olamadım:26: ama kaynanan kendine göre bi koca bulmuş:26:

canım rabbim yardımcın olsun. umarım düzelir..büyükler gençler arasına girmeyi bırakmayı keser inş.

............

babam için aynı şeyi diyemicem ama kardeşimin eşi çok şanlı olcak bence..
annem çok iyi biridir.. hani yemedim yedirdim gibisinden.. benm olmasın gelinim olsun der gibi..
biz 4 tanede görümce olcaz mesela ablam biraz cadıdır ama diğer 3 kişi mulayimiz:) bizden ona destek olur sadece.
inşALLAH erkek kardeşimn sevdiği biri olur.. bizim ona davrancagımız gibi oda bize davranır

yanlız kardeşimn ortada fol yok yumuta yok daha ne hayal gücüm var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…