Sizce boşanmalar neden bu kadar fazla.Merhaba kizlar,
Hangi konuya dalsam bosanmak uzere olan, esiyle kopma noktasinda olan hanimlarin hikayeleriyle karsilasiyorum. Yada kendim o durumda oldugum icin o konular ilgimi ve dikkatimi cekiyor, bilemiyorum.
Birbirlerimizin konularinda birbirimize sorular soruyoruz, hatta ozelden bile yazisiyoruz. Ama birde burada, hepimizin (ve diger hanimlarinda) yorumlarina acik bir konu olsa, son gelismeleri, kavgalari/barismalarimizi buradan takip etsek? Dunmihribanbalik yazmis konulardan birinde, hepinizi bir konuda toplayacagim diye. Onun fikrini hemen gercege cevireyim dedim.
Aklima gelen birkac arkadasin ismini yaziyorum hemen;
mihribanbalik
@hanzade_87
ss kedi
K kansiz
caykolik88
Hayaltr
Dahada aklima gelmeyen ve su anda cok calkantili, karmasik bir evliligin tam ortasinda bogulmadan yuzmeye calisan birkac arkadas daha…
Belki zayif anlarimizda birbirimize belki kizar, guc verir, destek oluruz? Yeni gelismeleri paylasiriz?
Birbirimizden gaza gelip tamamen karamsarlasmayacagimizi biliyorum, tam tersi, birbirimize isik tutariz belki bircok konuda.
Allah yardimcimiz olsun, herseyin hayirlisini versin, ve hayirli olsun her ne olacaksa omrumuzde insallah.
Buyrun..
ama bu konunun yeri bdv değil. çünkü sohbete giriyor. ben geyiğe taşıyorum konunuzuMerhaba kizlar,
Hangi konuya dalsam bosanmak uzere olan, esiyle kopma noktasinda olan hanimlarin hikayeleriyle karsilasiyorum. Yada kendim o durumda oldugum icin o konular ilgimi ve dikkatimi cekiyor, bilemiyorum.
Birbirlerimizin konularinda birbirimize sorular soruyoruz, hatta ozelden bile yazisiyoruz. Ama birde burada, hepimizin (ve diger hanimlarinda) yorumlarina acik bir konu olsa, son gelismeleri, kavgalari/barismalarimizi buradan takip etsek? Dunmihribanbalik yazmis konulardan birinde, hepinizi bir konuda toplayacagim diye. Onun fikrini hemen gercege cevireyim dedim.
Aklima gelen birkac arkadasin ismini yaziyorum hemen;
mihribanbalik
@hanzade_87
ss kedi
K kansiz
caykolik88
Hayaltr
Dahada aklima gelmeyen ve su anda cok calkantili, karmasik bir evliligin tam ortasinda bogulmadan yuzmeye calisan birkac arkadas daha…
Belki zayif anlarimizda birbirimize belki kizar, guc verir, destek oluruz? Yeni gelismeleri paylasiriz?
Birbirimizden gaza gelip tamamen karamsarlasmayacagimizi biliyorum, tam tersi, birbirimize isik tutariz belki bircok konuda.
Allah yardimcimiz olsun, herseyin hayirlisini versin, ve hayirli olsun her ne olacaksa omrumuzde insallah.
Buyrun..
Yeterince tanımadan evlenmek,çiftlerin hayata karşı doyumsuzluğu herşeyin daha fazlasını en iyisini en güzelini istemek,krediler,borçlar,çalışma hayatındaki streslerin eve yansıması,insanların artık tahammülsüz olması,sevginin yerini bencilliğin alması,sadakatin eskisi kadar önemli olmaması,insanların birbirini çok fazla kıskanması,mutsuzluk ,günümüzde yaşamanın getirdiği depresyon daha çok şey sayabilirim.Bu devirde mutlu bir yuva sürdürebilmek oldukça zor bana göre.Sizce boşanmalar neden bu kadar fazla.
Sizce boşanmalar neden bu kadar fazla.
ama bu konunun yeri bdv değil. çünkü sohbete giriyor. ben geyiğe taşıyorum konunuzu
bence insanlar evlenirken aslında seçtiği kişiyle neden evlendiğini bilmiyor. Ya da isteği ile ilgili yanıldığını görüyor. Biri zengin istiyor öteki kariyerli bi başkası güzel. Biri evi arabası olsun bazisi çalışan kiz olsun diyor.Evlenince istediklerinin o olmadığını farkediyirlar.aslında kişı değil imkan seçiyorlar.haa bir de aşk unsuru var tabi. Aşıkken görmediği şeyleri 1 yıl olmadan görmeye başlıyor. Bir digeri özellikle erkek sürekli yeni macera arıyor,çabuk sıkılıyor evlilikten. Güven,huzur dostluk ve sevgi yerine yeni insanlara yönelmeyi tercih ediyorlar. Ekonomik doyumsuzluk ta var işin içinde.ThankfulNovember arkadasimiz cok ama cok guzel ozetlemis. Bunlar, ve yanisira bircok sey daha sayilabilir.
Uzucu bir durum degilmi? Sakin kendime bakmiyorum, yada kendi hatalarimi gormuyorum sanmayin. Evet, sabrederken duzelecek diye farkettimki sabrim aslinda tasmis. Gerginim. Cabuk parliyorum. Istedigim olmayinca (eger gercekten cok ama cok istiyorsam) cok sinirleniyorum, ofkeleniyorum. Esime patliyorum zaman zaman. Ayni sekilde oda bana karsi sabirsiz. Yani evet, tahammulumuz az. Bulundugumuz ortamlarda hep guclu, kendi ayaklari uzerinde duran, biseyleri basaran, kafasi calisan, kendi kararlarini alan insanlar oldugumuzdan belkide, evde kocamizin aslinda cok daha baska bir kadina ihtiyaci oldugunu goremiyoruz, farkedemiyoruz. Evde sabreden, hep alttan alan, biseyleri gormezden gelen, hep en cok caba sarfeden taraf oluyoruz. Ama biyerde patlak veriyor iste. Bi yerden sonra gururumuza dokunuyor belkide. Iki dunya arasinda sikisip kaliyoruz belkide.
Sence peki, sende bosanmalar neden bukadar fazla?
Burada boşanma durumunda olan erkeklerin çogü el üstünde tutulmuşlar. Kadin yemek yapmış,çocuk doğurmuş birtakım ekonomik sikintilara katlanmiß ama adam insan evladı çıkmamış. dinle de bir alakası yok ayrıca.erkek kadından üstün falan da değil. Ben tam aksi oldugunu düşünüyorum.Bazen diyorumki, isin ozunu tamamen kaciriyoruz. Dini konudan baktigimizda biz kadinlar olsun erkekler olsun, okadar buyuk yanlislar ve davranislar icerisindeyizki. Belkide olayin ozunu o yuzden kaciriyoruz. Avrupai, modernlesmis davranislarimizla prensiplerimizi cokcok yanlis yerlere kondurup, ona gore davraniyoruz birbirimize.
Halbuki kendimizi okadar hakli gorurken, nekadarda haksiz bir durumda oldugumuzu kabullenmekten kaciyoruz. Icimiz huzursuz oluyor, Huzursuzlugumuzun ozu belkide yanlis davrandigimizi bilmemizdir. Ve bu davranislarin yaratilis sebebimize aykiri oldugunu bilmemizdir. Olamaz mi?
Evlilik uzerine, kadin erkek iliskileri uzerine bircok kitap okudum, okuyorumda hala. Amerikali yazarlardan tutun (Why men love Bithes gibi klise kitaplardan tutun daha derin kitaplara), Turk yazarlara yada dini yazarlarin kitaplarina kadar.
Evlilik Ilmihallerinden tutun Aile Ilmihallerine kadar vesayre.
Bu kitaplarin hangisini uyguladin dersen, hicbirini. Yazilanlara uymaktansa, yazilanlardan birtakimini kendime uydurdum. Hersey iyi hos ama en onemlisi, dinimizin Rabbimizin emri olan Kuran-i Kerim'de yazili olanlar, evlilik uzerine emrettikleri.
Dikkatinizi cektimi, Kuran'i Kerim in bircok ayeti erkeklere yazilmis (tovbe hasa, tabiki bircok ayet Peygamber efendimize r.a. ve bizede yazilmis). Ama sunu demek istiyorum, bircok ayetinde 'Kadinlariniza soyle davranin, kadinlarinizi boyle koruyun' yaziyor. Sanirim en buyuk hatamiz, erkegin ustunlugunu kabul etmememiz. Halbuki Allah oyle emretmis ise, vardir bir bildigi, bizim anlayamadigimiz, bilmedigimiz bir bildigi hemde diyip kabullenmemiz gerekirdi.
Yapamadik, yapamiyoruz. Bu yuzdenmi acaba bir turlu mutlu olamiyor ve mutlu edemiyoruz??
Rabbim sonucta bizi erkegin kaburgasindan yaratmadimi, ama once ERKEGI yaratti. Bundan bile bir sonuc cikarmiyoruz. Belkide bu yuzden ic huzursuzlugumuz. Bilmiyorum yaa.
evet görünüşte din erkeği üstün yaratmış ama bu üstünlük bişeyleri bi kere okuyunca anlaşılan üstünlükten.eğer derinlemesine okursan o üstünlüğün aslında KADIN da olduğu apaçıktır.en büyük sorumluluklar erkekte.bi kere kadını el üstünde tutması gereken, hoş tutması gereken kişi erkek.Burada boşanma durumunda olan erkeklerin çogü el üstünde tutulmuşlar. Kadin yemek yapmış,çocuk doğurmuş birtakım ekonomik sikintilara katlanmiß ama adam insan evladı çıkmamış. dinle de bir alakası yok ayrıca.erkek kadından üstün falan da değil. Ben tam aksi oldugunu düşünüyorum.
aynen arkadaşımBurada boşanma durumunda olan erkeklerin çogü el üstünde tutulmuşlar. Kadin yemek yapmış,çocuk doğurmuş birtakım ekonomik sikintilara katlanmiß ama adam insan evladı çıkmamış. dinle de bir alakası yok ayrıca.erkek kadından üstün falan da değil. Ben tam aksi oldugunu düşünüyorum.
ıyıde admaın ıstediği el üstünde dğeilde ayak altına paspas olmakmış,sen el üstünde tutmuşun,birde gitti diye kızıyorsun,suç senın bacım,adama kızmaaynen arkadaşım
Vallahi de billahi de el üstünde tuttum adamı ama yaranamadım
hiç yemeksiz bırakmadım evimizi
saat gecenin kaçı olursa olsun acıktım dediğinde hep kalktım üşenmeden hazırladım çok zayıftı zaten kıyamıyodum
sonra kumar borcu olduğunu öğrendim çalışıyodum da olsun öderiz dedim maaşımı hep eline verdim hatta kendi çekiyodu genelde
ailesine asla saygısızlık yapmadım,kaynanamın evini defalarca baştan aşağı temizledim görevim değil ama görev bildim
daha ne yapmam gerekiyodu ki mutlu etmek için, sanırım bunlar hep fazla fedakarlıktan
valla benim 10 ayda bittiği için bu maddeler bana göre değilben bekarım ama birde bekar bırının gözünden nedne boşanmalar var anlatayım istedim
1-boşanmayanların sızlerın evli mutlu gördüğünüzün yuzde 75 sorunlu,ama asla göstermıyor,bu pencereden bakarsak aslında çok da matah bişey değil o halde evliliği sürdürmek
2-kesınlıkle ve kesınlıkle yaşlarımız,yaş döngülerimiz,)yanı sen 20 yaşındayken evlensen otuz yaşında o insanı beğenmemen çok normal,çekici gelmemesi,geçen yıl aldığın kıyafetı bıle beğnemıyorsun,insan değişne,gelişen bir varlık)yanı otuz yaş krızı,40 yaş krızı bunlar hep evliliğin içinde atlatırlırken ilişkilere zarar veriyor,
3-hayat koşullarının değişkenliği(terfı,banka hesabı azalması,çoğalması,işsizlik)hep ilişkiler yara alıyor
4-çocuklar evin gülü olması gerekırken dıkenı oluyor,bakın çiftle çocuklar üzerınden stratejı yapıyor,ve bazı çiftler gayet ıyı ama çocuklar yüzünden tartışıyor
5-çok mukemmel davrandınız,ama o yıne gıttı,doğru çünkü adam/kadın öküz,anlamaz iyilikten,alışmış burunun sürtülmesine,anlarmı senın ıyı nıyetını
6-sosyal medya ilişkilerı maf etti,yanı başardılar...
ben gitmek zorunda kaldım o evdenıyıde admaın ıstediği el üstünde dğeilde ayak altına paspas olmakmış,sen el üstünde tutmuşun,birde gitti diye kızıyorsun,suç senın bacım,adama kızma