Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Dikkat ederseniz cumhurbaşkanlığı seçiminde hile var demedim. Önceki mesajımda da görebileceğiniz gibi, ciddi bir kesim var AKP'ye destek veren bunu kabul ediyorum. Ama görüldüğü gibi, istenildiğinde tüm Türkiye'nin oyları 2-3 saate sayılabiliyormuş değil mi:) Ankara seçimlerinde ne tür pisliklerin dönmüş olduğu bir kez daha alenen ortaya çıktı böylece. Sabaha kadar sayımı bitmeyen oylar..

dediğim gibi geçen seçimlerde de babam sandık başkanıydı ve işi çok geç bitti
bu seçimlerde hemen sayıp gelmişler
bunun sebebini bilemiyorum açıkçası
sonuçta babam ikisinde de aynı yerde yaptı
o yüzden birşey diyemem
bekleme süreleri de çok oluyo çünkü genel seçimlerde
bunda çok fazla beklemeden vermişler sonuçları
altı buçukta eve geldi
üç var aday var zaten
belediye seçimlerinde aday da çok o sebepten olabilir
belediye seçimlerinde arkadaşlarım eskişeihrde gece hala sonuçları vermek için bekliyolardı mesela sayımları 6-7 arası bitirdikleri halde
gece ancak verebilmişlerdi

bunun sebebini cidden bilmiyorum
hile vs her yerde olabilir belediye seçiminde ona birşey diyemem
ama bunda hile olduğunu pek sanmıyorum

Son düzenleme:
Dikkat ederseniz cumhurbaşkanlığı seçiminde hile var demedim. Önceki mesajımda da görebileceğiniz gibi, ciddi bir kesim var AKP'ye destek veren bunu kabul ediyorum. Ama görüldüğü gibi, istenildiğinde tüm Türkiye'nin oyları 2-3 saate sayılabiliyormuş değil mi:) Ankara seçimlerinde ne tür pisliklerin dönmüş olduğu bir kez daha alenen ortaya çıktı böylece. Sabaha kadar sayımı bitmeyen oylar..

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçimi, Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi, Mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi yapıldı.Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise sadece üç aday ve tek tercih vardı.Bu durumda iki seçimin sayım zamanını kıyaslamak saçma olmazmı ;)

Çok pardon da ezanın Türkçe okunması neden kötü? Türkiye'nin yüzde kaçı Arapça biliyor? Resmi dilimiz Arapça mı? Anlayarak yapılan ibadet, edilen dua kötü bir şey mi?
ilginç gerçekten. anlamak istiyorsan açıp anlamını okumak bu kadar zor mu da her defasında Türkçe olarak anlamak istiyorsun?
bir kere anlamına bakman yeterli gelmiyor mu?

Konuyu laiklikten vurmak, Atatürk'ten vurmak, dinden vurmak hep tutmuştur. Çünkü mutlaka alkışlayan birileri olacaktır.

ezanın türkçe okunması çok ta gerekli değil bence
çünkü tam anlamını bulmuyo
ben türkçe olarak dinledim ve hoşuma gitmedi açıkçası
insanlara da tuhaf gelmiş olabilir
ama çok ta takılacak bi durum değil bence
sonuçta toptan ezan okunması yasaklanmamış

Atatürk türkçe hassasiyetiyle böyle birşey yapmak istemiş olabilir
kötü niyetli yapmamış sonuçta
bu sebepten neden bu kadar düşmanca davranılıyo anlamıyorum
tabi herkesi kastetmiyorum bunda
akplilerin Atatürk düşmanı olduğunu da düşünmüyorum açıkçası

MasalKenti dedi: ↑
biz Osmanlinin Evladiyiz, atatürkcüyüm demek gibi bir zorundaligimiz yok, zira ondan önce Osmanli vardi buna bakiyorsaniz, sizde Osmanli olmasaydi olmazdiniz

Nasıl bir saplantı ve buhran içinde bu mesajı yazmış olabilir. Hz Adem ile Hz Havva olmasa idi; hiçbirimiz olmazdık.
adem ile havvadan allah razı olsun:))

kiz gene mi sen :)

ya Ataturke laf atan olmadi..lutfen Ataturku bu isin disinda birakiniz...kendini Osmanli evladi hissediyorsa kendi bilecegi sey...sende kendini Ataturkun evladi olarak hissedebilirsin. kim itiraz edebilir buna???
ben kendimi babamın evladı hissediyorum:)

dediğim gibi geçen seçimlerde de babam sandık başkanıydı ve işi çok geç bitti
bu seçimlerde hemen sayıp gelmişler
bunun sebebini bilemiyorum açıkçası
sonuçta babam ikisinde de aynı yerde yaptı
o yüzden birşey diyemem
bekleme süreleri de çok oluyo çünkü genel seçimlerde
bunda çok fazla beklemeden vermişler sonuçları
altı buçukta eve geldi
belediye seçimlerinde arkadaşlarım eskişeihrde gece hala sonuçları vermek için bekliyolardı mesela sayımları 6-7 arası bitirdikleri halde
gece ancak verebilmişlerdi

bunun sebebini cidden bilmiyorum
hile vs her yerde olabilir belediye seçiminde ona birşey diyemem
ama bunda hile olduğunu pek sanmıyorum

Yerel seçimlerde hem belediye meclisi, hem ilçe belediye başkanı hem de il genelinde başkan belirlendiği için sayım tabiki uzun sürüyor. Ama tek bir i
Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçimi, Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi, Mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi yapıldı.Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise sadece üç aday ve tek tercih vardı.Bu durumda iki seçimin sayım zamanını kıyaslamak saçma olmazmı ;)

Konuyu saptırmak istemiyorum ama yanıt vermeden geçemicem. Buna bu şekilde kim yorum yapacak diye merakla bekliyordum ben de. Tabiki yerel seçim sayımı bu sebeple uzun sürecek. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile bilir. Ama ona kalırsa diğer yanda da Türkiye'nin %50'si ve yalnızca Ankara'nın oyları var. Nüfusu, seçmen sayısını, oy pusulalarını siz oranlayın valla onun için kendimi yoramıcam. Yerel seçimlerde de akşam 9 sularında çoğu ilde sandık açılma oranı yüzde 70-80 lere gelmişti. Ankara'nın sabah saatlerinde hala devam ediyordu. Gece uyuduğumda Mansur Yavaş'ın önde olduğunu, uyandığımda ise açılan sandıklara rağmen var olan oyunun düştüğünü gördüm. Ankara seçimindeki göz göre göre yapılan şaibe Türkiye demokrasi tarihinde büyük bir lekedir Hala neyi tartışıyoruz ki :)

10393542_807454102609925_8249321804118036696_n.jpg

Erdoğanı tebrik ederim.
hoş böyle muhalefetin karşısında erdoğan değil ben bile olsam kazanırdım,o derece yani

Birbirimizi yemenin, dinden, ezandan, Atatürk'ten, cumhuriyetten dem vurmanın bir anlamı yok bence.
Ezan Türkçe olsun hepimiz anlayalım diyoruz, gidiyoruz bütün cafe ve restoran isimleri İngilizce mesela.
Ne bileyim. Ezan Arapça okununca, tabelalar İngilizce olunca vs. Türkçeye bir zeval mi geliyor, hiç sanmıyorum.

Bahçeli'nin duruşuna yine alıştık da şu Kılıçdaroğlu çok renk veriyor ya..
Ama bırakmaz neden bıraksın ki koltuğu başkan olmasa dahi hatırı sayılır bir maaşı ve imkanları var.

yani bazen şu saçmalamayı erdoğanın saltanatından daha fazla saltanat haline getirmişler yok mu insan artık yuh diyor..

Dileksu gerçekten artık sinir harbini bırak bir kenara sinirden sap ile samanı karıştırmaya başladınız artık
hay agzina saglik...dun aksamdan beri sinirden ne dedigini bilmiyor gibi gibi..sinirimi cikarayimda nasil olursa olsun dercesine...

Birbirimizi yemenin, dinden, ezandan, Atatürk'ten, cumhuriyetten dem vurmanın bir anlamı yok bence.
Ezan Türkçe olsun hepimiz anlayalım diyoruz, gidiyoruz bütün cafe ve restoran isimleri İngilizce mesela.
Ne bileyim. Ezan Arapça okununca, tabelalar İngilizce olunca vs. Türkçeye bir zeval mi geliyor, hiç sanmıyorum.
aslında bunu savunanlar neden savunduğunu dahi bilmiyor bence. yani bir akıntıya bir kürek de onlar çekiyor..
Biri bir kuyuya taş atmış " ezan Türkçe okunmalı" diye bilgi kıtlığı olunca ancak eldeki malzeme bu kadar o kullanılıyor işte..

Peki anadilim Türkçe'yken neden başka bir dilde okunsun bana bunu izah edebilir misiniz?
aman arkadaşlar bırakın buları ,namaz kılıpta anlamını ne dua ettiğini bilmeyen okdar çok insan varki..ne oldu.Türkçemi batmaya başladı şimdide millte..:)

sen neden nickini güzel Türkçemiz varken İngilizce seçtin?
herkes İngilizce biliyor mu şurada? Türkçe yazsaydın da herkes anlasaydı mutlu 3 arkadaş.

İbadet yürekten yapılan bir şeydir. Anlamadan yaptığın ibadetten ettiğin duadan kime ne hayır gelir. Ama tebrikler, benim takma adımla kıyaslamışsın arapça dua etmeyi :) benim nick'imi herkes anlamasa da olur.

Back